icon

Priateľ ma podozrieva z nevery a chce, aby som išla na detektor lži

sofia1991
2. jún 2015

Ahojte, prosim vas o radu, lebo si uz neviem pomoct....s priatelom sme spolu 3 roky, sme obaja studenti...nebyvame spolu ale travime spolu vikendy...na zaciatku bol velmi ziarlivy, kontroloval kde som chodila a vela krat sme sa za to pohadali a rozisli no vsetko sa po par dnoch urovnalo...na zaciatku som spravila par chyb, oklamala som ho ale skor len zo strachu ako bude reagovat...tykalo sa to predosleho vztahu nechcela som mu hovorit vsetko pretoze predosly vztah som ukoncila predtym ako sme spolu zacali chodit...mala som kamarata od detstva na kt ziarlil a podozrieval ze s nim nieco mam co nebola pravda, par krat som ku nepovedala ze som sa snim stretla lenze neslo o stretnutia kde by sme boli sami dvaja ale vzdy s rodinou...pre pokoj som kontakt uplne prerusila comu su dva roky...vsetko bolo fajn az na mensie hadky a nezhody kt sme vyriesili....prestal podozrievat a ja som ho v nicom neklamala ani nic netajima vedel o mne vsetko....no teraz z hodiny na hodinu ma obvinil ze som mu nebola verna ze uz sa vsetko dozvedel, a pri tom v ten den kt urcil som bola na skuskach v skole....nebavil sa o tom len povedal ze je koniec nic mi nevysvetlil a akakolvek snaha sa skontaktovat bola bezvysledna...po par dnoch mi povedal ze je to kvoli tomu ze som mu nebola verna, vraj mu to povedal clovek ktoremu veri viac ako mne....dalsim dovodom bolo vraj to ze medzi nasimi spolocnymi znamimi rozsirujem ze sme sa rozisli a nadavam na neho, lenze nic z toho som nerobima zdoverila som sa len dvom kamaratkam....trva to uz mesiac a stale sa nic nevyriesilo, vzdy sa rozhovor skonci hadkou.... Tvrdi ze mi nemoze doberovat pretoze som ho na zaciatku oklamala....jediny sposob ppdla neho je ze by som sla na detektor a potvrdilo sa ze hovorim pravdu....ja som uz nakoniec suhlasila, nemam co skryvat ale je to pre mna nepochopitelne a velmi ponizujuce ze nieco take odo mna ziada...velmi ho milujem nechcem byt bez neho ale neviem co mam robit....

cacianka
3. jún 2015

tu nie sme psychológovia a psychiatri , len baby z mäsa a kostí čo si už v živote niečo odžili, zažili dobré i zlé, videli a poznali svoje okolie, tak ti radíme "polopate" tak od srdca a zo života.
že bolo dobre, potom zle, dva roky dobre a zase zle ?...
aj obyčajní ľudia, aj známe osobnosti trpeli rôznymi chorobami, napr. manio-depresiou - laicky povedané mali veľké výkyvy nálad a duševného stavu. raz boli na vrchole blaha, všetko sa im darilo, všade boli, všade ich videli, všetko zvládali, a potom bum - z ničoho -nič depresie ako sviňa. to neboli nálady rozmaznaných frackov - ale CHOROBA. aj ten tvoj geroj je chorý, či už psychicky, fyzicky, či na hlavu a či na žalúdok, to je jedno - pre nás obyčajných ľudí je CHORÝ, nevyrovnaný, zakomplexovaný, zblbnutý, čokoľvek, naozaj nevhodný jedinec pre spoločné chvíle. so žalúdkom pomôžeme, ak chce, ale na hlavu jedine odborníci a ty sa naozaj na toho odborníka pasovať nemusíš, ani mu robiť kotvu, ktorú zneužíva a deptá. takéhoto partnera si nezaslúži žiadny človek, aby ho ťahal ako guľa pod vodu, ani mladé dievča, ani stará pani na dôchodku. nech si žije s tým človekom, ktorému verí viac ako tebe ... drž sa dievča, ži si svoj život, a nie život s takouto pijavicou ...

