icon

Prespávanie 15 ročnej dcéry u otca cez víkendy

vlocka33
16. nov 2013

Ahojte, chcela by som pout Vas nazor. Cakame babatko, manzel ma 15rocnu dceru z prveho manzelstva a pravidelne kazdy druhy vikend je u nas, piatok, sobota a nedelu ju vozi manzel doma. Tieto vikendy su pre mna strasne obmedzujuce, dievca nema ziadne zaujmy, cely vikned len prelezi na gauci pred telkou alebo internetom. Podla mna je uz dost velka na to aby u nas prespavala. Nemam nic proti tomu ked sa so svojim otcom stretne hoc aj kazdy den, ale uz mi to dost vadi ked u nas tak casto prespava. Ked sa narodi malicke chcela by som to uz zatrhnut, predsa len to uz bude 16-rocne dievca, nepotrebuje hajinkat s ocinkom. Co si o tom myslite?

a2303
17. nov 2013

@vlocka33
Priznám sa Ti ani neviem kde začať... ☹
Ty asi nemáš rozvedených rodičov, však ? ak nie, tak vieš aké je to vyrastať v uplnej rodine...
Naši rodičia sa rozviedli keď som mala 10 rokov a brat 4 (brat dlhé mesiace každé ráno plakal a hladal ocka..)
Ďakujem Bohu, že mám tak skvelých rodičov a aj po rozvode sa o nás ukážkovo starali a našli si k sebe cestu (neosočovali jeden druhého pred nami, naučili sa komunikovať a riešili nás ako rodina, aj keď nežili spolu). Začiatky boli ťažké aj pre nich aj pre nás ale utriaslo sa to a ďakujem im, že nás vychovávali (vychovávajú - mám 30 rokov a ešte vždy si rada pohajám s ocinom 🙂) a dali nám všetku lásku a oporu. Ale na druhej strane, nehnevaj sa na mňa ale ty si nevieš ani predstaviť , čo sa odohráva v hlave dieťaťa/aj keď je to už väčšie dieťa... ja som na začiatku nenávidela celý svet, keď si otec našiel partnerku... bála som sa, že už nebudem patriť do jeho života... ale rodičia, nám vždy dali najavo, že sme pre nich prvoradý a aj otcova partnerka to pochopila, že otec bude otcom do konca života. Môj ocino vždy hovoril:"neodišiel som od vás ale od vašej mami..." to odkial bereiš, že za to že nezavolala otcovi na meniny, ho nelubi???? ak nemá vzťah aký by mala mať, tak je to chyba jej matky a otca!!! a ty k tomu bohvieako nepridávaš... myslíš si, že necíti, že ju neznášaš? že si nemyslí, že príchodom bábätka ona "príde" o otca? aj keď má 16 rokov, potrebuje oboch rodičov... tak ako aj tvoje dieťa ich bude mať. je mi ľúto, že jedna dospelá osoba môže takto zmýšlať.. ☹ PS: písala si, že 2 ročnému dieťaťu otec nechýba.. môj malý má dva roky a keď bol ocino preč z domu na dva dni, tak ho hladal, každú hodinu.....

jabadaba
17. nov 2013

@kykka citujem Ta nez Ti odpoviem: "Nechapem preco sa v nasej spolocnosti berie ako samozrejmost to, ze ked je muz rozvedeny a ma dieta z predchadzajuzeho manzelstva, tak jeho sucasna manzelka sa ma zbavit prava na vlastny zivot a robit zo seba sluzku so sklonenou hlavou a klacat detom pokorne pri nohach cely zivot... "

na otazku "to kde sme" odpovedam - tam, kde si zeny uplne dobrovolne a slobodne vyberaju za partnerov muzov so zavazkom! A pri plnom vedomi. Tam sme!

na tvoju dalsiu otazku ci sa ma "jeho sucasna manzelka zbavit prava na vlastny zivot" odpovedam - nie nema sa zbavit prava na vlastny zivot lebo uz sa ho zbavila. Dobrovolne, slobodne a opat pri plnom vedomi!

