Prepis domu: Ako si poradiť s rodinným konfliktom?
Prerobili sme si dom po starých rodičoch, ale môj otec ho na nás nechce prepísať už niekoľko rokov. Dobre vie, že máme dve deti, z toho jedno ŤZP, on nám ten dom ponúkol, dali sme do neho peniaze, ale stále sa chová, akoby bol jeho.
Rozhodli sme sa odsťahovať, svokrovci nám kúpili pozemok. Na to, aby sme si mohli vybrať hypotéku a postaviť si vlastný dom, lebo toho už máme plné zuby, potrebujeme peniaze na hypotéku. On dobre vie, že si chceme postaviť dom, mojej sestre na hypotéku dal, ale u nás sa tvári akože nič? Sestra navyše ani nemá deti. Sme zúfalí, staráme sa non stop o choré dieťa, to samo o sebe stojí peniaze a ešte chovanie rodičov do toho. Nevieme, ako z toho von, chodí sem každý deň a kritizuje nás.
@abbey1 Akoze preco? Povedal, ze nam ho da, ze nam prispeje na prerabku. Povedal, ze ho na nas prepise. Chcel, aby sme ostali pri nich, tak sme ostali. A aj tak neprepisal. Este ho ponukol sestre, ze tam moze ist ked tam mi nebudeme. Akoze dom co sme si prerobili. Ona nechce, tak to da do prenajmu. Som zvedava, ako to bude vyzerat.
@anonym_autor to je riadne zapeklita situácia. Tvoj otec ma pocit, že ty máš z čoho rozhadzovať? Veď nech mu sestra dohovorí, že to nechce, nech to napíše na teba, alebo nech ťa vyplatí. To ako by si mala malo starosti, tak ti ešte pridá,
@anonym_autor to je riadne zapeklita situácia. Tvoj otec ma pocit, že ty máš z čoho rozhadzovať? Veď nech mu sestra dohovorí, že to nechce, nech to napíše na teba, alebo nech ťa vyplatí. To ako by si mala malo starosti, tak ti ešte pridá,
@margotka17 Sestra to nechce, ona žije v meste, ale skoro roztrhalo od jedu keď som sa dozvedela, že jej to ponúkol, že tam môže ísť bývať, keď sa mi odsťahujeme! My sme si to prerobili, nechcel to na nás prepísať, a teraz to ide ponúkať ďalej? Akože prečo.
Ešte ma dožrali, dovolili sestrinmu priateľovi, nech si od nich odvezie šlapací bicykel. To im je jedno, že keď sme k nim prišli, tak sa na tom zvykol hrať? Má poruchu autistického spektra, veľa vecínísimo ho nezaujme, a ešte aj o to málo ho oberú.
@margotka17 Sestra to nechce, ona žije v meste, ale skoro roztrhalo od jedu keď som sa dozvedela, že jej to ponúkol, že tam môže ísť bývať, keď sa mi odsťahujeme! My sme si to prerobili, nechcel to na nás prepísať, a teraz to ide ponúkať ďalej? Akože prečo.
Ešte ma dožrali, dovolili sestrinmu priateľovi, nech si od nich odvezie šlapací bicykel. To im je jedno, že keď sme k nim prišli, tak sa na tom zvykol hrať? Má poruchu autistického spektra, veľa vecínísimo ho nezaujme, a ešte aj o to málo ho oberú.
@anonym_autor Myslím môj syn že sa na tom zvykol hrať.
@abbey1 Akoze kolko, pisem ze mame jeden trapny plat a ja som doma s postihnutym dietatom na materskej. Tolko co sme mohli.
@anonym_autor a VYHADZUJETE chlieb a urcite aj ine potraviny.
Sa otcovi necudujem, nevies hospodarit s peniazmi.
Jam mam dost penazi a nevyhodim ani 1% potravin co za rok kupim.
@anonym_autor a VYHADZUJETE chlieb a urcite aj ine potraviny.
Sa otcovi necudujem, nevies hospodarit s peniazmi.
Jam mam dost penazi a nevyhodim ani 1% potravin co za rok kupim.
