icon

Prehnala som to so správou opravárovi auta?

9. okt 2025

Viem nieje to nejak extra dôležitá téma ale chcem počuť názor aj iných .
Sme manželia a spolu už 15 rokov.
No a podstata je že od januára máme auto nie nové staršie ktoré od začiatku dáva robiť kamarátovi , poznaju sa z mladí nijak extra nemajú vzťah ako nejaký naj kamoši len sa poznajú a dlho sa nevideli až teraz keď náhodou na seba natrafili. Už asi 4 krát na menil niečo opravoval. No stále to bolo o Tom že trebalo by vymeniť napríklad rozvody , dali sme mu peniaze lebo šak materiál treba zaplatiť povedal prídem v pondelok po auto a nič telefón nedvíha na sms nereaguje potom že v utorok tiez nič ani zvuk ani obraz príde streda výhovorka choré deti že dnes štvrtok už bude pred robotou o pol ôsmej vezme auto , jasné že nič nezdvihol mužovi telefón , tak som už mala nerv a napísala mu sms v znení ahoj , zavolaj (meno ) lebo čaká ako kkt.dík a tu je oheň na streche ja som vyviazla zlá 🙄🙄🙄akože ok možno som nemala písať ale nik nevie pochopiť ja proste nenávidím nedodržanie slová nezodpovednosť ono kebyže len dnes to bolo ale večne 🙄 a zlizla som si to od muža ja ako najhoršia na svete a to je večne tak predtým mu 10krat volal a nič a zdvihol až keď zavolal s môjho čísla lebo ho nemal

Strana
z3
basska_b
15. okt 2025

Tak asi mu to porobil za dobru cenu , minimalne "bez bločka" a jasne ze kamosa necha cakat, lebo ten mu to odpusti. K cudziemu by bol usluznejsi. A ja neviem, damy, ake mate skusenosti s remeselnikmi, ale ja som v poslednej dobe nezazila skoro ziadneho, ktory by bol dochvilny a nemenil terminy. Ak aj dodrzal termin, tak prisiel o pol hodinu skor, pricom sme ho upozornovali, ze na tej adrese je prazdny byt... atd... a keby si vynechala to slovne spojenie "ako kkt", tak by sa neurazil. No.

basska_b
Autor odpoveď zmazal
mnamko
15. okt 2025
@anonym_autor

Viete aké mám nervy , ešte ja sa cítim vínna lebo majster mechanik mu povedal že keď ešte raz take bude že mu nebude robiť auto..

@anonym_autor reagovala by som rovnako,muž je slaboch

silvike
15. okt 2025

@anonym_autor Tak ako nehnevaj sa, bolo nutne pisat vulgarizmy do spravy ? Ved sa to da napisat aj bez toho. Ale teda predpokladam, ze u Vas a vasom okoli (vratane opravara) je to zrejme bezny slovnik a nad takym slovom sa u vas uz ani nikto nepozastavuje. Mame v tesnom susedstve presne takeho autoservisaka nadsenca a co sa ten onadaaava, chudak moje deti na dvore alebo v kupelni ked je otvorene okno to v kuse nadavky jedno cez druhe lieta. Tak neviem, no asi si to prehnala.

jvasenka
15. okt 2025

@anonym_autor nemala by si riešiť smsky ale pýtať naspäť peniaze, myslím že už ich asi neuvidíte

oblecenie99
15. okt 2025

Eh, mám doma niečo podobné, myslím muža, a delegujem na neho čo najmenej vybavovačiek, lebo potom to dopadne nejak podobne. Auto ale nenosíme ku kamošovi, ale do autorizovaného servisu (alebo neautorizovanému, len nech je to niekto nezávislý a na doklad), práve preto, lebo môžem s kľudnym svedomím riešiť všetko, od reklamácie po prípadné posúrenie, ak by bolo treba a necítim sa preto ako idiot, ale ako zákazník.

No áno, napísala si to svojsky, a bola si vulgárna, za to sa hneva oprávnene. Aj keď osobne si myslím, že keby si napísala slušne, asi by podobne reagoval. Na jednej strane sa nemáš do toho starať, na druhej strane, ruku na srdce, riesil by to muž? Nie. Keby bolo na ňom, tak čakáte a ešte on sa ospravedlní opravarov a bude sa do toho usmievať.
Na jednej strane si ho riadne strápnila, na druhej strane je to typické pre tento druh, že ústa ma akurát tak na ženu, ale keď treba dačo vybaviť, skryje sa za tvoju sukňu a podpíše, kde treba, len nech ma pokoj. Proste ho vôbec neserie, že sa strápňuje a zhadzuje sa pred tebou (lebo nie je schopný vybaviť poriadne opravu auta a byť asertivny), ale strápnenie sa pred kamošom je už niečo, co mu chlapské ego uráža.

