Priateľ chce pozvať na oslavu dcéry jeho kamaráta, no ja nesúhlasím.
Ahojte, malá bude mať čochvíľa rok a chceme jej organizovať oslavu. Priateľ chce pozvať kamaráta a priateľkou s čím nesúhlasím. Odkedy sa maličká narodila videli ju asi 4x na pár minút, nevedia sa mi ani ozvať ako sa máme, keď bol priateľ odcestovaný ani mu ani bu, žiaden záujem z ich strany o nás dve. Len jemu napíšu keď chcú ísť na kávu alebo do mesta. Vedia, že ich nemusím, ale zhnusili sa mi práve týmto prístupom. Priateľ si proste nedá povedať, vôbec nechce vidieť ako sa k malej a ku mne chovajú.
Píšem anonymne nakoľko tu chodi priateľka toho kamaráta a aj moja švagriná
@bmuller mozno si jej muz mysli pravy opak toho co autorka.ze maju deti radi a zaujimaju sa aj o ich malu
Chystas sa muzovi zakazat vsetkych priatelov, co si sadnu viac s nim ako s tebou? Ziadneho takeho uz nebude moct k vam pozvat?
Vyzera, ze proste ty si pre nich nezaujimava. Mas zrejme ine nazory a priority (nemyslim tym len dieta, ale celkovo). Vo vseobecnych spolocenskych veciach ste sa asi zhodli, ked ste chodievali von spolu vsetci styria, ale v tych detailnejsich, co utuzuju priatelstvo, zrejme nie. S tym nic nenarobis.
Ak je to tak, urobili len dobre, lebo vase spolocne stretnutia by boli len plne spolocenskej slusnej pretvarky. To by ta po case skrelo este viac. Takto na teba nic nehrali a vies na com s nimi si.
Najskor by to bolo aj tvoje riesenie, keby si cez svoju dobru kamosku “ziskala” za dalsiu kamaratku nejaku mamicku z pieskoviska, co by ti nesedela.
Tiez by si jej zo slusnosti (kvoli tej dobrej kamoske) slubila, ze sa budete obcas vidat, no potom by si sa tomu rozne vyhybala ako cert krizu, lebo by si s nou proste nemala o com a bolo by to utrpenie sa tvarit, ze ju vzdy rada vidis a travis s nou cas.
Ale ked by sa ukazala ta vasa spolocna kamoska, nemala by si najmensi problem ist s nou von, lebo s nou by si si rozumela. Tak tie stretnutia hadam neobetujes kvoli tej ziskanej (ze ked s nou nechodis von, lebo “nemas cas”, tak ani s touto dobrou kamoskou nepojdes). Aj keby ta to mohla vnimat ako tvoju pretvarku a krivdu.
Skus to vnimat aj z tohoto uhla.
@moonlight1210 ja mužovi nikoho nezakazujem, dokonca ani ich. Nech sa s nimi stretáva, len je pre mňa nepochopiteľné volať ich na dcérkinu oslavu, keď nejavia o ňu záujem. Nech spolu chodia vonku, ale stále nám ich vnucovať mi už pripadá cez.
@katarinka89 nemá si to prečo myslieť. Maximálne keď videli deti švagrinej tak cez zuby precedili jaka je zlatá a to bolo všetko. O staršom sa vyjadrovali nie veľmi pekne, keďže je živší
@adusa1987 už som chcela trošku vypadnúť vonku, len mi to nikdy nevyšlo. Ale celý rok som nebola nikde sama keď nepočítam rýchly nákup, lekára a podobne. Mali sme ísť veľa krát práve s nimi, ale nikdy nemali čas, len keď som ja musela ostať s malou. Veľmi blbá náhoda 🤷♀️
@moonlight1210 Myslim, ze to, ci si autorka sedi s muzovymi kamosmi, je v tomto pripade vedlajsie. Poukazovanie na tuto rovinu by bolo relevantne dajme tomu vtedy, ak by autorka nesuhlasila, aby si ich muz pozval na nejaku svoju oslavu.
Otazka stoji, ci v tomto pripade oslavy narodenin maleho dietata je potrebne, aby rodinny kruh doplnali ludia, ktori nie su nijak doleziti pre to dieta ...
