icon

Prenajali by ste byt rodinám so zvieratami?

4. dec 2023

Aké mate skúsenosti? Ste tak striktny, že dieťa, zviera nie a nefajčiari ?

sissy27
4. dec 2023

@beata_k @domkakvet ja minimalne troch… a to maju aj balkony a aj tak budu vypalovat zobaky v byte. Suseda ked otvori dvere, tak sa mi chce grcat este dve hodiny ak nahodou idem po nej. U kamosky susedia smradia na celu bytovku, fajcia na zachode 🤮 nech sa to pekne rozlezie stupackami vsade. Novozrekonstruovana bytovka a po dvoch mesiacoch smrad z ich cigariet taky, ze lunik 9 je ruzovy sad 🙈

siska53
4. dec 2023

Mali sme aj fajciarov ( nemohli ale fajcit v byte), aj s dietatom, aj ked to je vraj rizikove. Nevadil by ani maly psik..

lenkasarka
4. dec 2023

@ninka99865 ja osobne s dieťaťom nie preto ĺebo ja bývam o poschodie nižšie. Keby mi dieťa dupotalo ,trieskalo a revalo nad hlavou asi skončím na liekoch😁

subartic
4. dec 2023

Momentálne prenajímam byt ukrajinskej rodine s 5 ročným dieťaťom a malým psom , nefajčia. Otec, matka, dieťa a stará matka. Nájomne platia vždy presne načas, nemám na nich žiadne sťažnosti , normálne s nimi komunikujem . Druhý byt idem prenajat teraz a nebránim sa znova tejto kombinácii.

zuzanka.zuzu
5. dec 2023

dieťa nie (i keď moja mamka prenajímala a mali tam krásne čisto, pestrofarebné vymaľované, platili načas)
fajčiarovi ano
zviera áno ale len pes či mačka a s riadnym depozitom

belllinka
5. dec 2023

@nelca84 mala som psa a viem ako vyzera byt v takom pripade. Smrad, zachĺený mastny gauc, ofrkane steny od slin a vody, ked sa pes napije, napucana plavacka, staznosti susedov, ze pocut psa ako s pazurmi beha po plavacke… na co toto riskovat, ked mozem mat najomnikov bez psa. Ty asi asi ziadny byt neprenajimas, ze?

kleopatra114
5. dec 2023

Fajčiari nikdy a je mi jedno , žeby fajčili na balkóne - aj kvôli susedom ( nechcelo by sa mi riešiť spory , že im padajú uhorky na balkon , prepálené pradlo , smrad ,..). , zvieratko podľa toho aké a rodinu s detmi áno , ale chcela by som asi predtym vsetkych členov vidieť .

erickatt
5. dec 2023

Zviera a dieta ano. Fajciar nie, ani na balkone.

mladena
5. dec 2023

Áno fajčiarovi aj niekomu slušnému čistotnému so psom by som prenajala, pretože sama som fajčiarka a mám psa a viem ako ťažko je takým ľuďom nájsť prenájom. S deťmi nie.

melanta
5. dec 2023

Fajčiarovi nie. Ani ak fajčí na balkóne, otravuje to susedov. Zvieratá ako ktoré, mačky nie, exotické zvieratá nie, korytnačka, malé akvárium, menší pes áno. Dieťa štandardne nie, ale teraz máme v jednom z bytov relatívne čerstvo rodinu s dieťaťom.

milanemila
5. dec 2023

Fajciarovi urcite nie, so zvieratom tiez skor nie ak by to neboli rybky alebo korytnacka 🙈 co sa tyka dietata, tak ano. Preferujem ale prenajimat byt skor niekomu znamemu alebo s odporucanim od znameho.
My sme prenajimali byt slobodnej mamicke, kt mala 5 rocne dievcatko. Bola nam extremne vdacna, lebo predtym ju v 4 bytoch pdmietli. Byvala u nas 3 roky kym sa postavila na nohy. Par x meskala s najmom, ale vzdy dopredu dala vediet a poprosila, ci by sme pockali (bol to max tyzden-2) O byt sa tak starala, ze podla mna ked odchadzala vyzeral este lepsie 🙈 mali sme z toho aj tak sebecky dobry pocit, ze sme troska pomohli a aj najom sme jej dali nizsi.