dakamaable
3. jún 2015

Prečítaj si dôkladne, čo si napísala a porozmýšľaj, či sa ti oplatí žiť/byť s takýmto človekom. Zakazuje ti stretávať sa s kamarátmi, vadí mu to. On tiež musí tolerovať to, že máš nejakých známych a priateľov a nie sú to len ženy, čo je úplne normálne. Ale aby mi povedal, že som mu nebola verná, čo sa dozvie od osoby, ktorej dôveruje viac ako tebe po troch rokoch vzťahu? Fajn, v pohode, ani len za vysvetľovanie by mi to nestálo, nie to ešte za facku. Bez dôvery vzťah nemôže byť, tá je dôležitá. Ja si myslím, že tam bol skôr možno aj iný dôvod, že ho to už možno prestalo baviť a tak si navymýšľal takéto veci, aby sa tým zbavil pocitu viny. Musíš mu ukázať, že si silnejšia ako si myslí a nenecháš sa ním ponižovať a navštevovať pri ňom detektor lži ako na bežiacom páse. Nehovorím, že máš byť sebavedomá ako hovado, ale určitú dávku sebavedomia a hrdosti mať musíš. V podstate ti to len uľahčil, že sa s tebou rozišiel. 😉 Predstav si, že by si na to po pár rokoch prišla a chcela by si sa s ním rozísť. Takýto človek by sa ti podľa mňa začal vyhrážať a terorizovať ťa na každom kroku. 😠 Tak teraz si poplač, oddýchni, buď osamote, dostaň sa z toho. To prejde. Hlavu hore. 😎

mamnadej
3. jún 2015

S podobným exotom som sa rozišla pred 8 rokmi. Takéto správanie začalo až po tom, ako som začala bývať na intráku. Kamaráti mu nahovorili, či si fakt mysli, že tam "len študujem". Za štyri mesiace po tomto jeho správaní som pochopila, že je to "chudák", ktorý si nevie poradiť sám so sebou a uvedomila som si, že táto jeho črta sa môže prejaviť aj v iných životných situáciách a v horších podobách a tak som s tým sekla. Bolo to jedno z najlepších rozhodnutí v mojom živote. Mám teraz toho najlepšieho chlapa - s chybami, ktoré sú akceptovateľné a ktoré má každý z nás, ale žiadny extrém. Tamten predošlý je aj po 8 rokoch stále sám. Kto vie prečo? 😉

kiki68
3. jún 2015

bud rada ak to skoncilo. Ten clovek nie je normalny, vies ako by ziarlil keby nastupis do prace? ako by ziarlil na dieta? pripadne ta nim vydieral? toto su typy,ze im nevysvetlis ze si to nespravila. To budes chodit na detektor lzi kazdy tyzden? kde sa k tomu detektoru tak casto dostanes? holka znicila by si si pri nom zivot. Na kompletku znicila. Samu seba, ostala by si iba tienom seba, co bude zit v strachu,ze sa muz vrati domov a pojde podozrenie,ze si neverna. Nevies preco, ved si bola iba v potravinach, ale pre neho je to postacujuci dokaz.

fra
3. jún 2015

@sofia1991 prosím ťa, prosím ťa, prosím ťa, nechaj to tak a odíď od neho. Keď si ten detektor lži kvoli častému používaniu napokon vezmete na leasing, bude ťa priateľ podozrievať z toho, že si sa naučila aj ten detektor lži prekabátiť- takéto typy si jednoducho zámienku vždy nájdu. Fakt tak chceš žiť celý život a 20-30-40 rokov si búchať hlavu o stenu, že si sa neovládla? Nie je ľahšie zísť z kratšej cesty? Si mladučká, život máš pred sebou, nenechaj sa tyranizovať.... už Doktor Plzák, známy to český psycholog a sexuolog tvrdieval, že jedine dvom typom partnerov je nutné sa vyhnúť- alkoholikovi (alebo inému závislému) a chorobnému žiarlivcovi- s každým iným typom ľudí sa nejako dá vyjsť. A moj dodatok, poznám mnoho abstinujucich alkoholikov ktorí už desaťročia nepijú, ale žiarlivca ktorý by sa "polepšil" nepoznám ani jedného 🤐

mirka414
3. jún 2015

@sofia1991 ty chceš íst vážne na detektor? Len preto,ze ti neverí? Čo bude dalej? Bude chciet vediet či pri sexe myslíš na neho tak sa necháš testovať ako nejaký pokusný králik?