Len mu pekne rano oznam ze ty ides von a ON ostava s malou..vysvetlis co potrebuje a ked bude mudrovat ze neostane...bo on chce ist von tak OK ale ideme s tebou aj keby neviem.co...no ja by som sa nedala..chlapi to vidia len z ich strany ako mi sedime na prdely a oni chudata sa zodrat idu.ale ze oni sa vyspia a su v spolocnosti to je nic...aj nam mamam na materskej spolocnost chyba a fakt nie kazda moze ist len tak hoc kde ze hodi dieta mame a ide si...mojej mami suseda tak zavola mamu a ona strazi a mlada ide na celu noc vona ja sedim doma cely turnus sem tam kamoska dojde sem tam mama vezme jedno dieta lebo mam dve...ist sama hoc len cez den na nakup je pre mna nieco svate 😂 ale mam uz svoj den kedze muz je rad ked sa o seba staram tak v jeden den si dam vlasy nechty a cas pre seba kamosku.min mesiac to bolo super len na mna aj malo 😂
@bmuller oni niesu dôležití pre dieťa a ani dieťa nieje dôležité pre nich. Keď chcú pokecať s priateľom alebo sa zadarmo najesť a vypiť, tak na to majú toľko príležitostí, že dovi dopo.
@adusa1987 aj ja poznám také, čo šupnú dieťa babke a lietajú celú noc. My obyčajné si vystačíme a 2 hodinkami, ale kľudne aj s 30 minútovým nákupom 😂😂😂😂😂 mala som ísť minule, ale na poslednú chvíľu sa to zrušilo, tak sa tešil a hovoril malej, že vyhrali sme 🤦♀️ hlavne, že pán si išiel na druhý deň na kávičku s iným kamarátom
Ja mám skôr pocit, že autorka by ich najradšej úplne vylúčila zo života manžela.Vobec mi to nepríde ako problém len s oslavou.
@abbey1 viem, že sa to nanešťastie nedá. Priznávam, že mi lezú hore krkom. Máme niečo naplánované na víkend a oni budu už v pondelok volať, že niekam idú aby šiel s nimi a presviedčať ho, nech sa na nás vykašle, lebo veď čo bude robiť s nami na výlete, s nimi je väčšia zábava.
@abbey1 našťastie sa nás aspoň teraz zastal
Aj keby som sla sama sediet pred bytovku na lavicku ak raz chcem ist von tak pojdem dokonca raz som bola len tak sa poprechadzat...stanovte si ze raz ty raz on a skuste raz spolocne...odneste do babky tolko jedno poobedie prezije...aby vas vztah neupadol
@adusa1987 teraz je zima na prechádzky 😂😂😂😂 už vidím, keď ma mladý pán nevie ani zavolať sa najesť a radšej pôjde s kamarátom, pritom kedykoľvek môžme dať malú našim.
@adusa1987 možno je to tým, že dlho žil sám, ale už je to dosť dlhá doba na to aby si zvykol, že sme tu aj my
No ja by som mu povedala svoje sz by mu usi stali...toto pokial s nim nevyriesis nemas..ked nie daj malu rodicom chod si von ty a on nech si trhne nohou...dlho by mu nevydrzalo pozerst sa ako mu zena beha kade tade.samozrejme recicky mas sa starat doma o dieta by som mu povedala aj ty sa mas starat o dieta nezijeme v dobe kamennej ze zena doma a chlap si chodi kade tade.dones mi tvojho chlapa ja sa s nim pohadam aj za teba ale by popocuval aj tych kamosov aj vsetko 😆 a k tej oslave ak je to raz oslava vasej malej a oni s nou nic aby za prd by som ich dnu nepustila.len by mi kazili naladu...nam dosli moja svagrina s muzom a oni su odrazu nrjaky velmi nabozny a ked mal syn oslavu moj muz len s nimi a sedel jak kacur alebo povedala som v kuchyni sa nabera v izbe vsetci jedia a on ich nechal v kuchyni ostatny si pekne vsetci sedeli.a tam si potom hudli sami bez nas.bola to oslava nie navsteva o nas.mohli ostat kludne dlhsie alebo skor dojst to mi nevadilo by..ale ked odosli vycistila som muzovy zaludok ze sme tim a mame sa venovat naraz obom rodinam a nie ze on porusil na com sme sa dohodli.a este aj mimo nas a mimo mna.akoze total neuctive...na druhej oslave dcery uz respektoval pomahal a poslal ich do izby...sme dvaja a vsetko sa snazim riesit spolu. Nesom sama
Bez ohledu na to, jaký má autorka vztah k těm přátelům, já úplně nechapu, proč by nějací přátelé jejího muže měli být na narozeninách jejich dcery. U nás se narozeniny slaví v kruhu rodiny (babičky, dědové, naší sourozenci s rodinami- všechno to jsou lidé, se kterými máme blízký vztah a oni mají blízký vztah s našimi dětmi), nechápu, proč bych měla zvát své přátele. Ještě třeba pochopím, když někdo ve vyšším věku dítěte pořádá třeba dětské oslavy, kde se pozvou kamarádi dítěte, tím pádem třeba i naši přátelé s dětmi, ale tihle dva děti nemají, s dítětem nemají žádným blízký vztah, tak nechápu, proč by měli být na oslavě.