Tvarit sa teraz zhrozene co ju to postretlo je kapanek ujete. Neratat so stykom dietata s otcom, s jeho pritomnostou v otcovom zivote, s jeho nespochybnitelnymi dedicskymi narokmi je prejavom nezrelej osobnosti, ktora rozmysla zrejme niecim inym nez hlavou. Nadobudnutie statusu manzelky nijako pravne ani moralne nemaze zo zivota uz existujucich potomkov a ocakavat to je prinajmensom udivujuce! Narodenie jedneho dietata nestiera vyznam dietata druheho a ocakavat to je rovnako udivujuce.

V takychto zivotnych situaciach ma na vyber zena. Dieta zial nie. Zena ma na vyber ci sa pusti do vztahu a zakladania rodiny kde uz existuju ine deti. Ona ten vyber ma! Dieta nie!

maminuska
17. nov 2013

@mamavera ano podelili a on ten majetok ktorý pribudol jemu a bol teda výlučne jeho hned obratom ešte v tom mesiaci kedy to nadobudlo právoplatnsot a bolo prepísané v katastri akože " predal " svojej 2 manželke a nevlastnej dcére a následne tam kedže to už predával do ich spoločného BSM , tak zúžil BSM v tomto rozsahu a dohodli sa že tento majetok bude výlčne majetkom jeho 2. manželky a nevlastnej dcéry.

Malo to dva účinky , 1. taký že sa stal akože nemajetným v očiach sudu pre určenie výživného a 2. taký že legálne vydedil svoje vlastné deti . Takže majetok , ktorý som vybehala , zveľadila spolu s mojim exom a ktorý sme si rozdelili , skončili uplne v rukách tretej osoby síce formálne " odplatne " , ale prevod prebehol bezodplatne.

bbarboraa
17. nov 2013

----------------------------------------------------------------
heeeeej bdw ona tu nediskutuje az ste si nevsimli
-------------------------------------------------------------------

niky21
17. nov 2013

@a2303 veľmi pekne napísané ! Mám rovnaký názor. Nech sa ti darí 🙂

jabadaba
17. nov 2013

@bbarboraa ale diskutuju tu ine prispievatelky medzi sebou az si si nevsimla. To tak bezne skaces ludom do reci? 😀

zuzkaanicka
17. nov 2013

@jabadaba Mozno nebola pri plnom vedomi 😅

jabadaba
17. nov 2013

@zuzkaanicka vyzera to tak, podla jej reakcii a la precitnutie do realu...

charlie1980
17. nov 2013

Akurat som to chcela napisat, ze ona uz nediskutuje a urcite sa este nad nami aj rehoce. Presne tak ju tipujem. Je to vypocitava a bezcitna osoba bez pochopenia a tolerancie. Dufam, ze sa tu na mna nikto nenahneva, ale jej nedoprajem ani to nevlastne dieta, nie este vlastne.

a2303
17. nov 2013

@niky21 Ďakujem krásne a prajem tiež všetko dobré 😵

zuzkaanicka
17. nov 2013

@jabadaba len neviem,ci z tychto nasich reakcii uz aj neporodila 😅 ... predsa len ak cakala, ze ju vsetci polutuju a zosnuju plan na likvidaciu jednej protivnej pubertacky, tak teraz uz mozno kuka na hodinky a pocita kontrakcie 😅

kikusa008
17. nov 2013

@bbarboraa sa jej nepaci kritika,asi cakala povzbudenie ...... 😉 😉 😉 😉 😉

bbarboraa
17. nov 2013

@jabadaba narazala som na to ze to bola umelo vytvroena tema na handrkovanie a vymenu nazorov... :-P ako slavne neslavne ockovanie 😎
@kikusa008
@charlie1980

jabadaba
17. nov 2013

@charlie1980 to vlastne je uz na ceste. Tfuj tfuj, nech sa ma dobre a nech mu nikto nepokazi vztah s jeho sestrickou. Mozno raz bude stastne, ze ma niekoho blizkeho ku komu sa bude moct uchylit, ked sa bude citit samo a smutne.

