Prepísali by ste zdedený majetok na manžela?
Ahojte, chcela by som sa poradiť. Prepísali by ste váš zdedený majetok (príklad po rodičoch) aj na vášho manžela ?
Ale ak to bude časom vaše bývanie tak nevidím problém že by to bolo vaše spoločne ale rozhodnúť sa musíš ty
@andrejka1974 hej,ona na neho prepíše pol domu v centre BA a on dá návrh na rozvod a bude pýtať vyplatiť pol domu...
Nie, preco by som mala
Ja som zdedila, niet ocom
Ja som takto zdedila a dom je písaný na oboch. Zdedila som aj väčšiu sumu penazi, z ktorej dom rekonštruujeme. Som si istá, že keby to bolo opačne, spraví to isté. Ale každý môže mať na to iný názor
Už, je tu viacero podobnych tém. Nič, neprepisuj, patrí to len tebe. Na zdedeny, alebo darovaný majetok nemá právo si robiť narok, žiadny z partnerov.
nie
Nie, neprepísala. Už aj to, že chce mať oddelené účty, by ma v tom utvrdili. Ten dom po Tebe zdedia Vaše deti. On dá do prerábky pár tisíc a získa niekoľko sto tisíc? Trošku vypočítavec sa mi vidí. Bacha!
V žiadnom prípade. Je to Tvoje dedičstvo, adresované Tebe od Tvojich rodičov... Podeľ sa s ním, ak chceš, nejakým spôsobom, ale určite nie prepisom 🤦🏼♀️
Prečítala som si všetko. NEBLAZNI NEPREPISUJ!
Keď nemal chuť sa o teba starať nemal ho do teba ... Prepáč ale on si dobrovoľne spravil dieťa s tebou keď vedel, že to bude starosť, takéto niečo ti nemá čo vyčítať preboha ba práve naopak ta ma podporovať! Ste u tvojich rodičov. Sorry, ale chalan ráta ako ta osklbať keď vidí príležitosť. Ja viem, láska je laska. Ale tu rozmýšľaj, nejde o teba už, ale aj o tvoje dieťa. Vieš si predstaviť žeby si nan prepisala dom za 400tis on by ti dal smiešne 50% a /možno menej/hodnotu domu a ty by si nemala nič len časť smiešnu?? Len budme úprimní asi v budúcnosti nebudeš mať šancu vyplatiť taky dom, len tak nikoho. Už len z toho správania a hodnotenia minania. A zrušeniu spoločného účtu? Ved to je chrapuň. Ty chráň seba a dieťa. Žiaľ ty a dieťa ostanete navždy, ale žiaľ muži neostavajú ani manželstva. A žiaden racionálny by ti toto nenavrhol, ba by max ze ok napíše sa zmluva podľa reálnych minutych peňazí do domu. Co bude ti rátať co ho ty stojis s dieťaťom? Ak ano tak panbozko ti dal aktuálne možnosť ako sa osamostatniť od neho.... Na 100% do toho domu nedá toľko peňazí, dá 5-15tis a dostane 200tis na vymenu... On nikdy nedá toľko, aby to predcilo hodnotu domu už len to, že nie je doteraz zabezpečený aj kvôli tebe a dieťaťu veľa vypoveda.. Nebud blbá, radšej dom prenajimaj za vysoké ceny dom, prerob, budeš mať vždy € aj keď budeš na materskej či si budeš môcť kúpiť z toho prenajmu byt na hypo a dokola. Ako chlap sa nemal vystatovať,že minaš ale vás oboch zabezpečiť bez slov. Na prerabku domu "akože má", ale na normálne bývanie pre teba a dieťa nie?? Prepáč ale nenašla si si 2x husband material. A tu mysli na seba a tvoje dieťa. On teraz sa ukáže aky je človek. A ver, že ani keby na neho prepises, nijakým spôsobom si ho pri sebe neudrzis a len bude on o niečo bohatsi a ty menej. Keď už, mal by by rád že to navždy "budw majetok vášho dieťaťa" keď už nič ine. Tvojho krstneho by porazilo keby vedel, že to dáš na neho.
Manzel zdedil byt, vobec ma nenapadlo mu hovorit aby na mna polovicu prepisal, a dovod? Ved dary a dedicstvo ani zo zakona do bsm nespadaju. Nech si so zdedenym robi co chce. Diskusiu som necitala, len uvodny prispevok.
My toto mame osetrene, ze čo kto podedi, bude jeho a môže si s tým nakladať, ako chce. Samozrejme, ze ked budeme spolu, budeme z toho profitovať spolocne. Tvoj muž bude zadarmo byvat v tvojom dome, doteraz sa prizivoval na tvojich rodicoch, to mu nestačí? Hlavne na neho neprepisuj polovicu. Keď sa bude hnevat, tak mu povedz, ze dom das do podnájmu a vy si môžete kúpiť na hypotéku niečo vlastne a ty si budeš svoju cast splacat z prenajmu domu
A ked sa nechceš hadat, dohodni sa s rodicmi, ze dom sa napise na nich, aby si bola chranena
@mimka1402 aha tak v tomto pripade urcite neprepisovat na neho dom, pekne sa rozlucit a zazelat mu vsetko dobre, ona ma aspon istu strechu nad hlavou, ktozvie co by on porobil s domom a svojou polovicou, ked uz teraz sa vyhraza, moze zacat pit alebo predat polku ciganom to uz prehanam ale zivot pise rozne pribehy. Moja rada je urcite neprepisovat a s vydieracom sa rozist. Ja som tiez zdedila byt, predala a kupila dom a je len na mna, manzel polovicu tiez odomna nepytal a keby to bolo este pod natlakom tak to nevesti ziadne dobre umysly.
