icon

Priateľ je o 12 rokov starší. Ako ho zoznámim s rodičmi?

nika6488
2. máj 2017

Ahojte 🙂 ,

chcela by som sa spýtať na váš názor a zároveň vás poprosiť o radu... Mám o 12 rokov staršieho priatela...Máme sa radi, dlhšie som váhala či íst do važnejšieho vzťahu s ním, alebo z toho radšej vycúvať - čisto kôli veku. Rozumieme si vynikajúco aj napriek vekovému rozdielu, v podstate je to presne ten typ človeka, s ktorím si predstavujem svoju budúcnosť.... Ja mam 17 rokov on 29... A je tu ten problém, že už to asi nepôjde ďalej tajiť pred mojimi rodičmi, tak som sa rozhodla im o ňom povedať, no žial neviem ako ☹ ... Mam totižto dosť výbušnú a prísnu mamu, otec je v poriadku s tým taký problém nieje aj keď.. človek nikdy nevie ako presne zareaguje ...... Prosim poradte mi ako ich zoznámiť tak, aby boli spokojný aj moji rodicia ale hlavne ja a on... Ďakujem

alaguema
3. máj 2017

@mima4 s tým súhlasím. Len podľa toho príspevku zodpovedá.

sissi2183
3. máj 2017

Niektore nazory tu su priserne kratkozrake. Po prve, osobne by som rada vedela s kym sa moja dcera stretava, nech uz mam na dotycneho akykolvek nazor. Zakazovat nema zmysel, pretoze by sa stretavali tajne, pripadne by sa mohla ulievat zo skoly. Po druhe, neviem, ci su niektore diskutujuce tak naivne, ze si myslia, ze s vekovo rovnocennym partnerom by ich dcera este nespavala. Po tretie, ako matka by som aspon kludnejsie spavala pri predstave, ze moja dcera travi cas s niekym, s kym bude v bezpeci a nebude sa potulovat s nejakymi fetakmi. V dnesnej dobe je problem ten, ze 13-rocne dievcata vyzeraju na 20 rokov, 17-rocne na 25. A ked si predstavim mojich rovesnikov "muzov" 30-rocnych, napriek vzdelaniu su emocionalne niekde inde, ovela nizsie. Bud si chcu budovat karieru, cestovat, uzivat, ale do zakladania rodin sa nehrnu. Co sa vylucujem s tym, aby mali vekovo rovnocennu partnerku, ktorej naopak tykaju biologicke hodiny.

lilka5566
3. máj 2017

Haha sranda to tu čítať,áno vykašli sa na neho a nájdi si nejaké decko vo svojom veku,a môžte sa spolu ozierat po diskotekach,fetovat a neviem čo ešte .... Hlúpe názory ozaj...ak ho máš rada kašli na ostatných ,ja mám tiež o 15 rokov staršieho a som úplne spokojná.drzim palce nech vám to vyjde 🙂 👍 myslím že tvoja mama to tiež prežije,ale myslím že by som ho predstavila až keď bude vážnejšie ,neviem ako ste na tom.teraz

0silvia0
3. máj 2017

@nika6488 ja som mala vždy starších v mladom veku, keď sa na mňa lepil rovesník, bol pre mňa neatraktívny, také decko nedorastené... Asi som mala šťastie na nevyzretých jedincov, neviem, nechcem zovšeobecňovať. Prvý vážny frajer bol o 9 rokov starší, mala som vtedy cca 20 rokov. Môj manžel je o 11 rokov starší, ale zoznámila som sa s ním ako 25-ročná, on mal vtedy 36. Teraz mi rovesníci nevadia a pripadajú mi celkom ok, ale pred dvadsiatimi rokmi by som rovesníka nechcela ani za svet.
Takže je to individuálne, kto koho priťahuje a samozrejme závisí od vyzretia a nastavenia konkrétnej osoby...
A predstavovanie by mohlo prebehnúť celkom normálne, možno budeš príjemne prekvapená reakciou rodičov.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
karamelka007
3. máj 2017

ja som mala to isté, 17 a on 29. Vydržalo nám to 5 rokov a môžem povedať, že vďaka tomuto vzťahu som dospela...vedela som, čo od života a vzťahu chcem a čo nie...neskončilo to svadobnými zvonmi, ale stále sme kamaráti, rodičom som ho predstavila asi po roku, ale v podstate ho už poznali (aj keď nie, ako môjho priateľa).Záleží, aký vzťah máš s rodičmi....Moji boli viac-menej benevolentní (aj medzi nimi je veľký vekový rozdiel), ale verili mi, vedeli, čo je v živote pre mňa prvoradé a ako by to malo byť.Najprv škola, svadba resp. vzťah a potom deti. A len tak na margo (z mojej vlastnej skúsenosti-či už ako dieťa alebo partner), nemyslím si, že veľký vekový rozdiel je ideálny.....jednoznačne zavrhujem....

