icon

Prespávanie 15 ročnej dcéry u otca cez víkendy

vlocka33
16. nov 2013

Ahojte, chcela by som pout Vas nazor. Cakame babatko, manzel ma 15rocnu dceru z prveho manzelstva a pravidelne kazdy druhy vikend je u nas, piatok, sobota a nedelu ju vozi manzel doma. Tieto vikendy su pre mna strasne obmedzujuce, dievca nema ziadne zaujmy, cely vikned len prelezi na gauci pred telkou alebo internetom. Podla mna je uz dost velka na to aby u nas prespavala. Nemam nic proti tomu ked sa so svojim otcom stretne hoc aj kazdy den, ale uz mi to dost vadi ked u nas tak casto prespava. Ked sa narodi malicke chcela by som to uz zatrhnut, predsa len to uz bude 16-rocne dievca, nepotrebuje hajinkat s ocinkom. Co si o tom myslite?

zuzinka1989
18. nov 2013

No neda mi to, ale musim sa pripojit sem tiez ....O svojom muzovi si vedela, ze ma dieta...ono predtym, ako sa pustim do spolocneho byvania, manzelstva atd., rozmyslam, ci som schopna to zvladnut, nie hop do toho, hlavne, ze sa vydam a manzelova dcera ma 15, na ceste je spolocne dieta a zrazu 15-tku najradsej od otca nadobro vystahovat? Nadalej musis ratat s tym, ze kym nedostuduje, bude na nu muz platit vyzivne, kupovat jej napr. darceky na sviatky, atd...aj to mu budes chciet zatrhnut? Aby to nechybalo spolocnemu dietatku? Ja nevravim, ze to dieta je anjel, mozno aj ona robi chyby, ktorymi ta vytaca, mozno to robi z casti aj naschval...ale podla mna by si mala byt ty ta, ktora sa o nejaky vztah s nou bude snazit..To, ze je leniva? ma neporiadok? musis po nej riadit ked odide? - nie je to este dospely clovek. Vyzorom ano, ale spravanim to este cakat nemozes...niekto dospeje skor, niekto neskor...Snad si spomenies aj na svoju pubertu, isto si nebola vzdy len dobrucka 🙂 A len tak na okraj - ak sa slecna rozhodne ist na vysoku, mas ju este peknych par rokov na krku...takze podla mna nic ine, ako pracovat na kamaratskom vztahu neostava...

zuzkat1
18. nov 2013

@seraa nesudim podla druhu skoly. Vidis na OA som zabudla🙂tam som mala vela kamosiek a ziadna pod 16...dokonca sa odvazim tvrdit ze ani pod 18. My sme na take veci ani nepomysleli...
Ale toto fakt neni ze kto z koho. Proste ja nemam take skusenosti ako ty

dejnas
18. nov 2013

@seraa ak by tá spomínaná mladá dáma vo svojom veku naháňala už chalanov a lietala po diskotékach, ver tomu, žeby určite odmietala trčať každý druhý víkend u otca a u svojej macochy, ktorá len spriada plány, ako sa jej elegantne zbaviť... a ešte by tam trávila aj zrejme - sobotňajšie noci - keď sú všade naokolo diskotéky....
dievčina zrejme k takýmto činnostiam ešte vôbec nedospela

seraa
18. nov 2013

@dejnas

ako som pisala tema sa zvrtla inym smerom toto nebolo o nej , nikto tu nic take nepise

zuzkaanicka
18. nov 2013

@seraa len to zvrtnutie temy si dost dlho zivila (uplne zbytocne) prave Ty 😖

lubikan
18. nov 2013

co keby si sa stala jej kamoskou? Aky mate vztah?..nauc ju takym babskym veciam..nakupy,kozmetika...15 rocne dievca bude urcite vdacne....lakujte si spolu nechty,zober ju do sauny...boze,toto zazit v mojich 15-ich....pochybujem,ze taka 16-ka tuzi po vyletoch s otcom...v tomto veku sa jej viac zide zenska

a ked sa narodi babo,bude urcite napomocna,pokocikuje,postrazi...onedlho bude dospela a mozte vy dve si byt navzajom velmi uzitocne...pritomnost kazdeho cloveka v nasom zivote ma urcity zmysel

