Priateľ ma nechce pustiť na týždeň do Mexika
Možno ma tu niektoré zhejtujete.. ale ide o to, že pár mojich známych ide na týždeň do Mexika. Ja by som chcela ísť s nimi, ale priateľ ma nechce pustiť. On nemôže ísť, pretože si to momentalne nemôže dovoliť a ja nemam toľko penazi aby som to mohla zaplatit aj jemu. Povedal mi, že ak pojdem, už sa domov nemusím vracať. Je mi to veľmi luto, pretože som nikdy na dovolenke ešte nebola a nechcem o neho prist…
@spadnutaslivka on je taky, že na všetko ma výhovorky a viac šetrí ako si zivot užije. Ak by som išla, ostane mi nasporené asi 700€ čo nie je nič😂ale zazitok na cely zivot zato stoji
Urcite chod, treba mu vymedzit hned na zaciatku hranice a po navrate uvidis, ci stoji za to s nim zostavat
Ak by mi frajer povedal,ze ak pojdem ist bez neho tak sa uz nemusim vracat tak by v tu chvilu uz nebol mojim frajerom.1.Preto ze to nie je moj manzel ale len frajer.2.Ak ta uz teraz takto ultimativne vydiera a dovoluje ai urcovat co budes a nebudes tak by mi blikala kontrolka na sto honov.Takeho muza potrebujes?Mne raz jeden frajer povedal,se nechce aby som sla na vysku 🤣🤣🤣🤣 Tupec
@h2 Ja napríklad na tom nevidím nič divné. Asi som si na to zvykla z okolia a aj ja sama takto chodievam.
Iné je to keby to bol manzel. Ale je ti to iba frajer. Tak smelo na dovolenku bez neho.😁😁
@lindous a isiel so spoluziackou? Autorka pisala, ze by sla so spoluziakom za partiou. Ako ani ja neuznavam, co jej povedal- mal navrhnut riesenie, nie vyhrazku, ale tiez by som nechcel aby sla moja priatelka do spoluziakom do Mexika.
Dalsia vec, priatel ma byt, ak s nou to mysli vazne, chysta im byvanie, je detinske dupkat nohou ja chcem ist do Mexika a nemysliet ako zvladnut situaciu spolocne a mat sa lepsie v buducnosti. Ale nepozname pozadie domyslat si mozeme hocico🤷♂️
@marseillefan Áno, na kamarátku som zabudla. 😁
Kym by to bol iba priatel, tak by som isto nepytala povolenie, ci mozem ist, iba by som mu oznamila, ze idem.
Zbav sa bremena, smutok zazen v Mexiku s rodinou 🤣🤣
Ako po pravde sa mu nečudujem, predstav si ze on by išiel bez teba, tiež by ti to bolo ľúto.. Bud ostaneš s nim, alebo sa rozidte.
Keď mám priateľa tak s nim si budujem vzth s nim mam spoločne zážitky, to keď chce ísť niekde von s kamarátmi nech ide alebo naopak žena, s kamarátkami ale odísť tak ďaleko tak to je prehnane.
To tak povedal iba v tom šoku, keď si mu predostrela, čo chceš urobiť alebo na svojej výpovedi aj naďalej trvá? Niektorí ľudia totiž potrebujú len vychladnúť. Horšie, že podaktorým to trvá celé dni. Keď však sadneš do dopravného prostriedku, aby ťa odviezol tam niekam, sú už krotkí ako baránky 😀
@hellwant ale prosím ta, za to že ma byt to znamena že chystá bývanie pre nás? Síce spolu byvame, ale kazdy mame bývanie svoje (moj byt je v prenajme) a bývanie chystá kvôli tomu, že byt chce predat aby mal nejake peniaze nazvyš a potom zase kupit iny byt, čiže kolotoč stále dookola
Malo o tom celom vieme.
Ci spolu byvate, ako dlho ste spolu... ci mate kazdy vlastne penuaze, alebo uz nieco malo invesrujete spolu do byvania, ci si ty setris a byvas sama, alebo mas usetrene, lebo byvas zadarmo u neho...
V kazdom pripade, je to len frajer! Aj v takychto situaciach sa ukazuje, ci je to partner, z ktoreho by raz mohol byt manzel. Tento tvoj sa skor podka tvojho opisu javi ako blbecek, ktory:
1. je na tom financne horsie ako jeho frajerka (to ale moze mat svoje opodstatnenie, nie je to problem sam o sebe)
2. Ma z toho komplex - to yz problem je
3. Namiesto hladania riesenia, alebo priania stastnej cesty ti ide davat ultimata, vzbudzovat v tebe pocit viny (!!!! Veeeeeelka kontrolka blika!!!!) a branit ti v plneni si svojich snov.
