Prepísali by ste zdedený majetok na manžela?
Ahojte, chcela by som sa poradiť. Prepísali by ste váš zdedený majetok (príklad po rodičoch) aj na vášho manžela ?
Alebo mu povedz, vieš čo dobre. Prepíšem ti polovicu, dom má hodnotu 600 tisíc, daj mi polovicu, čiže 300 tis. A polka domu je tvoja.... Tvoj muž je vychcany debil ináč.
K tejto téme, som sa musela prihlásiť. Ženo, on je tvoj manžel, je ta povinný živiť, dala si mu dieťa. Pokiaľ je malé, stará sa o rodinu muž, živitel rodiny. Aj pokiaľ vyrastie , je to jeho úloha ako muža v rodine, starat sa o ženu a dieta.. Toto si vôbec nevycitaj. Ja by som sa v tvojom prípade zamyslela, či tento muž je vlastne hodný teba. Potom čo som si prečítala tvoje príspevky, ohľadne jeho správania k tebe, by som povedala, že to je na rozvod / rozchod. Ten dom si prerob pre seba a dieťa, dostuduj a jemu nič nedávaj. ;)
Keby sme konšpirovali, tak pravdepodobne si z lepších majetkových pomerov, čo on samozrejme využil. Veľmi neriešil spoločné bývanie, ale nemal problém žiť s tebou u vašich. Na čo čakal? Bola aspoň niekedy o tom reč, aké boli jeho plány, keď doštuduješ? A aspoň ako otec je fajn?
@0kristina0 Nemaj strach, my sa nezavzdušňujeme, ale smejeme. Takže pohoda. Ak si prečítala všetko a toto je tvoj názor ok. Nezavzdušňuj sa.
@lonely66 ty mi citas myslienky, presne toto som chcela napisat. Tiez myslim, ze neplati rodicom komercny najom a este ma tu drzost vykricat autorke, ze ich zivi.
@princeznasofi je to drzá a malá vypočítavá opica. Autorku učí sebahodnote . 😉
@0kristina0 Autorka nemôže byť v pozícii, v akej je teraz jej manžel, keďže muži nerodia deti. 😉
Ten chlap sa dobrovoľne oženil so študentkou, dobrovoľne jej spravil dieťa a prisťahoval sa k jej rodičom. Za to ho treba velebiť, aký je úžasný, keď ju a svoje dieťa živí (u jej rodičov v ich dome)?
@0kristina0 opacny scenar je ciste scifi 🤣🤣🤣 akoze sry o.kolkych muzoch studentoch co sa staraju o dieta u jeho rodicov, kde zena chodi do prace a plati jeho rodicom za energie a zivi muza s dietatom poznas? a inak ak by si citala pozorne vela zien sa tu vyjadrilo ze za inych okolnosti keby sa jednalo o starostliveho snaziveho manzela a harmonicke manzelstvo su za prepis polky... tento tu jej dava ultimata a odsekol ju od penazi lebo chce mat svoj ucet pod kontrolou
Keď už teda máš toľko peňazí aj na opravu aj dom, mohla by si tiež prispievať do rozpočtu a nenechať sa ním živiť. Všetci vyčítajú chlapovi ale autorka tiež vedela že je študentka a nemusela otehotnieť keď nemala finančné zabezpečenie. Je blbé že on Ťa živí a keď Ty teraz máš financie všetko si chces nechať pre seba a čakať že Ťa bude živiť ďalej. Nevravím že máš dom prepísať len nebude to ľahké lebo to bude problém na stálo, on tam nebude chcieť investovať ani budúcnosti.
@1andrea111 A kto tvrdí, že ona nemala finančné zabezpečenie a že je musel živiť on? To prvé tvrdíš ty, to druhé tvrdil autorkin manžel. To, že ona má svoje vlastné peniaze, znamená, že on nemusí nič, živiť len seba? Veď býva u jej rodičov. Určite im neplatí komerčný nájom, to by tam nebýval. Žena, ktorá sa stará o dieťa, nie je žiadna pijavica, ktorá "sa nechá živiť". Ona by okrem toho nemusela robiť už nič iné (ona okrem toho ešte študuje), starostlivosť o bábätko je práca na plný úväzok. Práca, ktorú by jej manžel musel niekomu zaplatiť, ak by ju nerobila ona. Chlap, ktorý žene vykrikuje, že JU živí, lebo ona nepracuje, pritom ona mu porodila dieťa a stará sa oňho, u mňa nie je chlap!
