icon

Prepísali by ste zdedený majetok na manžela?

22. dec 2024

Ahojte, chcela by som sa poradiť. Prepísali by ste váš zdedený majetok (príklad po rodičoch) aj na vášho manžela ?

autor
22. dec 2024

@princeznasofi jeho rodicia majú nehnuteľnosti isto vo väčšej hodnote… ale aj viac detí, a nikde nie je iste co bude a nebude jeho… preto sa mi vobec nepaci jeho nazor ze ved aj moje dedičstvo bude tvoje… ked ani nevie ci bude a co bude…

tundra
Autor odpoveď zmazal
autor
22. dec 2024

@vorkola to tvrdi… ale tvrdiť moze vselico..

mama_
Autor odpoveď zmazal
fairyy
22. dec 2024

mozes mu povedat, ze prepises pol domu na nho az on prepise polku zdedeneho majetku na teba ...ako sa vravi z rucky do rucky a kedze to musi zdedit najprv tak kludne aj o 30 rokov 😃😃

princeznasofi
22. dec 2024

A preco sa nestaral zabezpecit vlastny byt, ak by ste nebyvali u vasich, co by robil? Byvaj u rodicov, po skole si prerob dom vo vlastnej rezii. Ak ma pocit krivdy, mozete ako manzelia zobrat hypo, kupit v ramci bsm byt, byvat v dome a byt prenajimat.

autor
22. dec 2024

@olimuc mám 26 rokov… a v podstate ja som aj viac menej rozhodnutá ze nic prepisovať nechcem, len som chcela pocut nazory iných… ako to je u vas, poprípade nejake nápady a rady

luliu
22. dec 2024

Ale to, že ti dnes povie, že majetok po jeho rodičoch bude aj tvoj, absolútne nič neznamená. Halooo, veď ti zrušil spoločný účet! Maj rozum, dievča a ani neuvažuj o prepise. A to ako ťa ľúbi, dokazuje tým, že ťa vlastne vydiera

mojemenonikto
22. dec 2024

Ani nerozmýšľaj nad darovaním ani inou ťarchou na ten dom. Ponúkni mu to, čo som ti hovoril. Dom dáš do prenájmu. Zisk z toho prenájmu je aj tak už vašim bezpodielovým spoluvlastníctvom. Zisk z prenájmu môžeš pokojne investovať do hypotéky novej nehnuteľnosti, ktorú si kúpite ako spoločnú. Tá už bude v BSM, takže tvoj muž by mal byť spokojný. Samozrejme, mal by aj on prispievať na tú vašu novú nehnuteľnosť svojim dielom. Toto mi pripadá ako férová dohoda. Ak by sa nebodaj niekedy v budúcnosti niečo udialo, zostáva ti tvoje dedičstvo a budeš mať nárok na polovicu ceny novej nehnuteľnosti. Ak s tým nebude súhlasiť, tak aspoň budeš vedieť, že mu ide len o prachy.

namornicka
22. dec 2024

Autorka, tvoj muž ma zvláštny vzťah k majetkom, peniazom v súvislosti so vzťahom k tebe. Neprepisovala by som na neho nič. Vaši vedia, že takto špekuluje? Skus sa s ním “dohodnúť”, že ty nebudeš chcieť jeho dedičstvo, nech on nechá na pokoji tvoje a ste si vyrovnaní. Možno dá pokoj, keď mu to takto povieš.

princeznasofi
22. dec 2024

Kamoska zdedila v centre Ba rodicovsky dom. Ma 3 surodencov, uz 5 rokov sa hadaju a dom chatra. Vravela, ze to bude trvat este 10 rokov...ide o dom za 800 000 eur. Tolko k jeho dedicstvu. Nech ss stara o teba a dieta sam a neprizivuje sa na tvojom dedicstve. Toto je tak okate, az sa bojim o dceru. Tiez sme jej kupili nehnutelnost, snad nedojde, ze jej frajer ju chce prepisat aj na seba.

autor
22. dec 2024

@namornicka nie rodicom som to nehovorila. Je to v podstate este aj dost čerstvé celé.

princeznasofi
22. dec 2024

Tak im to povedz, ale bez neho. Snad nechytia infarkt, fakt ide o znacne peniaze.

autor
22. dec 2024

@princeznasofi viem, ze povedia ze to nemam robit.

