Priateľ húli a predstavil mi svojich kamarátov. Som šoknutá
Ahojte, chodila som na MK pre informacie a dnes zakladám tému, lebo aktualne mi to príde lacnejšie ako terapia. Kde zacat? Pochadzam z malej dediny na severe SR. Rodicia ma vzdy viedli k praci, studiu, vstepovali hodnoty a okrem ineho aj nazory na rozne "radosti". A teraz k veci. Vzdy som mala nazor, ze drogy su zla vec, ludia co ich beru su trosky bez buducnosti. Nasla som si v BA priatela, je o 9 rokov starsi. Vsetko bolo super az kym som nezistila,ze sice nepije vobec, ale zahuli si. Ma velmi dobrych priatelov, dvojicu, s ktorymi toto po veceroch riesi. V momente som sa s nim chcela rozist, ale urozpraval ma, ze nech im dam sancu. Tak sme sli k nim, na predstavenie. Cakala som naozaj trosky. Ludia, prisli sme k krasnemu domu, dve deti, pes, dokonala zahrada.ona velmi uspesna zena, on rovnako. Dobre vyzeraju, maju vsetko. Deti sikovne, zahradu si vytvorila sama, velmi kreativna osoba, inteligentna. Ja to nechapem, mam pocit, ze sa mi rutia nazory.ako je mozne ze takyto ludia hulia kazdy vecer v altanku,ako to ze ich to nijak neovplyvnuje, chcela som nimi pohrdat a nemozem,lebo su skveli. A ja netusim ako sa mam k tejto veci postavit.nie som ochotna skusat travu tiez, ked si zbalia mam chut sa zdvihnut a odist a potom zistim,ze sa vlastne velmi dobre zabavam na tom co rozpravaju. Rodicia by ma zabili keby vedia co tolerujem. Ja viem ze sa vam to zda ako banalny problem,ale mam pocit,ze sa hodnotovo rozpadavam. Je to naozaj normalne ako ziju? Som ja normalna? Mam s priatelom byt alebo nie? Ja uz nic neviem ☹ dakujem za rady a nazory.
@iluziano3 ako fakt každý večer hulia? Pozri je to samozrejme každého vec ale myslím si že jeden džoint ešte nikoho nezabil 🤦. A to teda ja nehúlim ani nefajčím a pijem vínko/pivko sem tam.
Ale tak koláčik som vyskúšala. A viem že aj manžel sem tam húlil v mladosti ešte sme sa nepoznali.
Hlavné je stanoviť si pravidlá a nemať predsudky.
Každý potrebuje nejako vypnúť ale tiež by som to netolerovala každý deň. Možno nejaký víkend si stanoviť že ok teraz si choď zahuliť ja si spravím iný víkend? 🤷
Ja by som skor povedala vitaj dievča zo severu v Ba v realite 😁 ...troška na odlahčenie
Hlavne ide o teba a tvoje hodnoty ak citis ze toto nie je spravne nie si to ty,takto neches zit ani pokračovať tak to nerob.Neviem ako dlho si v tomto vztahu ale ty musis vycitit ci tvoj vztah s takymito ludmi ma viac na teba pozitiv alebo negativ.Hlavne sa riad sama sebou a svojim srdcom
@iluziano3 trava ničí a napada mozog a zdraví rozum ako vsetky ostatné drogy.!. Len mozno pomenej a nenapadnejsie..
@iluziano3 mám v okolí pár ľudí, čoh húlia trávu roky a teda už je na nich vidieť, že sú "mierne vymletý". A nedokážu bez toho fungovať. Ono možno po húlení teraz majú tí vaši známi pocit, že prídu lepšie nápady. Ale tie nápady by určite prišli aj bez tej trávy keby porozmýšlali. Ale je riziko, že časom už bez trávy nepríde vôbec nič. Je by som s niekým kto húli nežila.
Urcite neopustaj priatela len preto, ze si v soku z niecoho, s cim si sa doteraz nestretla. Iba ak vies realne posudit, v com a ako ho to negativne ovplyvnuje. Ked si niekto da obcas vino, nerobi to z neho alkoholika. Rovnako ked si niekto dava niekedy travu, nie je narkoman. Tiez by som nadsena nebola, ale partnera by som neopustila ani by som sa tym netrapila keby som videla ze vedie normalny zivot a nema to zly vplyv na nas vztah.