jabadaba
17. nov 2013

@bbarboraa neblbni. Tak na toto ja nemam zial nos. 😵

kikusa008
17. nov 2013

@bbarboraa ale podla mna su si v tejto teme zeny jedneho nazoru.... pri ockovani sa handrkuju stale pre a proti strany,ale tu je len jeden tabor,aspon ako citam 🙂 a necudujem sa,ked niekto napise taky blud,nic pozitivne sa na to napisat ani neda...

bbarboraa
17. nov 2013

@kikusa008 myslela som na to ze sa stale zakaladuju nove temy o ocko.. kazdy den jedna minimalne... aj to je umele
aj toto podla mna.... lebo vacsinou ked sa nikeot na nieco pyta aj reaguje... on nie.. co byva vzdy cudne...

jabadaba
17. nov 2013

@zuzkaanicka minimalne tlak sme zvysit mohli, co je ale v tehotenstve ku prospechu. Teda mne by bolo urcite, kedze som mavala bezne 90/40. 😀

zuzkaanicka
17. nov 2013

@jabadaba aj ja som taka nizkotlaka 😅

jabadaba
17. nov 2013

@bbarboraa hm...nemyslim, ze v tomto pripade ide o nejakeho aktivneho trolla. No kto by sa ozyval ak sa mu dostane takmer unisono kritiky? Ja teda nie. Ja sa teda necudujem, ze sa zakladatelka odmlcala.

jabadaba
17. nov 2013

@zuzkaanicka no ale ma to vyhodu. Nie je to zivot ohrozujuci stav. Ak neratam nejake prudke motaky. Ale tie ja som nemala ani pri tom teho tlaku. Len sa pocudovali na poradni ci som prisla po vlastnych. 😀

bbarboraa
17. nov 2013

@jabadaba ved tema sa nerusi.... ja iba tak na margo... a bdw ved sme za pc kazdy sa moze hadat kolko chce aj tak nevies s kym sa bavis... :-P

jabadaba
17. nov 2013

@bbarboraa vsak ja nic, len som do teba tak stuchla. Cisto priatelsky. 😀 😉

zuzkaanicka
17. nov 2013

@jabadaba aspon sa nic vazne nestane, ked nas niekto nasrrrdi🙂 ... akurat nam tlak vylepsi🙂

jabadaba
17. nov 2013

@zuzkaanicka presne. Ma to svoje vyhody. 😀

zuzkaanicka
17. nov 2013

@jabadaba Tak, ale ja som celkom zvedava, ci sa macocha este ozve ... mozno len isla preskumat teren na jahody 😉 ... a mozno sa zajtra budeme divit, ake plamene budu slahat z tejto temy 😅

h2
17. nov 2013

Ale dievčatá, veď "macoška" založila túto tému popoludní, tak sa nečudujem, že sa odmlčala, hádam nebude za počítačom 10 hodín v kuse. Myslím, že sa ešte ozve. 🙂

mamavera
18. nov 2013

@maminuska radšej nekomentujem, nechcem byť vulgárna 😝 😝 😝 😝 😝 😝 iba dúfam, že sa mu to raz vráti aj s úrokami

mamavera
18. nov 2013

@h2 založila ju popoludní, ale ešte v sobotu, tak zrejme nemá na návšteve nevlastnú dcérku, nemusí po nej pratať....ale na čo by sem prišla popísať, je presvedčená o svojej pravde 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝

farmacka
18. nov 2013

pokial si dobre pamatam, zakladatelka temy sa v polovici diskusie rozlucila, kedze tu bolo kopec nazorov teoretikov, ktori nevedia o com pisu, takze necakajte, ze sem este pride, podla mna 🙂 😉