icon

Prerábka starého domu po priateľových starých rodičoch

tedea222
5. dec 2016

Dievčatá fakt neviem ako dalej, pred 3 rokmi sme sa rozhodli že si kúpime starší domček a prerobíme , svokrovci nám povedali aby sme si prerobili ich starý dom kde chovali len domáce zvieratá , bola a je tam maštaľ a nikto tam ani nechodil, proste žiadna voda , kúpelka , toaleta na dvore a tak ako to býva v tých starých sedliackych domoch. Ten môj chlap mi povedal, že sa staral o babku ktorú doopatroval takže mu ten dom nechala. Tak som súhlasila, ved dom je môjho priateľa, a ja som chcela predať byt a investovať do toho domu. Začalo sa prerábať, najskôr strecha a nový krov, lebo všetko bolo už zhnité , môj priateľ si zobral pôžičku a tak boli nejaké peniaze . Ja som sa chystala predať byt. Problém nastal ked som sa začala rozčulovať na to, že na dvore sú samé hovná od všetkej tej hydiny, ktorá sa tam volne prechádzala a celý dvor bol mokrý od výkalov. Na to mi moja švagriná povedala, že ked sa mi nepáčia hovná po dvore, mám zostať bývať v meste, skoro ma porazilo, pritom oni bývajú nedaľeko, na dvore trávniček a kvety a doma žiadna hydina , lebo ved načo , oni si hydinu chovajú na našom dvore, tak prečo by mala ona mať hovná po dvore, ale že ja sa rozčulujem, tak to si nemôžem dovoliť a podľa nej je to v poriadku že to tak je. Tak je to doteraz a to sú 3 roky. No ale ide o to že mi povedala , nakoľko sme vám dali ten dom do,, užívania".....skoro som skolabovala ked som to počula, je rozdiel dať dom do uživania a je rozdiel ked ten dom patrí priateľovi ...tak som sa ho spýtala , ako to je na koho je ten dom napísaný , a to ma už fakt skoro porazilo, no je na švagrinú, teda sestru môjho priateľa!! Takže vlastne prerábame dom pre jeho sestru a nie pre nás. A som sa spýtala ako by to bolo ked ja predám byt, investujem do domu ktorý nie je náš...takže by to bolo podľa jeho vysvetlenia tak, že by sa u notára napísala suma ktorú som tam investovala a keby niečo tak sa mi vrátia peniaze...akože toto ma dorazilo, ved tu ide aj o to, že človek investuje nie len tie financie, ale aj prácu a vytvorí si domov a podobne. A najlepšie je, že ja som tak z toho všetkého sklamaná že nedokážem si predstaviť aby som bývala, niekde kde mi nič nikdy nebude patriť a nemôžem si tam ani povedať čo a ako chcem, lebo všetko čo spomeniem jeho sestra skomentuje, že tak to nemôže byť lebo je to nepraktické, pritom pred prerábkou sme si s priateľom povedali ako to chceme v akom štýle, ale teraz on v podstate všetko mení podľa jeho sestry . Už som mu povedala, že ja to takto nechcem a že veľmi ľutujem že som s tým súhlasila aby sme si ten dom prerobili . Mali sme si kúpiť niekde úplne iný a spoločne do toho investovať, bol by to náš dom náš domov, takto je to dom v podstate jeho sestry ktorá sa nám do všetkého mieša a s ktoru momentálne už nekomunikujem a ten môj zatial priateľ si ju stále zastáva a nestojí za mnou a ja neviem ako to mám vyriešiť lebo sa už hádame každý deň. Najskôr mi povedal že si môžem spraviť podľa seba kúpelku , ale kým som prišla domov, kúpelna bola už hotová podľa jeho sestry , a potom som chcela aby mi nechal chodbu s trámami ...ani to tak nenechal, proste takto to išlo dalej, nakoniec mi nezostala žiadna miestnosť v ktorej by bolo niečo podľa mňa . A to mi stále tvrdí, že on ten dom prerába len kvôli mne, tak mi povedzte či je toto normálne ??? Raz som bola svedkom jednej debaty u nich doma, že ked sa už pominú rodičia môjho priateľa, tak jeho sestra predá dom v ktorom býva s nimi , slobodná je a sama , a potom jej ten môj priateľ pristaví nejakú izbu u nás a tam bude bývať, tak čo si myslíte, pre koho robí ten dom ?? Ona mu dokonca riadi aj účty , na kartu mu pošle čo môže minúť...jedná s ním ako s mentálne retardovaným a jemu to nevadí , ale mne ano, nakoľko ľudia čo žijú v spoločnej domácnosti by si svoje peniaze mali spravovať spolu a nie aby ich kontrovala dalšia osoba ...Ona takto riadi doma celú rodinu, nemá vlastnú takže do všetkých sa stará , dokonca dalšej švagrinej už nechce chodiť lebo že nemá upratané a ona tam nebude predsa sa na to pozerať...Zato svokra je iná, ona sa do nás nestará a nekomanduje, povedala aby sme si to spravili tak ako chceme, že to bude naša domácnosť...aj ked teda nebude lebo je to na niekoho iného napísané a ten môj priateľ to nechce riešiť , najskôr tvrdil že to sa vyrieši a prepíše na neho darovacou zmluvou ...ale už nerieši nič, jemu to asi tak vyhovuje, alebo sa to bojí riešiť. Dom je už hotový a ja nemám chuť sa tam sťahovať, byt som nepredala, odkedy viem že nám ho dala do užívania a tak premýšlam či tam mám vôbec ísť bývať...Chcela som tam kúpiť aspoň nejaký nábytok, aj sa páčil môjmu priateľovi , no na druhý deň s tým už nesúhlasil...asi diskutoval o tom doma ...a aby som sa musela pýtať na to či si môžem v záhrade niečo zasadiť, alebo niečo kúpiť do domu , tak to je už moc , som dosť tolerantná, ale toto je moc. Dala som mu ultimátum , bud za tá kúpeľňa prerobí tak ako sme chceli a prepíše si ten dom na seba , hoc aj tou darovacou zmluvou, tak vtedy som ochotná tam ísť bývať.

