icon

Prestala som sa o seba starať

svetluska82
19. aug 2013

vcera bola na navsteve u nas moja sestra, ktorá je o 6 rokov mladsia, cize sexi 25 rocna kocka. 😀 So sestrou mame celkom dobry vztah, pokecame si naozaj o vsetkom. Ked som tak na nu kukala mimovolne, uvedomila som si,že o seba sa takmer vobec nestaram.Teda presnejsie povedane, o svoj zovnajsok, nejako som sa zanedbavala poslednu dobu cca 2 roky. Segra perfektne upravena, namalovana, nechty, proste ok. Ja v rotahanom tricku a kratasoch. 😲 Urobili sme so segrou reviziu mojich sminiek, kde s hrozou skonstatovala a musim jej dat za pravdu, ze tam nemam nic len jednu spiralu. Ostatne po zaruke a nepouzitelne. 😅 Ked si to tak spatne premietam, tak do práce sa nemalujem cca 2 roky, odkedy som sa vydala, pribrala som asi 15 kil, odkedy sa s muzom pozname- a nie je za tym tehotenstvo, syn má 11 rokov 😀 No proste som spokojna so svojim zivotom, tak som sa jednoducho zanedbavala . Vysoke podpatky som nemala hadam 100 rokov. Tak ma napadlo mile žienky, ako je to u VAS? Lebo sa ja cudujem, že moj muž si este nenasiel milenku. Idem robit raziu po drogerii a hadam mi to moje odhodlanie vydrží. Tema trosku na odlahčenie. 😀 😀

sorciera24
22. aug 2013

@dai ja som len chcela vediet y jej realnej skusensoti, ci to bude zvladat,a elbo zvalda aj popri dietatu 😉 o tebe viem, ze ano, ty si sikulka (a povedzme si uprimne, mas aj na to;))...ja len ci pani/slecna dopredu nehovori hop.....
inak kazdy si v udrziavani predstavuje podla mna neico ine (nemyslim teraz tie zakl. hygienicke navyky)......ale ja si napr. necisitm pelt a nekremujem ruky (mnohi to nechapu...ale viem, rpeco to robim......mam plet aj ruky ako babo 😉 ).....ja sa napr. velmi enrada malujem....nikdy som sa nemalovala (ani do rpace)...max spiralu...cudne by praveze bolo, kebyze sa zacnem, vadia mi aj dlhe umele nechty........niekto si zivot bez toho nedokaze predstavit....ale podla man sa da vyzerat dobre aj bez toho.....(jak je komu libo)...ja zas pred kozmetikou uprednostnujem sik oblecenie, sperky, vkusnu kabelku ci topanky..... (ale doma v tom behat nebudem 😀 )...myslim,z e sa o seba staram v dostatocnej medzi tak, ze neposobim zanedbane,a el nai rpehnane....aby to bolo prijemne na pohald pre mna i okolie..... 🙂

seraa
22. aug 2013

@sorciera24

nemam, momentalne sa snazime a neuspesne :(
ale viem dopredu ze budem upravena a cista aj s dietatom na to ho este nemusim mat aby jasna vec bola jasna
netrvdim ze budem vyzerat super hned po porode a ja som padavka budem fnukat ze boli este dlho
ale nejaky ten tyzden po snad uz budem ok 🙂
moja svagrina ma 2 deti teraz posledne 4 mesiace a den pred porodom a den po vyzerala pekne , upravena
to inspiruje a pripomina ako chcem ostat a tak sito sa mi paci tato tema kde vela zien pise ze ano da sa a nie ej to problem
tak ako mamina a moja teta v mojej rodine tak ako moje zname ci 2 ci 5 deti, plus praca ci skola
su upravene a nestazuju sa
lebo su tu take co by ta aj presvedcili ze po dietati teplaky a ogrcane tricko je tvoja jedina sanca 😕

evabb35
22. aug 2013

@seraa to si pamätám na obdobie po pôrode keď som nabehla do obchodu a nakúpila si fúru domáceho oblečenia a tričiek, aby som sa mala do čoho aj niekoľkokrát denne prezlieť a nebola ozvracaná, ocikaná, zašpinená od kašičky, mlieka a podobne. Pred pôrodom ma totiž vôbec nenapadlo sa takto predzásobiť a zásoby domáceho oblečenia mi dochádzali už na obed....Zažiješ aj ty, neboj. Budeš krásna mamina. Mne sa páčia nalíčené mamičky, s nakulmovanými vlasmi, v topánkach na vysokom opätku kočíkovať...

