icon

Prestal ma ľúbiť a môžem si za to sama

prestalmalubit
22. sep 2015

Nikdy nehovor nikdy vstupilo do platnosti ... predvcerom. Jedina ozajstna istota, ktoru som v zivote mala sa zrutila ako domcek z kariet. A mozem si za to sama, svojim pristupom k nemu, pychou, neschopnostou "odtat sa" a urobit prvy krok po hadke, ignoraciou z trucu.
Boli ma srdce, pretoze clovek, ktoreho neskutocne milujem, ktory mi vzdy dal prve-posledne, mi povedal, ze ma uz nelubi, ze ho to velmi mrzi, ale uz mi nie je schopny dat sancu, lebo neveri, ze sa to moze zmenit. Ze aj keby sme to este skusili, mysli si, ze mozno o mesiac, mozno o rok prideme zas tam kde teraz a to uz nechce nikdy zazit. Mame dve male deti, novy velky byt, pre mna stav, kedy sme konecne dosiahli co sme chceli, investovali cas, energiu, peniaze a uz by sme si mali len zacat uzivat zivot spolu s uzasnymi deckami. Zrazu je to koniec a nie zaciatok. Tolko veci mi uniklo, tak velmi som mu ublizila. A neviem preco. Nebolo to umyselne. To co ja som brala za samozrejmost on niesol velmi zle. Nikdy sme sa velmi nebavili o nas o nasom vztahu, boli sme taki obaja. Brali sme to ako to islo, riesili dennodenne situacie a na seba zabudli, ved to bolo samozrejme ☹. Bola to velka chyba a uz sa neda napravit, aj ked by som velmi chcela, nemoze to uz pre mna urobit.
Necha nas s detmi v nasom uz teraz az privelkom byte a bude ho platit aj s hypotekou. Nechapala som to, sak sa teda rozdelme. Vraj nie, to sme chceli a budovali pre deti a pre seba, tak to tak zostane a on odide, napise to cele na mna alebo svoju polku na deti. Nema nikoho, len uz nechce mna a nie je schopny fungovat so mnou v jednej domacnosti ani kvoli detom ... je to ten najhorsi pocit na svete.
Zeny bavte sa svojimi muzmi, pritulte sa k nim len tak, pohladte ich, pridite im naproti ku dveram ked pridu z prace, nebudte odute, ale pridte prve a povedzte " podme sa o tom rozpravat, vyriesime to". Ja som to znedbala a teraz marne prosim o dalsiu sancu.
Dakujem, ze ste ma vypoculi a docitali to az do konca.

prestalmalubit
autor
30. sep 2015

Ptave citam 5 jazykov lasky od Gary Chapmana ... no velmi fajn knizka, precitajte si 🙂

nair
30. sep 2015

@prestalmalubit Prečítané.. Čítali sme si ju s manželom po večeroch 😉
... Nečítala som to tu všetko.. Ale my sme na tom opačne ako vy.. ľúbime sa, dúfam, že sa aj navždy budeme, ale ja občas strašne trpím pre jeho urážky, tichú domácnosť a neschopnosť prísť a povedať prepáč.. Udobrujem sa vždy ja, nech urobil chybu ktokoľvek. Ešteže som taká dobrá povaha 🙂 Toto mu stále pripomínam, že môže byť rád, že má práve mňa 😝

tyrkys44
4. okt 2015

čo baby zamrzlo to tu:o). Nedavno som sem prispela mojim pribehom. A ak by bol niekto zvedavý, dosť sa udialo. Ja už nesmutim, lebo sa mi konečne otvorili oči. Jasnovidka pomohla, nasmerovala.......ona vedela také veci, že som len pozerala. A teraz už viem, čo som roky tušila, čo som roky nechcela priznať. Co som vlastne mala vedieť. Moj muž ma nechce preto, lebo je kurev.....k, egoista, a neštastný človek. A ja ho len lutujem. A doma sa hram na sprostu, nekomunikujem o pritomnosti, či buducnosti. Len nutnosti preberame.......a pripravujem sa. Na rozvod. Co on ani len netuší. A fakt ma nas.....l a nedarujem mu nič. Ja som nikdy mrcha nebola, vždy som zavidela babam, čo to vedia, .......citliva, lutostiva, krehká duša....verila som v dobro. Ja to samozrejme sama nedám. Mam kamarátky,čo ma držia. A idem za najlepšou najdrzejšou pravničkou v meste a necham to na nu. Ja sa zasa ozvem. PS: košele mu nežehlím

prestalmalubit
autor
6. okt 2015

@tyrkys44 drzim palce 🙂

veronika33
6. okt 2015

@prestalmalubit ako to u vás pokračuje? vrátil sa manžel k rodine?