No nič .. by som sa na neho vykašľala. Toto podľa mňa ani nemá iné riešenie, lebo keď sa ozveš, si za stíhačku, ktorá zahanbí muža (naozaj si myslím, že keby si nebola vulgárna, aj tak by si bola tiež za zlú, ten k*kot je len pritazujuca okolnosť) a keď si ticho, tak vás majú za debilov a tiež by ste sa pohádali, lebo by si naháňala muža, nech sa rozhýbe, on by to neurobil a tiež by si bola za zlú.
Keby išlo o môjho, asi by som to ukončila tým, že tak jej je k*kot, tak nech čaká. Ale keďže auto je aj moje (predpokladám), tak mám právo dopytovat servis aj ja.

cimage
15. okt 2025

Ja nieviem, ci mechanici prechadzaju takymto skolenim, lebo mali sme asi 3takychto. Jasne, urobim, to bude rychlovka, potom tyzden nic, volame, nezdviha. Raz sme mali auto u jedneho mesiac a nic neurobil. Nakoniec povedal, ze nema na to cas 🤦🏽‍♀️. Problem je, ze to auto naozaj potrebujeme a mali sme pozicane od nasich, ktory ho az tak nevyuzivali. Zasluzil by si aj po papuli, nech sa uvedomi.

anonym_996de9
15. okt 2025

Podľa mňa ti ani nejde o toho mechanika (ktorý je naozaj nezodpovedný a viac by som k nemu nešla), ale skôr tvoj chudák muz ako sa môže cítiť pred ním. Ako chlap pod papučou. Že on si nevie dupnúť a žena musí za neho vybavovať ako jeho mamička. Ja by som to nechala na môjho chlapa nech to rieši a nemiesala sa do toho. Tvoj manžel z sa musel cítiť veľmi trápne.

elen83j
15. okt 2025

Nebudem rozoberať či si bola vulgarna 😂
Len pozor na takéto bude-bude...
Mali sme tiež "opravára" jedno auto zvrzal a druhé, čo mal vymeniť nevymenil,ale peniaze vzal.Doniesol auto ako opravené. Keď manžel išiel do autoservisu,tak zistil,že nič z toho menené nebolo.
Ten cirkus čo spravil s dotyčným potom,pretože v ňom vozí svoje deti a potrebuje ho bezpečné...
Nech radšej bliká kontrolka,ak to nie je autoservis 😉

anonym_6864e6
15. okt 2025

no poviem to takto, automechanici to v tomto maju dost zle = ak nie su flakaci samozrejme, kazdy kamarat si mysli, ze nemaju co robit a dotrepu auto. Popravde velakrat autorizovany servis nie je ziadna vyhra, ani hocijaky servis nie je vyhra = proste auto mozete pochovat alebo sa tesit na kolobeh nekonecnych oprav a vymen... dobry automechanik je proste rarita. Ak je dobry a kamarat a robi mu to za par supov, chapem ze chlap je vytoceny, na druhej strane on mozno nema gule mu proste povedat, ze to nestiha a musi vydrzat. Ak si to pisala z jeho cisla, tak ano bola by som vytocena na jeho mieste. Ale hadam chlap chape trochu akeho ma kamosa, co mu ani nezdvihne telefon.. to budu kamarati asi len ked nieco treba :DDd

DALSIA VEC, ty sa vozis na aute? ak chlap.. a je to jeho auto = nech si to riesi a caka = mna to figu zaujima. AK by islo o moje auto, nezdvihne, zavolam si inam a zaplatim inemu. Vybavene :D nemusela by som nikomu vypisovat.

anonym_6864e6
15. okt 2025
@elen83j

Nebudem rozoberať či si bola vulgarna 😂
Len pozor na takéto bude-bude...
Mali sme tiež "opravára" jedno auto zvrzal a druhé, čo mal vymeniť nevymenil,ale peniaze vzal.Doniesol auto ako opravené. Keď manžel išiel do autoservisu,tak zistil,že nič z toho menené nebolo.
Ten cirkus čo spravil s dotyčným potom,pretože v ňom vozí svoje deti a potrebuje ho bezpečné...
Nech radšej bliká kontrolka,ak to nie je autoservis 😉

