Priateľ chodieval v minulosti do bordelu
Dobrý deň, chcem sa vás opytat aký máte na to nazor.. priateľ sa mi po roku vzťahu priznal že keď bol sám (nepoznali sme sa ešte) chodieval do bordelu.. mal sex za peniaze.. tvrdí že teraz by ho to už ani nenapadlo a že je iný. Že ma miluje. Ale ja ako zena, sa s tým neviem zmieriť a neviem si predstacit mat rodinu s takým mužom, ktorý v minulosti navštevoval takéto podniky.. prosim radu😏
Asi by som ho poslala na vyšetrenie pohlavných chorôb a zmierila sa minimálne s hpv :D
Za mna hovorim, ze je lepsie ze siel do bordelu ako keby mal zhanat nejake dievcata na pokeci alebo sa tvarit seriozne a ziadat sex na prvom rande z tinderu...
Minulost-neminulost, asi by som si pomyslela, ze dotycny nie je moja kasta, rozumej liga a bordel patri (bez urazky) robotnikom, gamblerom a uchylakom... Som stara skola 🙂
@alzbetkajanuchova nerieš minulost. Čo bolo, bolo, už sa neodstane. Zameraj sa na peknú budúcnost. Držím palce!
@barborachors ach, ako veľmi sa mýliš 😀 čudovala by si sa, aké kvantá naozaj navonok serióznych mužov navštívia bordel minimálne raz za život. a to píšem o mužoch, ktorí sú zadaní, majú rodiny, deti... už len samotná zvedavosť ich tam privedie. samozrejme, nepíšem, že ide o 100% mužov, ale určite nejde len o robotníkov, gamblerov a úchylákov... navyše, nechápem, čo myslíš tými robotníkmi a gamblermi, čo majú spoločné so štetkami? úchyláci, OK, ešte by som pochopila. ale v čom je vari robotník horší od pána inžiniera pracujúceho kdesi v kancelárii? 🙂 no žasnem...
@panelacikova súhlasím s Tebou, že robotník je taký istý človek ako inžinier. Ona to ale asi myslela tak, že väčšinou robotníci chodievajú na týždňovky, preto zhanaju "štetky".
@panelacikova joj ja som to tu mala veľmi podobne rozpísané ako ty, ale nakoniec som to vyhodnotila ako zbytočnú debatu 🙂
@panelacikova to je pravda, Dakujem veľmi pekne
Nechápem načo ti to hovoril. Ale ok. Veď nebral nejaké baby z ulice pri benzínke. Asi tiež chcel mať istotu že "niečo od nej nechytí". Nemal s tebou vzťah, bol nadržaný, mal na to, zaplatil si. Nevidím problém v tom čo robil pred tým ako spoznal teba.
@alzbetkajanuchova no ak sa k tomu opakovane vracias, tak sa s tym uz tazko zmieris. pre mna by to bol okamzity koniec. a argument,ze ci by bol lepsi, keby vystriedal kopec inych dievcat (nie z bordelu). nie,nebol by lepsi, bol by pre mna rovnako nepritazlivy
A čo, že chodil do bordelu. Veď píšeš, že bol sám. Nikomu neubližoval, len si za sex platil. Keby sa priznal, že pred tebou spal s XY ženami, bolo by to v poriadku? Aký je v tom rozdiel? Jedine tých peňazí, by mi bolo ľúto 🤪
@janetinka27 každý má právo pochybiť vo svojom živote, nemyslíš? hneď ho zato hodíme do kolónky "nepríťažlivý"? alebo priamo "zlý"? 🙂
@panelacikova pochybit? bordel je pre mna grc.
