Prekliaty dom
ahojte chcem sa opýtať na váš názor ... moja teta stavia dom najskôr ak kúpili pozemok boli nejaké problémy so susedom riešil niečo že je to zle vymerané atď zdržovalo to pri stavbe ... potom si dali urobiť okná jednej firme ktorá zobrala zálohu 8tisíc okná do dnes nemajú ani peniaze ... takže pokiaľ našetrili opäť 8tisíc na nové zasa sa to oddialilo ... teraz išli robiť krb zohnali chlapa a ten zobral zasa zálohu a týždeň tam robil a potom prestal chodiť mysleli že ich opäť niekto oklamal / okradol ... po pár dňoch sa chlap ozval a povedal že do ich domu nikdy nevkročí že bol u veštici a tá mu povedala že nemôže robiť v ich dome lebo zomrie alebo sa mu stane niečo hrozne zlé a že v ich dome je veľa negatívnej energie že niekto kto im závidí ich asi uriekol / preklial teta má 2 malé deti (2 a 3roky) tak teraz povedala že sa tam nenasťahuje že sa bojí že sa im niečo stane že všetky tie veci čo sa im stali sa stali preto lebo to sú varovania aby tam nešli žiť že ona ten dom radšej predá a takéto veci ... myslíte si že na tom niečo môže byť? podľa mňa sú to hlúposti neviem čo jej poradiť je z toho na nervy stále plače a trápi ju to nevie čo robiť ...
@333emily333 Zdrazie kazda jedna stavba, dokonca existuje nejaky vzorec podla ktoreho sa da vypocitat nakolko ale nikto nepostavi za to co planoval povodne, je dobre mat rezervy.
Hlavne ked ma clovek menej penazi alebo ziadne referencie moze natrafit na nespolahlivych ludi ktorymi sa toto odvetvie len hemzi a spravidla uplne sa im nevyhne nikto komu stavaju.
Davat pozor a vsetko riadne zazmluvnit aj s penalizaciou v pripade zrdrzania, tak aby neskor bolo to mozne aspon sudne vymahat, aj ked aj to byva na dlhe lakte ale bez zmluv je to priam priama vyzva k tomu aby ich osmekli, je to realita.
Napriek tomu ze verim na veci medzi nebom a zemou tu mi to pripada skor na naivitu, ono to totiz spravidla zvykne takto asi prebiehat a treba sa len obrnit trpelivostou, vedomostami a tvrdymi laktami. Take bachorky o prekliatom dome aby niekto zhrabol zalohu a uz nemusel prijst,to snad nemoze mysliet vazne ze tomu veri ta teta. Takeho podobneho typa mala na stavbe kamoska, ked sa zacal cukat, najala si vymahacov, hlavohrude, na dalsi den chlapik dokvitol ako poslusny ratlik a uz makal.
@melany_s evanielici môžu mať ženy pokiaľ viem 🙂
zeny, prosim vas, nechcela som sa zapajat ale neda mi to...velka vacsina z vas pise o stavbe, peniazoch, ze sa to predrazi atd atd..citajte ale poriadne, zakladatelka sa na toto vobec nepytala, pytala sa na to ako pomoct tete..
@lenka1208 no, tu ide o to, ze nic nenormalne sa nedeje, takze ani nieje ako pomahat... to co sa deje na tejto stavbe nieje nic nenormalne a ani nic medzi nebom a zemou... aspon z rozpravania zakladatelky... kto nestaval, nezazil, co vsetko sa moze pototo, tak by ani neuveril co sa vsetko moze stat...
citala som, ze proti urieknutiu zo zavisti moze pomoct umiestnit na dom v tu stranu, kde závistlivec byva, zrkadielko. malo by to odrzat spat jeho negativnu energiu k nemu a smola sa zacne lepit na neho samotného.
potom este ocistit dom svieckami a cervenou farbou (stuzkami) - treba sa toho potom zbavit, nenechat zas v dome.
je toho neúrekom, co sa da robit.
moze skusit.
ale moze byt, ze vestica sa mylila, na toho chlapa kdesi nestastie caka a ak mu utecie u tvojej tety, dolapi ho inde. nemusi to byt prave tetinym domom a negatívnou energiou tam.
