Priateľ chce vlastniť zbraň, ja som proti
Moj priatel je velmi prchka, vybusna povaha, po svojom otcovi. Vsetko ho hned rozculi, nadava, bucha vecami, odchadza z bytu, pouziva vulgarizmy. Po 2 rokoch vztahu prisiel s tym, ze si ide urobit zbrojny preukaz aby mohol mat doma zbran. Spominal mi to aj ked sme spolu zacinali chodit, to som ho este tak dobre nepoznala, ale povedala som mu velmi jasne moj postoj, ze ja by som nikdy neakceptovala zbran v byte, ze poznam osobne viacero pripadov ked muzovi v sekunde na sekundu preplo a zabil si zenu aj deti. Odvtedy to spomenul uz len raz, ze vsetci jeho kamosi maju a ze aj on chce aby mohol chodit na strelnicu. Tak som mu zopakovala to iste, ze ma to mrzi, ze som ochotna sa s nim dohadovat a hladat kompromisy na comkolvek, ale ze naozaj nebudem zit so zbranou v obyvacke alebo v spalni. Ze predsa na strelnicu s chlapcami chodi, a ak teda ide o to aby mal ten preukaz ako aj chlapci tak ok, ale za podmienky ze nikdy ziadnu vlastnu zbraň mať nebude. Tentokrat na mna uz vyskocil, ze on sa uz rozhodol, ze mu nebudem zakazovat ked on chce. Hneva ma jeho postoj, lebo ja som k nemu bola uprimna a priama hned na zaciatku a mohol mi hned povedat ako to ma a nie cakat 2 roky a potom mi povedat, ze on ma nejake priority a ze zbrojak je na prvych miestach. Myslite ze jedine riesenie je rozchod?
@mandzula nemusis to vztahovat priamo na seba alebo svojho muza. Ja chapem, ze su mentalne sposobili ludia, ktori tu zbran nikdy nezneuziju. Vnimam to v trochu sirsom kontexte, ale nevladzem to teraz hlbsie rozoberat 🙂 v zasade - cim viac zbrabi -> tym prirodzenejsie je ich pouzivanie -> tym prirodzenejsie sposobit niekomu smrt -> postupne znecitlivovanie voci tomu, ze niekto niekoho zabije -> potom tu mame deti, co vrazdia spoluziakov, deti, ktore nemaju sucit, lutost, pochopenie voci tomu, ze vziat niekomu zivot je to najhorsie, co clovek moze urobit. A chtiac nechtiac tomu pomahaju aj ti, co maju “zbran len na obranu”. Ja neviem, ci to pochopis, mozno som to nevyjadrila dostatocne zrozumitelne, ale lepsie to teraz neviem 🙂
Poznala som jedného človeka, mladého muža, ktorý mal zbraň. Píšem v minulom čase, lebo už je mŕtvy. A nebol ani prchká povaha. Len spravil blbosť, bol neopatrný. Chválil sa kamarátovi, ukazoval mu svoju novú zbraň, ukazoval mu, ako sa nabíja... Nechtiac ho pri tom zastrelil. Keď zistil, čo sa stalo, nabil znova a zastrelil sa. Dva mladé životy zmarené pre blbosť. 😟
No hned ma odradilo ako si napísala ze sa hneď rozčuľuje atď.a to ešte nemáte deti...potom bude ešte horší psychos.
@mandzula skôr si myslím ze vedel, ale machroval. Takých prípadov je veľa, na zbraň musíš zložiť skúšky ktoré sú prísne, a aj na strelniciach sú veľmi prísne bezpečnostné opatrenia, nikdy ani pri nenabitej zbrani nesmieš mieriť na nikoho a vždy držať zbraň tak aby v prípade vystrelu sa nikto nezranil. Nesmieš mat prst na kohutiku nikdy, ani pri miereni na terc, až keď ideš vystreliť. Základné bezpečnostné pravidlá, ale vieš, predvádzanie sa.... a už to ide.
Mne ,moja manželka k 30 narodeninám ,pred 22 rokmi kúpila pušku predovku ,aj s kilom pušného prachu a 100 guliek do nej😁😁
Viac by mi vadil ten uvod o nom, vulgarny, bucha vecami,labilny a s takym si dva roky akoby neexistoval iny. Na strelnicu chodit moze, zbran mu pozicaju, preukaz mat moze, zbran doma mat nemusi, ale ak chce, ty mu to veru ze nemozes zakazovat
Ja si idem robiť zbrojný. Myslím si ze v dnešnej dobe je to nie ze nevyhnutnosť ale bezpečnosť.
Ak je však tvoj chlap povahy akej píšeš psychotesty nespraví.
Druha vec je ze ako všetko, dá sa aj takéto niečo "kupit"
S človekom čo má takú povahu by som nebola. Otázka času kedy ti jedna aj poletí. Predstava toho, že toto by mohol byť raz otec je pre mňa desivá.
