icon

Prepis domu: Ako si poradiť s rodinným konfliktom?

Včera o 15:45

Prerobili sme si dom po starých rodičoch, ale môj otec ho na nás nechce prepísať už niekoľko rokov. Dobre vie, že máme dve deti, z toho jedno ŤZP, on nám ten dom ponúkol, dali sme do neho peniaze, ale stále sa chová, akoby bol jeho.

Rozhodli sme sa odsťahovať, svokrovci nám kúpili pozemok. Na to, aby sme si mohli vybrať hypotéku a postaviť si vlastný dom, lebo toho už máme plné zuby, potrebujeme peniaze na hypotéku. On dobre vie, že si chceme postaviť dom, mojej sestre na hypotéku dal, ale u nás sa tvári akože nič? Sestra navyše ani nemá deti. Sme zúfalí, staráme sa non stop o choré dieťa, to samo o sebe stojí peniaze a ešte chovanie rodičov do toho. Nevieme, ako z toho von, chodí sem každý deň a kritizuje nás.

autor
Dnes o 09:14
@anonym_6ecd2d

@anonym_autor zase si evidentne nepochopila.... ale to je tvoj problém - si nechápavá celkovo.
nikde tvoje dieťa alebo teba v súvislosti s chorým dieťaťom neurážam

@anonym_6ecd2d Píšeš, že moja svokra nechcela postihnuté dieťa, myslíš si, že ja ano?

anonym_60b638
Dnes o 09:15

Autorka, no dobre a kedy ste sa o tom prepise alebo o tych peniazoch na hypoteku rozpravali s otcom naposledy a co vam povedal?

jankasmejka
Dnes o 09:17

@anonym_autor no, hneď prvá veta"celé zle"...neprerábať cudzí dom.

anonym_c5a2de
Dnes o 09:23

Až sa mi to nechce napísať, ale ty si strašne blbá zena. Od každého len čakáš, že ti ma pomáhať, že to ma dať. Svokra nie je povinná sa starať o vnúčatá, nie je povinná vám kupovať pozemok, otec nie je povinný vám dať dom ani peniaze. Vy ste dospeli, ste manželia, máte sa starať. Je smutne, že máte postihnuté dieťa, ale aj take osudy život píše. Existuju aj denne stacionárne, internátne školy, záleží ake ma dieťa postihnutie. Ale naozaj ťažiť z toho, že mám postihnuté dieťa a čakať, že teraz mi všetci všetko hodia pod nohy je grc.

bosorkabb
Dnes o 09:25

Prepáč že napíšem tak nepekne. Ale vrážať peniaze do čohokoľvek čo nie je moje je blbosť.
Čo už viete.
Vo vašom prípade vám radšej svokrovci mali dať peniaze namiesto pozemku a vy ste si mali kúpiť byt.
Od svojho otca nečakaj nič lebo nič nepríde.
Musíte si už konečne naliať čistého vína a neveriť na rozprávky.
Stavba domu je nákladná záležitosť. Nemáte dostatok peňazí a príjem na vysokú hypotéku ale chcete silou mocou stavať. To je cesta do pekla.

autor
Dnes o 09:31
@anonym_60b638

Autorka, no dobre a kedy ste sa o tom prepise alebo o tych peniazoch na hypoteku rozpravali s otcom naposledy a co vam povedal?

@anonym_60b638 Povedal že dal sestre, že dá aj nám. Odvtedy nič. Hlavne že nadával, lebo si kúpila byt v meste, ešte k tomu malý.

abbey1
Dnes o 09:36
@anonym_autor

@anonym_b866d4 Staci tolko co dal sestre, a dosiahneme na hypoteku. Nechapem, preco tu riesis taketo cisla, nie kazdy rodic je na tom financne rovnako.

@anonym_autor Koľko dal sestre?

anonym_60b638
Dnes o 09:50
@anonym_autor

@anonym_60b638 Povedal že dal sestre, že dá aj nám. Odvtedy nič. Hlavne že nadával, lebo si kúpila byt v meste, ešte k tomu malý.

@anonym_autor No ale kedy... kedy ste sa o tom s nim naposledy otvorene rozpravali?

miui
Dnes o 10:17
@anonym_autor

@anonym_b866d4 Staci tolko co dal sestre, a dosiahneme na hypoteku. Nechapem, preco tu riesis taketo cisla, nie kazdy rodic je na tom financne rovnako.

