Prepísali by ste zdedený majetok na manžela?
Ahojte, chcela by som sa poradiť. Prepísali by ste váš zdedený majetok (príklad po rodičoch) aj na vášho manžela ?
@lonely66 čo sa tyka toho uctu a môjho “rozhadzovania” peňazí… manžel každé moje pohyby na účte vnímal ako zbytocne hlúposti… ale nechcem to nejako rozoberať.
Co sa tyka domu je v centre Bratislavy, vobec netusim aku moze mat presnú hodnotu… ale ked trojizbové byty idu po 200tisic a viac tak myslim ze ten dom ma aspon raz takú hodnotu ak nie viac…
@abbey1 a ako sa cíti muž v cudzom?
Tak on je taky "blb" ze si sekne svoj ucet. Lebo chce mat svoje peniaze pod kontrolou.
Ale zaroven chce od teba tvoj dom ....
sialene.
To si radsej pozicaj na komplet prerabku.
A pekne este nech plati energie ked tam bude byvat.
Pride k tomu ako slepe kura... a...
nedaj sa obabrat dievca.
@gabu_lienka no a presne toto by som nechcela… uz len z princípu ze sa teraz sprava tak ako sa sprava mi to je divne… ine by to bolo keby sa rozhodnem sama bez nejakého jeho nátlaku… a nie takto ze on mi dava podmienky
K tomu, ze netusis cenu domu, tak v Trnave v stvrti 5minut peso od centra sa predavaju domy 400-500tisic v stave na komplet prerabku, na ktoru ti treba dalsich 100.
@mama_ ak chce niekto poradit tak musi byt automaticky zo sveta fantázie ? Prepac, ale myslim si, ze požiadať ludi o ich nazor je normalne a tiez teda aj na takomto fóre… ak ti to prekáža, nemusis sa vobec zapájať, ďakujem
Zaujímavé, že dnes tu leti aj téma z opačného brehu - že či manzel prepise na manželku byt, ktorý kúpil pred svadbou.
Neviem, čo by som robila. Avsak - všetky investície a všetko, čo sa vráža do zdedeného je aj manželove. Manzel sa dostáva do úlohy “podnájomníka” a to by sa mi nepáčilo. Cize asi by som síce o prepise neuvažovala a ani nežiadala o prepis, ak by dedil manzel. Ale rozhodne by som chcela mat ošetrené papierovo všetky ďalšie investície, ktoré by do toho išli aj z mojich peňazí. Lebo väčšinou to je vždy vo vzťahoch na dobre slovo a keď príde na lámanie chleba, tak ostanú oci pre plac. Lebo tym, čo je “viditelne”, teda zdedený dom, sa ľahko oháňa. Ale ťažšie sa vidí to, čo pocas spoločného zivota ten dom zozral.
@gabu_lienka ja sa teda vobec nebavim… este by som dodala k mojej teme ze manžel sa bráni tym ze aj jeho majetok po rodičoch bude aj môj…
No,cely jeho pristup ma.viac a viac presviedca,aby si to nanho neprepisovala.Nema na to ziaden pravny ani moralny narok.Nevybudovali ste to spolocne v manzelstve.Myslim ze by to bola fatalna chyba.Povedz ze to nespravis a nech sanon rozhodne ako chce.
@mojemenonikto ďakujem za radu. Cenim si naozaj kazdu radu
@alickapusinka ďakujem za radu, aj toto vyzera ako dobry napad… naozaj si to budem musieť vsetko premyslieť a porozpravat sa s ním s nejakou alternatívou
A k tym jeho rodicom,este nepodedil nic a ked zdedi povedz mu nech sanrozhodne akoncgce.Toto panovacne trvanie z jeho strany minpride nanajvys divne
A ten jeho majetok po rodicoch bude tiez dom v centre BA alebo rolicka na valaloch? Zisti si ceny domov, az vies na aku sumu si narokuje. TU IDE O STATISICE ZA PODIEL NA DOME A NIE O JEHO 5000 INVESTICIU DO REKONSTRUKCIE. V centre BA idu 3izb byty cez 300 000 eur, domy v centre BA od 700 tisic, hradny kopec pod milion ani nic nekupis.
Nic zddene neprepisuj,povedz mu, ci ak on zdedi nieco prepise aj on polovicu na teba?
