Prepis domu: Ako si poradiť s rodinným konfliktom?
Prerobili sme si dom po starých rodičoch, ale môj otec ho na nás nechce prepísať už niekoľko rokov. Dobre vie, že máme dve deti, z toho jedno ŤZP, on nám ten dom ponúkol, dali sme do neho peniaze, ale stále sa chová, akoby bol jeho.
Rozhodli sme sa odsťahovať, svokrovci nám kúpili pozemok. Na to, aby sme si mohli vybrať hypotéku a postaviť si vlastný dom, lebo toho už máme plné zuby, potrebujeme peniaze na hypotéku. On dobre vie, že si chceme postaviť dom, mojej sestre na hypotéku dal, ale u nás sa tvári akože nič? Sestra navyše ani nemá deti. Sme zúfalí, staráme sa non stop o choré dieťa, to samo o sebe stojí peniaze a ešte chovanie rodičov do toho. Nevieme, ako z toho von, chodí sem každý deň a kritizuje nás.
@abbey1 Niekedy je.
@anonym_9fc5f9 áno, niekedy. Keď ho zle skladujeme. Ale keď ma niekto problém s financiami, tak si sakra dá pozor na všetky nákupy, potraviny a zužitkuje , správne skladuje !
Nooo teda, beriem 🍿
Prerobíš cudzie lebo ti to sľúbia. Všetci sú zlý. Nemáš poňatia koľko čo stalo. Pri stavbe domu mám spísané aj klince, položku po položke 🤔 uvádzaš anonymne ale nenapíšeš sumu akú dali sestre, ani diagnózy. Máte jeden plat ale druhý syn čo si zmyslí týždenne aj 40€ a 1000€ výlety.
Hahaha tvoj manžel zarába teda slušne keď toto zvládate a aj dvojdňový chleba ti vadí. Vy budete z tých jednoduchších ľudí, nielen ty s mužom ale i otec, keď sa neviete dospelí ľudia narovinu porozprávať a vysvetlit si prečo áno, prečo nie.

@anonym_6ecd2d A vam to celkovo pride ok? Ja osobne by som sa radsej uskromnila v byte, lebo u nas je to tiez tak - kto plati, rozkazuje. Ved to bol jej otec, nie svokor, ved s nim vyrastala - ked vedela ze je panovacny, preco tam ostavala? A ked je zly a panovacny - da ti taky clovek peniaze na to aby si si postavila iny dom, lebo mi do tohto chodi hnusne rozkazovat? Ja neviem baby…
@anonym_2ce2fc veď presne o tom píšem. Začali prerábať a otec im zakazoval. Prečo to nestopli a hneď neriešili vlastníctvo ( či už darovanie, alebo kúpu)a hlavne prepis domu, aby mali výsostne právo si ho prerobiť ako potrebujú oni. Máš pravdu kto platí ten rozkazuje. Aj svadbu, aj dom ...
( Vieme že by to malo byť inak, ale toto je stará pravda)
Veď si celý život otca pozná, vie akú má povahu, tak prečo išli do toho ? Tiež by som volila radšej byt, alebo iný dom, skrátka také bývanie na aké mám €.