Priateľ chce, aby som varila a upratovala
Chcem poznať váš názor na takúto vec ,mám priateľa sme spolu 10 mesiacov ,pracuje v zahraničí a stále keď je doma tak príde na pár dní alebo mesiac ku mne ,lebo ja som v podnájme , som rada keď spolu sem-tam varíme alebo upratujeme ale celkovo z jeho názorovo mám pocit že on stále by chcel aby žena len upratovala a varila ,mňa práveže upratovanie baví ale varenie z duše nemám rada,musím sa stále premáhať ale viem variť aspoň základné veci a proste preto sa trochu bojím bývať v budúcnosti s ním že ma bude stále nútiť variť aj keď ja nemám problém sama navariť ale nemám rada keď ma do toho núti a ďalšia vec pokiaľ spolu nebývame nevidím dôvod mu stále vyvárať a tak 😁 aj keď je to bežná činnosť čo by mala žena ovládať ale keďže to nemám rada tak neviem ako to vezmem v budúcnosti 😁 ja zas som typ človeka čo si rada objedna jedlo a robím radšej iné veci ako upratovanie a tak.
Mňa napríklad varenie veľmi baví, varím si dokonca aj sama pre seba, stravujem sa kvalitne a zdravo. To reštauračné jedlo nie je pre mňa, to naozaj raz za čas, aj to si vyberám, čo odtiaľ zjem. Upratovanie ma už baví menej, ale zase nebudem predsa žiť v bordeli, tak to robím priebežne podľa voľného času. Našťastie partner nie je puntičkár a upratať aj navariť vie aj sám. Ale samozrejme vždy ocení dobré jedlo odo mňa. Treba vždy vo všetkom nájsť kompromis z oboch strán. Ja navarím, ty upraceš a naopak.
@zoro9836 no prestávky boli 😀 a aj pekná svalovica pre obidvoch ale stálo to zato, no keď nám doniesli 100kg komodu tak to som už povedala že nie 😅 s čím sa dá pomôžem rada ale odtiaľ potiaľ
@zoro9836 hej hej, my máme zoznam kto robí aké domáce práce, ktorý bol oboma stranami schválený a uzákonený v demokratických voľbách 😂 a teda samozrejme že robí aj pomimo veci keď treba
pri varení je hlavný krájač aby som ja mohla čo najrýchlejšie začať variť, keď je hotovo tak sa ide hrať WoW na compe a každý je spokojný 😅
@zoro9836 môj je tiež viac od grillu, vtedy som ja hlavná krájačka
ojoooj hej niekedy treba viacej trpezlivosti, niekedy keď vidím ako si varí tak to radšej spravím s ním lebo nechcem aby sa otrávil surovým mäsom 🙈

@mandzula a pokiaľ otec nemá vlohy na varenie tak co ?
@katarinka89 a ak ich nemá žena, tak čo, umrú od hladu? Činnosť si podelia ako každú inú, ktorú treba v domácnosti urobiť. Nemyslím si, že každý z nás sa rodí s vlohami na všetko, čo je v živote potrebné. Mnohé veci sa musíme (či chceme, alebo nechceme) jednoducho naučiť. Keby sme robili len to, na čo máme vlohy, ešte by sme asi liezli po stromoch.
Ja som bola vedená tak ze tak isto že mám sa vedieť postarať o svoje dieťa - man si vedieť aj upratať, navariť a pečenie ma baví. Neviem ako to funguje inde ale čakať ze chlap to bude robiť za mňa mi príde nepredstaviteľné. Netvrdím tým, že chlap sa ma len posadiť za stôl s príborom. Osupat zeleninu a takéto drobnosti mi pomôže ale varím sama. A som rada, že to robiť viem a robím to s láskou. A teší ma keď vidím, že všetko sa spapa
.
@mandzula ved dobre pises- musíme sa to naucit- v mnohých prípadoch ženy radšej prenechaju všetko na chlapa- od varenia až po upratovanie. Si predstav, ze máš chlapa, prerábať si dom a on ti zahlásil, že ja toto neviem robiť, tak si to urobíš ty? No mne to príde na hlavu......deľba práce medzi mužom a ženou je tu od nepamäti a príde mi to logické.....sú isté mužské práce a ženské práce.
@elizabet173 súhlasím ale určite medzi to nepatrí varenie 🤣🤣🤣🤣
@katarinka89 mhm to by bolo aj fajn až nato, že aspoň u nás doma netreba napr. montovať svetlá každý deň, opraviť umývačku každý deň a tým pádom väčšina tých "mužských prác" sa nekoná denno-denne ale tak raz za rok, zatiaľ čo tie "ženské práce" sa konajú každý deň (varenie) alebo aspoň každý týždeň (upratovanie, pranie, podaktoré upratujú aj každý deň 😵 )
@katarinka89 nechcem nikoho uraziť ani sa povysovat, o to mi nejde tak si to niektoré neberte osobne lebo o to mi nejde - len všimla som si jednu vec: že v dnešnej dobe už niesu ženy tým co bývali kedysi, ktoré vedeli urobiť atmosféru v celom dome voňavým koláčom, navarenym obedom ale radšej si vybehnúť na jedlo do restiky, na kávu s kamoškou a pod. Iné priority sú dnes na piedestál stavané. Potom ani tie deti nebudú vedieť ako to ma fungovať, kto dievcata naučí variť keď to doma mamu nevidia robiť....
Určite si to spolu vydiskutujte. Môj ex mi raz pri obede u nich doma oznámil, že očakáva že budem variť ako jeho mama a každý víkend musí byť koláč lebo to je samozrejmosť. 🤔 Potom ako zjedol obed, ktorý mu mamička nachystala a položila pred nos, tak tam ten tanier aj nechal. Ja som len nechápavo pozerala a keď som išla zbierať zo stola že to rovno umyjem, ohriakol ma, že to mama urobí keď sa jej nazbiera. 😳😱🤷 No a aj toto bol jeden z dôvodov, prečo je už môj ex. 💁😅
@ivetta1234 v dnešnej dobe už je tak uľahčenie všetko- pracka- nalozis, vyberieš, niekedy ti to aj hneď vysusi, vysavac- nastavíš a vysáva aj keď si není doma......čím viac toho mame tým viac sa stazujeme......okná si dávajú umývať v dnešnej dobe firme....
@elizabet173 co poznám osamelých tak mama hotel
@elizabet173 a súhlasím že chlap keď ho baví variť Jr top kuchár......
@zoro9836 no vidis- toto sem ešte nevidela👌 a len sa stazujeme 😁

raz nám doviezli fúru dreva na kúrenie, ja som nakladala na kozu polená a manžel ich pílil motorovou pílou, potom sme sa vymenili lebo som si to chcela vyskúšať aj ja. Mohla som mu povedať "to je chlapská robota, rob si to sám" a mať v péčku ale takto to bolo fér, lebo je to pre nás oboch a ja mu rada pomôžem lebo sme tím