pre niekoho mozno pohodicka. tak ale to uz je kazdeho vec. ved som zvedava, ci by bolo v pohode, keby to bolo naopak a ona by si privyrabala sexom, ci by to tiez bola minulost a pravo na pochybenie. a ci by to on vzal v pohode, ved dnes sa mnohe nechaju vydrziavat za kabelky
Moj priatel tiez predomnou chodil do bordelu a neriesim to asi 2x som mu to pripomenula, ale nie za to ako vycitku ale proste ako podpichovanie....mne to pride ze je to jeho minulost tak ako ja mam minulost aj on ma a ci si platil teda za sex je jeho problem nespaval teda s babami ktore mozno poznam ....a zase uprimne ty si nikoho nemala pred nim? To je take iste ...ci mal 10 frajeriek pre tebou s ktorymi bol len chvilu na sex alebo 10 spolocnicok ktorym zaplatil je jedno dolezite je ze je teraz s tebou a pocas vasho vztahu to nerobi ...proste minulost uz nezmeni ale zdoveril sa ti veri ti natolko ze sa ti priznal
@janetinka27 a pre mňa je grc žena, ktorá vzhliada k bohu, vzpína ruky, ale nedokáže odpustiť blížnemu niečo, čo urobil v slabej chvíli.
@gabika8855 presne, toto je najdôležitejšie. že jej to vyklopil, lebo to s ňou myslí vážne a dôveruje jej.
@w
@gabika8855 Dakujem pekne, som rada, že nie som jedina a že sa s tým dá aj zmieriť.. budem sa snažiť🙂
@janetinka27 ale veď on si sexom neprivyrábal..on si tak len chodil "uspokojiť svoje potreby" tak to je trochu rozdiel..
@alzbetkajanuchova ja si myslím, že sa s tým dá zmieriť..každý má nejakú minulosť, nie všetci ju môžeme mať dokonalú..nikoho nepodvádzal, nikomu neubližoval a hlavne teraz je s tebou..podľa mňa je dôvera a otvorenosť vo vzťahu dôležitá...radšej nech sa prizná sám, akoby si sa to mala dozvedieť od iných..je k tebe úprimný aj za cenu, že ho odsúdiš..myslím, že to stojí za úvahu, či kvôli minulosti, nie až takej hroznej, treba ukončiť inak fungujúci vzťah 🤷♀️🤷♀️
Zenyyy ake ste niektore dokonale!Mne na grc hlavne ked citam to ze kurvy stetky.Ako keby to spina bola ,v skutocnosti su to tiez zeny.Da sa aj slusne nazvat😉Inac tie "stetky" podla Vas nemaju pravo zmenit svoj zivot nikdy viac¿Nikdy sa nemozu vydat, mat deti, rodinu,nemaju pravo na zmenu?Inac autorke k teme :minulost je minulost,aj ked nie kazdy muz je schopny zaplatit si za sex,niektori to proste uplne odmietaju aj ked je to percento je velmi male.Komentare pomozu,ale jedna sa skor to ako to vnimas a citis ty.Mne osobne by asi vadilo.
@panelacikova odpustit mu moze, ale prekonat ten odpor nemusi. odpustenie neznamena, ze sa budeme nasilu tvarit, ze je vsetko ok. uprimne odpustit moze clovek aj vrahovi, ale nemusi s nim byt priatelom alebo partnerom, pretoze bolest zostat moze a clovek sa nemusi sebatryznit a zit s touto spomienkou kazdy den.
aj zeny v bordeli su ludia aj muzi co tam chodia su ludia, da sa to pochopit z ludskej stranky,ale clovek sa nemusi umelo tlacit do toho aby to prekonal a a aby sa jeho minulost teraz stala aj jej sucastou.
@mimisikum je to rozdiel, vsak jasne ze to nie je to iste,ale je to tiez sex za ucelom osobneho uspokojenia bez vztahu/lasky. ale to je moj nazor
@tetasa ano, prirodzene maju pravo mat deti,rodinu aj napriek minulosti, kazdy sa moze zmenit.ale tu rodinu maju mat s clovekom,ktory sa s tou minulostou dokaze zmierit.pretoze inak to bude medzi nimi stat ako vycitka a taky vztah nemoze byt pre ziadnu stranu dobry. sama pises,ze tebe by to asi vadilo.
