Presťahovali sme sa a susedia nám berú veci z dvora
Dobrý deň pred týždňom sme sa presťahovali na novú adresu a prišli sme bývať, no začali nám tu chodiť nejakí susedia, že im to bývalá majiteľka dovolila zobrať. Ako to vlastne je?
Bývalá majiteľka im to mala dať kým tam bývala. A ja ako nová majiteľka by som ich hnala kade ľahšie. Nie že sa mi po pozemku budú premávať cudzí ľudia a brať čo si zmyslia.
Kupili ci ste si ten pozemok a dom prenajali? Velky rozdiel. Ak je tam nejaky zvyskovy material, veci, tak jasne, ze to prijdu este zobrat... ale vsetko po dohode a vopred oznamit...
@anjelicek26 my sme kúpili od pani dom a jej sesternice alebo niečo také si chodia po veci ako na klavír
Kupili ste dom alebo zariadeny dom? Zavolaj byvalu majitelku a jasne povedz, ze konec zvonec. Odovzdala kluce a dovi dopo.
vymenit zamky a nikoho nepustit. neviem, co su to za ludia, ale ak si nedaju povedat, LV od domu a pozemku zrejme mas, mozes volat policiu.
vymeniť zámky, ak príde suseda ešte raz vypoklonkovať ich - neoprávnený vstup na cudzí pozemok a v podstate TČ krádeže
Veď ich nepusti, bývalá majiteľka čo sľúbila mala splniť pokiaľ bola majiteľkou. Teraz si majiteľka ty, takže teraz platí čo povieš ty
@sinsity máte iba podpísanú zmluvu, čiže ešte ste nezaplatili a ešte nie ste majitelia na katastri? Takže ešte nie je dom váš. Ak ste kúpili dom so zariadením, máte v zmluve konkrétne zariadenie? A zobrali vám niečo z toho? Potom to riešte s majiteľkou. Vy zatiaľ majitelia nie ste. Povolila vám predávajúca už bývať v dome? Tí, ktorí tam chodia tam majú trvalý pobyt? Ak nie, zavolať na nich políciu, že vstupujú na cudzí majetok.
@sinsity tak raz píšeš, že len ste podpísali zmluvu, potom že ste zaplatili. Troška mimo si. Ak ste zaplatili, vymeniť kľúče od brány a ak niekto príde, zavolať okamžite políciu. Ste snáď dospelí a svojprávni. Ak nemáte IQ koníka, tak ako je možné, že niekoho cudzieho k sebe pustíte a ešte mu aj dovolíte niečo zobrať z vášho domu? Volať okamžite políciu.

@sinsity co im dovolila zobrat? Co to?