@vlocka33

seraa
18. nov 2013

@zuzkaanicka
hej lebo ma prekvapili nepravdive naivne nazory a co iny nazor to odsudenie
ale sak o tom je modry konik, zacne sa o vyrazke naa zadku a skoci to hroznou matkou ci neverou

🙂)))))

zuzkaanicka
18. nov 2013

@seraa ako vies, ze prave tie Tvoje su pravdive? 😲

rebeka7501
18. nov 2013

@vlocka33 viem, čo asi cítiš, u nás je to podobné, len s tým rozdielom, že nečakám dieťa. mám partnera, ktororý má syna (14 r.), nič ho nezaujíma - okrem PC, WC a plného taniera, lenivý bez aktivít - alebo snahy o nejakú aktivitu. Moja snaha o vytvorenie programu, resp. nejakej aktivity ? Reakcie ? Škoda reči. Do 12 rokov spával s maminkou v manželskej posteli !!!!!! Takže asi vieš ako sme spali na dovolenke. Keď príde domov len žaluje a samozrejme potom prichádzajú SMS. Nenarobím s tým nič, je to jeho syn. Ale mám rada jeho otca.
Myslím si, že keď sa vám narodí bábo, niečo sa v nej zlomí a ostaneš milo prekvapená.
Veľa šťastia

amadora
18. nov 2013

@vlocka33 že si neskutočne sebecká 😝 tvoje dieťa je prvoradé a zato že ona má už 15 tak na otca nemá nárok... a tvoje dieťa keď bude mať 15 tiež vysáčkujte z domu, čo má čo hajinkať pri rodičoch 🙄 naši sa rozviedli keď som mala 2 roky, chodievala som k ocinovi vždy keď som chcela. a stále chodím. hoci sa 2x oženil. jeho nová manželka by v živote nepovedala že načo tam chodím veď už som dospelá a mám 2 deti a koľkokrát sme tam niekoľko dní celá rodina. ty budeš pre nevlastnú dcéru stelesnením pojmu "macocha" 😝

jabadaba
18. nov 2013

@seraa ta naivita mozno prameni z toho ineho vnimania urciteho veku. Kym pre teba je clovek uz dospievajucim v 13 tich, tak pre mna az okolo 18 tky. Ja mam siedmakov zaradenych medzi deti. Ale o tomto tema naozaj nebola. Pointa zostava - ze dieta, hoci 16 rocne, bude dietatom pana otecka na veky. Ked ho nebude potrebovat k vychove a vyzive, tak tu bude este majetkovo pravny aspekt a tam uz vek naozaj nehra ziadnu rolu. Potomok je potomok. 😉

seraa
18. nov 2013

@amadora
prosim vas prestante ju uz sudit a ukazovat na nu jak na carodejnicu
je tehotna ma svoje pocity, teraz bude mat dieeta tam tak automaticky jej bude vadit vyvalena 15 ktora po sebe zanecha neporiadok , kym ona sama nebdue stihat
citma tu ako mamicky su na pokraji zrutenia s jednym dietatom a nevldazu a vy idete sudit tehotnu co bude mat dost prace s prvym babom a plus 15 rocnu lenivu dceru jej muza na krku
sa vzite trochu do jej situacie , nikto nie sme perfektny ale zato sa tu nebdueme odsudovat

zuzkaanicka
18. nov 2013

@seraa ano, nikto nie je perfektny, tak sa neodsudzujme a prave vlocka by to mala pochopit, ze ani pubertacka nie je perfektna a ona bola prva, co tu sudila, takze ked chces spravodlivost, tak sa divaj spravodlivo 😉

zita19
18. nov 2013

@seraa Keby v inej teme neriesila ako tu dceru vydetit, dala by som Ti za pravdu. Takto sa neda, zial.