@natalka13 Však nevyhadzuj. Ja nebudem deťom dávať plesnivé, ty si dávaj čo chceš.
Odhliadnuc od skutocnosti, ze autorka urobila vela chýb, nikto z nas nevie v akej je situácii a aky ťažký ma kazdy den. Naozaj je nutne jej nadavat, ponižovať a urážať? Strasne zle sa číta, ake ste ženy zlomyselne hnusoby a trasiete sa ako si mozete do niekoho v zlej situácii kopnúť. Obdivujem tych pár, co vie napisat radu bez emócii a neurážať. Ostatné sa mozete hanbiť, snad ked budete žiadať o radu vy tiez vam vynadaju a dourazaju vas.
@anonym_8c6f50 nieje jedina,ktora ma dieta s poruchou autistickeho spektra.
Naco tu tym argumentuje? Tema je o inom.
@anonym_autor nauc sa hospodarit, nakupovat. 2dnovy chlieb ak mas plesnivy, zle ho skladujes.
@natalka13 Ja nebudem deťom dávať starý chlieb.
@miui Ja by som svojmu dieťaťu pomohla keby bolo v mojej situácii a určite by som sa na vnúčatá nevykašlala tak ako moja svokra. Hlavne že má tie od svojho najstaršieho syna, dokonalého, dokonalá rodinka.
@anonym_autor svokra dala vnucatam pozemok. Nevykaslala sa na ne.
@natalka13 Ja nebudem deťom dávať starý chlieb.
@anonym_autor Najprv mi prišlo, že si tvrdohlavá, alebo - a neuraz sa - rozmaznaná, ale ako chápem, nechcem zase pôsobiť, že závidím ľuďom, čo im rodičia dopriali. Nemyslím to v zlom, ja verím že cítiš to čo píšeš a že to tak vnímaš a verím, že za klávesnicou sedí dospelá žena, ale tvoje myšlienkové pochody sú miestami akoby to písal teenager. A teraz prečo - stále vnímaš iba svoj uhol pohľadu. Úplne odfiltruješ, čo sa ti hodí, a aj ten postoj “ja nebudem deťom dávať starý chleba”, ako keď mi moja 16 ročná dcéra odvrkne, že ona si kabát nedá, aj keď je vonku mínus 10 len preto, že si nechce nechať rozkazovať.
Nechcem ťa nijako uraziť, ale zapadlo by to aj do toho, ako s tebou otec zaobchádza - ako s dieťaťom, každému normálnemu dospelému by otec povedal “veď ak sa ti nepáči, bývala si tu zadarmo, dala si niečo do prerábky ale ušetrila na nájme, odsťahuj sa” ale tebe ešte sľúbi peniaze na hypotéku… Asi si v prvom rade zavaril na problém on, že ťa takto vychoval.
@anonym_autor Najprv mi prišlo, že si tvrdohlavá, alebo - a neuraz sa - rozmaznaná, ale ako chápem, nechcem zase pôsobiť, že závidím ľuďom, čo im rodičia dopriali. Nemyslím to v zlom, ja verím že cítiš to čo píšeš a že to tak vnímaš a verím, že za klávesnicou sedí dospelá žena, ale tvoje myšlienkové pochody sú miestami akoby to písal teenager. A teraz prečo - stále vnímaš iba svoj uhol pohľadu. Úplne odfiltruješ, čo sa ti hodí, a aj ten postoj “ja nebudem deťom dávať starý chleba”, ako keď mi moja 16 ročná dcéra odvrkne, že ona si kabát nedá, aj keď je vonku mínus 10 len preto, že si nechce nechať rozkazovať.
Nechcem ťa nijako uraziť, ale zapadlo by to aj do toho, ako s tebou otec zaobchádza - ako s dieťaťom, každému normálnemu dospelému by otec povedal “veď ak sa ti nepáči, bývala si tu zadarmo, dala si niečo do prerábky ale ušetrila na nájme, odsťahuj sa” ale tebe ešte sľúbi peniaze na hypotéku… Asi si v prvom rade zavaril na problém on, že ťa takto vychoval.