@anonym_autor o deti sa mas starat ty a muz, v ziadnom zakone nie je uzakonene ze ti ma niekto iny pomahat. Automaticky to od niekoho ocakavat je prinajmensom divne.

autor
Dnes o 10:20
@abbey1

@anonym_autor Koľko dal sestre?

@abbey1 Dosť. Prečo, závidíš?

autor
Dnes o 10:21
@miui

@anonym_autor o deti sa mas starat ty a muz, v ziadnom zakone nie je uzakonene ze ti ma niekto iny pomahat. Automaticky to od niekoho ocakavat je prinajmensom divne.

@miui Chápeš že ja mám dieťa s niekoľkými diagnózami, a že už padáme od vyčerpania na hubu? Že aj my si potrebujeme oddýchnuť? A nikto nám nepomôže?

bosorkabb
Dnes o 10:32
@anonym_autor

@miui Chápeš že ja mám dieťa s niekoľkými diagnózami, a že už padáme od vyčerpania na hubu? Že aj my si potrebujeme oddýchnuť? A nikto nám nepomôže?

@anonym_autor prepáč mám postihnuté dieťa už vyše 20 rokov. A nie nikto nám nič nikdy nedal. S manželom sme si kúpili byt na hypotéku a splacame.
Nikdy sa netreba spoliehať na iných.
Sľuby sa sľubujú, čerty sa radujú. To hovorí staré porekadlo. Je pravdivé.
Váš problém je ten že očakávate že vám iný niečo dajú/ poskytnú/ darujú. Ale takto to nefunguje. Čím skôr si to uvedomíte tým lepšie pre vás.

abbey1
Dnes o 10:35
@anonym_autor

@abbey1 Dosť. Prečo, závidíš?

@anonym_autor Čo mám závidieť?
Ja nie som človek, ktorý sa hrabe za peniazmi.
Len ty si naroluješ od otca na rovnakú čiastku. Tak ma zaujímalo, koľko si akože zaslúžiš.

anonym_5907f6
Dnes o 10:38
@anonym_autor

@anonym_autor Je to smutné a nikto za to nemôže. Ale čo s tým ostatní majú? Každý má svoj život.

anonym_7e902c
Dnes o 10:38
@anonym_autor

@anonym_autor S tebou to musia mať blízki fakt ťažké.

autor
Dnes o 10:46
@anonym_5907f6

@anonym_autor Je to smutné a nikto za to nemôže. Ale čo s tým ostatní majú? Každý má svoj život.

@anonym_5907f6 Keď mám decko, tak sa snáď o neho postarám, nie? To je jedno koľko má rokov. Ten kto sa nechce starať, nech si nerobí deti. Dieťa má byť pre matku prvoradé a je jedno koľko má rokov. Ja by som toto svojim deťom nespravila, pre mňa sú prvoradé, pred manželom, pred každým.

anonym_46111a
Dnes o 10:53

Tu u autorky badam rovnake mentalne nastavenie ako u autorky inej predlhej sagy o spackanom zivote panu bohu za chrbtom kde nic nie je, len kopce a zakruty a nic sa tam neda 🙈

anonym_5907f6
Dnes o 11:10
@anonym_autor

@anonym_5907f6 Keď mám decko, tak sa snáď o neho postarám, nie? To je jedno koľko má rokov. Ten kto sa nechce starať, nech si nerobí deti. Dieťa má byť pre matku prvoradé a je jedno koľko má rokov. Ja by som toto svojim deťom nespravila, pre mňa sú prvoradé, pred manželom, pred každým.

@anonym_autor Presne, každý sa ma starať o svoje decko.

anonym_df6850
Dnes o 11:18
@anonym_autor

@anonym_autor No ale to je tvoje dieta, nie svokrine...

miui
Dnes o 11:20
@anonym_autor

@anonym_autor najprv pises ze padate na hubu lebo sa starate a potom v dalsom prispevku pises ze ked mam decko, tak sa staram nie? Tak sa staraj a necakaj to od druhych, svokrovci a rodicia sa uz o svoje deti postarali, nemozes cakat ze cely svet bude chodit okolo teba lebo vam osud nadelil postihnute dieta.

autor
Dnes o 11:26
@miui

@anonym_autor najprv pises ze padate na hubu lebo sa starate a potom v dalsom prispevku pises ze ked mam decko, tak sa staram nie? Tak sa staraj a necakaj to od druhych, svokrovci a rodicia sa uz o svoje deti postarali, nemozes cakat ze cely svet bude chodit okolo teba lebo vam osud nadelil postihnute dieta.