zuzkaanicka
18. nov 2013

@zita19 krasne si sa preklepla-aj vydetit je pekne a sem to sedi 🙂

zita19
18. nov 2013

@seraa
@zuzkaanicka 🙂 🙂 🙂Vdaka za upozornenie
Takze este raz:
Keby v inej teme neriesila ako tu dceru vydedit, dala by som Ti za pravdu. Takto sa neda, zial.

jetopravda
18. nov 2013

@seraa vieš, deti sú odrazom svojich rodičov. Nikto zakladateľku témy nesúdi, vacsinou jej dávajú rady ako si s ňou pomǒcť. Pracovala si niekedy alebo stretla si sa s deťmi z rozvedenej rodiny? Vieš ako sa tie deti cítia? Určite nevieš. A to, že zakladateľka témy je tehotná, citlivá a tá 15 ročná nemá byť citlivá? Dnešné decká sú lenivejšie, vysedávajú všetky na internete. Len to je na to ten otec, ktorý má mladú poučiť, ale aj niečo vymysliet'. Zas nerob zakladateľku moc citlivú v tehotenstve. Keď má čas vypisovať, ako dediť, veľa peňazí ich stojí, tak to u mňa nie je citlivosť.

zuzkaanicka
18. nov 2013

@zita19 Ty, ale vydetit je krasne nove slovo 🙂 mne sa to fakt paci🙂

zita19
18. nov 2013

@zuzkaanicka Ty a vies, ze mas pravdu. Ona ju chce vystrnadit aby jej dieta bolo to jedine, prave a spravne dieta pre jej manzela. Takze bude vydetena, ked uz nebude jeho dieta... 😝 😝 😝 Omyl a s akou ogikou 🙂 🙂 🙂

bianka0111
18. nov 2013

vločka33 Ja rozhodne nikoho nemienim súdit, len si neviem predstavit, že by som žiadala od svojho manžela, aby povedal svojej dcére, aby nechodila, prišlo by mi to ako prejav neucty k ich vztahu..neviem si to predstavit ani ako dcéra svojich rozvedených rodičov, že by mi môj otec povedal, že tam už nemám chodit.(vždy som bola u nich vítaná)..a tak isto si neviem predstavit, že by to povedal môj exmanžel mojej dcére...ano čakáte babatko, ale myslím, že potrvá minimálne 4 ročky, kým bude potrebovat vlastnu izbičku...Kedže dcéra je u manžela len každý druhý víkend, kludne si možeš izbu zariadit podla seba a pre svoje dietatko, s tým, že ked tam bude ,,nevlastná dcéra,, budeš od nej žiadat, aby zachovala poriadok..a ked príde babatko možno Ti pomože so zariadovaním...Obávam sa, že ak nariadiš,aby už nechodila, súrodenecký vztah zničíš skôr ako vôbec začne, pretože bude vnímat bábätko ako dôvod zničenia jej vikendového nudného ritualu u otca...a nemyslím, že máš vôbec právo žiadať svojho manžela o niečo tak vážne...ved je u Vás len každý druhý víkend...

sissmiss
18. nov 2013

@zita19 takze chce vydetit svojho manzela vlastne?

zita19
18. nov 2013

@sissmiss To Ti je taka straaasne komplikovana konstrukcia: jeho byt, jej peniaze, jeho byvalka, jeho dcera, ich spolocne dieta... Vysledok: Mam pocit, ze je to nejaka vychcana potvora, ktora sa tu tvari ako posledna chudinka, citliva...len jej muz na to este neprisiel.

