icon

Prekáža mi “svokra”

1. aug 2025

Ahojte, príspevkov o svokrách pribúda čoraz viac a ja som jedna z tých, čo jej tiež vadí.
Idem sa “vyrozprávať” aj ja. Vadí mi svokrine správanie. Stará sa do vecí do ktorých ju je nič. Máme polročné bábätko a stará sa do toho čo mu dávam jesť, aké vlhčené obrúsky používame, čo nakupujeme v obchode, koľko stál nákup, kto nákup platil, prečo používam dojčenskú vodu, prečo triedim oblečenie ktoré sa ide prať na biele a farebné atď. Proste naozaj sa stará do všetkého. Keď občas ideme k ním na návštevu, tak majú neustále bordel v dome. U nich proste “zastal čas” svokrovci nechodia nikde, nevedia ako svet svetom ide- príklad nevedia čo je to HM(obchod s oblečením), nevedia s internetom robiť, proste nejdú s dobou. Keď bábätko príde pozrieť neumyjú si ruky, svokra ho dáva do sedu, pritom ešte nesedí a keď jej poviem, že nech ho drží inak, že nesedí, tak gúľa očami.
Naozaj sa desím predstavy, že raz ho budú chcieť zobrať k ním na prázdniny. Žijú ako neandrtálci. Desím sa, že príde odtiaľ špinavý a s vygumovaným mozgom a napchatý s jedlom, ktoré mu ja dávať nebudem. Muž bol tiež zo začiatku taký “zaostalejší” naozaj taký ako “sedlák z dediny”, kým som ho nepreonačila.
Mužovi som povedala, že mi jej správanie prekáža ale nerieši to, lebo je to jeho mama. Nechcem sa s ním hádať. Som zúfalá z tejto situácie a mám hlavu v smútku.

kaca222
1. aug 2025

Ale no ženy, vôbec to s tou zaostalosťou partnera nemuselo byť myslené tak zle, ako to vyznelo 🙂
Možno len prišiel z domu bez základných hygienických návykov, neumyval si ruky po wc, nečistil záchod, občas sa neosprchoval, so strašnými stravovacími zvykmi.. a nechal sa “zmeniť”. Ľudia sa menia aj vplyvom okolia, či chceme, či nie.

liv1
1. aug 2025
@dskjhfdlkdjhl

@anonym_autor No, nastastie si muza prevychovala a dostala na svoj obraz. Ten mal teda stastie, ze Ta stretol. Svokre povedz, ze aj ju preonacis, lebo je taka zaostala, ze Ti to ide na nervy. A pripadne im skus poupratovat, aby videli, ako sa to robi. Presne Teba potrebovali za nevestu.
No, a teraz vazne-ak sa Ti zdal chlap zaostaly, mala si ho radsej prenechat niekomu inemu a najst si seberovneho. Ci taky Ta nechcel?

@dskjhfdlkdjhl ale preco. Mohol mat ine skvele hodnoty a pri spolocnom byvani s priatelkou, potom uz manzelkou, sa naucil. Mne moj muz dal vela do zivota a myslim ze aj ja jemu a sme po tych rokoch ini, este lepsi ludia. Ako keby sme si jeden z druheho “vzali” to dobre. To slovo “zaostalejsi a sedlak z dediny” je trocha urazlive, ale tak princip chapeme.

kaca222
1. aug 2025
@liv1

@dskjhfdlkdjhl ale preco. Mohol mat ine skvele hodnoty a pri spolocnom byvani s priatelkou, potom uz manzelkou, sa naucil. Mne moj muz dal vela do zivota a myslim ze aj ja jemu a sme po tych rokoch ini, este lepsi ludia. Ako keby sme si jeden z druheho “vzali” to dobre. To slovo “zaostalejsi a sedlak z dediny” je trocha urazlive, ale tak princip chapeme.

@liv1 presne tak, my sme tiež jeden druhého “preučili” k lepšiemu. Teraz si občas ťukáme na čelá, keď vidíme tie naše rodiny 🤣

liv1
1. aug 2025

Autorka, len vytrvat a snazit sa nehadat. Deti tam nebudu musiet chodit. Ja by som do takeho priestoru deti ani nepustila, mlady ma alergie, no ani nahodou. Chapem ze ta to trapi ale ich nezmenis, iba tebe sa dviha tlak ked ta to stve. Proste to prijmi ako to je. Su sedlaci, budu sedlaci a co mozes ty urobit dokola vysvetlovat “ale ja to robim takto, ja som mama a je to spravne” a mozno ju to casom prestane bavit. A tiez mozete tie navstevy troska obmedzit ak tam chodite velmi casto. Ak nechodite casto, niet o com, proste neries.

liv1
1. aug 2025
@kaca222

@liv1 presne tak, my sme tiež jeden druhého “preučili” k lepšiemu. Teraz si občas ťukáme na čelá, keď vidíme tie naše rodiny 🤣

@kaca222 😁

anonym_1fa8c6
1. aug 2025
@liv1

Autorka, len vytrvat a snazit sa nehadat. Deti tam nebudu musiet chodit. Ja by som do takeho priestoru deti ani nepustila, mlady ma alergie, no ani nahodou. Chapem ze ta to trapi ale ich nezmenis, iba tebe sa dviha tlak ked ta to stve. Proste to prijmi ako to je. Su sedlaci, budu sedlaci a co mozes ty urobit dokola vysvetlovat “ale ja to robim takto, ja som mama a je to spravne” a mozno ju to casom prestane bavit. A tiez mozete tie navstevy troska obmedzit ak tam chodite velmi casto. Ak nechodite casto, niet o com, proste neries.

