Priateľ húli a predstavil mi svojich kamarátov. Som šoknutá
Ahojte, chodila som na MK pre informacie a dnes zakladám tému, lebo aktualne mi to príde lacnejšie ako terapia. Kde zacat? Pochadzam z malej dediny na severe SR. Rodicia ma vzdy viedli k praci, studiu, vstepovali hodnoty a okrem ineho aj nazory na rozne "radosti". A teraz k veci. Vzdy som mala nazor, ze drogy su zla vec, ludia co ich beru su trosky bez buducnosti. Nasla som si v BA priatela, je o 9 rokov starsi. Vsetko bolo super az kym som nezistila,ze sice nepije vobec, ale zahuli si. Ma velmi dobrych priatelov, dvojicu, s ktorymi toto po veceroch riesi. V momente som sa s nim chcela rozist, ale urozpraval ma, ze nech im dam sancu. Tak sme sli k nim, na predstavenie. Cakala som naozaj trosky. Ludia, prisli sme k krasnemu domu, dve deti, pes, dokonala zahrada.ona velmi uspesna zena, on rovnako. Dobre vyzeraju, maju vsetko. Deti sikovne, zahradu si vytvorila sama, velmi kreativna osoba, inteligentna. Ja to nechapem, mam pocit, ze sa mi rutia nazory.ako je mozne ze takyto ludia hulia kazdy vecer v altanku,ako to ze ich to nijak neovplyvnuje, chcela som nimi pohrdat a nemozem,lebo su skveli. A ja netusim ako sa mam k tejto veci postavit.nie som ochotna skusat travu tiez, ked si zbalia mam chut sa zdvihnut a odist a potom zistim,ze sa vlastne velmi dobre zabavam na tom co rozpravaju. Rodicia by ma zabili keby vedia co tolerujem. Ja viem ze sa vam to zda ako banalny problem,ale mam pocit,ze sa hodnotovo rozpadavam. Je to naozaj normalne ako ziju? Som ja normalna? Mam s priatelom byt alebo nie? Ja uz nic neviem ☹ dakujem za rady a nazory.
@iluziano3 je to jediny vas problem,ako dvojice?
Preco svoje hodnoty prehodnocujes,zvazujes,zamyslas sa????
V zivote si hladame partnerov,s kt.si aj hodnotovo sedime. Cize....
Stane sa,ze z lasky sa "prestavime"....ono to mozno aj zafuguje na chvilu.
Ale nie na dlho.
Hladaj si blizku osobu....nazorovo,hodbotovo,intelektualne....s podobnym zazemim.
Mne osobne je celkovo toto ich trojkove kamaratstvo divne.
A niekedy niektore veci je lepsie v zarodku stopnut,ist inym smerom.
@zooeynka ano.....do nas jeden takyto "trosku"zhuleny narazil a skoro mi zabil dieta.
@iluziano3 tak potom neviem nad čím rozmýšľaš, keď sa v tebe bije to, čo Ti vo výchove hovorili rodičia...nemusia sa to dozvedieť nikdy prečo by sa mali?Ale to je tvoje svedomie buď akceptujes, alebo nie.Mas nejaké morálne zábrany a to je fajn😊 ja som z generácie kedy na našom sídlisku vo veľkom išli drogy tvrdé, ľahké...
Prišla som o 2 spolužiakov, ďalší je ten hulic čo to 20 r nepotrebuje, ale fajci.Iba raz som si vypočula čo narobilo so spolužiakom nevinne vyskúšanie LSD a stacilo mi vždy som mala rešpekt a vždy bola za divnu, že na chate si nedám trávu.