seve_ranka
18. nov 2013

@kveta 😀 ja ťa žerem 😉

zuzkaanicka
18. nov 2013

@zita19 No, ved som pisala, ze si sa krasne preklepla-keby si chcela, tak to tam perfektne nevymyslis🙂

zuzkaanicka
18. nov 2013

@sissmiss musis uznat, ze uzasny preklep sa jej podaril-mna to teda uprimne potesilo🙂

amadora
18. nov 2013

@seraa keby ide o to tak si tu pýta rady ako prevychovať 15 ročnú pubertiačku, ako ju včleniť do novej rodiny a podobne. nie že nemá už čo hajinkať u ocinka lebo je veľká a on čaká druhé dieťa. nezvyknem písať do tém a vysmievať sa zakladateľkám ani zosmiešňovať či sa vyvyšovať, ale z tohto mi kričí len jedno obrovské sebectvo a nič iné a ako to cítim tak to napíšem....

zuzkat1
18. nov 2013

@seraa mozno keby od zaciatku na nu inak pozerala t.j.ako na clena rodiny a nie ako na prizivnika,tak by sa nemusela teraz bat ze nebude stihat.lebo 15ka uz vie pomoct s babom a keby sa citila prijata a nie odstrkovana tak by iste aj pomohla.
A k tej naivite-mozno som naivna ale je to tym ze 15 rocne dieta je DIETA a fakt nemam taku skusenost zeby 15ky chceli pre...hnut aj muchu v letku. A to nie doba robi ze baby su psychicky nezrele. To vzdy v 13tich ci 15tich aj boli.ale kedysi bol meritkom dospelosti nie stav psychiky ale menzes a schopnost rodit-takze podla tohto su dospele uz 9-10rocne dievcata.co je Samozrejme hlupost. Veda aj ta humanitna,pokrocila a dnes je jasne,ze dievca v 15tich je sice fyzicky zrele na deti a sex ale psychicky ani zdaleka. A to ze ty mas v okoli same priklady promiskuity este neznamena ze to je tak vsade-ze to je dnesna norma.

seraa
18. nov 2013

@jetopravda
a sme zase pri tom ... z 2 prispevkoch myslite ze viete o cloveku vsetko
ci som sa stretla s detmi z rozvedenej rodiny ? urcite nie??? odpovedas uz ja za mna?
to je o com tu pisem ako vsetky rychlo sudite
ja som z rovedenej rodiny a mam nevlstnaho otca, prezixla som si cely ten postpu ked spolu chodili a zacali zit od 8 do 20 rokoch a mozem ti povedat ze ako kazde dieta pri cudzom cloveku proste ho len tak rychlo neprijme
to je jasne ale respektovat musis , to snad kazdeho cloveka a tak isto viem ze to bolo aj prenho tazke .. deti vedia byt krute ... vermi a hlavne vyzuit svoju "smutnu situaciiu"
nebolo to lahke pre nas deti ale neulahcovali sme to my deti jemu
ty vies ako sa citi? a o co ide ked pise o dedeni? ved dne sje to normalna vec
investovala do niecoho a nema k tomu doklad.. ved nemusi byt zla aby sa bala ze keby sa daco stalo neostane s nicim
naopak dnes sa takto uvazuje este pred svadbou , to s nej nerobi strigu, macochu ci co vsetko

zuzkaanicka
18. nov 2013

@zuzkat1 Zuzka, nie si naivna, len mas iny nazor ako @seraa ... ked som sa jej spytala, ze ako vie, ze prave ten jej je spravny, tak neodpovedala a uz sa vykecava v inej teme 😉

seraa
18. nov 2013

@zuzkat1

ach teore premudrele teorie
mozem ti povedat ze nech urobi "macohca " co chce v taomto veku mat krasny vztah nebudu mat
vravim z vlastnejs skusenosti
ja som vyrastala s cudzim clovekom a bola som decko
bol super, dobry aj na nas aj na mamu ale proste to je diietatu jedno
a nech by robil co chce niekedy to dieta sa tak uzavrie a nepripusti si toho rodica (nevlastneho)
k sebe
a takisto sa hadali kvoli nam lebo niekedy to bolo na nich vela deti vedia byt protivne
a keby si ty a vsetky sudkyne tu mali mna a moju sestru doma ako nevlastne dieta tak tu ine veci pisete 😀