bratislavcankanm
6. dec 2016

@emilia25 mam pochybnosti, ze na to sestra pristupi...ona(sestra) tam nechce nateraz byvat... ak som to dobre pochopila, ona chce byvat nateraz s ich rodicmi a az po ich smrti v tom novom dome ( a aj to nie sama, ale s bratom, priatelom tedea222).

emilia25
6. dec 2016

@tedea222 ona mu sla rucit ze.tak ak sa nijako nedohodnu muz nech prestane splacat a pozicku moze zacat splacat ona.

lilyianka
6. dec 2016

@tedea222 ja ti na jednej strane rozumiem,ved preco by si nemala verit slovam priatela? Ak ti povedal,ze dom je jeho tak si tomu verila...predsa by si od neho ako dokaz nepytala LV....ale to ze priatel bol taky chrapun ze ta oklamal....uz vtedy by som si davala bacha....povedal ze dom sa prepise nanho a? Nic sa nestalo a ako sama pises,na vsetko ma cas...som zvedava co ti odpisal na tie tvoje ultimata o kt.si pisala v noci...ci zase salam parky??
My sme tiez robili podkrovie na dome svokrovcov....ale muzovi (v tej dobe sme mali tesne pred svadbou)som povedala...pokial dom nebude vysporiadany a nedohodne sa so surodencami a rodicmi co a ako a pokiaľ ho nenapisu na neho nic sa robiť nebude! A tak aj bolo...sadli si,dohodli sa,dom sa prepisal a patri mojmu muzovi....a v rodine je klud....a ak by aj niekto nieco,tak si moze trhnut nohou! S jeho rodinou samozrejme vychadzam dobre,ale clovek nikdy nevie co koho napadne

emilia25
6. dec 2016

@bratislavcankanm dobree sa stalo ze sa to dozvedela skor akoby bolo nesjoro a byt a peniaze uz v dome.

mrkvicka060
6. dec 2016

Som si teraz predstavila, ze priatelova sestra by hulakala, ze si nezela, aby som s nim spala v jednej izbe 😀 to je sranda 😀