Myslím si, ze by si sa mala cez to preniesť a "nenutit" svoj nazor partnerovi, lebo on zjavne ich "nezaujem" nerieši a z jeho pohľadu to nie je problém... nasa dcera tiez bude mat bud.tyzden rok ale ziadnu oslavu neplanujeme, hoci nemame problem kohojolvek pozvať...skratka sme si povedali,ze aj tak si to mala.nebude pamätať a nas by to stalo energiu,ktorej nazvys nemáme
Prva, druha, tretia oslava narodenin je pre rodicov, nie pre deti. Ak tam chce mat muz kamaratov, lebo si chce s nimi vypit, pokecal, tak by mal mat. Neviem ako ty, ale ja odkedy pracujem, mam na kamaratky malo casu a prave tieto oslavy su dovod na stretnutie. Lebo kavu by som aj ja odmietla, narodeninz nie. Urob par chlebickov naviac a hotovo.
@amelie2017 no vidis a ja mam presne opacny nazor. Ja mam tiez malo casu na kamosky,ale radsej k nim pojdem na kavu ako na oslavu ich deti. My oslavujeme iba s rodinou, popr. ja moje a muz svoje narodky aj s kamosmi vonku. Mne by to bolo neprijemne ist ku kamoske na rodinnu oslavu jej dietata - pokial nemam deti a bude tam iba ich rodina.
@amelie2017 môžu prísť iný deň a priateľ je s nimi stále. Ja urobím pár chlebíčkov naviac, podotýkam, že ja urobím. Priateľ maximálne počas toho ako budem ja pripravovať zabaví malú a počas oslavy by sa venoval len im a všetko ostatné by zostalo zase na mne. Poznám to či už z mojich alebo jeho osláv, stále si to odnesiem ja a on sa venuje len a len kamarátom. Tak aspoň na oslave malej si ich môže odpustiť, veď onedlho má narodeniny on
@seva22 ja mu svoj názor nenútim, som ochotná ich do istej miery akceptovať. Ale nech si ich pozve na svoju oslavu a nie dcéry, na ktorú si jak je rok dlhý nespomenú.
@codal aj my sme sa dohodli na oslave v rodinnom kruhu a teraz vymýšľa 🤦♀️
@adusa1987 to ich, že žena sa má starať doma o dieťa, lebo mladý pán chodí do roboty 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ asi keď začnem chodiť do roboty ja, tak skapeme od hladu a v špine, malá bude vyrastať vo voliere pri psovi, lebo ja chodím do práce tak nemusím nič 🖕🏻
a to pridu na oslavu, ked budete mat aj so starkymi? ak nie, tak by som ho vytrestala, nic ale nic by som nenachystala a ked by prisli a zagratulovali malej, tak by som mu dieta nechala a isla prec... mozno by sa spamatal.... co by potom mal z tych kamaratov, ked bude mat dieta na starosti....
@maminkasisa áno na oslavu kde bude len rodina a krstný s deťmi.
tak mu povedz, ze je to RODINNA oslava, tak nechodia znamy.... a vybavene..
Ako ste sa nakoniec dohodli? Za mňa keď je rodinná oslava tak tam cudzí ľudia nemajú čo robiť. Držím ti palce
Úprimne sa zabávam akcia roka, problém roka😂😂😂😂, mala ma rok a tiskajú sa sem priateľovi kamaráti, čo nemali o mňa záujem, keď som bola tehotná a ani sa nechcú zobrať, zjavne ani tvoj sa nechce veľmi brat, keď je priateľ a nie manzel👍😉a o malú nemali zaujem😂nuž podľa mňa ste veeeelmi krátko za hranicou nastrocnych, keď ta toto dokáže rozhodit a riešiš to ako problém roka. Vieš čo ti zo srdca želám, aby si iné problémy v živote nemusela riesit😎

@adusa1987
@zazvorka87 Ako vravíte, aj z tej druhej strany sa na to pozrieť 🙂 samozrejme, že áno. Aj keď si predstavím, že mám rodinku a stretávam sa s ľuďmi, ktorí majú iné záujmy, ktoré by sa môjmu mužovi nepáčili, a začala si to nosiť domov, tiež by to u nás vytváralo napätie. Ale rozhodli sme sa obaja pre rodinku, tak ako zodpovední ľudia to verím obaja aj chápeme 😉