icon

Prenajali by ste byt rodinám so zvieratami?

4. dec 2023

Aké mate skúsenosti? Ste tak striktny, že dieťa, zviera nie a nefajčiari ?

Strana
z3
luciaaaaa
6. dec 2023

Nie! Nie fajciar, nie rodina s malymi detmi, nie majitelia domacich zvierat. V byte mame nefajciarov, ich dieta malo v case, ked sa nastahovali do nasho bytu 13 rokov a mali sice psa, ale dali ho niekomu z rodiny. A byvaju v nasom byte uz dlhe roky, su priam idealni najomnici.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
elmivelmi
7. dec 2023

@nelca84 No neviem kto si ide svoje dookola,to ty zatvaras oci pred skutocnostou,ze pes nie je clovek a smrdi ako pes,a ze zerie hovna?Ved je to jeho prirodzena vlastnost,tak ako rad zahrabava kosti a rad aj zerie hovna,este som sa skor nestretla so psom, co by to nerobil obcas.Poznam vlciaka ktory je zavrety na zahrade a zerie aj svoje .To len ty mas asi psa ktory je extra vyslachteny a jedinecny na svetec,je to exemplar asi by si ho mala dat registrovat.

milanemila
7. dec 2023

@kittykat22 tak je to asi kvoli legislative, kt nedovoli najomnika s dietatom vyhpdit aj keby neplatili 🤷🏼‍♀️nie jeden pripad bol, kedy ludia takychto neplaticov nevedeli dostat z bytov, potom zial si to “zliznu” vsetky rpdiny s detmi. Myslim, ze legislativna zmena by velmi pomohla.

kacenka255
7. dec 2023

Och a ja dakujem krasne panovi ktory nam prenajal byt s polrocnym babom a 6 rocnym chlapcom. Po mesiaci k nam pribudlo sj male zvieratko. Byt bol v novostavbe komplet zariadeny a ten mily pan ani okom nemihol za to ze som maminja dvoch malych deti 🫣

lenkike
7. dec 2023

@matkahelka neodpovedala si priamo na otázku, tak sa spýtam znova: ak prenajmete byť bezdetnému páru a im sa neskôr narodí dieťa? Je aj toto pre vás porušenie zmluvy, či ako máte ošetrenú túto možnosť? A ohľadne tvojho odporúčania, úplne chápem, že keď kúpiš a prerobis byť, nechceš, aby ho niekto zničil, ale podľa mňa je vhodnejšie to ošetriť veľmi zodpovedným výberom nájomcov. Lebo zničiť byt ti pokojne môže aj bezdetný pár, bez domácich miláčikov. A naopak normálni ľudia s deťmi ti ho nezničia. Ak teda za zničenie nepovazujes pokreslene steny 😉 a tiež si treba nastaviť kauciu tak, aby ti vykríkla prípadne poškodenia.

laurita285
7. dec 2023

Dobre nastavená zmluva a všetci sú vítaní.

laurita285
7. dec 2023

@lenkike áno, pokiaľ pribudnú deti tak porušili nájomnú zmluvu a teda báj báj

matkahelka
7. dec 2023

@lenkike odpovedala som uplne priamo. to dieta sa im v nasom byte nestihne narodit, takze my rodinu s dietatom vyhadzovat nebudeme. oni totizto odidu sami este pocas pripadneho tehotenstva, kedze porusili zmluvu. a dakujem za odporucania, v kazdom byte mame velmi zodpovednych a bezproblemovych najomcov uz roky. a prave preto, ze predchadzame moznym rizikam, tak v ziadnom byte nie je ani fajciar, ani male deti, ani ziadne domace zviera. nemame totizto vestecku gulu a nevieme, ci fajciar nebude fajcit aj vo vnutri, ci sa pes nepocika, ci nieco neznici ani ci deti neznicia nabytok, podlahy, dvere, ci sa pri manimulacii s kocikom v chodbe bytu neposkodi nabytok. myslim, ze kazdy so svojim majetkom naraba ako uzna za vhodne. nam dlhorocna prax ukazala, ze toto je pre nas najlepsi model a nehodlame na tom nic menit.

knieza_pribina
7. dec 2023

My máme mladý pár bez dieťaťa s malým zajačikom. Fajčiarom by som neprenajímala.