Zbrojak je na prvom mieste... Ako si napísala. Ak je taká povaha, nemusí prejst psycho testami. 🤷 Možno by bolo najlepšie pre teba hľadať životného partnera inde. Viem že to si nechcela počuť, prepáč. Možno o pár rokov sa na Tom budeš smiať a budeš šťastná s niekým pokojnejšie, kto ťa bude rešpektovať a milovať ťa.
Taktiež sme to riešili ale hlavne kvôli manželovej práci lenže môj strach bol hlavne kvôli deťom aby sa nepribližovali ale treba len nájsť kompromis a dohodnúť sa načo ju potrebuje? A pod. Nieje to sranda mať zbraň, treba mať trezor
@vanilkovazmrzka v takej Amerike je zbraň snáď v každej domácnosti. Tam je to úplne bežná vec .
@ajusa12 ty si myslis, ze tie psychotesty je zase problem urobit? Ty si myslis, ze policajny zbor je plny vzornych policajtov, ktori by nikdy neublizili?
@kristinkakvetinka a tak to tam aj vypada 😰
tiez si myslim, ze mate idealizovane predstavy o psychotestoch a ziskani zbrane... (napriklad ani otec toho co strielal v teplarni nebol v poriadku). ja by som zbran doma nechcela, uz len kvoli dietatu.
@chillibubble presne myslia si, ze tieto testy odhalia psychopatov, pritom prd.
Manžel má doma zbraň. Ale on je kľudas, opak toho čo opisuješ pri priateľovi. Na tvojom mieste by som s nim nebola nie len pre tu zbraň ale pre jeho povahu. Predsav si že budete mať deti... tam treba veľkú trpezlivosť a budeš len trpnuť kedy mu prepne.
Ja mam otca polovnika, uz 40rokov. Doma sme vzdy mali zbrane, ale su v trezore, naboje tiez a este su zamknute v skrini. Nikdy sme k nim nemali pristup. Ako dieta som sa pozerala ako sa cistia. Strielali sme zo vzduchovky, to ma bavilo.
Zalezi od povahy cloveka, nikdy som sa necitila nebezpecne, alebo ohrozena.
Ak niekto chce niekomu ublizit a je naruseny, tak zbrojny k tomu nepotrebuje. Zbran si zadovazi aj na ciernom trhu. Pri prchkom cloveku by mali byt aj noze a ine ostre predmety v trezore.
Baby inak tie co mate doma zbran aké trezory na ne mate?
@kristinkakvetinka a preto uz X rokov riesia, ci to bol dobry napad toto neobmedzit.
Tak po 1.) psychotesty nespravi snad len trtko s IQ tykve, 2.) v policajnom zbore je kopa psychopatov a prechadzaju v pohode, 3.) policajti si budu preverovat aj u susedov, pripadne aj u teba aky je tvoj priatel, ak im susedia povedia, ze je to agresivne hovado, tak povolenie nemusi dostat ale na to by som sa nespoliehal, ked psychotest bude priechodny, 4.) pisat o nejakej prisnosti na strelniciach, pri skuskach, atd. su ciste bludy, nemusite ani len v zivote, drzat zbran v ruke a nie je problem, staci sa naucit ako sa bezpecne zaobchadza so zbranou a pri skuskach to preukazat, 5.) zbrane a strelivo maju byt ulozene v trezore, respektive v nenabitom stave v uzamykatelnom priestore oddelene, cize neviem co je na tom nebezpecne pre deti, ked zbran nemoze byt nabita a jej sucastou nema byt strelivo (to ze je niekto debil a ma zbran pod vankusom je jeho blbost), 6.) najjviac trestnych cinov sa pacha s nelegalnou zbranou, cize obmedzovat drzbu lebo niekto sa boji zbrani je taky argument ako, ked by sme chceli zakazat ludom jazdit na autach, tiez debil za volantom nie je ziadna vyhra.
Hocijaký debil prejde psychotestami, na to vezmite jed.
@kristinkakvetinka ved a prave to je ten desivy priklad toho, ako to konci. Nikdy by som tam uz zit nechcela…
Kvôli takej hovadine sa rozísť 🤣🫣 k zbrojnemu sú predsa psycho testy to je jedna vec a čo že je prchka povaha, to neznamená že by vystrielal pol mesta. Ja som tiež prchka povaha nemám chuť postrielat všetko čo ma nahnevá

Na SK, ked chceš zbraň, musíš prvé spravit psychotesty. Tvoj ked je agresívny, 100 percent ich nespravi. Netoleruje sa ani malý náznak agresivity. Aj keď robíš skúšky na policajnú akadémiu, musíš spraviť psychotesty, bez úspešných psychotestov ta ani na prijímačky nepustia. Ale pre mna by bola jeho agresia a vybusnost, neodpustitelny problém, zbraň je v tomto prípade nepodstatná, keďže je, aký je. Zabiť ta môže aj nožom alebo holými rukami, keby mu jedného dna preplo nemysli si naivne, že bez zbrane v dome, si v bezpečí.