nela1916
3. máj 2017

@0silvia0 Noooo to aj ja som vždy bola do istej miery na starších, hoci som chodila vždy s mužmi relatívne vo svojom veku. Ale nie je nič horšie ako skúsenejší človek s nie celkom čistými úmyslami (nakoniec, aj tu sme mali tému, kde mala osoba mladšieho priateľa, tuším niečo na spôsob dvojice z tejto témy, len obrátene a reakcie niektorých báb boli v zmysle "no a čo, tak si to s ním uži" - um?). A druhá vec je nerovnocennosť, môj známy tak už minul kopu energie na priateľky okolo dvadsať, s ktorými mu to nevyšlo, lebo veď on by sa rád ženil a oni nie a nie dospieť. ☹ Ja, čo by teoretický rodič, by som bola určite ostražitejšia, to je celé.

lija22
3. máj 2017

predstavujem vam mojho partnera, moju lasku. velmi ho milujem, je uzasny, ma skvele nazory, stabilnu pracu, je velmi rozumny. citim sa s nim fantasticky. preto verim, ze nebudete mat predsudky aj ked je starsi a budete ho respetovat ako moju volbu.

drim palce 😉

salfusco
3. máj 2017

@nela1916 povedz mu,nech zabrusi troska vyssie...okolo 25ky to na niektore ženy už prichadza :-P

minutka
3. máj 2017

Mam kamosku kt ma o 15 r starsieho muza. Super im to klape uz 10r, maju 2 krasne deti a stastny zivot. Vek je iba cislo. Je rozumne ze ho planujes doma predstavit. Drzim palce.

nela1916
3. máj 2017

@salfusco Šak furt mu to hovorím a ništ. 🙂

0silvia0
3. máj 2017

@nela1916 tak jasné, rodič by mal byť ostražitý vždy. Ľudia sú všelijakí a samozrejme že skúsenejší chlap s nečistými úmyslami môže ľahko popliesť mladému dievčaťu hlavu ale zasa nemusíme tu vytvárať rôzne scenáre, ktoré vidíme vo svojom okolí.
A na mieste tvojho ženbychtivého známeho by som sa tiež neorientovala na dvadsiatky, ktoré chcú v tejto dobe žiť a nie chystať sa na vydaj a na materské povinnosti. Ale ako píše @salfusco skôr na vek 25+

17juraj17
3. máj 2017

@nika6488 Nebud v strese. Keby nieco povedz ze stale lepsie ako keby bol o 12 rokov mladsi 😀

bona_dea
3. máj 2017

pánko v rokoch 😀 ženy, niektoré ste tu strašne krátkozraké 😀

nika, ozvi sa mi do súkromnej správy, rada to s Tebou preberiem, s touto témou mám bohaté skúsenosti 😉

a len tak pre pobavenie... sme partička štyroch kamarátok, z toho tri máme výrazne starších partnerov aktuálne. Štvrtá má rovesníka. Raz nám povedala, že nám to nezávidí, lebo ona sa s tým svojim bude o 30 rokov hojdať na hojdačke na dvorku a piť kávu a my vraj budeme nosiť kvety na hroby 😀 Tak som jej na to povedala, že to možno, ale zároveň jej pošleme pohľadnicu niekde z Kapverdských ostrovov a ona si ju na tom dvore pri káve bude môcť akurát tak prečítať a závidieť nám 😀

berte to s rezervou, naozaj sme sa na tom len zabávali 😉

0silvia0
3. máj 2017

@bona_dea a tak pre dvadsaťročných sú už aj štyridsiatnici obstarožní pánkovia a obstarožné tetušky 😂

gala79
3. máj 2017

je jedno ci je ten vztah vazny alebo nevazny... zakladatelka ma momentalne vzat. bodka. mna ako jej mamu by teda urctite zaujimalo s kym stravi svoj volny cas... a je jedno ci je momnetlny priatel seberovny chalan alebo ma 29 .... myslim ze ako rodic mam pravo aby mi bol priatel predstaveny .. mysliet si o tom mozem co chcem, mozem jej dohovorit a odradit ju od toho alebo jej moze doveraovat a zobrat to s ako jej "zivotnu skusenost" s tym, ze asi to v 17 posledny priatel nebude... ale to zavisi od toho aky ma zakladatelka vztah k rodicom...