lenkasarka
7. dec 2023

@kittykat22 prečo nie s malými deťmi som tu už napísala. Keďže bývam hneď pod a mám rada svoj pokoj po práci deti som vylúčila okamžite. Dieťa jednoducho neumlčíš len preto,že suseda pod chce mat po práci hodinu ticha pre seba.

zuzubb007
7. dec 2023

Chudatko zena s dietatom, ked si chce najst podnajom zrejme nema sancu, ja by som prenajala aj s dietatom aj zo zvieratom pokial to nieje ponik, aj fajciarovi ale na balkonr fajcit

lenkike
8. dec 2023

@matkahelka ako píšeš, každý so svojím majetkom narába, ako uzná za vhodné. No ja by som asi v tejto oblasti nemohla podnikať, pretože by som nedokázala vyhodiť tehotnú ženu, nech si hľadá iný podnájom 😕

matkahelka
8. dec 2023

@lenkike ver, ze ten entuziazmus by ta rychlo presiel, keby sa ti susedia u domovnika nonstop stazovali, ako im deti dupu nad hlavami este aj po 22.00 a vyhrazali by sa policiou a nabytok a podlahy by si mala poobijane a poskriabane. takto sa lahko teoretizuje, ked si to nezazila...

lenkike
8. dec 2023

@matkahelka ok, beriem. Ja žiadnu rodinu, ktorej deti vystrájajú a dupú po 22:00 nepoznám, takže nechápem, že toto nejakí rodičia dovolia, ale verím, že aj takí sa nájdu 🙄 a nerozumiem, prečo to nespokojní susedia v prvom rade neriešia s danou hlučnou rodinou, ale s tebou. Ale podľa mňa je to opäť problém nevhodných nájomcov, lebo normalní ľudia toto nerobia, aspoň nie pravidelne. Aj keď chápem, že je jednoduchšie pre vás ako prenajímateľov dať si pravidlo, že žiadny nájomca s deťmi, než preveriť, či daní ľudia sú "normálni" a ich deti nebudú rušiť nočný kľud a ničiť zariadenie bytu.

matkahelka
8. dec 2023

@lenkike ach a ako vopred preveris, ci tie deti dupu a budu obijat nabytok? naozaj, uprimne ma zaujima, ako sa toto da vopred zistit. jedine, ze posuchas vestecku gulu a uvidis to tam? vies, existuju aj deti s diagnozami, trebars autisti a take deti su celozivotne "nevychovane". ci najprv vezmem rodinu s detmi a po 2 rokoch ich poslem prec, lebo mate "neprisposobive" dieta? prepac, pises velmi jednostranne a zjavne problematike vobec nerozumies.

elmivelmi
9. dec 2023

@matkahelka moje deti naor chodia spat uz o 19.A nechaoem ake deti chodia tak neskoro spavat.Ako skolkari a skolaci maju uz zvatsa rezim a normalne,ked rano vstavaju okolo 6-7 do 22 ani nebudrzia byt hore.

matkahelka
9. dec 2023

@elmivelmi par dni dozadu tu bola diskusia o nespavych detoch a je vela deti, ktore chodia takto neskoro spavat a vstavaju aj skor ako tvoje. su deti, kt. staci 6-7 hod. spanku a ficia ako duracelky. to, ze ty to nechapes je uplne v poriadku, nemusis predsa chapat vsetkemu. ja tiez take deti poznam (jedno take mam doma), svagor prenajimal byt mladej rodine, kde sa deti v skolke cez obed vyspali a potom do 23.00 behali po byte, rozhadzovali kocky a susedov pravidelne porazalo.

lenkasarka
9. dec 2023

@matkahelka neplytvaj svojim časom. Kto nechce pochopiť tomu to nevysvetlíš,ani keby si sa rozkrajala.