@liv1 Starí rodičia majú právo na vnúčatá a vnúčatá na starkých. Či sa to neveste páči alebo nie.

liv1
1. aug 2025
@anonym_1fa8c6

@liv1 Starí rodičia majú právo na vnúčatá a vnúčatá na starkých. Či sa to neveste páči alebo nie.

@anonym_1fa8c6 to nie je pravda. Vzdy je to len o tom, ci dieta ma prospech zo stretnutia s nimi, alebo nie, ked uz sa bavime o prave. A ja som nemyslela ze tam s dietatom chodit nema na navstevu, ale ze by som tam nepustila dieta na dlhsi pobyt. Do takej spiny.

anonym_937d22
1. aug 2025

Kedze si vedela, ze si beries muza z rodiny neandrtalcov, tak by si nemala byt prekvapena. Ich starych uz neprevychovas.

jaskolka
1. aug 2025

Tak deti tak predsa dávať nemusíš,a aj keby,tak ver tomu,že za pár dní sa im nič hrozne nestane,aj keby mali neumyte ruky a jedli každý deň sladkosti. Moji keď sú u babky , tak jednoducho to je čas,keď vedia,že majú dovolené aj veci, aké bežne sú "tabu"😆😆
Inak povedané,ak sú u svokry (teraz su tam od pondelka) je mi úplne jedno,že budú ako prasiatka,keďže ich najobľúbenejšia činnosť je lietať po dvore,svokra má sliepky, zajace a kozu, kŕmiť ich,dávať čistú podstielku,takže adekvátne tomu aj vyzeraju. No a ? Večer idú do vane,svokra ich vydrhne a ráno zase "čuniky"
A áno, bežne tam jedia na obed aj buchty, šišky alebo palacinky, svokra im vypeka domáce záviny,lebo aj touto formou dáva svoju lásku k vnúčatám.
Jednoducho to je tak a nerobim s toho tragédiu.

gribka1
1. aug 2025

Netreba sa báť svokrovcom, je to vaše dieťa, váš spôsob výchovy a starostlivosti. Nikoho iného do toho nič. A nebáť sa povedať svokre kde je jej miesto v tomto. Mužovi asi tiež ak je mu to jedno. Jedine, že by si to preháňala v niečom. Inak ja nerozumiem tej potrebe byť v každej rodine s každým za dobre. Poviem raz, poviem druhý krát, na tretí si zapamätajú alebo koniec, neriešim.

mimikarol
1. aug 2025

Kokos. No tvoj muž nie že bol, on stále je zaostalí keď si zobral teba za ženu, alebo za frajerku alebo ako to máte.
Hotoví škandál oni nepoznajú HM waaau. To už aby sa rovno zakopali niekde do záhrady. Alebo vlastne nie. Veď majú teba, modernú, múdru, empatickú a milú nevestu čo ich "preonačí" ako ich zaostalého syna

sidicek
1. aug 2025

Tak to co popisujes by vadilo aj mne.To sa ta normálne opyta kolko stal nákup a z akého uctu sa platil? Total sedlacina toto.A starať sa do všetkého, kokos , ja by som ani neodpovedala,to je snáď moja vec do čoho decko oblečiem a aké vlhčené použijem. No veľa šťastia budeš to mat ťažké, to sa aj syna vypytuje ci len teba? Jemu sa to zdá normálne?

gribka1
1. aug 2025
@mimikarol

Kokos. No tvoj muž nie že bol, on stále je zaostalí keď si zobral teba za ženu, alebo za frajerku alebo ako to máte.
Hotoví škandál oni nepoznajú HM waaau. To už aby sa rovno zakopali niekde do záhrady. Alebo vlastne nie. Veď majú teba, modernú, múdru, empatickú a milú nevestu čo ich "preonačí" ako ich zaostalého syna

@mimikarol Prečo, nič výnimočné, takýto neandertálci tu žijú celkom bežne, toľko zaprdených častí Slovenska. Potom niektorý vážne potrebujú základnú prevýchovu.

anonym_1fa8c6
1. aug 2025
@gribka1

@mimikarol Prečo, nič výnimočné, takýto neandertálci tu žijú celkom bežne, toľko zaprdených častí Slovenska. Potom niektorý vážne potrebujú základnú prevýchovu.