Prevod medzi manželmi nie je právne možný.
Jedine to obísť, darovať tretej osobe a naspäť jemu.
@brrunetkaa aké sú len jej peniaze? Jedine posedenie. Inak idú zo spoločného.
Autorka,zaručene nič neprepisovat. Buď bývať tak ako je,alebo predať a kúpiť byt a prenajímať.
Inak pozerám,koľko ženských,čo by odmietli,kebyže im partner chce prepisovať svoj podiel,normálne ziram😝😂
@maciatkolulu A ty kde vidíš, že by tu niekto odmietol, keby im chcel niekto niečo prepisovať? Nežiadať majetok druhého, ktorý on sám nechce darovať a odmietnuť jeho dobrovoľný dar sú dve rôzne veci.
Určite nie, a urcite by som ani neziadala od manzela,aby prepisoval na mna niečo, čo by zdedil alebo by mu dali rodicia darom a preco? Ak je to dom alebo byt po rodicoch je to jedina a posledna pamiatka, ktora ti zostala a je tvoja
Teraz som čítala,že máš peniaze,tak je fajn,normálne Prešov vo sa dá,20000je dosť,pokiaľ to nie rozpadnuta herka a spoločne nedávajte nič. A bude iba tvoj,tak sa dá v pohode žiť.
Ináč teda, ak autorka má dom, ktorý ona získala, ona dá svoje peniaze do prerábky, zatiaľ čo manžel, ktorý dobre zarába, zrušil spoločný účet, aby mu z neho nemíňala peniaze, tak by som mu asi po tom všetkom určila nejaké nájomné. Ako autorka k tomu príde, že ona nie len poskytne svoj majetok zadarmo niekomu, ale ešte sa aj kompletne vyhádže z peňazí na rekonštrukciu, aby to niekto, kto do toho odmieta investovať a ešte ju aj odstrihol od svojich peňazí, mohol len tak užívať?!
@maciatkolulu niekde vyššie písala, že ma z dedičstva ešte 20 tisíc eur.
Zrejme by bolo vhodné sa rozísť, bude spokojný aj muž aj autorka. Každému ostane svoje
Môj manžel zas nechcel aby som niečo naňho písala. Tiež som zdedila dom a tiež sme ho prerobili zo spoločného. Povedal len toľko,, ved načo,, aj tak to bude deti. Ja som zas cítila dôveru z jeho slov.
@h2 prva strana😉,stačí čítať.
@vilma7 to je pravda,len ono prúser môže nastat ,ak žena nemá žiaden majetok,svoj vlastný....chlap si bez deciek určite ľahšie poradí.
Určite nie. Ak sa náhodou rozvediete, píšem náhodou … nikdy nevieš čo príde. Čo potom ? To je majetok nie dvojstranka zošitu ze roztrhaš na polovicu a chod …
Ahoj toto je osemetna situacia, pretoze chapem aj teba ze svoje dedicstvo nechces nanho prepisat ale aj jeho ze nechce vrazat peniaze do niecoho co nie je jeho. Skuste sa asi poradit s niekym kompetentnym ako sa to da pravne osetrit aby bola aj ovca cela aj vlk syty.
Milá @autorka ty v podstate muža ani nepotrebuješ, stačí ti dom predať, kúpiť si byt a si "zahojena" 😊 pokial ti ešte pomôžu rodicia, nie je vôbec o com. Toto by som malému špekulantovi aj povedala. Obzvlast po tom, čo sa o teba a dieta ani poriadne nestará. Nie, ze je to jeho morálna povinnosť, ale aj povinnosť zo zákona.
A čo sa týka toho vrazania peňazí do cudzieho, pravdepodobne toho, čo je hodný ten dom on toľko peňazí, resp.aspon tu polovičku hodnoty v živote do neho "nevrazi". Doteraz neplatil ani nájom, ale žil svokrovcov.

Určite ale že určite nič neprepisovat a prerabku si financovať len zo svojich peňazí. Pri vyjadreniach tvojho manžela by mi blikali všetky kontrolky, hlavne keď zrušil spoločný účet aby mal penaize pod kontrolou. Dom maj pekne písaný cely na seba aby ste s dieťaťom boli zabezpečené v akejkoľvek situácii.