dai
22. aug 2013

@sorciera24 normalne sa ze cervenam😉 a uprimne ti zavidim plet. Ja sa o nu musim starat nenormalne uz od puberty☹ mala som take akne ze som musela brat antibiotika na ne a doteraz musim pouzivat kozmetiku na citlivu plet lebo sa vyhadzem po comkolvek alebo sflakatiem☹ preto aj moja potreba make upu... ja keby mam bezchybnu plet tak make up tiez vynechavam, ale teda spiralu a obocko nie🙂 lebo to mam neviditelne ako som uz spominala😀
a spominala som ze su aj baby ktore vyzeraju super nenamalovane a pohodlne oblecene - to su prave tie s perfektnou pletou a fajn postavickou😉 vaecsina ale taketo stastie nemame tak tomu treba trosku pomoct😉 a potom je na kazdej z nas kde si nadstavi standart

seraa
22. aug 2013

@evabb35

ja opatky nenosim malo kedy a kocikovat v nich asi nebudem ale ked niekde pojdem nebude to problem
no dobry tip, budem si pamatat nakupit si vela veci na prezlecenie 😉
ale kedze budme doma nejaku tu pracku aj stihnem
no krasna netvrdim ale minimalne upravena budem lebo ja viem ze aj po porode musim byt podla toho co robim
aktivna a budem vela medzi ludmi a aj hosti doma casto 🙂
ale to ej kazdeho vyber ako sa citi dobre co je rpe niekoho elegante a co poholdne a nie
tu ide v tejto teme o to ze sa da , da sa byt upravena,oblecena mamina a netreba na to vela
su take co po porode boli hned tip tom, osobne poznam a vela a su take co potrebuju viac casu a su tyzdne
kedy si same zvyknu a zariadia aby stihali a si aj oddychli
ale byt doma roky v teplakoch lebo nie je cas na ine sa mi nepaci
potom kazdy ma svoj zivot samozrejme

evabb35
22. aug 2013

@seraa ale však možno tvoje dieťa nebude mať reflux...

seraa
22. aug 2013

@dai

ja mam peknu tvar a peknu plet nastastie som sice dost bleda
😎
ale obocie a mihlanice tmave
no ale aj tak nejake tie naturalne bezove alebo pudrove tiene si dam
na lica troska bledoruzoej farby a mihlanice , sem tam ruz kedze som nenamalovane namalovana mozem si dat aj letny sviezi cerveny (nie silny nie tmavy) alebo ruzovy dnes su kranse farby a nie su nevkusne 😉
a viem ze je to rozdiel byt namalovana a nebyt aj ked mas vyraznu tvar
😉

seraa
22. aug 2013

@evabb35

no asi ma nejaky problem so mnou
keby si citala moje prispevky lepsie asi pochopis ze nie som za to aby zena sedela s dlhymi gelovymi nechtami, v mini satach a opatkoch doma so silnym make up to poprve
a tak isto sa tu bavime o priemernych pripadoch (zdrave mami a zdrave deti)
nebavime sa tu ak je dieta chore , ak ma mamina trojicky alebo ak ma depresiu poporodnu
ak si si vsimla o com bol prvy prispevok tak asi vies ze to bolo o tom ze je to zena uz s 11 rocnym dietatom a ze sama
priznala ze sa zabudla kvoli pohodlnosti doma , neupravena a opustena
a vela zien sa pridalo ze aj ony a na to zeny ine odpisali ze sa da byt aj pekne maminy
neriesime tu zeny ktore maju ine dovody na to ze nemaju cas na nic
a ked tak mamina moja mala dvojicky ked jedna zaspala zobudila sa druha a zacala plakat tak zobudila tu prvu
a to dookola ale cista a upravena bola vzdy a sama , otec bol na vojne 😉

seraa
22. aug 2013

@evabb35

moja mamina ma po 50 a nenalicena nevynesie kos 😉

evabb35
22. aug 2013

@seraa to sa mi páči

sashabb
22. aug 2013

@evabb35
@seraa

Tak moje dieťa reflux malo a nikdy som ovracaná nebola, čiže som nepotrebovala ani nove oblečko na doma, aby som sa mala do čoho prezliecť 😝

maminuska
22. aug 2013

Ja osobne nechápem čo stále s tým líčením máte. 🙂 A už vôbec nie pri vynášaní košu .
Ak má niekto peknu pestovanu pleť alebo od prírody peknu , tak gebať na nu líčidlá ešte aj pri vynesení košu je podľa mňa až hriech. Kedy si tá pleť má oddýchnuť ? Treba si pozrieť ako vyzeraju herečky v 5O -60 bez líčidiel. 😖 Jeden môj klient je známe divadlo a trebalo by vidieť tie pokožky potom a verte mi že posledných 20 rokov nepoužívaju žiadne šidy ale známe kozmetičké značky, nealergizujuce lebo to maju v interných predpisoch .