Keď som počula ako kamarát z LSD nevedel celú noc spať a pozeral cez okno ako behajú stromy a zasadia sa a znova vybehnú z hliny a nevedelo to skončiť a ďalšie dni nevedel spať mala som stres aj zaňho😀
Toto pisalo moje druhe ja z minulosti? 😃
Akurat ze ja som s takymi ludmi aj byvala (teda ja, moj ex a dvaja /megabohati a megazabavni bratia). Riesila som obdobny problem, ja a drogy? Nikdy. A zrazu hulili pri mne kazdy den. Bojovala som s tym dlho, pocuvala som rozne argumenty. Ak chces vediet viac, napis (ale uz je ex ako vidis).
Kazdopadne poviem len tolko, ze ak su oni s tym ok, tak v poriadku. Poznam take rodiny a ti ludia maju uz aj 50+ a parik huli. Ale ak je to proti tvojim hodnotam a ty to citis, nie je to cesta pre teba. Racionalne som sa dokazala preniest do toho, co mi vysvetluju a chapala som ich videnie sveta, ale vychova a nase hodnoty od detstva su tiez silne a nikdy som si to nevzala za svoje. Ako skusenost vsak velmi fajn.
Teraz som sa s nim rozpravala. Ako som povedala argumentacne som nemala sancu. Spytal sa ma co ocakavam a na vsetko co som povedala sa spytal ci mi to nedava,tak som mu narovinu povedala,ze nechcem aby tam chodil a aby tolko hulil. Na to mi povedal,ze na zaciatku boli len on a kamarat, potom sa k nim pridala ona a dnes su si blizki ako rodina. Ze mi nikdy neublizili,ze sa o mne vzdy len pekne vyjadrili. Ze ho to mrzi,lebo nema pocit ze by niekde pochybil, ze vzdy bol uprimny. Odisiel prec a ja sa citim ako idiot, ktoreho existencia je jediny problem. No,takze asi som si vyriesila otazky.
Zijem vo Viedni,tu je to bezne..nie u pubertakov ale ako pises inteligentni,vzdelani a uspesni 40tnici,bezne pri jazzovom koncerte zapalia jointa..nevidim na tom nic zle..mne to uz nechuti,nechyba mi to..ale tym ze som volakedy davno tiez fajcila obcas jointa ,viem o com to je...
@iluziano3 no tak vieš ako máte diametrálne odlišné názory na určitú vec a to je vec, ktorá je pre neho a aj pre teba veľmi dôležitá. V tomto by ste vždy narážali. Mrzí ma, že to pravdepodobne dopadlo tak ako to dopadlo. Ja si myslím, že vy by ste možno mohli mať šancu, keby si mu to vedela vyargumetovať. Odporúčam ti študovať o danej problematike viac a zaujímať sa o to, aby si vedela reagovať.
@iluziano3 myslim si ze zalezi od konkretneho človeka... Niekto moze a nemusi mat abstak.. Skus sa s nim dohodnut ze napr tyzden/mesiac bude bez toho a podla toho uvidis ako na tom je🙂 poznam ludi co davali kazdy den a zo dna na den aj pol roka nic🙂 ale je pravda ze tito ludia su "lepsi" ako ti co piju - ziadna opica, ziadna agresivita, stres, nepametanie si a pod...vela ludi to dava aj z nudy a z potreby vypnut tak skus vymysliet nejaky lepsi program 🙂
A co sa tyka tych hodnot si uz dospela a je normalne ze zistujes ze je to ine ako v detstve... Niektore by si mala asi prehodnotit podla svojich skusenosti 🙂
Bolo by zaujímavé prísť na návštevu k tým fajn ľuďom o pár rokov, či to stále bude v rovine príjemných večerov v altánku, alebo to prejde na vyšší ,,level,, a nastanú problémy!