@dankariska Dufam, ze to, co si pisala nemyslis vazne. Je 21. storocie. 😉
Ale aspon pobavilo. 😀
@moonlight1210 to zrkadlo nemusi dobre dopadnut, moze sa to obratit, so zrkadlami treba zaobchadzat opatrne, kedze su dverami diabla sa tiez hovori.
Nemozem uverit tejto diskusii, zarucenych tipov na odstranenie zleho ducha, lapace snov a podobne. To si potom pravom chlapi myslia, ze sme uuuplneee sliepky!!!! Je 21. storocie, problemy su vsade a vzdy aj budu. Na kazdej stavbe, proste vsade. A aj bez zlych duchov. 😀 Tvoja teta je pravdepodobne mlada zena, ked ma take male deti, takze sa divim, ze veri na znamenia a zlych duchov a pod... Nie je tato debata vymyslena????
@333emily333 ja vešticiam sice neverím a ani neviem ako je to s tym domom. LEn z vlastnej skusenosti, na sidlisku barak oproti našmu... Umrelo tam tragicky mnoho ludí - nešťastné pady z okna, samovraždy, vražda vo výťahu, naposledy pred 2 rokmi tam spadol 27 ročný chlapík, ktorý tam pracoval pri zateplovaní panelaku a zabil sa.... Akože napriek tomu, že nejako neverím v prekliatia a take veci, v tom baraku by som byvať nechcela ani keby mi zaplatili 🤐 Štatisticky mi to príde neuveritelná nahoda, kolko tragedii sa tam udialo
@333emily333 Tiež si myslím, že to nie je v dnešnej dobe nič mimoriadne, existuje jednoducho veľa nedôveryhodných firiem a živnostníkov a ja obyčajne pri rôzných opravách domu nedávam väčšiu zálohu, napr. len na materiál, ktorý ide muž s nimi vybrať a až keď ukončia práce tak za prácu, príp. aj skôr zálohu, keď vidím, že napredujú dobrým tempom. Niektorých živnostníkov, ktorí nám niečo robili už nikdy viac nevolám, lebo sa neosvedčili. Na také pracovné postupy ako majú niektorí živnostníci si musí človek jednoducho dávať pozor,
vlastne na stavbu domu treba mať výdrž, tam sa vyskytne viacero problémov -
to nie je žiadne prekliatie. Ale je správne pri sťahovaní sa už do hotového domu dať ho najprv posvätiť kňazovi, to môže príp. zavolať ho už aj teraz.
tiež si myslím, že to nie je nič mimoriadne... nič - kvôli čomu, by som mala obavy žiť v tom dome...
prerábali sme komplet 2 byty, takže tieto "znamenia", nie sú znamenia, ale bohužiaľ - smutná prax nespočetného množstva dodávateľov ☹
@vejula veji, súhlasím s Tebou, do takého baráku by som nešla bývať ani ja... nie zo strachu, ale z nepríjemného pocitu... tu je príliš veľa tragédií, príliš veľa mŕtvych...
zakladateľkina teta ale hľadá "prekliatie" tam, kde zlyhal obyčajný ľudský faktor, kde zneužil situáciu nepoctivý človek a kde robotníka vystrašila, ktovie aká "pouličná" veštica 😕 ☹
na druhej strane - ťažko presvedčiť človeka, ktorý má v sebe už zakódovaný tento postoj... myslím, že chcieť od nej nasilu, aby tam šla bývať, tiež nie je riešenie
určite sa treba pokúsiť dohovoriť jej, triezvo argumentovať... a prípadne pokúsiť sa nájsť nejaký kompromis... prípadne nechať tomu čas, ak je to možné.... možno časom uzná aj sama, že by dokázala byť v dome šťastná 😉
@333emily333 ..tak nech navštívi aj ona tu vesticu,nezavisle na nom,ci aj jej povie to isté..príp inú 🙂 neviem,ci som dobre precitala,ten co robil krb a vrátil zálohu bol kňaz??