autorka, ked on bol k tebe uprimny,aj ty musis byt k nemu uprimna a aj k sebe. takto to bude medzi vami stale. su aj mensie problemy,pre ktore sa ludia rozchadzaju,pretoze sa s tym nedokazu stotoznit. nas sukromny zivot sa nas dotyka do hlbky a moze tu kopec zien napisat ako je to v pohode,ale tu ide o konkretny pripad, o teba
@panelacikova a inak ja som napisala, ze pre mna je bordel grc, ale nenapisala som nikde,ze je grc clovek co tam robi alebo co tam chodi. ludia nie su grc.
ale pre teba je grc zena, co vzhliada k bohu a neodpusti bliznemu. viem dobre na co narazas, no to uz je tvoja vec.
takisto som napisala ze taky muz je pre mna nepritazlivy, nenapisala som nikde ze je zly,ako si mi do ust doplnila. pritazlivost je kazdeho osobna vec a nutit niekoho citit prirazlivost je uplne zbytocne
@alzbetkajanuchova hlavne to neries a nevytahuj pri hadkach je to zbytocne a nestoji to za rozpad vztahu proste ber to ako sucast jeho zivota
@janetinka27 zle som sa vyjadrila, beriem späť.
@janetinka27 ale čo sa týka postoja k takému mužovi, zaujímalo by ma, čo by si robila, keby si sa dozvedela po rokoch, že aj tvoj muž predsa len raz, dva razy v minulosti (ešte pred tebou) niečo také skúsil. a čo ma zaráža najviac a naozaj poznám takýchto ľudí z okolia, tak tí muži, čo sa najviac tvária, akí sú svätí, tí tam chodia tiež 🙂 rovnako ako viem, čo sa deje napríklad na vychýrenej univerzite v RK, kde by laik neznalý veci v živote nepovedal, že takéto sa tam môže diať. možno horšie ako bordel niekedy 😀 preto moja obľúbené životné krédo je: nikdy nehovor nikdy. každému sa môže stať, že tam zablúdi a každej žene sa môže stať, že raz sa to u jej muža prevalí. preto je lepšie ísť do vzťahu (ešte kým je čas - nie sú deti, svadba, atď...) s čistým štítom.
@panelacikova ano, sme ludia a robime chyby, vzdy je horsie ked ich robime s vedomim, ze tym ublizujeme niekomu blizkemu:/ a tiez, kedy by sme mali byt vzorom pre inych a sami zijeme proti tomu, co vyhlasujeme.
autorka ma este cas sa rozhodnut, moze to spracovat, moze byt tolerantna, ale aj tolerancia musi mat niekde urcitu hranicu, aby sama nebola zranovana. netreba ignorovat svoje pocity, tie byvaju casto dost silne a mozu byt problemom v buducnosti - najma ak uz teraz, kym nemaju vazne zavazky, mu to vyhadzuje na oci. je to nelahka situacia.
co sa tyka mojho manzela, viem urcite, ze nikdy nic podobne neurobil (som si tym ista, mam k tomu dovody), ale vzdy tu moze byt aj nieco ine - rovnako pre mna neprijatelne, co urobil a o com neviem. pozname sa 7 rokov, manzelia sme piaty rok, mame spolu urcite majetky, zavazky, rozhodovala by som sa teraz inak ako keby som bola slobodna po roku trvajucom vztahu. ale tiez sama neviem povedat, co by som robila

@alzbetkajanuchova
Minulost sice cloveka nedefinuje, ale minimalne poukazuje na niektore jeho osobnostne crty a rozhodnutia a ist do vazneho vztahu, do zalozenia rodiny - toto ja osobne povazujem za jedno z najdolezitejsich rozhodnuti v zivote cloveka, ktory ovplyvni kazdeho, najmä nas zeny.
A tak sa da pozerat na viacero veci, nielen navstevu stetiek za peniaze, ale napr. aj domace nasilie. Ak by som vedela, ze pred 10 rokmi sa chlap rozviedol, lebo zenu bijaval a teraz je ako "medik", pre mna no way