Este som si precitala autorkin posledny dlhsi prispevok kde pise ze jej vycita muz ze zivi ju a dieta a ze ona mu nieco dlzi za to. Ak by sme isli na to cisto pragmaticky, ty si dala do vasho vztahu dom. V hodnote xy. Co dal on? Minul na teba a nenarodene dieta tolko penazi kolko by stala polovica domu? Iste nie. A co teda on materialne priniesol do vasho vztahu ze si za to narokuje polku domu? Bude kupovat nabytok, prerabat? V hodnote polovice domu?? Tak ved neprerabajte, neda sa tam byvat? Trochu skoda ze si bez financneho zazemia s vzdelania uz tehotna ale to uz nezmenis. Jedina tvoja vyhoda je teraz ten dom tak ho nepustaj z ruky. Stale ma voci tebe a dietatu vyzivovaciu povinnost. A nech si uvedomi ze alimenty bude platit tiez a to nasledujucich 18 rokov.
Autorka ruku na srdce a prosim si od teba odpoved. Ty by si isla byvat do cudzieho domu ktory nikdy tvoj nebude a este by si ochotne prispela nemalou sumou na prerabku toho domu a bola by si s tym ok? Mas 26 rokov a odpracovanych 0 rokov? Tvoj manzel je poklad, ked toto akceptuje a zivi ta tolko rokov. Na tvojom mieste by som si s muzom kupila nieco spolocne, dom bud predala alebo dala do prenajmu.
@0kristina0, ty aj vieš čítať alebo tu len nekonecne trepes šialené koniny? Ten manžel má holý zadok, nič zatiaľ áno nevybudoval ani nestvoril (ak nerátame dieťa študentke. Nadľudský výkon, fakt). O bývanie sa postarala autorka, tehotná bola autorka, dedila tiež autorka. Jedine, čo tento muž robí je, že chodí do práve s prispieva na strechu nad hlavou. A ešte aj to sa pokúša si uchmatnúť väčší kus koláča. Neplní si ani tu svoju najzákladnejšiu povinnosť - postarať sa o rodinu. Hlavne, že on má pravo!!!! On má pravo tíško sedieť a potichu šúchať nohami (morálne i v skutočnosti). Úplný poklad je. Len kopať a kopať.🙄
@0kristina0 ja osobne by som neinvestovala do cudzieho domu a ešte živiť druhého
@0kristina0 No akého zlatúšika si z neho urobila😀
Tak to teda treba vyriešiť tak, že daj svojich 20 tisíc, zvyšok nech dofinancuju rodičia, následne ti otec daruje ten dom, ty im budeš potom, keď budeš zarábať splácať tých 10 tisíc postupne. Takže vlastne pôjdete do kompletne prerobeneho domu a už nemusíš prepisovať nič. Prípadne nech si nechajú napísaný na seba dom rodičia. A vy tam len bývajte
Rodičia mojej kolegyne mali obrovskú vilu. Prepísali to za života na mladých a o dva roky nato musela kolegyňa vyplácať exmanžela z domu a ona aj rodičia skončili v malom byte … daj si na tieto veci pozor
Aj vo vztahu sa niekedy sice rozhodujeme srdcom. No su pripady kedy musis aj rozumom. On takto poriesil svoj ucet. Ty teraz riesis svoje dedicstvo. Proste nie.
Ale ani by som nebrala zo svojich spolocnych penazi na nejaku prerabku. Aj keby som mal teraz 5 rokov zit v stave aky tam je.
A oponovala by som ze ak on nieco zdedi bude to jeho a ja si narokovat nebudem.
Nie nič mu nedávaj. Keď nechce nech bývanie zabezpečí on a dom daj do prenájmu budeš mať slušný bočný príjem.
A tvoj manžel vedel aj predtým, že raz zdedíš tento dom? Mne to príde, že on to má premyslené, tak ako píšu dievčatá. Prepíšeš mu časť domu a potom ho bude vyplácať. Ja by som mu nič neprepisovala, aj keby sa chcel rozviesť, tak nech ide. To by jasne potvrdilo, že mu išlo o ten dom. Bohužiaľ.
Čiže tvoj muž zrušil spoločný účet, lebo chce mať svoje peniaze pod kontrolou, ale ak mu ty nedaruješ podiel na svojom dome, tak mu neveríš a môžete ísť od seba???! Ja by som mu s úsmevom povedala, že dobre, nech si teda ide. Som zvedavá, kde bude bývať, keď doteraz býval u vašich.

A keby si nezdedila ten dom, tak by ste do nekonečná bývali u vašich?