@anonym_2ce2fc možno to otec povedal niekedy v minulosti - že peniaze na hypo dá jednej aj druhej. Tejto ponúkol dom na užívanie. Nečudovala by som sa keby to celé autorka 'po svojom' pochopila že ten dom jej aj prepíše. A teraz ešte aj žije v nejakej nereálnej vete z minulosti kedy otec povedal že peniaze dá aj jej. Nemá nič v rukách, nechce ho ani pýtať a na základe tejto domnienky si vezme hypo a plánuje stavať dom 🙈
@anonym_autor a co ma s tym domom robit? ponukol ho tebe na byvanie - chces odist .. ponukol ho sestre a ak nebude chciet da do podnajmu .. kolko vas vysla ta prerabka - uz to prezradis? a tiez napis kolko stala prerabka tvojho otca .. nech sme v obraze
Tak autorka sa zrejme pomýlila a komentovala svoj vlastný príspevok pod iným anonymom, bohužiaľ si to neskontrolovala, takže je jasné, že téma je vymyslená.
Tak autorka sa zrejme pomýlila a komentovala svoj vlastný príspevok pod iným anonymom, bohužiaľ si to neskontrolovala, takže je jasné, že téma je vymyslená.
@anonym_7e902c A ešte si v tom komentári odporovala 😂 Skrátka sa tu baví sama so sebou a z nás má dobrý deň.
Nie je ti to hlúpe? Vymýšľať si choroby dieťaťa? Ty len dúfaj, že sa ti to raz nevráti.
@anonym_7e902c Čo podala? Už je to vymazané.
@anonym_7e902c Čo podala? Už je to vymazané.
@abbey1 V podstate si pomýlila konto, z ktorého písala a miesto bežného anonyma to odoslala ako autorka. Zrazu už štylizácia iná, diakritika, gramatika. A odpisovala niekomu na komentár ako tretia osoba.
@abbey1 V podstate si pomýlila konto, z ktorého písala a miesto bežného anonyma to odoslala ako autorka. Zrazu už štylizácia iná, diakritika, gramatika. A odpisovala niekomu na komentár ako tretia osoba.
@anonym_7e902c To bolo dobre😃😃😃 obcas nevyda, no😄 truba. Pekne sa odhalila. Ze to tych ludi bavi...
@anonym_7e902c To bolo dobre😃😃😃 obcas nevyda, no😄 truba. Pekne sa odhalila. Ze to tych ludi bavi...
@anonym_df6850 Bežne by som nad tým mávla rukou, že je dilino. Ale teda navymýšľať si choré dieťa, ktoré musí oživovať? To je už je strop, alebo teda skôr dno.
@anonym_autor tak nech ti vráti peniaze a kup mu druhý. No mám pocit,cze tvojho otca to baví robiť naprieky však? Toto ho baví a ešte robí zle vnukovi? Joj, lepšie urobíš, ak sa odsťahujes.
@anonym_autor tak nech ti vráti peniaze a kup mu druhý. No mám pocit,cze tvojho otca to baví robiť naprieky však? Toto ho baví a ešte robí zle vnukovi? Joj, lepšie urobíš, ak sa odsťahujes.
@margotka17 Je to troll, neder klavesnicu.
@anonym_autor aha, no kamarátka má dve deti s poruchou autustického spektra, býva v sociálnom byte, deti sú pár krát cez týzdeň v špeciálnej škôlke a škole. Zatiaľ si v kľude nakúpi a privyrobí si z domu. Nikdy som ju nepočula sa sťažovať, ani na chorobu detí, ako to tu ty stále zdôrazňuješ, ani na život, peniaze... Už tie deti majú, tak žijú najlepšie ako vedia. A nikto im nič nedal a ani nedáva.

To je ale strašné, a ako reaguje keď ju s tým konfrontujete?
@anonym_2ce2fc Ona ako keby mala svoj svet a nevníma čo jej kamarátky hovoríme, ona si ide stále svoje. Alebo povie či jej závidíme 🤷