icon

Prekáža mi “svokra”

1. aug 2025

Ahojte, príspevkov o svokrách pribúda čoraz viac a ja som jedna z tých, čo jej tiež vadí.
Idem sa “vyrozprávať” aj ja. Vadí mi svokrine správanie. Stará sa do vecí do ktorých ju je nič. Máme polročné bábätko a stará sa do toho čo mu dávam jesť, aké vlhčené obrúsky používame, čo nakupujeme v obchode, koľko stál nákup, kto nákup platil, prečo používam dojčenskú vodu, prečo triedim oblečenie ktoré sa ide prať na biele a farebné atď. Proste naozaj sa stará do všetkého. Keď občas ideme k ním na návštevu, tak majú neustále bordel v dome. U nich proste “zastal čas” svokrovci nechodia nikde, nevedia ako svet svetom ide- príklad nevedia čo je to HM(obchod s oblečením), nevedia s internetom robiť, proste nejdú s dobou. Keď bábätko príde pozrieť neumyjú si ruky, svokra ho dáva do sedu, pritom ešte nesedí a keď jej poviem, že nech ho drží inak, že nesedí, tak gúľa očami.
Naozaj sa desím predstavy, že raz ho budú chcieť zobrať k ním na prázdniny. Žijú ako neandrtálci. Desím sa, že príde odtiaľ špinavý a s vygumovaným mozgom a napchatý s jedlom, ktoré mu ja dávať nebudem. Muž bol tiež zo začiatku taký “zaostalejší” naozaj taký ako “sedlák z dediny”, kým som ho nepreonačila.
Mužovi som povedala, že mi jej správanie prekáža ale nerieši to, lebo je to jeho mama. Nechcem sa s ním hádať. Som zúfalá z tejto situácie a mám hlavu v smútku.

Strana
z3
cecilia29
2. aug 2025

Och, keby so videla aké sú teraz moje deti šťastne u nasej zaostalej rodiny .Majú prázdniny a ani k moru nechcu ísť. Akože nemôžeš preonacit všetkých ...

A áno aj u nas starí rodicia rozmaznávaju. To ze par krat posadili dieťa mu neznicilo chrbticu. Ani ze tu nie je sterilné im nespôsobuje choroby ani neskončili na infekčnom. Ani ta sladkosť od nich im nezníži život. Ja sa len modlím aby čím dlhšie žili a deti ich mali čo najdlhšie.

domkakvet
2. aug 2025

@anonym_autor no mna by zaujimalo ako si ho preonacila?

pipistrel13
4. aug 2025

@anonym_autor znieš ako povýšenecká panička..preonačila som zaostalého manžela...no neviem,ak sa nepreonačíš ty,aby si časom nejakého manžela mala...
tvoji svokrovci nie sú žiaden problém,poznámky o nakupoch a pod.-jasne stanoviť hranice takto to bude a hotovo,nech gúľa očami koľko chce,ale čo sa týka ďalšieho opisu...ty síce vieš čo je HM a internet,ale v ľudskosti ti chýba,minimálne z tvojho popisu..

viera012345
23. aug 2025

@anonym_autor Ako by Vám bolo, keby ste sa vydali do nóbl rodiny/manžel vo vysokej funkcii, svokrovci sice na dôchodku,ale ešte stále vplyvní ľudia, ktorí patria ku smotánke/a Vám by dávali najavo,ze nemáte vzdelanie, spol.postavenie, vkus a neviete sa zapájať do ich rozhovorov, lebo ani netušíte,ze o čom sa bavia??? Pravdepodobne by ste sa museli snažiť prispôsobiť.Mozete to urobiť aj teraz a to tak, že záujmy dieťaťa budete chrániť/čisté ruky, výber stravy, držanie v správnej polohe/,ale inak si uvedomíte,ze nie každý žije v rovnakych pomeroch a v rovnakom prostredí, čo Vám však nedáva právo ohrnat nosom.Su to rodičia Vášho manžela, zaslúžia si úctu/keby aj nie,berte ohľad na manžela a zbytočnou kritikou ho nedostávajte do rozpakov,do situácie,aby sa hanbil za rodičov/

vierkainka
23. aug 2025
@ivanakal

Vies co, ked je u teba meritkom cloveka to, ci poznaju HM obchod, ci vedia robit s PC, tak je mi ta luto. Postav sa nohami na zem prosim ta. Moj otec v zivote ani nezapol PC, ani nevie ako sa to robi, myslim ze by nevedel co je HM, to je uplne nepodstatna vec.... ale je to ten naj otec, uplne super stary otec, bez ohladu na to ci ide s dobou alebo je "zaostaly" ako pises ty.. Vyzeras byt riadna fajnovka, nechapem teda preco si si brala tvojho muza. Trosku skus byt empatickejsia, naucit sa fungovat so svokrovcami. Nie vzdy sa to da, ale vsetko sa da odkomunikovat. A ked nie, tak im tvoje dieta nedavaj, a ked ich budes potrebovat... vies co, radsej im ho nedavaj vobec.. aby ti ho nepokazili.

@ivanakal plne s Tebou súhlasím.Ja ešte dodám,ze si myslím,ze si toho svojho partnera " zaostalejsieho" našla práve preto,aby sa mohla nás neho vyvyšovať a manipulovať s nim.Proste si madam myslí,ze je niečo viac.🤷Moj názor.

Strana
z3