majka2
9. dec 2023

Ahoj. No tak poviem ti takto máme vlastnú nehnuteľnosť ale niekde inde na SR bývame v Žiline v prenájme nás dom sme tiež prenajali rodine z deťmi úplná pohoda žiadne problémy. My máme tiež deti a malého psíka. Keď sme neopravili tak sme nepokazili. Kamoška prenajímala dvom pracujúcim ľuďom a to čo oni narobili by asi nedokázala ani škola a stádo opíc . Skôr záleží na koho natrafis . Naše deti vedia že po stenách sa nepíše po podlahe sa nejazdí neskrabe aj nič na hranie majú konať taký menší a stôl na kreslenie majú tiež svoj menší. Takže tak záleží na koho natrafis

lenkike
9. dec 2023

@matkahelka vieš, pokiaľ ide o dieťa s diagnózou, tak potom by to mali pochopiť tí susedia a povzniesť sa nad to. Veď aj rodiny s takými deťmi potrebujú niekde bývať a niekedy sú v takej situácii, že nemajú možnosť bývať tak, aby nikoho nerušili (samostatne stojaci dom). X-krát som tu čítala diskusie o neprispôsobivých susedoch, ktorí rušia iných a nič sa s tým nedalo robiť, mnohokrát sa odsťahoval ten, kto bol rušený. Ale ak ide o hluk, ktorý robia deti, tak radšej sa vyhnem rodine s deťmi, aby susedia neboli rušení? Ak by som mala v podnájme rodinu, kde má dieťa diagnózu a susedia sa sťažujú, držala by som stranu tej rodine,
veď to nie nevychované dieťa ani ignoranti rodičia. Na druhej strane, ak ide o zdravé deti bez diagnózy, tak je to problém rodičov, že nevedia vlastne deti udržať v normálnych medziach, tak aby po 22:00 nerušili susedov a aby nezničili zariadenie. Ok, môžu byť deti po 22:00 hore, ale nemôžu dupať a skákať. Moje keď robia príliš hluk aj cez deň, hneď im poviem, poď, ideme zazvoniť pani susede pod nami a vysvetlis jej, prečo tak dupete. By som chcela vidieť to dieťa, čo by s radosťou šlo 😎
Ale ok, vás byt, vaše pravidlá, nemusíme mať na vec rovnaký názor. Ja keby som bola prenajimatel, brala by som nájomcov skôr na základe odporúčania od známych, než kritérií s deťmi/bez detí, s domácim zvieratkom/bez...lebo v každej z týchto kategórií sa nájdu aj normalní slušní ľudia a aj takí, ktorých by si za nájomcov nechcela.

lenkasarka
9. dec 2023

@lenkike všetko je v poriadku čo píšeš, ale ver mi že by si nechcela byt susedou ležiaceho dievcatka,ktoré vydáva zvuky od rana do rana lebo má zrejme bolesti. Matka sa psychicky zložila a pije ( nečudujem sa jej) nájomné neplatí aj keď mesačne má z charit viac eur ako dvaja pracujúci manželia. Darmo tu budeš teraz hovoriť že by si drzala stranu matke. Nedržala,lebo si to nezazila a moja kamoska to zaživa permanentne a je z toho na liekoch a nemá Eura na to aby si kúpila niečo iné,lebo ten byt nechce kúpiť nik kto príde na obhliadku kvôli tým zvukom. Je take jednoduche písať na nete ako by si to alebo hento keď si v takejto situácii nebola a ani si ju nezazila. Ja som pár x na návšteve bola a po hodine som odchádzala s migrénou ako šľak. Matka nemôže za to že má choré dieťa tak isto dieťa nemoze za to že má silne bolesti a nevie rozprávať, ale môžu susedia za to? Nemajú pokojný život už viac ako rok. Nevyspatí,frustrovaní,nahnevaní. A to ti napíšem ešte jednu vec a to je tá,že matka dievčatko zatajila keď podpisovala zmluvu, ale nechcu ju vyhodiť na ulicu. Kto je tu víťaz a kto porazený?

elmivelmi
9. dec 2023

@matkahelka ved dobre a tak co ma taka zena robit,kde by at?Ja by somrodinam s detmi prenajala,co by som neznielsa je oes a macka.Radsej ako pises tu take tornada ako zvierata.

lenkike
10. dec 2023

@lenkasarka v takej situácii nie je žiaden víťaz 😥 tomu dievčatku by bolo určite lepšie v nejakom zariadení, aj keď si viem predstaviť, že je problém získať miesto, lebo takéto zariadenia majú väčšinou plné stavy 😕 ale s tým by mala niečo urobiť naša vláda, aby kapacity postačovali reálnym potrebám a potom by nemusela mama, ktorá nezvláda starostlivosť (čo jej nevyčítam, chápem) utápať svoje problémy v alkohole a nemuseli by trpieť ani susedia 😕

Strana
z3