emilia25
3. máj 2017

Ja mam o vyse 10rokov starsieho a je taky isty blazon ako ja.u nas ten rozdiel vidiet nie je ani v sedinach ked ze uz zacinaju aj mne haha.ani v nazoroch ani v rozhodovani a ani vo vychove.vsetko robime spolu.

nela1916
3. máj 2017

@0silvia0 Jasné, nemusíme, no len tiež je to prvá vec, čo mi v takýchto prípadoch napadne: Prečo s takou mladou a ako to s ňou myslí? Ale nakoniec, čistotu úmyslov svojho priateľa si zakladateľka časom overí aj sama. A čo s amôjho kamoša týka, hm, to by sa musel vyrovnať s tým, že by si mal baby vyberať aj podľa racionálnych kritérií, nie len na základe príťažlivosti, šak snáď raz aj na to príde.

0silvia0
3. máj 2017

@nela1916 ale áno, 17-ročná je mladučká, asi aj ja ako rodič by som bola v strehu, keby mi dcéra domov priniesla tridsiatnika.
Aha, ten tvoj známy je na krásavice mladice a nevyberá racionálne, tak to je jeho problém, možno niektorú predsa len prehovorí na manželský život 🙂

nela1916
3. máj 2017

@0silvia0 No ja ti nevím, už má 40 a stále nič a nič. 🙂

tinushka13
3. máj 2017

ja by som neriešila zoznamovanie. na čo? vzťah môžete mať aj bez zoznamenie a až vás raz niekde stretnú na ulici tak ich zoznám. povedz rodičom že máš partnera. nech teda vedia a tým to ukonči. viac netreba.. Ja som tiež rodičom nepredstavovala každého chlapa v puberte 😀

elise
3. máj 2017

Ja som mala 24 a moj muz 36 rokov ked sme sa zoznamili a nie nebol zenaty nie nemal dieta. Mal nejake vztahy ale vyslovene cakal na mna zatial zabezpecoval byvanie bol v armade dlhe roky az v cechach pri hraniciach. .....k nasim ked sme isli zobral kyticu dal ju mojej mame, vek sa neriesil a ked sa moja mama opytala ja som povedla ze tolko ma kolko mi vyhovuje . Sme spolu uz 17 rokov. A mame 3nadherne deti. Ustali sme aj krizu.

0silvia0
3. máj 2017

@nela1916 on má 40 a slintá a behá za dvadsiatkami? No tak to chlapec asi ešte napriek veku nedospel...

salfusco
3. máj 2017

@0silvia0 ale noo...🙂

0silvia0
3. máj 2017

@salfusco no ale keď vidí, že nemá úspech, tak by chlapec mohol troška zľaviť z nárokov, nie? Aspoň z piatich rôčkov? Takto bude skúšať do päťdesiatky a bude to stále náročnejšie... či si sa v tom našiel? alebo máš chlapský súcit s večným hľadačom tej pravej mladej lásky? 🤐

nela1916
3. máj 2017

@0silvia0 Ale tak buďme féroví, pravdou bude trochu aj to, že so staršími to nevie alebo čo. Alebo možno tie nemá čím ohúriť, čo ti ja viem? Ale ako vidíš, aj takto to môže niekedy vyzerať.

0silvia0
3. máj 2017

@nela1916 no ty ho poznáš, ale niekde bude asi problém, keď sa chudák toľko snaží a furt nič... buď je náročný, alebo málo sebakritický alebo naopak neistý keď si trúfa len na dvadsaťročné...

salfusco
3. máj 2017

a tak ja ked som mal 24 tiez som zacal chodit s babou,co mala v tej dobe 16 a pol...tiez tato ista dilema,co povedia rodicia...viem,že k nejakemu oficialnemu predstaveniu prislo na nejakej ich rodinnej oslave,kde ma oficialne pozvala k nim...vtedy mal s tym problem tiez jeden z rodicov a nakoniec sme sa na tom po polroku s nimi uz iba smiali,že ako to vtedy brali...A vydrzalo nam to sedem rokov

@0silvia0 zbytocne to riesime..a mne je k tomu blbe sa vyjadrovat,ja si tiez so starsimi akosi menej rozumiem vo vztahoch.Su take typy ludi..to nie su naroky,neviem ti to popisať,nechcem zachadzať do nejakych otrepanych fraz.Proste to tak je...niekoho pritahuju vyslovene mladsie rocniky,niekoho starsie a jednoducho ten pohlad sa nemení,aj ked to nakoniec može dopadnuť uplne inak 🙂

janinah
3. máj 2017

@lilka5566 tak ti želám,aby si o spokojnosti mohla písať aj ked to bude 45 a 60....50 a 65...60 a 75😉

bona_dea
3. máj 2017

😕 40 + 12 = 52 .... o akom menení plienok píšeš?