Ja na tvojom mieste uz mam veci zbalene, aj tie do mexika, aj tie co by som pripadne mala u neho..
Koho napadlo ist do Mexika iba na tyzden a stravit dva dni cestovanim? Ked uz, aspon dva tyzdne.
Ja by som na takuto "veľkú" dovolenku bez partnera nešla. Teda v prípade, že je to stabilný, dlhšie trvajúci vztah. Prišlo by mi to divné. Nejaký wellnes pobyt s kamoškami na SK v pohode, ale toto nie. Tak moderná nie som😁
@taga byvame spolu a pár tvoríme 2roky. Bývam o neho, moj byt je v prenajme. Prispievam mu 100€ mesačne a 220€ mesačne na stravu + doplnky, drogériu kupujem ja. Svadbu by som chcela ale on si nie je istý.. preto sa k veciam staviam tak ako sa staviam
@hellwant bol s celou partiou (zmiešanou)... Aj autorka píše, že tiež idú za partiou, len cestovať bude so spolužiakom, v čom naozaj nevidím problém 😅
Ale áno tak ako som písala, priateľ má samozrejme právo vyjadriť svoje pocity a je na autorke ako s nimi naloží na základe svojich priorít...autorka to opísala dosť stroho, možno bol za tým celý rozhovor, ale na základe toho ultimáta a vydierania, ktoré predostrela nám by som zvažovala či chcem byť v takom vzťahu, aj keby som na tú dovolenku nešla
tak ale prosim ta, napis to, my to nemozme vediet, tie dlhy to je hypo? I ked to je dlh voci banke. Dlh a dlh je rozdiel. Vyraz dlhy sa pouzivaju vo vyzname nabratych poziciek na sprostosti a nerozumny sposob zivota, napr. gambling.
A ak aj ty jemu dovolis ist so spoluziackou ci kolegynou za znamymi, tak chod. PS. pises , ze taky nie je, nebojis sa, som ale zvedavy keby siel ako by si to brala.
@hellwant ma dlhy voči robotníkom a od rodiny si nejake peniaze pozicial…
"Povedal mi, že ak pojdem, už sa domov nemusím vracať." Išla by som a k nemu by som sa naozaj nevracala.
Uz len tieto dlhy by ta mali odradit...
@liljana Konečne správna pripomienka k veci 😁
Btw, autorka; pokiaľ nieste minimálne oficiálne zasnubeni, tak by tvoj frajer mal poznať svoje miesto. Takýto request spada pod kategóriu "level manžel". Fešák ma momentálne platí za frajer package ak chce odomknúť ďalší level bude musieť upgradnut na vyšší level.
ale ho aky vtacik, dlhy voci robotnikom sa mi osobne nepacia...
Zrejme je to špekulant ,ked má dlhy voči robotnikom. Nepáči sa mi to. 😄😄
A potom to ako bude, ak raz budete mat rodinu ,ake velke dlhy bude mat??
bez mihnutia oka by som isla, teraz mas príležitosť tam ist tak chod .... mas tam kamarátov, nebudes tam sama.... za tyzden si doma.... jemu sa to v hlave rozloží, vsetko bude v pohode..... a reci typu ze sa nemas ani vracat ber jednym uchom dnu druhym von.... nie si jeho majetok.... moznoze ho len mrzi ze nemoze ist s tebou a nevie ako to povedat.... tak povedal prve co ho napadlo....
myslim ze nejaky pekný darcek ho potesi.....
tak ale to, že spolu už bývate, je dosť závažný argument. Lebo áno, potom zveľaďuje vaše spoločné bývanie. Tá stovka zas nie je nejako veľa. Za prenájom svojho bytu určite dostávaš viac. Ale ak to medzi vami už teraz škrípe... do svadby ho nežeň, lebo sa ľahko môže stať, že sa dosť rýchlo budete potom aj rozvádzať.
Mat dlhy k robotnikom z firmy pocas covidu je dnes zial bezna vec. Zavrete prevadzky, nizsi odbyt,...

@h2 ešte pridaj, že tam pocestuje s kamarátkou 🙂