Ja netvrdím že žena má byť natur a že netreba občas nejakým nedostatkom pomôcť. Žena má byť predovšetkým čistá a voňavá , s zdravými vlasmi - kde farbenie je vhodné zvážit až ked su šediny , s pestovanou pleťou a upraveným obočím .

evabb35
22. aug 2013

@maminuska Presne s týmto názorom som sa často stretávala v časoch, keď som sa denne líčila a to som si mohla dovoliť kvalitné líčidlá.

kiki68
22. aug 2013

No ja sa o seba starat musim,u mna to vyzaduje chlap,takze aj keby mam deti ako maria terezia musela by som vyzerat. Nekydam na seba tony mejkapu,nemam spravene plastiky a nechcem sa dopracovat k looku ala Kucherenko... 😀 Doma nosim len ten zaklad,lesk,nejaku spiralu, sem tam nic,ale nechty nalakovane mat musim,alebo upravene tak,aby to vyzeralo. Hoci umyvam riady atd. Tak som to casom spravila tak,ze som zistila aky mam styl a tomu som to cele prisposobila. Vlasy si vobec nefarbim,iba si ich kazdy mesiac nechavam zostrihnut. Iba upravim viac ten svoj prirodzeny look. Napriklad doma nemam normalne teplaky,keby to ten moj vidi,tak by ma asi zabodol pohladom...mam teda nieco take,ale trosku taky iny material a strih,aby to bolo pohodlne a jemu to nezralo nervy. Ono ide skor o to,aby sa zena uplne nespustila ako vidim niektore kamosky,co tak moc spohodlneli,lebo to neni o mamickovani,to je o pohodlnosti. Ja nebudem riskovat,ze mi nejaka 18rocna kost zvedie chlapa,lebo doma sa nebude mat na co chodit pozerat. Vysoke podpatky milujem,takze povinna vybava, hlavne do postele... 😀

martija
22. aug 2013

@maminuska ja sa o plet prikladne staram,aj tak neni nic moc, ja bez make-upu nevyjdem z domu ☹ . Uz sminky nemusim pouzivat, a ani nepouzivam,len taky jemny ruz,ale ten make-up proste musim dat....

maminuska
22. aug 2013

@evabb35 ja ich však vidím na vlastné oči , moja 70 ročná teta má lepšiu plet ako oni.

maminuska
22. aug 2013

@martija ani kôš vyniest ?

sorciera24
22. aug 2013

@kiki68 a to ta ten tvoj ma rad len pre tvoj vyzor? sorry, ale aby ma niekto nutil, ako mam vyzerat?! to ti je naco taky chlap, ktoremu viac zalezi na tom co ams an sebe ako v sebe? ty od neho co vyzadujes? kravatu po dome?

zuzanockamt
22. aug 2013

@kiki68 tak takeho chlapa ako mas ty doma by som teda nechcela, aj keby mi za to zaplatili 😀 ... a kludne by som ho este aj ku tej 18-ke odprevadila ... neznasam, ked mi niekto nieco prikazuje, a aby mi muz diktoval ako mam chodit upravena a v com oblecena, no diki, dovi-dopo 😀 ... ja s nim nekonzultujem ziadne upravy zovnajsku - vlasy som si dala predlzit bez jeho vedomia, tetovanie si tiez chystam, hoci jemu sa to nepaci a podobne 🙂

evabb35
22. aug 2013

@kiki68 Daj typ na nejaké dobré domáce nohavice, ktoré nevyzerajú ako tepláky. Tiež nemôžem nosiť doma klasické tepláky, len také čo nevyzerajú ako tepláky a už mi dochádza inšpirácia, takže začínam nosiť doma minisukne a pod to leginy.

martija
22. aug 2013

@maminuska 😀 , no citila by som sa lepsie,kebyze mam ten make-up, ale samozrejme isla by som aj bez. Ale pre mna je to nieco,akokeby som bola naha, proste som si na to za tie roky zvykla tak,ze to patri ku mne, ako oblecenie,alebo precesat vlasy. Tiez by som sla aj strapata,ale citila by som sa lepsie,kebyze sa ucesem, asi tak 🙂

maminuska
22. aug 2013

🙂 🙂 môj muž si teda nerobí žiadne starosti ked príde domov, zvlečie sa ako had, dá si tričko a chodí v trenďoch . Je rád že sa vyzliekol z košele , kravaty a nohavíc alebo obleku .

evabb35
22. aug 2013

@maminuska Jasné, z montérok sa treba vyzliecť po príchode domou.