@333emily333 Ako sa citi tvoja teta v tom nedostavanom dome a na zahrade? Ak sa jej tam paci ci donedavna pacilo, kym ju nezacali strasit "dobroprajni" ludia, tak by sa nemala nechat odradit, aj ten nazor, co tu niekto napisal, ze susene kvety su zle - cisty blud, ja mam uz skoro 3 roky v obyvacke obrovsku susenu kyticu 30 ruzi a v tej izbe sa cela rodina rada zdrziava, aj jest mi tam chodia a najlepsie sa tam spi na sedacke 🙂 jediny problem mam s oprasovanim ruziciek 😀 plno ludi ma aj susenu levandulu v kuchyni a pod., a to akoze vsetci su zle ovplyvnovani??? ze niektorych ludi bavi sirit take bludy a strasit slabsie povahy, to nepochopim, co z toho maju
by som si tam dotiahla do toho domu nejakeho cloveka,co tieto veci citi a vie povedat co a ako. Nejaka vestica,co tam ani nebola, tak tomu by som hned neverila. Ale ak sa tam ona neciti dobre a citi,ze nieco je zle,tak to predat. Ja si davam na tieto veci pozor, mne stacil nasich dom a v tom by som uz nebyvala. Tam sa diali take veci,ze paranormal acitivity je detsky vecernicek.
@stanulienkat mladá nie je ... len je trošku poverčivá a nevidím význam a ani dôvod vymýšlať niečo takéto čoby som z toho mala? je to totálna debilina ... chcela som jej len ukázať názory iných že sú to blbosti a nech to tak nebere ... súhlasila s vysvätením a bude mať dušu na mieste ....
tie čo ste povedali svoje názory vám pekne ďakujem dúfam že sa tam naozaj nič nestane ... ja osobne tomu neverím pekný večer dámy a ešte raz ďakujem
@stanulienkat tak potom neviem v ktorom storoci zijes ty. Tvoj koment ma tiez pobavil
Prekliaty dom 😀 😀 😀 Alebo problemy jednoduchsich ludi
@333emily333 Možno je veriaca,možno nie.V každom prípade nech si dá farárom dom vysvetiť.
Prerábali sme byt, hotová katastrofa s firmou, nechceli dokončiť čo začali, presviedčali ma, že to netreba. Horko-ťažko sme to dokončili a ja som skončila na týždeň v nemocnici. Neprajem zažiť. A pre tetu?
Niečo negatívne tam je - a to, že niekto rozširuje možno reči o "divnom pozemku", o "prekliatí" o "urieknutí".
1. Treba riešiť problém so susedmi - to najskôr, tento problém je asi najdôležitejší. Treba sa k ním priblížiť nejakým rozhovorom ľudsky a snažiť komunikovať. A zavolať aj farára, aby okolie videlo. čo teta robí.
2. Do domu by som pustila psíka, psík pobehá a zistíte, či naozaj tam nieje nejaká entita na pozemku. Kde psík nebude chcieť ísť, treba rozmýšľať nad negatívnou energiou a skúsiť tam pustiť mačku, mačky negatívnu energiu milujú. Môže totiž byť, že na pozemku sa kedysi stalo niečo mimoriadne zlé a táto negatívna energia tam zostala, tam pomôže farár. Rozhodne treba myslieť pozitívne to určite pomáha.
