Priateľ ma nechápe
Študujem na vysokej škole, denné štúdium.
Po škole musím odovzdávať zadania, teraz je tu skúškové.
Nie som najlepšia študentka, naozaj sa musím učiť možno 2x viac času ako spolužiaci. Tým, že jazyk v ktorom študujem nie je môj materinský, je to ešte ťažšie.
Priateľ pracuje, 9-17 a má pokoj. Ja sa naozaj snažím byť s ním čo najviac, no mám i rodinu a kamarátov. A samozrejme aj iné povinnosti okrem školy. Musím si to zadeliť. Počas výučby sme sa stretávali väčšinou viac krát za týždeň, hlavne tie víkendy. No keď je skúškové, mám toho naozaj veľa a vieme sa stretnúť týždenne raz, možno každý druhý týždeň. Keďže - učím sa na skúšku- skúška- a hneď sa musím učiť na ďalšiu keďže o pár dní je už ďalšia skúška.
Vyčíta mi, že sa mu nevenujem.
Aký máte nato názor? Naozaj je to moja vina? Ak áno, ako si to zadeliť lepšie?
Skúšali sme i to, nech je som nou kým sa učím, aspoň sme spolu. No neviem sa učiť, keď je pri mne. Vždy robíme niečo iné.
@elizabet173 ja ti napíšem trošku od veci, ale zo skúseností a praxe podotknem, že svoje "výpovede" mení postupne práve taký človek, ktorý hľadá podporu "okolia" a ktorý sa sústavne na niečo vyhovára. týmto narážam na autorov tém. napíšu "A", nenapíšu akože "B". presne ako uvádzaš. ak by to bolo reálne tak, ako postupne pridáva, dala by to všetko do úvodného príspevku. konkrétne fakty, prečo sa proste nedá a priateľ i tak na tom trvá... skrátka bolo by tam všetko, aby si diskutujúci vytvorili podľa možnosti čo najlepší obraz. je dosť podozrivé, ak sa "fakty" pridávajú postupne 🙂 áno, stane sa, že človek niečo doplní, ale tak závažné informácie, aké pridala autorka, tak to mi trošku smrdí tým, že hľadá cestičky, ako sa "zapáčiť" čo najväčšiemu počtu diskutujúcich 😀
a pre autorku: no nech dajme tomu píšeš absolútnu pravdu. načo si s mužom, ktorý je od teba hodinu autom, auto nemá a ty máš také množstvo povinností (škola a kamaráti), že nemáte na seba čas? veď ho preboha opusti, nech má šancu na lásku inde, nech má šancu na normálny život. vezmi si to aj z jeho pohľadu. má niekoho (teba) zrejme rád a chýbaš mu. a nevidí ťa takmer vôbec. načo sa navzájom držať vo vzťahu? veď to rozpustite a venujte sa každý sám sebe. prípadne svojim kamarátom.
Skús si to nejak inak rozdeliť. Pretože ak máš čas na kamošov tak prečo nemáš čas na frajera? Vysoká je dôležitá...to áno. A keby ste proste boli týždeň spolu a spolu sa učili? Napríklad ja som to tak robila. Môj chodí na vysokú a keď sme ešte spolu nebývali tak som chodila k nemu a učila sa s ním. A medzi tým sme si dávali prestávky. Na jedlo a tak. Čiže za mna sa určite dá nájsť čas aj na frajera.
@simona2001 osobne by mi toto nevyhovovalo, ja ked sa ucim potrebujem byt sama, mat klud a sustredit sa, keby som s priatelom bola viem, ze by ma to len rozptylovalo a nevenovala by som sa tolko tomu co treba. cize v tomto ju viem pochopit, ale myslim, ze ta hodinka by nezabila nikoho, keby si da pauzu a stretnu sa.
@flavica no jasne...každému vyhovuje iný typ učenia. Niekto sa najradšej učí sám a niekto je radsej keď je niekto pri nom a skúša ho. Ale tak ako si napísala...keď si dá medzi učením pauzu na hodinku alebo 2 tak si myslím ze sa da v pohode stretávať. Ved mozog potrebuje odreagovanie...tak si aj viac toho zapamätá
@simona2001 suhlasim, len clovek musi chciet, tam to podla mna zakazdym vsetko zacina a konci 🙂
@flavica presne. Človek musí chcieť. A riešenie sa vždy nájde
Tak mu začni vyčítať, že keď je taký chytrý, nech si spraví vodičák a kúpi lacnú fábiu a nech príde on za tebou. Chlapec asi VŠ neštudoval, keď ťa nechápe.
@simona2001 @flavica dievčatá, aj hodina je veľa pokiaľ má pred skúškou.
A autorke, to že priateľovi chýbaš, je normálne. To, že ti vyčíta, že ti je titul prednejší, normálne nie je. Zamyslela by som sa nad takýmto vzťahom, či to má význam... Lebo podľa mňa také výčitky do vzťahu nepatria.
Veľa vzťahov na medicíne stroskotalo, lebo treba tolerantného a chápavého partnera na to, aby rešpektoval, že keď sa učíš, tak sa učíš. A že sa učíš celý deň. A že nie, naozaj si nemôžeš dať ani hodinku pauzu. Kto nezažil, nepochopí. Drž sa a prajem ti veľa síl. Choď si za svojím snom a nepoľavuj. Tých pár týždňov frajer vydrží a ak nie, nestojí za to, ver mi 🙂
v akom jazyku studujes? dufam, ze nepovies cestina 😂
@autorka Skús si zapnúť kameru, kým sa budeš učiť - nech vidí ako makáš a nech môže doma objímať aspoň monitor. 🙂 Možno to trochu pomôže. (To mi len tak narýchlo napadlo, takže bez záruky...)

A? Jaa som tiez tk fungovala, cez vikend a vecer, ked som mala prestávku. Bolo to raz tyzdenne alebo len nejke 2h..v blizkostiintrku a knih...alebo ma skúšal. XD Chýbaš mu ty alebo niečo ine? Da sa napísať,zavolať...