@alickapusinka a tam nie je nejaka podmienka pri takomto darovaní? Naozaj je mozne ze ja by som príklad polku mojej časti darovala teda prepísala nanho, a on by žiadal hned v zapati rozvod a peniaze? Lebo mám takú info ze darovacia zmluva ma premlčaciu dobu nejake 3 roky… ci?
A nebolo by jedno, či to spraví o mesiac alebo o 5 či 10 rokov?
Nie a v tvojom pripade este menej. Tvoj manzel sice zaraba a prispieva, ale v podstate vas tahaju tvoji rodicia. Neviem aky mas vek … tipujem, ze si este mlada a naivna. Skus tuto temu prediskutovat s rodicmi. Uprimne … keby si bola moja dcera tak Ti poviem na rovinu, ze som zlyhala vo vychove a mam sprostu dceru pokial by len 5 min uvazovala nad prepisom. ak by To spravila v tom momente ju vyhodim aj s jej podarenym vychcancom z domu a zaplatim toho najlepsieho pravnika aby som to vratila do rodiny. On sice uz stvoril dieta, ale zatial ma len igelitku. On raz podedi … nie nemusi, jeho rodicia mozu vsetko prepisat komu chcu, predat alebo rozflakat …. Ak ma surodencov o to tazsie … no ma to premyslene chlapec, co ma vtaka zo zlata, ze nad tym vobec uvazujes
@lonely66 keby makal a chcel.zabezpecit byvanie pre rodinu sam, to je ine. Vzhladom na cenu domu by normalny chlap navrhol, ok, vsetky moje investicie spisme a v pripade rozchodu su vybeveni, ale toto je zanuchanie rychleho zbohatnutia a zistej lasky. oddelenie uctu a toto vydieranie...autorka dobre sipi problemy.
Autorka - tu žiadna alternatíva nejde vymyslieť, aby si ty nebola za blbú a on ako pan kráľ príde na hotové a s holým zadkom, s ktorým prišiel bude odchádzať ako mladá nevesta. Dom je tvoj, zrekonstruj zo svojich peňazí. Ak nábytok pôjde so spoločných nič sa nestane, bývať a užívať to bude aj on. Podľa tvojho opisuje je neschopny vychcanec. Žije za pár supov u vašich a to si v svojich rokoch nedokázal našetriť dostatočnú sumu na zobratie hypoteky? Fakt takýto vzťah veľmi nevydrží, neber ho ako navždy, o rok každý si môžete ísť po svojou, akurát on by odišiel s pekným balíkom peňazí. Poraď sa aj s rodičmi, neverím žeby ti takú blbosť dovolili spraviť.
@gabu_lienka tak to som naozaj nevedela… v podstate na tomto dome netreba nejake extra prerábky… jediné čo viem je ze by trebalo daco vymeniť v elektrike, a kupelnu preto lebo krstny ju mal upravenú pre imobilneho cloveka (co by mi nevyhovovalo logicky) a nábytok by som chcela este vymeniť, zo začiatku aspon v niektorých izbách…
ak aj tie tri roky existuju tak by pockal 3 roky bral by to ako investiciu krasne by pockal nech nehnutelnost po rekonstrukcii nadobudne vyssiu hodnotu a vseobecne casom tiez a potom by si uvedomil, ze uz ta vlastne nemiluje a chce sa rozviest ...ak by tam tie hadky neboli, nerozdelil by ucet, byvali by ste v jeho a nie u tvojich rodicov to su uplne ine okolnosti, ale toto nie a este aj to vydieranie bud prepises alebo rozvod - to kde zije?
Otazka je aka je hodnota domu. Ak ma dom hodnotu napriklad 100.000€ a ty das + 20.000€ plus zo spoločného 10.000€, teda realne od da 5000€ a ked sa nieco stane tak bude pytat vyplatit polovicu domu 🤣🤣🤣🤣 Neeeeee toto je az okato vypočítavé. Ale pobavila som sa ako dobre to ma spočítané. V žiadnom pripade. Radsej bývaj u rodicov, dokonci skolu a ked sa zamestnáš, tak si zober pozicku a da sa vylucit s BSM. To uz ci bývaš u rodicov pol roka alebo rok, to uz je jedno. Aj tak ti pomahaju s dietatom. Ak chce polovicu domu, nech ti aj polovicu domu vyplati ale z jeho penazi, nie z BSM.

@rozculena ako to myslíš?