3. Ak tam je niečo "divné", čo sa nezdá aj tete, že vnútorne cíti nepokoj - môže byť problém aj na susednom pozemku a tento problém zasahuje do pozemku tetinho - susedia nemusia nič vedieť, môže sa to týkať vzdialenej minulosti o ktorej nevedia. Vtedy je lepšie priestor, ktorý by psík označil, lebo psík by sa mu vyhol vynechať z obyvateľnej časti napr. kvetmi, proste nezdržiavať sa tam často. Možno by v takomto prípade bolo treba zistiť od starých ľudí, či si nepamätajú nejakú udalosť týkajúcu sa tohto pozemku.
4. Najlepšia na toto je kniha od slovenského profesora MUDR. TEODORA ROSINSKÉHO " CHOROBY Z NEVÁVISTI, ENERGOINFORMAČNÝ SYSTÉM ČLOVEKA V ZDRAVÍ A CHOROBE", je v nej veľa príkladov na takého témy.
Ale rozhodne by som sa domu nevzdávala, pretože na všetko na nájde liek. A firmy, teda skôr ľudia sú vynaliezaví, ako zarobiť a nerobiť.
A potom podľa tej knihy, je najdôležitejšie naše myslenie - samozrejme pozitívne, teta uverila čomusi, ale ani nevie presne čomu a jej myslenie môže spôsobovať negativizmus. Ak dobre vychádzate, tak ju povzbuď ty a drž ju nad vodou, treba aby myslela, ako pekne si to zariadi, kde dá aké závesy, záclony, kvietky. Ako si urobí okolie. Možno je problém len tu a nič iné tam nieje. A ten pán s vešticou? Ja mám príbuznä, ktorá chodí len vešticiam a ľudovým liečiteľom, a skoro ochrnula, lebo išla neskoro k doktorovi. Je to len o myslení ľudí. Prekliatie skutočne existuje, ale záleží aj na nás ako tieto veci prijmeme do života, keď sa im podáme sme stratení. Netreba nič vzdávať.
Tak mi napadlo,ci niekto zo susedov nema zaujem o pozemok alebo byt aj takto sa ludia vedia vystrnadit,hlavne ked date na povercivost a stou sa velmi tazko bnojuje ,ludia su niekedy az nebezpecne poivercivi a niekto to vie paradne zneuzit,drzim palce
@staronova
Žiaľ, aj keď neveríte na negatívne energie, sú tu a mnohým ľuďom veľmi znepríjemňujú život. Prekliatia, porobenia a urieknutia existujú rovnako v tomto storočí, ako existovali aj od nepamäti. Za všetkými týmito negatívnymi energiami je závisť, žiarlivosť a neprajnosť. Najčastejšie sa s nimi stretávame v rodine a v najbližšom okolí. Odtiaľ tieto vyššie spomenuté energie najčastešie aj pochádzajú. Chrániť sa pred takýmito vplyvmi môžeme tak, že si budeme strážiť svoje súkromie - nechváliť sa s tým čo máme, všetko hneď neukazovať, nikdy neukázať prácu, ktorú sme iba začali, nechváliť sa ani s tým, čo nám ide dobre, pretože závisť je veľkým spúšťačom, a tiež nepúšťať si závistlivých ľudí, cez prah domu... dalo by sa menovať oveľa viac, ale ako všeobecná informácia by mala postačovať.
Pokiaľ sme sa už stali obeťou negatívnej energie, mali by sme sa jej zbaviť, aby sme mohli žiť kľudný a spokojný život.
Existujú ľudia ktorí v tomto smere vedia pomôcť, ale sú aj takí, ktorí si z nešťastia druhých urobili biznis... ako ich rozoznať? Riaďte sa svojou vlastnou intuíciou, komu svoj problém zveríte do rúk.
@333emily333 môže byť. Ja skoro to isté. Len akurát kúpený dom 10 rokov a to, čo sa tu deje, tak nieje nikde. Katastrofa

"nikto by nepochyboval o dôveryhodnosti kedže ten chlap čo má tú firmu bol kňaz ..."
"chlap mal firmu na seba už bolo veľa negatív tak to dal na svoju družku"
ten kňaz mal firmu a ešte aj družku? nechápem