synda11
6. dec 2016

dobre uvazujes..ja by som bola rovnaka..byt nepredavaj..pokial dom nebude na poriadku...nepises nic o detoch...takze asi este nemate spolocnee...vselico sa moze este udiat...svagrinka presne vie co robi....nechapem toho tvojho... u nás sa koly pozostalosti rozhádala celá rodina... nie ze chcu co im patrí co zdedili ..co je dane na papiery este chamcu viac...tiez sme chceli s muzom vziat dom po smojej starkej u ktorej som byvala ktorej som pomahala lubila ju...chceli sme vyplatit vsetkých tak ako je dané...moja krstna mama ma ale totalne šokovala..ze ona chce omnoho viac ako je na papiery...a vtedy som povedala dost...ideme od toho bud kupime cudzi dom alebo budeme stavat...nech sa zadrhnu...je mi to luto prezila som tam detstvo...zboznujem tu dedinu...ale co je moc je moc...moja mama sa hneva ze jej ciastku uz nikomu nepreda za toto co spravila..synov ma zaopatrených obaja maju nanovo postave co este chamce...ja len co bude ked ten dom zacne chatrat alebo padne strecha kto zaplati opravu...starka sa urcite obracia v hrobe...smutne ze charakter cloveka sa prejavi az vtedy ked ide o majetky...takze vela síl ti prajem a nedaj sa

cacianka
6. dec 2016

@emilia25 táto situácia veru zachrániť nedá...
oklamal, nerieši, nemá ju zanič, setra mu je viac ako žena, nestojí pri nej ked sú zdravotné problémy, a o chvíľu bude asi aj ona iba zlatokopka, ako tie druhé.
prečo ? lebo nechce chovať sestrine sliepky, zametať po nich hovná, nepáči sa jej sestrina kúpelka, ani sestrin dom v ktorom by možno mohla bývať, keby jej to láskavo jeho sestra dovolila, lebo majú oddelené spanie, lebo ju švagriná ani nemusí do toho domu ani pustiť lebo je iba jej a bratovi je dovolené tam iba makať a platiť...

catherinah
6. dec 2016

@synda11 o deťoch písala, že bola tehotná ale o dieťatko prišli.
Nebol pri nej ani ked ho čakali ani potom. Čo tiež veľmi veľa vypovedá o ňom.

persica
Odpoveď bola odstránená
synda11
6. dec 2016

@catherinah omg to je strasnee...to ma strasne mrzi...no neviem ci ten chlap stoji zato : ( ....

tedea222
autor
6. dec 2016

@persica nuž aj ja som ten katster pozrela až ked bolo neskoro ...

bratislavcankanm
6. dec 2016

@tedea222 ja ta chapem... tiez som mala manzela, u ktoreho bolo na vsetko casu, a bude sa to riesit neskor atd.... nastastie, neslo o takuto vec, ako praca a investovanie do domu, ktory nam nepatri (lebo je dost casu zariadit, aby nam patril)... a tiez by som hned nekontrolovala kataster- proste povedal, ze je dom jeho, nechala mu ho babka, tak by ma ani nenapadlo, ze to nie je pravda, ved preco by klamal.

Inak, mozes byt vdacna tym sliepkam a ich hovnam ... bez nich, ktovie kedy by si zistila, ze prerabas cudzi dom, ktory "sme vám dali ten dom do ,, užívania""(ako sa vyjadrila svagrina)... mne inak z toho vyplyva aj to, ze ten prepis na nu nebol len formalita, lebo tvoj priatel je zivnostnik... ona to podla tohto vyroku berie tak, ze ten dom jej patri minimalne z polovice a vam ho len dala k dispozicii,

tedea222
autor
6. dec 2016

@synda11 asi nestojí za to, lebo aj to mi jeho sestra volala, že ved on nemohol prísť lebo ráno vstával do práce a mal testy v robote, tak musel byť fit...iný chlap by si nohy dolámal aby prišiel ...a ona ho ospravedlňuje , človek na niektoré veci prichádza postupne, hlavne ked sa dostane do problémov, potrebuje pomoc, podporu , a pri tom našom vzťahu , nebolo veľa času na zistenie ako sa zachová , kedže sme boli veľmi málo spolu ...

obsadenemeno
6. dec 2016

@tedea222 tak potom vymontovat okna, zlozit strechu a predat, aby sa aspon nieco vratilo...... a nech si tam madam potom kotrmelce robi..... 😈