Utekaj prosím ťa preč...Ja som mala priateľa, ktorý sem tam hulil trávu,zo sem tam sa stalo každý večer a z každého večera 8krat denne...A absolútne sme si nemali čo povedať..Buď spal,alebo sa smial na niečom,čo mne absolútne neprišlo smiešne...Mala som ho za úplného dementa, prišiel mi už ako mentálne zaostalý..Ak to nechceš fajčiť s ním(čo ja som nikdy nerobila),tak choď preč od neho... Nepochopíš ten svet nikdy a časom ťa to bude rozčuľovať a nebudeš ho ako človeka absolútne chápať.......
@iluziano3 na všetky tvoje otázky ti predsa odpovie tvoj priateľ.
Alebo sa s tebou odmieta baviť?
Pouvažovala by som nad jeho prioritami v živote, ak sa odmieta kvôli šťastnému životu s partnerkou ktorú ľúbi vzdať svojho "drogovania". Ale po 11 rokoch sa asi ťažko dá s tým seknúť. Alebo je jeho hlavnou prioritou, aby s ním partnerka pravidelne hulila?
Ja reálne skúsenosti s hulenim nemám, iba 2x som videla zhulené osoby a stačilo mi to ako lekcia do budúcnosti.
Asi si ešte nikdy nestretla takého, čo húlil pravidelne 20-30 rokov. Zdanie dokáže strašne klamať. Nuž, ale čo si si vybrala, to máš, prajem veľa šťastia. Neskôr, až ťa s ním život poriadne oplieska sa nesťažuj.😉 Kto chce kam, pomôžme mu tam. Tvojim rodičom nezávidím.
No na toto asi nie je jednoznacna odpoved. Trava rovnako ako alkohol zabija mozgove bunky, ak sa konzumuje pravidelne. Ja v tom rozdiel nevidim. U kazdeho ten proces “zdebilnievania” moze trvat rozne dlho...nikdy nevies. Rovnako trava aj alkohol moze spustit psychozu. Kazdy den hulit po veceroch je dost podla mna. Ako pri alkohole, tak aj pri trave plati, ze vsetkeho vela skodi. Druha vec pre mna neprijatelna by asi bola to, ze tak casto som svedkom ilegalnej cinnosti...aj ked chapem, ze legislativa je v tomto u nas postavena na hlavu, ked to porovnam s alkoholom. Proste ten blby pocit by tam bol a nechcela by som ho mat casto. Dalsia vec, ktora by mi vadila, je travenie takeho mnozstva casu s nejakym parom...toto si ja neviem predstavit a pride mi to cudne.
@janage prave preto som napisala, ze ak je to obcas.. Nechapem ako dokaze byt clovek, ktory huli kazdy den, funkcny. Je to rovnako ako s alkoholom. Ak by moj partner pil kazdy vecer, tak to rozhodne nie je v poriadku. Keby mi muz dosiel domov z prace a da si travu, rozhodne by uz nebol moj manzel (ja mam stastie, ze ten moj ani prilezitostne nepije😂)

@iluziano3 tvoj názor, názor tvojich rodičov aj veľkej časti tohto fóra je len výsledkom nevedomosti a dlhoročnej prohibicie.
Demonizovanie marihuany a k tomu absolútna tolerancia oveľa tvrdších a navykovejsich drog (alkohol, cigarety, psychiatrické lieky) je naozaj smiešne.
Tvoji rodicia su obyčajný pokrytci keď s pohárikom vína v ruke ukazujú na iných aké sú to trosky.
Týmto pokrytectvom je Slovensko prespikovane skrz naskrz od jednoduchých ludkov v zapadnutych dedinkách az po vrcholových politikov. Potom nastáva taky bizár ako v minulosti keď nejaký Kalinak ktorému sa počas tlačovky sypal kokain z nosa na fúzy a krútil vyplestenymi očami rozhodoval a zakazoval ťažko chorým ľuďom účinnú bylinnu liečbu s CBD látkami (lebo to je zla zla fuj marihuana). Slovensko je jedna z mala krajín kde je takáto liečba stále zakázaná! Len a len vďaka *ebnutosti ľudí.
Ja si príležitostne zahulim trávu dobrých 20 rokov a rozhodne nie som žiadna nepricetna troska ani narkoman. Rovnako niesom ani alkoholik iba preto ze si dám raz za čas víno.
Všetko treba s mierou, to je pravda. Ked sa to preháňa je to zle a je jedno ci ide o blavackeho huliča alebo kysučana co sa oziera s borovičky že nevie o sebe.