@eliska13 mame okolo plno stromov a tak som si predstavovala,ze zacnu tak celu noc behat a sadit sa opakovane,tak som.chytila taky zachvat smiechu
@terezka1947 no vidíš a mala by si o zábavu postarané😀mne povedal, že nedokázal prestať tam pozerať a celú noc prestal pri okne ešte, že ho nenapadlo otvoriť okno a ísť za nimi😊povedal, že prvý a posledný x
@eliska13 uz sa smeje pri pohlade z okna obaja s manzelom. Tak.dobre som.sa ozaj uz dlho nezasmiala
@iluziano3 ono, zeryteho hulica nepresvedcis ani keby si mu pod nos strcila najlepsiu vedecku studiu o skodlivosti travy. Vzdy bude mat protiargument ze je to neskodne, bezpecne a lepsie ako alkohol a bla bla, proste bude to obhajovat lebo ked huli je stastny. Je to utek z reality, chce to a neprestane ani kvoli detom a nieto este kvoli priatelke....radsej si najde tolerantnejsiu. Cize to nie je len o tvojej (ne)schopnosti argumentovat, on ma travu ako relax a stastie a ty mu to chces vziat(z jeho pohladu). Casom by si tych jeho skvelych zhulenych kamaratov nenavidela, on by si skocil ku nim 2-3x za tyzden vypnut mozog a ty by si doma riesila vase deti...hnusna predstava...
no neviem...ako dlho si s tym tvojim frajerom? Ide o to ako sa mate vy nie uspesni zhuleni susedia
Necitala som všetko, ale môžem ti povedať vlastnú skúsenosť. Dala som si 3x v živote a úprimne neviem, čo na tom ostatní vidia. Mám ale kamarátov, ktorí hulia. Dokonca poznám jedného, čo predáva. Sú to všetko slušní ľudia. Ani by si to nepovedala o nich. Ale k veci.... To so schizofréniou by som nebrala vôbec v úvahu. Keď to nemá doteraz nemusíš sa báť. Zhuleni vedia úplne v pohode šoférovat toho sa neboj. Rozdiel dosť, ale vidím v tom množstve. Fakt proste tí čo si dajú dajme tomu 2-3x do mesiaca sú okej úplne. Tí čo si dajú dajme tomu 2x do týždňa sú tiež v pohode, ale už by som zbystrila pozornosť, aby to nebolo častejšie. No poznám takých čo si dajú denne aj 3x. Na nich už to vidno, že sú takí iní. Často vidia súvislosti tam, kde nie sú. Alebo strácajú sa v myslienkach vlastných. Počuješ to proste už pri prvom stretnutí, že niečo na nich nesedí. No tak je to aj s alkoholikmi. Jedine mi príde, že alkoholici sú oveľa horší lebo z nich to citit a spravaju sa agresívnejšie.
Jedno ti poviem keby som mala zit s niekym kto si dá trebárs raz za 2 mesiace tak okej. Ale s hulicom by som fakt nechodila. Nie preto, že by som si myslela, že do toho spadne, ale vadilo by mi to takisto jak jeby chodí po krčmách.
Sú horšie veci ako tráva, napríklad alkohol... Myslím, že človeka treba riešiť podľa toho, ako sa sním cítiš a nie podľa zastaralých dogiem. To by v Holandsku boli všetci rozvedení a rozídení. Jediný problém, ktorý si musíte vyriešiť je legislatívny dopad na budúcnosť, lebo SR je v tomto dosť mimo 😂
a co ja viem,pozri sa tvoji rodicia tiez si daju alkohol,tiez mozu podlahnut chlastu,zalezi od toho kto ako vie odolat,kolko ludi fajci a tiez je to skodlive,a nik to neriesi,ide o to ok marihuana ore mna ok,len zakezi v akej miere,ibcasne hulenie,tak ako obcasne pitie alkoholu by som tolerovala nie denno denne fajcenie tak ako denno denne pitie alkihoku by som netolerovala.