lubkavargova1
6. dec 2016

@tedea222 no tam bude toho viac ako ti priznal tvoj priatel

jaaadu
6. dec 2016

no asi len tolko, moja sestra bola tiez taka naivna, (v pozicii sestry bola svokra a plus jeho sestra, takze x2) velmi dlhy pribeh a skoncilo asi tak, ze moja sestra pracuje v rakusku, aby uzivila rodinu a jej muz prekonal 2x infrkt v 45r. Postupom casu sa ukázalo ako jej klamal, prekrucal pravdu a vsetko bolo podla jeho rodiny, dom stavali na pozemkoch ktory nebol cely ich a trvalo roky kym to dala moja segra doporiadku. Dneska nevie svojej matke a sestre prist na meno, ked pochopil co vlastne tie dve robili. Moju sestru ospravedlnuje to, ze mala 18r, ale ty mas viac. Dokonca ked bola tehotna pre svadbou, bola svagrina aj svokra, ze ma ukazat teh. knizku a ci to je naozaj jeho. A svagrovmu bratov ked zostala s nim frajerka tehotna tak boli u doktora, od kedy je tehu a kedy s nou spal a kolko x. Nakoniec chuda dievca (mala 17r) ju vyhodili rodicia z domu, a ten sa jej obratil chrbtom, dala deticky (boli to dvojcata) na adopciu. Ona ma dnes svoju rodinu. A on sa vratil k mamicke a je s neho alkoholik (aspon nejak trpi jej svokra). Utekaj od neho a ani sa nezastavuj. A na margo toho domceka. Ja som cakala 7 rokov, kym svokra prepisala dom na manzela a na mna, inak by som tam nekupila ani toaltny papier (a to je moja svokra super clovek a moji vagrovia tiez) ak by som tam investovala tak v tej hodnote by som tam chcela mat podiel. viem ze si tam nic neinvestovala, ale prisla si o cas , ktory mohol trvait s tebou a nie na dome (kedze pracuje v zahranici). Vzdy sa ti budu miesat do zivota tomu ver. Je jedno v akej forme. Casom ti to zacne liezt viac na nervy.

tedea222
autor
6. dec 2016

doteraz sa neozval, asi si myslí že toto jedna z tých mojich konverzácií , ktoré mu omieľam už dosť dlhú dobu a čaká že ma to prejde, tentokrát je na omyle, a je možné aj to, že oni doma vôbec o tom nevedia, že ma tak hnusne oklamal a preto to nikdy neriešil, lebo vedel že toto sa nedá doriešiť, takže v podstate by musel ísť s pravdou von a to on nespraví ....to sú však už len moje dohady a pravda môže byť niekde inde...

lilyianka
6. dec 2016

@tedea222 prepac ale to mu za cely den nestojis za to,aby sa ti ozval a odpovedal ti na to? Dalsi dôkaz,ze tvoj priatel je totalne nevyzrety tutko

bodka70
6. dec 2016

@tedea222 , v podstate je to už jedno, každá minúta, ktorú stráviš s ním a jeho rodinou, je stratená... čím skôr si to uvedomíš, tým lepšie pre teba. Po tejto ceste si už kráčala pridlho a je nepríjemné si priznať, že zbytočne, ale čím skôr sa obrátiš a pôjdeš inou, tým väčšiu máš šancu na šťastný život.

tedea222
autor
6. dec 2016

@lilyianka vôbec ho nemienim obhajovať, je to somár a pod papučou svojej sestry , tu už nie je čo riešiť, a konečne mi je nejak ľahšie na duši a už sa tým netrápim, asi som to potrebovala počuť od nezainteresovaných ľudí, dakujem dievčatá, pomohlo mi to, v podvedomí každá vieme že toto nie je dobré, no niekto ako ja, si myslel, že sa s tým dá niečo ešte robiť, ale tu už ani svätená voda nepomôže , nech sa chytia so sestrou za ruky a odkáčajú z môjho života 🙂 pôjdem si zobrať moje veci a to už bude záver príbehu 😉

operaphantom
6. dec 2016

Taketo situacie si ani v realnom zivote neviem predstavit, to sa clovek docita len na modrom konikovi 😀

mihula
6. dec 2016

@tedea222 a skor,ako si pojdes pre svoje veci,venuj posledný cas tomu,že zbehnes k psychiatrovi a objednas tu choru dušu a možes aj priatela-vlož termin do obalky a daj ako posledný darcek od teba.
Bude ta hriat dobrý pocit pri srdci,že si dvom chudakom aspon troska pomohla

pbra40
6. dec 2016

@tedea222 drzim ti palce, aby si urobila to co povazujes za spravne. Ak to bude rozchod, tak vela pozitivnej energie na novej ceste, vydrz a co najmenej slz. Ono to clovek zamrzi vzdy, ked sa rozide, nech bol ten druhy akykolvek. A prajem ti dobreho chlapa a dufam ze ho stretnes coskoro.