mikadooo
22. dec 2024

Ak by na tom netrval, tak nie. Ak by na tom trval, tak hej. Nie je to pre mňa podstatné, nakoľko máme dosť financií aj bez dedičstiev a všetky naše financie sú spoločné, nedelíme nič na "moje" a "tvoje", ako tu často čítam. Nikdy sme sa kvôli peniazom nehádali, ani nemali nejaký pocit krivdy. (Teda aspoň ja). Ale my sme spolu už 20 rokov.

princeznasofi
22. dec 2024

Dost by ma to mrzelo, je to od neho sebecke a moze to nastrbit buduce vztahy. Davat ti ultimatum a zije u tvojich rodicov? Skor ty by si mu mohla dat ultimatum, ked poriesi byvanie on. Asi ta nelubi velmi uprimne, zial.

autor
22. dec 2024

Este aby som to nejako zhrnula cele z môjho pohľadu.
Ja kedze celu dobu nasho vztahu študujem, potom tehotenstvo, dieťa - takze som ani nepracovala.
Tym padom vsetky výdaje v podstate plati on, ci na mna, ci na dieťa, či mojim rodicom za bývanie a šeky alebo stravu atd (chapete).
A tym padom mi to príde ako by mi daval pocítiť ze som mu dlžná za to ze živil v podstate aj mna aj dieťa…
No neviem, naozaj som nešťastná, pretoze som vobec nieco taketo od neho nečakala.
A k tym účtom v spojení s domom. Uz som sa ho opýtala ze on rušil spolocny účet s tym ze chce mat peniaze pod kontrolou, tak preco by som mala ja prepisovať môj dom aj nanho ? A bol teda zarazeny riadne.
Ale bránil sa tym, ze ten dom sa bude prerabat/zariadovat aj z jeho peňazí + naďalej bude vsetky výdavky platiť on (cim mi znova len dal pocit ze som mu stale nieco dlžná)

princeznasofi
22. dec 2024

Tych 5000 eur na prerabku z bsm je nic. Rekonstrukciu zaplatia aj tvoji rodicia, az nie je na liste vlastnictva- ked im povies co spekuluje.

mama_
Autor odpoveď zmazal
benit
22. dec 2024

Toto je situacia na figu.
Prerobila by som najnutnejsie za peniaze co mam aby sa dalo ist byvat. Po skole hadam uz pojdes do prace a budes prispievat aj ty na domacnost. Tak uz nebudes dlzna.
Nedava by som mu na papier nic. Nabytok, ktory kupi za jeho nech si v pripade rozvhodu zoberie. Aj tak to nie su iba jeho peniaze ak ste manzelia.

fairyy
22. dec 2024

poviem ti co povedala moja mama mojmu exmanzelovi pred veeeela rokmi - ak si nechcel zivit studentku, nemal si studentke spravit dieta...

princeznasofi
22. dec 2024

Ale jeho vyjadrenia o tom, ze ta zivil, ked de facto byval u vasich su nepripustne. Vyfarbil sa ako vsetko mozne, len nie milujuci muz. Toto nie je harmonicky a respektujuci vztah, trapilo by ma to.

janicast
22. dec 2024

Nemusíte mať rovnaké podiely.

bielasovicka
22. dec 2024

Určite nie. Len blázon by to urobil. Je to moje dedičstvo, a on s tým nič nemá spoločné.

weronika171717
22. dec 2024

Určite to nerob!!!!!! On bude možno teraz veľmi milý k tebe, aby docielil čo chce, ale nedaj sa oklamať. Neprepisuj ten dom naozaj. To by bola najväčšia hlúposť akú v živote urobíš.

sisska96
22. dec 2024

No keď nebude pol na pol, tak tvoj muž by bol sprostý investovať do cudzieho domu, čo nie je aj jeho.... Potom čo keď rozídete, ostane s holou riťou?

jamidea
22. dec 2024

Prosim ta, v ziadnom pripade neprepisuj. 5000je nic oproti hodnote domu v centre Ba, ta moze byt fakt vysoka, akoze st.mesto, palisady, aj kramare, ci nove mesto, ved snad vies ake su ceny. Tvoj muz je vychcany.
Moj muz zdedil nedavno dom, sice v malom meste, to co s nim robi nie je vobec moja vec. Je to JEHO dedicstvo.

stevvvka
22. dec 2024

Nuž ked ta nechcel živiť, nemal ti robiť dieťa.

vroni
22. dec 2024

@sisska96, keby autorka prepísala pol domu v centre ba za päť tisíc, tak by sa mohla uchádzať o titul idiotka tisícročia.

fairyy
22. dec 2024

@sisska96 on ide investovat 5tisic...