Ahojky.. musim sa ti k tomu vyjadrit, lebo mam takeho kamarata, co tiez huli (kazdy den) este aj v robote si dal aby mu bolo lepsie a den zvladol bez nervov. Ja som.taky typ ako ty. Dievca z dediny, ibaze hodnoty v zivote som si stanovila sama. Moj otec pil a prepijal peniaze pre svoju rodinu. Povedala som si, tak takto zit nikdy nebudem a ani nezijem a to uz mam svoju rodinu. Ale uz si sa zamyslela alebo sa svojho priatela spytala, kolko jeho zabavka stoji? Kamarat (a to je sam) ma soce frajerku, ale to nie je vazne, ako vravi, skoro celu svoju vyplatu preondial na travu, slabe drogy a alkohol, lebo vraj vinecko k tomu musi byt. Ani si by si nespoznala, ze ten chalan toto robi kazdy den. A to nehovorim o veducich ludoch vo firme, ktori to robia tiez. Maju dost penazi aby si to kupovali a potrebuju sa odreagovat, lebo zvladat kazdodenny stres z kazdej strany nedokazu prirodzene, ale potrebuju pomoct. Takze tu je aj dalsia otazka. On nepozna iny sposob ako sa odreagovat po tazkom dni s tebou? Potrebuje pomocku? Podla mna tu uz ide o zavislost a potrebu. A to ho tak skoro neopusti. Ten pocit volnosti a stastia a bezstarostnosti- o to nechcu ti ludia prist. Ja osobne som si travu potiahla raz a bol to hnus. Za mna je byt s takym.clovekom risk. Ak budete mat stale.kopec penazi a ty sa budes mat dobre, mozno by to nevadilo, ale co ak pride situacia,.ze sa musite zberat zo dna a tvoj partner si bude aj tak silou mocou kupovat a bude potrebovat tie drogy. Co bude kradnut? Take veci treba stopnut, lebo to nestoji 3eura ako flasa vinka raz za tyzden k vecernemu filmu. Pekny den a dufam, ze som ti pomohla.
Od vcera ako odisiel som s nim nekomunikovala. Teraz ma hneva to,ze neviem. Nic neviem. Ja neviem ci to robia kazdy vecer, neviem kolko ich to stoji. Neviem ci maju problemy alebo nie. Neviem ci su zli ludia,ci v buducnosti by to skoncilo katastrofalne. Mozno som si buducnost s nim natrela docierna. Alebo aj nie. Rozpravala som sa s kamaratkou vecer o tomto a povedala mi,ze to mam tak alebo tak. Teraz ma hneva,ze som tomu sancu nedala a v buducnosti by ma mohlo hnevat,ze som tolko casu s nim zabila. Ale to nikto nevie. Preco nemozu byt veci jasne? Preco ked stretnem dokonaleho chlapa musi mat tu jednu chybu,ktora narazi na moje predsudky ako auto do stromu? Mam pocit ze ked na nieco dostanem odpoved vyroji sa dalsich milion otazok.
@iluziano3 a co ked to nie su predsudky a prave ty mas v zivote jasno a nehladas "barlicky" v zavislostiach?
Ak si vyrastala,ci mas iste hodnoty,svoje predstavy....je tazko ich menit.
Ano da sa kadeco prisposobit,vzdat sa cohokolvek v prospech toho druheho,ci z lasky k druhemu.
Ja osobne su vsak nemyslim,ze ludia z uplne inych svetov,inych zasad vydrzia dlhodovy vztah. Chodenie,uzivanie si zivota-ok. Rodina....to yz du rizne problemy,atd,vtedy vela nezrovnalosti vyjde na povrch.
Druha vec:preco on sa nevzdal pohodovych vecerov kvoli tebe?a nezmeni sa kvoli tebe?
Zamysli sa,ci chces naozaj vztah,kde od zaciatku mate "hodnotovy"problem....

Mňa na celom tomto príbehu zaujalo hlavne odpoveď tej ženy, všetko si porobim a keď deti zaspia dáme si....tu vôbec nejde o vzrušo keď si predstavím že tá žena ukladá deti a už myslí na jointa😵
A čo keď deti budú mať 13+???to si myslí že to utaja????
Nepoviem na dovolenke na chate keď je tak nastavená ta dvojica, ale toto mi príde riadne zhnité 🤔