@elen83j aspon spravil cirkus... moj drzi ako hluchy dvere... tiez mame kopu skusenosti s automechanikmi... a posledne hovorim, idem atuo odovzdat/prevziat ja, alebo idem s tebou?? ten moj mal normalne paniku v ociach, lebo teda ja osobne by som po skusenostiach co mame asi ani od auta neodisla :DDDDD

anonym_9ea6e2
15. okt 2025

@anonym_auto ak sa volá mechanik Filip, potom naozaj má choré deti. A kľudne môžeš poslať aj inšpektorát práce aj daňovú kontrolu ako ti tu niektoré hysterky radia 🙈🙈

kaca222
15. okt 2025

A ja nesúhlasím s diskutujúcimi, takto sa slušný človek nevyjadruje. Tiež by som sa za partnera hanbila keby niečo takéto napísal, ale viem, že by to nikdy neurobil.
To, že prístup mechanika nie je v poriadku je jasné, dá sa to však riešiť slušne.

elen83j
15. okt 2025
@anonym_9ea6e2

@anonym_auto ak sa volá mechanik Filip, potom naozaj má choré deti. A kľudne môžeš poslať aj inšpektorát práce aj daňovú kontrolu ako ti tu niektoré hysterky radia 🙈🙈

@anonym_9ea6e2 A má Filip v telefóne takúto "šťavnatú" sms? 🙈😅 Skoré uzdravenie drobčekom 💙

anonym_9ea6e2
15. okt 2025
@elen83j

@anonym_9ea6e2 A má Filip v telefóne takúto "šťavnatú" sms? 🙈😅 Skoré uzdravenie drobčekom 💙

@elen83j netuším. Som jeho svokra a viem, že prichádza domov v noci, lebo chce každému vyhovieť. Niekedy hysterka vidí len seba a svoje potreby, ktoré potrebuje uspokojiť okamžite, lebo v opačnom prípade robí škandál. Veď ak by manžel usúdil, že auto potrebuje urgentnú opravu, hádam je už len na toľko príčetný, že to auto vezme do servisu inam.
Ďakujeme. Drobci už vyzerajú omnoho lepšie, takže hádam aj všetky autá budú čoskoro opravené, aj všetky manželky spokojné 🙏🏻☝🏻

13uzivatelka11
15. okt 2025
@anonym_03ce43

@anonym_autor písala si za muža, alebo za seba? Ak je ten mechanik dobrý a môže si vyberať zákazníkov, tak chápem manžela, že je nasratý, lebo dobrý odborník sa cení. A aj tak by mi nebolo jedno, že za mňa píše niekto iný. On tiež nepíše tvojej kaderníčke, tak sa kontroluj. Tiež nemám rada ľudí, čo nedodržujú slovo, ale ten čo je odborník si môže vyberať a tiež si sa nesprávala na úrovni. Len on si to môže dovoliť. Predpokladám, že od kamoša ani toľko peňazí nezobral ako bežné a ešte si na neho hubu otváraš.

@anonym_03ce43 nikdy v živote sme neplatili dopredu za materiál.. to asi nebude dobrý automechanik, ktorý má zákazníkov v poradovníku.

anonym_17b4fe
15. okt 2025

@anonym_autor
A to ten muž nevie čakať inak??
Len ako KKT??

solvina88
15. okt 2025
@anonym_autor

@ljmmm nijak auto neurobene a hlavne že má 800€ u seba a ja len nervy

@anonym_autor akoze....to je profesional jak hovado....ja som teda nikdy ale vaxne nikdy neplatil nic popredu v servise....az ked som prisiel po auto....vedel co to bude stat 20eur hore dole....ale inak sa platilo po oprave a ked bolo funkcne....a akoze to co su za rozvody za 800eur? To mate nejake lepsie auto asi...takze keby ste v normalnom servise dali 850 tak asi lepsie...

anonym_0c448d
16. okt 2025
@nyusika

opravar auta - aotomechanik...takto opraveny nadpis by bol vhodnejsi 😀

@nyusika vsak to zrejme je len taky opravar po znamosti, ziadny autorizovany profi automechanik.

Strana
z3