@gribka1 A niektorí doučiť pravopis 🙂😉

gribka1
1. aug 2025
@anonym_1fa8c6

@gribka1 A niektorí doučiť pravopis 🙂😉

@anonym_1fa8c6 Myslíš mňa? Bohužiaľ si tablet koriguje vážne hlúposti a nie vždy si to znova prečítam, snáď to preziješ aj niektorí iní. 😘

anonym_1fa8c6
1. aug 2025
@gribka1

@anonym_1fa8c6 Myslíš mňa? Bohužiaľ si tablet koriguje vážne hlúposti a nie vždy si to znova prečítam, snáď to preziješ aj niektorí iní. 😘

@gribka1 Toto ti tablet neurobil, toto je tvoja nevedomosť.

gribka1
1. aug 2025
@anonym_1fa8c6

@anonym_1fa8c6 Myslíš? Aspoň na takú blbosť a sledovanie pravopisu nemusíš byť skrytá za anonym. Aspoň by som videla tvoju pravopisnú dokonalosť a vedomosti pri tvojich príspevkoch. Tak šup, poď ....

anonym_1fa8c6
1. aug 2025
@gribka1

@anonym_1fa8c6 Myslíš? Aspoň na takú blbosť a sledovanie pravopisu nemusíš byť skrytá za anonym. Aspoň by som videla tvoju pravopisnú dokonalosť a vedomosti pri tvojich príspevkoch. Tak šup, poď ....

@gribka1 Zlého súpera si si vybrala 😆😆😆

gribka1
1. aug 2025
@anonym_1fa8c6

@gribka1 Zlého súpera si si vybrala 😆😆😆

@anonym_1fa8c6 Súpera? Nebuď smiešna. Kľudne buď v anonymite, príspevok o tom, že niekto pravopisnú chybu, chtiac či nechtiac urobí, to naozaj nemáš súpera.

laurinka27
1. aug 2025
@anonym_1fa8c6

@anonym_1fa8c6 wtf, kludne to mohol byt autocorrect (ale zaroven nemusel), ved je to existujuca forma slova

o__o
1. aug 2025

Preco je svokra v uvodzovkach, nie ste manzelia?

ahhola
1. aug 2025

Muza si preniesla z ich stredoveku do dneska, zo starymi nepohnes... To si sa mala poobzerat po niecom normalnejsom, ako su spinduri-hoarderi💥

ahhola
1. aug 2025
@gabika99

Práve som zistila, ze som uz asi stara.Toto ta fakt trápi, ze príde od starých rodičov špinavé dieťa? Rodicia majú vychovávať, starý rodicia rozmaznávať. Ved oblečenie sa vyperie. Dôležité bude, ak bude dieťa u nich spokojné. Aj s jedlom je to tak, ved nech mu daju, také aké mu ty nedáš. Raz za čas sa mu nič nestane a príde obdobie, keď trosku podrastie a aj tak sa nevyhnes iným stravovacim návykom. Ja to vidím uz teraz, rodicia sa stravujú úplne inak ako moja rodina a vidím, ze terajšia mládež ma uz zase ine stravovacie návyky. Ved ked pride domov, komplet hod všetko prat, dieta ri
rovno do vane a hotovo.Trosku uber z nárokov. Nie každé dieťa má to šťastie, ze ma starých rodičov.

@gabika99 no vies, z asa ked jej vratia decko zo zltackou, lebo vsak umyvat si ruky akoo nejaki potrafeni mestania😅oni uz su na svoje humusarne zvyknuti

anonym_9c21c4
1. aug 2025

@anonym_autor asi zabúdaš že tvoje dieťa je aj mamzelove a možno zdedí gény po svokrovcoch čiže tiež bude také zaostalejšie 🤣🤦‍♀️

gabika99
1. aug 2025
@ahhola

@gabika99 no vies, z asa ked jej vratia decko zo zltackou, lebo vsak umyvat si ruky akoo nejaki potrafeni mestania😅oni uz su na svoje humusarne zvyknuti

@ahhola hmmm, ktovie ako to je v reále.

vilma7
1. aug 2025

O 50 rokov bude pravdepodobne rovnaká, pochybujem ze pôjdeš v tom veku s dobou...A neboj, nezomrie na to, keď bude na prázdniny u svokry. My sme milovali všetko to staré a jednoduché, lezenie po povale atď...

eleanora666
1. aug 2025
@really8

Zapinam upozornenia🪑

@really8 🪑🪑mozem si prisadnut? Priniesla som popcorn 🍿

really8
1. aug 2025
@eleanora666

@really8 🪑🪑mozem si prisadnut? Priniesla som popcorn 🍿

@eleanora666 kludne. Cakame na autorku netrpezlivo

ravehami
1. aug 2025

Nova rodina ma “prednost” pred tou starou..s muzom by ste mali bediet spolocne co chcete a to nasledne od jeho rodicov pozadovat. Nie len ty ale aj on 🙂

anonym_7fb64f
1. aug 2025
@anonym_1fa8c6

@anonym_1fa8c6 ak sú normálny tak áno. Ak sú toxickí a zlí? Tiež áno? Lebo právo ?
Právo má jedine rodič. Takže tak.