prestalmalubit
autor
6. okt 2015

@veronika33 nevratil, ale ci sa vrati alebo nie, najprv potrebuje cas, aby si poradil sam so sebou

charity
6. okt 2015

@prestalmalubit Myslis, ze ma psychicke problemy?

prestalmalubit
autor
6. okt 2015

@charity nemyslim, len si musi vycistit hlavu

jajami
6. okt 2015

@prestalmalubit a ako sa citis??

prestalmalubit
autor
6. okt 2015

@jajami dakujem za opytanie, nijak extra dobre ☹

jajami
6. okt 2015

@prestalmalubit velmi rada by som Ti pomohla,ak ja sa topim v niecim podobnom,horsom ale urcite ta caka nieco lepsie. Mohla by som rozpravat ale lutujem,ze som muza vzala 2x naspat. Nesprav taku chybu,bude sa to zhorsovat aj ked ta to velmi boli ale bude ti lepsie. Nedovol zo sebou manipulovat,tak ako ja,lebo sa stane z teba zena bez zivota. Strasne drzim palce,aby Ti bolo len a len lepsie.

borkavan
6. okt 2015

@prestalmalubit takže ešte stále potrebuje čas? hm. sebec. A čo keby si ty potrebovala čas? Bol by s deťmi? Bol by s deťmi, keby ty si si potrebovala vyčistiť hlavu, či ho lubiš alebo nie? otrasné.

borkavan
6. okt 2015

@tyrkys44 ty si bola za jasnovidkou? myslíš že hovorila pravdu? alebo hovorila iba to čo si myslíš? nechcem nejako spochybňovať tu jasnovidku, len sa pýtam.
lebo mňa jasnovidky doviedli sem, kde som. Alebo skôr ja som sa nechala ovplyvniť, krava a prišla som o svoju naj lásku. ☹ a ked si predstavím, že budem žiť ešte aspoň 40 rokov aknie vaic... je to hrozné takto žiť bez vzťahu.

prestalmalubit
autor
7. okt 2015

@borkavan @jajami ja prechadzam roznymi fazami, asi podla nalady, ja uz neviem ☹ strasne mi chyba, ale viem a zacinam si realne uvedomovat, ze napriek tomu co som uznala ja, nie je chyba iba na mojej strane ... tiez som necitila nijaku zavratnu lasku a starost, ale nebol to pre mna dovod prestat ho lubit, jednoducho som si myslela, ze ma toho vela ... praca atd. Robila som vsetko, aby mal cas na seba, na to, do coho sa pustil, aby sa nicim inym nezatazoval, vsetko som prebrala na seba. A obratilo sa to proti mne. Mna to mrzi, ze nemal silu so mnou o tom hovorit a ani ja s nim ☹

prestalmalubit
autor
7. okt 2015

@borkavan ci by bol s detmi ... toto je taka vec, ano, myslim, ze bol ... ale dokazala by som ja ist si cistit hlavu a byt bez nich? Idem, cez vikend, na jednu noc, viac si neviem predstavit.

tyrkys44
7. okt 2015

@borkavan bola.....no napr. mi povedala také konkretne veci. Ako že teraz ma chrípku, nemu stačí že ho ofukne. A prisamfakt neho ofuklo a ma tu smrtelnu chorobu - chrípku. A iné este konkretne veci.......ja som jej len povedala, mam problém vo vzťahu, opytala sa na meno, vek.......potom sa ma opytala, či to chcem naozaj vedieť, no a potom mi povedala to,čo som tušila. Pytala som sa este predtym inej veštkyne len cez fb........obe mi povedali rovnako. VAš muž mal milenky, naposledy mal kolegynu, teraz s nou nie je a chce byť sam a hlada sa
Tebe čo vyveštila a čo sa ti stalo? inak moj muž ma nadalej nechce (vyzera že je so sebou spokojný) , takže naša laska je preč, tu už nie je čo stratiť. Bohužial

maminuska
7. okt 2015

@tyrkys44 to či ťa chce alebo nie sa ukáže ked mu pristane na stole návrh na rozvod, tam už sa prestane hrať o guličky ale sa pôjde na ostro a mnoho mužov sa uvedomí ako toť nedávno aj soffie. Hrdina bol pokiaľ manželka nedala žiadosť o rozvod.

jeannna
7. okt 2015

@tyrkys44kto pozna moj nick, vie, ze som prispievala na forum k temam o vesteni.
Hovorim o obdobi 4 rokov, pocas ktorych som navstivila viacere, ci uz mailom,
telefonicky alebo osobne. Za seba mozem povedat, ze pritomnost sedela takmer
vzdy, ale do buducnosti vyslo toho len malo. Bola som v kontakte s viacerymi kockami,
a niektore dobre padli na hubu, ked vestbam 100% verili. Daj si prosim ta pozor,
aby sa to u teba nestalo pravidelnostou, ze pred kazdym svojim vaznejsim rozhodnutim
navstivis vesticu a ani veci z minulosti nemusia byť vzdy 100% pravda. Len tolko ...