sense
5. dec 2023

Fajčiarovi nie, rodine s dieťaťom za podmienky ze ich môžem v prípade neplatenia vysťahovať, a so zvieraťom za podmienky ze náklady na škody spôsobené zvieraťom znáša majiteľ. Mame dve mačky a teda ešte nič nezničili ani nedoskriabali a chlpy sa povysavaju

mandzula
5. dec 2023

Mam psa a dieta, prenajimame si byt a napriek tomu by som ja psa a male dieta vo svojom byte nechcela. A ani fajciara fajciaceho na balkone.
My sme v byte po takom fajciarovi a je napachnuty napriklad kozenkovy gauc na mieste, na ktorom sedaval.

elmivelmi
5. dec 2023

Dieta ano,fajciar by mi nevadil ak ny fajcil na balmone a v ziadnim pripade zviera,jedine akvariove rybky.Ziaden ,pes ,macka,morca,zajac a ani andulky.Najviac ny mi ale vadila macka alebo pes v byte.

nelca84
5. dec 2023

@belllinka vsak hovorim, ty sa zariad podla seba. Keby si prisla k nam, tak by si neuhadla, ze mame v dome vlciaka, keby tam prave nebol. Na gauc nechodi, ma vlastny pelech, vlastne dva a pod miskami ma podlozku, takze ani plavacku nemame napucanu. Skor sa mi zda, ze ty si bordelar a zvalujes to na psika 🙈

cafelatte
Autor odpoveď zmazal
kvetinka1918
5. dec 2023

Fajčiarom áno nakoľko by fajčili napríklad len vyslovene vonku na balkóne manžel je fajčiar bývame v preranjame a nič nám doma nesmrdi,s dieťaťom taktiež bez problému ale so zvieratkom určite nie nakoľko tu boli pred nami so psíkom ale za mňa zvieratá nie 😉

belllinka
5. dec 2023

@nelca84 iste 😅 praveze nie som bordelar, preto uz nemam psa v byte. A ver tomu, ze to ze mate psa by som uhadla hned, ved to je brutalne citit, aj ked ty si myslis, ze nie. Lebo si uz zvyknuta. A ako zabranis psovi, aby po napiti nechodil po byte a nekvapkala mu z pyskov voda? A gauc bol zachlpateny, aj ked tam pes nechodil. Ale ved ok, dobru noc 🙂

vlastnynazor
5. dec 2023

@beata_k jasne, ze nie vsetci fajciari maju prievan v hlave, ale je ich dost takych. Ked zoberiem ako priklad byt, kde byvaju rodicia, tak zo 6 bytov na stupacke su 3 fajciarske byty a z toho obyvatelia v 2 bytov maju permanentny prievan v hlave (fajcia na zachode) = keby to zovseobecnujem, tak 66%fajciarov ma prievan v hlave. Ked pridem na navstevu, otrasny smrad ide z wc. A kde byvam ja, tak kedze tu je vacsia anonymita, tak viem akurat o byte podomnou a nadomnou a ti maju iba obcasny prievan v hlave, vacsinou fajcia, aspon doteraz, na balkone. A byt podomnou, ale stupacky maju chvalabohu ine, tak ti tiez fajcia v byte, ale tam to smrdi az do chodby v cinziaku aj cez zatvorene dvere (ked idem po schodoch - otrasny smrad na chodbe, nechcem vediet, aky smrad je vtom byte).

elmivelmi
6. dec 2023

@nelca84 pes celkovo smrdi,ty uz si zvyknuta na ten pach ako kazdy na svoj,domovy.Ja skor nechaoem ak mate dom,nie byt oreco je vlciak dnu??Okrem oho pes zerie cudzie hovna,a toto potom olizuje dom.