alaguema
6. dec 2016

@tedea222 bože môj...ty riešiš vaňu a či by klesla, alebo neklesla, keby bolo po tvojom. Vieš čo je tvoj problém? Ty s tou švagrinou bojuješ a baví ťa to asi...Ja by som kašlala na vaňu a či klesá, alebo neklesá...kurňa, ten chlap je padavka o ničom a teba zaujíma blbá vaňa a či mala pravdu ona, alebo ty? Prepáč, ale mne to pripadá tak, že teba to snáď aj baví.

tedea222
autor
6. dec 2016

@alaguema ja s ňou nebojujem, a môžem povedať že ma to fakt nebaví, len som sa rozčúlila ked som videla že tá vaňa je už teraz fakticky nepoužiteľná, tu nejde o túú vaňu ale o niečo celkom iné, treba si to prečítať...ide o to že je všetko celkom inak, ani Tebe by sa nepáčilo keby sa Ti niekto staral v Tvojej domácnosti o to , ako to budeš mať zariadené a ešte Ti tam rozkazoval a rozhodoval a Tvoj chlap by s tým nič nerobil, ale pritom by Ti tvrdil že to je Tvoja domácnosť a môžeš si ju zariadiť po svpjom, ale realita by bola úplne iná, a k tomu že vlastne klamal a ten náš vysnívaný domov, vlasne je vysnívaným domovom jeho sestry a nie nás dvoch ako nám to bolo prezentované, a tiež by Ta nasralo, ked sa dohodnete s tým Tvojim chlapom na niečom a potom prídete domov a je všetko inak, lebo jeho sestre to tam tak nevyhovovalo a bolo to tak podľa nej praktické riešenie ....žijem sama od 18 rokov, kúpila som si sama byt a myslím si že som zatial svojprávna a viem čo chcem a neporebujem aby mi niekto riadil život, tak ako ona ho riadi bratovi a ten nechce nič riešiť, nakoľko je jej vďační za niečo atd. , žiadnej žene by sa to nepáčilo, a nehovor mi že by si bola z toho nadšená , asi tak.

puklica13
6. dec 2016

@tedea222 tvoja domacnost? Odkedy? Ci mi nieco uslo..? Dom je sestrin, na prerabku si zobrat tvoj priatel pozicku...ci?

timea7
6. dec 2016

@tedea222 ja sa ti divím, že sa vôbec ešte tou famíliou zaoberáš. Ešte si skutočne nepochopila, že tvojím problémom nie je dom, ani vaňa, ani priateľova sestra, ale sám priateľ? To ti skutočne treba v tvojom veku si takéhoto vola na krk zavesiť? Píšeš, že nepotrebuješ, aby ti niekto riadil život a pri tom si ho v pohode nechávaš od nich riadiť. Tri roky. Mala si ho kopnúť do riti pri zistení, že ti klamal v tak dôležitej veci, ako je to, či je dom jeho alebo nie, keď si to už neurobila vtedy, keď nechal sestru kecať do toho,či bude s tebou spať alebo nie, vtedy, keď mu padlo zaťažko ísť od teba 35 km.

operaphantom
6. dec 2016

@tedea222 Ty tu prosim ta uz nemudruj o krivej vani a hotovom krove a katastri, preboha. Rano si zbal veci a odid! Bodka.
Tvoj problem je, ze si stale myslis, ze sa to nejako vyriesi a stale hladas nejake riesenie ako sa to akoze da doporiadku. Nechapes, ze sa to nevyriesi? Nechapes to? Ostava ti iba ROZCHOD. Nic ine. Darmo pred tym zatvaras oci, skor ci neskor od neho odides. A cim skor, tym lepsie. Asi sa bojis samoty a chces mat nejaky vztah. Nuz bohuzial, stavila si na zleho kona, to sa stalo vela ludom co neriesili problemy vo vztahu a zatvarali pred nimi oci.

timea7
6. dec 2016

@operaphantom zhrnul si to perfektne!!! Ale niektoré ženy akoby sa potrebovali dookola hrabať v sračkách a nevidieť realitu.

tedea222
autor
6. dec 2016

@puklica13 obrazne povedané, nakoľko mi to stále takto tvrdil,kým som tomu verila a dúfala že sa to prepíše na neho , tak som to tak aj brala, ach jaj, ved čo sa malo zmeniť, to asi píšem dosť nezrozumiteľne , len to čo tvrdil a sa ma pokúšal chlácholiť, ved je už koniec a ano pôžičku si zobral on a aj ju spláca on.