melany_s
7. okt 2015

@prestalmalubit
@tyrkys44
a u tej psychologičky ste boli?

prestalmalubit
autor
7. okt 2015

@melany_s my hej, este pojdem, na individualne sedenie

melany_s
7. okt 2015

@prestalmalubit tak držím palce a prajem ti aby si bola znova šťastná, či už s ním alebo bez neho

kikus1993
9. okt 2015

ja si tiež myslím, že asi je v tom iná, a on z pocitu viny, chce platit bývanie dalej...je pravda, že možno si ho lahko pustila k tej inej..:( ale to už teraz nevrátis, možno tomu nechaj čas,,,alebo poriadne zabojuj!!!

kikus1993
9. okt 2015

a ešte jedno, viem, že mnohé dievčatá sa s mojím názorom možno nestotožnia...ale pozri si film...V JEDNOM OHNI( Fire Proof) je k tomu filmu aj knižka a volá sa DAR LÁSKY, je tam 40 dní, kde každý deň máš niečo urobiť, je to o tom ako zachrániť manželstvo, v tom filme je to nádherne znázornené...Ja som to prečítala, a naozaj, keby som bola v takej situácii, a ten človek, by tých 40 dní, pre mňa naozaj zo srdca robil, to čo je v tej knihe, možno by som sa na nho uplne inak pozerala...a zhodnotila naozaj všetko ešte raz....

dai
9. okt 2015

@prestalmalubit ahoj... necitame s muzom knihy o laske, ale snazime sa ju zit... Nechapem ako sa mozu manzelia len tak stratit☹ ak nikoho nema tak drzim palce aby ste sa este nasli...
- komunikacia v manzelstve je podla mna alfa a omega... detto fyzicka blizkost, vdacnost, ucta, tolerancia... nie o tom rozmyslat ked o to prideme, nie sa vtedy zamyslat... len to zit, nic viac

marca12
9. okt 2015

@dai staci,ze sa o vztah zaujima len jeden,len jeden udrziava "ohen v krbe" a ten druhy berie vsetko ako samozreost,tak sa dvaja stratia

Nam sa stalo nieco podobne,ale opacne. Vzdy som sa snazila,aby sme nezaspali na vavrinoch a moj sa len viezol,nikdy nic nechcel riesit, o ziadnom probleme nechcel komunikovat a ja s o m uz prestala mat zaujem. Spamatal sa,ale uz he neskoro
Laska odisla a ostala len lutost. Zatial neviem povedat,ci ho lubim alebo nie,ale som smutna z toho,ze o mna nestal a bral vsetko ako samozrejmost. Mozno vztah este ozivime,ale caka nas obrovsky kus prace. Najsmutnejsie je,ze ja uz nemam chut nic davat doporiadku. Kde bol on doteraz? A tebe prajem,aby ste zachranili vztah
Deti nemajú vyrastat bez otca,hlavne,ak bol dobry.Vela zien časom rozvod lutuje,tak sa snazte urovnat vztahy.To,ze sa o vas takto postara znamena,ze ta ma este rad.Neprisli ste do nodu nevrazivosti a nenavisti

dai
9. okt 2015

@marca12 mozno hej... my sme zazili aj take situacie ked jedna ci druha strana ten zaujem stratila - vdakabohu sme ich ustali...

karolina77
15. okt 2015

@liv1 to je pravda, určite niekoho má, tiež zdieľam ten názor!

kajcinka
15. okt 2015

@kikus1993 videla som ten film a je naozaj nádherný!! Patrí medzi naj čo som videla 😊☺

prestalmalubit
autor
17. okt 2015

@marca12 vela som nad tym rozmyslala, u nas to nebolo tak ze by sa staral len jeden, nestarali sme sa obaja, akurat ja som lubit neprestala a on hej. Neviem ako bojovat s tym, ked ma objime a rozplace sa, ze nic neciti ☹ asi nijak, cas ukaze.

borkavan
17. okt 2015

@prestalmalubit jemine, toto vážne robí? Normálne ti do očí hovorí, že nič necíti? A ešte pri tom plače??? To čo je za človeka? Vole. cíti veľký pocit viny, lebo niečo vyparatil alebo stvára. A nehovor mi, že nie. Ty si zalúbená a myslíš si, že ho poznáš. Ale my to tu čítame s nadladom a vidíme, že toto nie je košer, čo robí a urobil.