nelca84
6. dec 2023

@elmivelmi predstav si, ze ani ini to necitia. Vela navstev nam povedalo, ze vobec nepoznat, ze mame doma psika. Preco je dnu? Lebo ho chceme mat pri sebe, je to priatel, clen rodiny a chceme ho mat dnu. On tiez nechce byt von sam, pes je spolocenske zviera a tuzi byt v blizkosti "svojho cloveka".A nie, nezerie cudzie hovna, pretoze je vychovany.

elmivelmi
6. dec 2023

@nelca84 No skor chcu byt k vam mili.Lebo povedzme si uprimne psa citit psinou a ano maju to v pudoch pozierat cudzie hovna,asi ani nevies kedy to robi,prtoze ho asi tazko vies ustriehnut na 100%.A cim vatsi oes,tum vatsi smrad.Ja som mala toez opatrovatelku kt mala doma psy a bolo ju citit riadne a to ani som nebola u nej len pach oblecenia.Ale deti vedia byt uprimne a moja ,vtedy 2r ze mama ona smrdi😉
Ale ok ked Vam to tak vyhovuje,len skor smiesne je presvieecat niekoho ,kto ma psy a pozna psy o tom,ze to tak nie je.Jedine zeby vas bol nejaka nova vysla htena,protizapaxhova a hovirnkam odlavajuca odrada

thoughtfulweirdo
6. dec 2023

@elmivelmi Mne už sa stalo, že som prišla na návštevu a skoro dostala zradnik, keď po pol hodine sedenia u nich zrazu vybehol z izby pes 😄 skutočne ho vôbec nebolo cítiť a to napríklad takého fajčiara v byte cítim, hoci priamo v tom byte nikdy nefajčil. Ale teda šlo o väčší byt a menšieho psa, bernardína v garzonke asi ťažšie vyvetrať 😅

elmivelmi
6. dec 2023

@thoughtfulweirdo ved to ze taka samponovana civava qsi tak nesmeri ako velky pes a vlciak je dost velke pleneno.Plzne a asi jo doma kazdy den nesamponuje nikto-je to aj skodlive pre psa.Ale ten zapach asi inak neodstranis.A viesco-ja teraz chodim do domu kde panko fajci vnutri ale wkd to vyvetraju,tak ani necitim.Zalezi aj od poctu cigariet.Jedna,dve 3 asi nebudu taky problem ako balicek za den.

thoughtfulweirdo
6. dec 2023

@elmivelmi Bol to taký terierovity po kolená, nie čivava, ale záležať bude nakoniec aj tak asi od toho, kto má na čo citlivý čuch 🙂

nelca84
6. dec 2023

@thoughtfulweirdo nenamahaj sa, vidis, ze si ide svoje, asi sa este nestretla so psom, o ktoreho sa majitelia staraju, je slusne vychovany, cisty a nezerie hovna...

lenkike
6. dec 2023

Keď tu čítam tie odpovede, som veľmi vďačná za ľudí, čo pred mesiacom prenajali byt mojej sestre s manželom 🙏 majú dve malé deti a psa a podľa toho, čo tu čítam by mali mať veľký problém nájsť si podnájom, ale našli ho veľmi rýchlo a za prijateľných podmienok 😊

lenkike
6. dec 2023

Ešte mi napadá, tie, čo ste napísali, že by ste neprenajali byť niekomu s dieťaťom, ok, a čo ak prenajmete byť páru a im sa neskôr narodí dieťa? Kvôli tomu im nepredĺžite zmluvu?

matkahelka
6. dec 2023

@lenkike my mame zmluvy postavene tak, ze kazde porusenie znamena good bye do 30 dni sa vystahovat. a odporucam kazdemu, kto toto nechape si kupit vlastny byt, investovat vlastne peniaze do prerabky a potom rozhodovat, ci ho male deti, ci psy, ci macky znicia.

kamatopo
6. dec 2023

Zviera v žiadnom prípade. Fajčiar mimo bytu. Rodiny s deťmi až po dohovore s právnikom. Treba zakomponovať do zmluvy vzniknuté škody a predom kauciu aspoň tri mesiace