@miui Ja by som svojmu dieťaťu pomohla keby bolo v mojej situácii a určite by som sa na vnúčatá nevykašlala tak ako moja svokra. Hlavne že má tie od svojho najstaršieho syna, dokonalého, dokonalá rodinka.

anonym_e589da
Dnes o 11:43
@anonym_7e902c

@anonym_e589da Ospravedlňujem sa ti, po ďalších autorkiných odpovediach uznávam, že si ju odhadla dobre.

@anonym_7e902c od začiatku bolo jasne, že len paprče natŕča. Otec nech daruje dom, svokrovci kúpili pozemok. Otec dobre vie, prečo sa tak rozhodol

anonym_e589da
Dnes o 11:44
@anonym_autor

@miui Ja by som svojmu dieťaťu pomohla keby bolo v mojej situácii a určite by som sa na vnúčatá nevykašlala tak ako moja svokra. Hlavne že má tie od svojho najstaršieho syna, dokonalého, dokonalá rodinka.

@anonym_autor tak pomôž, kúp si nehnuteľnosť a staraj sa, makaj a zarábaj. A potom keď budeš mať deti veľké potom im podaruj dom aj pozemok kúp ako vám svokrovci kúpili

autor
Dnes o 12:00
@anonym_e589da

@anonym_autor tak pomôž, kúp si nehnuteľnosť a staraj sa, makaj a zarábaj. A potom keď budeš mať deti veľké potom im podaruj dom aj pozemok kúp ako vám svokrovci kúpili

@anonym_e589da Ja som dozivotne odkazana na starostlivost o svojho syna, on sa nikdy nevylieci, chapes to? Ja som to najmenej, nic, v spolocnosti, opatrovatelka dietata s tazkymi diagnozami. Druhy syn ma vsetko, kazdy tyzden nechame za to co si uraci na svoje konicky len tak 40 eur, vylety co maju zo skoly, castokrat to stoji aj 1000 eur. Mne nepis ze sa nestaram.

autor
Dnes o 12:01
@anonym_e589da

@anonym_7e902c od začiatku bolo jasne, že len paprče natŕča. Otec nech daruje dom, svokrovci kúpili pozemok. Otec dobre vie, prečo sa tak rozhodol

@anonym_e589da Ved maju deti nech sa staraju. My sa tiez starame o svoje deti vsetko sa im snazime dopriat.

anonym_e589da
Dnes o 12:06
@anonym_autor

@anonym_e589da Ved maju deti nech sa staraju. My sa tiez starame o svoje deti vsetko sa im snazime dopriat.

@anonym_autor oni nemajú deti. Oni deti už vychovali

anonym_e589da
Dnes o 12:07
@anonym_autor

@anonym_e589da Ja som dozivotne odkazana na starostlivost o svojho syna, on sa nikdy nevylieci, chapes to? Ja som to najmenej, nic, v spolocnosti, opatrovatelka dietata s tazkymi diagnozami. Druhy syn ma vsetko, kazdy tyzden nechame za to co si uraci na svoje konicky len tak 40 eur, vylety co maju zo skoly, castokrat to stoji aj 1000 eur. Mne nepis ze sa nestaram.

@anonym_autor aj ja mám dieťa ZŤP, k tomu ďalšie 2 deti. A na bývanie sme si zarobili sami a staráme sa o deti sami. Prečo natŕčaš ruky rodičom aj svokrovcom?
900 € opatrovateľský je fajn, nie?

autor
Dnes o 12:08
@anonym_e589da

@anonym_autor aj ja mám dieťa ZŤP, k tomu ďalšie 2 deti. A na bývanie sme si zarobili sami a staráme sa o deti sami. Prečo natŕčaš ruky rodičom aj svokrovcom?
900 € opatrovateľský je fajn, nie?

@anonym_e589da Moje ma 5. stupen

anonym_e589da
Dnes o 12:09
@anonym_autor

@anonym_e589da Moje ma 5. stupen

@anonym_autor aj moje

patrike
Dnes o 12:20
@anonym_46111a

Tu u autorky badam rovnake mentalne nastavenie ako u autorky inej predlhej sagy o spackanom zivote panu bohu za chrbtom kde nic nie je, len kopce a zakruty a nic sa tam neda 🙈

@anonym_46111a O tom uz bol roman Tapakovci, nic sa za tie roky nezmenilo.