ginger_fox
22. aug 2013

@zuzanockamt ja skor si myslim, že @kiki68 funguje s mužom v nejakej forme BDSM vzťahu 😉 samozrejme obojstranne vyhovujucom

kiki68
22. aug 2013

no ja nosim doma bud leginy,take tie zamatove,alebo potom tie take,niektori to volaju v cesku kalhoty posravacky 😀 Tie co maju ten znizeny rozkrok a tiey mam rada tie nohavice,co su take v tom orientalnom style. Ja mam rada taky styl ked kombinujem etno prvky a cistu liniu.Sukne nosim tiez,ci uz dlhe alebo kratsie skladane. Z materialov mam najradsej zamat a take tie makke a strecove materialy. Vzdy to nejak skombinujem aby to vyzeralo k svetu aj ked som zrovna doma. Raz som si upravila monterky dokonca v takej bledej farbe,ale tak,ze som ich prepasala trosku okolo drieku a hore dala iba obtiahnute tielko. To ked som v atelieri,tak vtedy musim mat na sebe veci,co fakt nelutujem,ze pojdu do kosa 🙂 teraz som inak videla velmi pekne kusky takych nohavic,co boli volnejsie,ale vyzerali super v nejakom gate, total pohodlne,cena 5 eur...alebo rada vymetam sekace, uz som tam objavila vela krasnych prakticky nenosenych veci za par eur. Ja vzdy kombinujem to,co je pohodlne a robi mi to peknu postavu. Ked uz neviem kam z konope a potrebujem cerstvy luft,tak pozriem niektore fashion blogy. len tak,ze viac hlav,viac rozumu 😉 V kuchyni sa zasadne pohybujem s nejakou zasterou ked varim,ale tam mi nikto nelezie.Inak ked je niekto viac doma,napriklad materska alebo ako housewife,lebo sak aj take sa stava v dnesnej situacii,tak preco nenosit minisukne a celkovo sa obliekat dobre aj doma,len ide o to,aby si v tom stihala nahanat dieta po zahrade,takze napriklad platformy alebo nejake zabky a na jesen efektne gumaky za par eur sa daju,ale ihlicky nechat bokom. Tie ja tasim az ked ide do boja 😀 Tiez mam rada rozne ciapky,najoblubenejsia kombinacia u mna su saty,pancuchy a gumaky a na hlave taka cierna ciapka,nieco ako baretka,ale das do toho cele vlasy ked chces a ciha len ofina. Mozem lietat aj po zahrade a vyzeram,ze sekam image 😀

maminuska
22. aug 2013

@evabb35 chcela som naznačit že on teda vôbec nerieši nejaku upravenost na domácom poli ...

kiki68
22. aug 2013

@sorciera24 Ne ,ma ma rad pre ine veci ako vyzor,ale viem,ze by mu to vadilo. Viem aky je, proste viem,co mam doma. Pred tymi x rokmi sa dal dokopy s babou,co robila v modelingu a mna zase starat sa o seba aj bavi. Jeden cas som to trosku znechala a potom som sa citila divne sama pred sebou. On je ten typ,co oblecenie a image riesi viac ako ja...takze ano beha doma tiez lepsie obleceny,v teplakoch som ho videla 2x v zivote, viem,ze lezia kdesi v skrini. Zbadam ich len pri vacsom robeni poriadku. On je ten typ,co musi chodit v oblekoch a ma zalubu v koseliach,ktore maju manzety na tie knoflicky. Takze mame doma tych knoflickov strasne vela. No my sme taka fashion family asi 😀 Mne to pride normalne, ja som taka bola vzdy,ze som sa obliekala podla nalady ci som isla do skoly alebo na ples,alebo ostala doma. Inak on je taky,ze by asi inej zene vadil,lebo on dost komentuje styl zien aj inych...ale musim uznat,ma pre to dost cit. Ale neni to ziadny ten metrosexual alebo jak sa tomu nadava 😀 Inak u nas to moc neni,ale co vidim v zahranici tak tam ludia celkom dost maju styl...mam dojem,ze u nas je to trosku moc uniformne...ze leti toto tak nosime len to...teraz som bola na SK a teda v tych obchodoch mali od A po Z skoro to iste...vela znaciek predrazenych...to ja som leniva do toho moc investovat...

evabb35
22. aug 2013

@kiki68 Inak aj ja som sa už pristihla pri tom, že si kupujem šaty na záhradu - ale len na teplejšie dni. Dík za inšpiráciu.

kiki68
22. aug 2013

@evabb35 neni zac, rada som inspirovala...mozno si raz zalozim blog,ak bude cas to spravovat 😀 Ja len cakam kedy sa dopracujem k navrhovaniu odevov...nejake linie na domace ucely...ja som vzdy bola do uzitkoveho diyajnu 😉

maminuska
22. aug 2013

@kiki68 neviem ja som pochodila dost a teda práve mne sa zdali tie zahraničné ženy aj na verejnosti doobliekané až hrôza a také nejaké spustnuté .