ajkava
3. jún 2015

@sofia1991 jaj, od žiarlivca čo najskôr preč. Zničí ti celý život.

zibi
3. jún 2015

@jankazabka fakt ? tak som zasa o nieco mudrejsia 🙂
ale aj tak mi to pripadna chore ...z jeho strany

katkabg
3. jún 2015

Ten clovek bude zriarlit aj na vase dieta uvidis lebo ked sa vam nedajboze narodipotomok budes sa mu viac venovat nez jemu....no to este bude.Joj vobec sa k nemu nevracaj,rano sa zobud,vyjdi von na balkon,rozprestri ruky a zhlboka sa nadychni,usmej sa a zacni zit novy ziivot bez neho,preboha ved je tolko muzov skvelych na svete,a vobec uuzi si teraz trosku slobody 🙂 dost bolo zaakazovia a samoty.Prajem ti od srdca ten super navrat samej seba a skveli novy zaciatok ;) ps: z toho balkona mozes aj vklude zakricat SOM VOLNA 🙂 a s kludnym svedomim lebo ty si vyhrala...slobodu 🙂

danielacool
3. jún 2015

Preboha, prečo si s človekom, ktorý verí viac niekomu inému ako Tebe, hlavne ak sa to týka Teba???? Už len fakt, že po tebe požaduje detektor lži, je PONIŽUJÚCE! Dievča, maj trochu sebaúcty a nechaj ho plávať. Z lásky vytriezveš, keď ho necháš ísť. Napokon aký by si mala život, keby ťa aj naďalej sondoval, špehoval a upodozrieval? Stala by sa z Teba tichá, zakríknutá žena, ktorá by sa bála aj dýchať. Zabudni naňho, ak ťa miluje aj on, tak nech sa vspamätá a neupodozrieva ťa z niečoho, čo je výplodom jeho fantázie.

maria1989
3. jún 2015

@damotka
@hradnapani no ja neviem, kočky, pánu Dr. veľmi neverím, keďže sa mu zabil syn 🤐 čo to je za odborníka, že si nevšimol, že niečo nie je v poriadku s jeho dieťaťom? nič v zlom, len moja úvaha

moonlight1210
3. jún 2015

@maria1989 zase mne jeho knihy pomohli. bez ohladu na otazku jeho odbornosti.

navyse, kolkokrat sa stalo, ze vies pomoct inym a velmi, ale sam sebe a najblizsim nie.

taya4
3. jún 2015

Citala som len par reakcii, ale zhoduju sa v tom, co napisem aj ja. Od takeho utekaj. Bude to len a len horsie.
Veri niekomu inemu viac ako tebe? Tak tam nevidim ziadny dovod nejakeho vztahu. Vzdy lepsie sa trochu potrapit kvoli zlomenemu srdiecku ako dlhe roky rokuce byt psychicky deptana takymto jedincom.

maria1989
4. jún 2015

@moonlight1210 máš pravdu, tiež som čítala jeho knihy

lavinis
4. jún 2015

@sofia1991 detektor lži nie je spoľahlivý, hneď ako si to vygoogli, máš problém opäť. chceš radu? nájdi si iného, nie patologického žiarlivca. Ale kto chce kam...

monika3737
19. jan 2017

Z vlastnej skúsenosti si dovolím tvrdiť, že detektor lži je spoľahlivý, V našej firme som dala na detektor lži kvôli krádeži peňazí otestovať 5 zamestnancov, ktorí na začiatku tvrdili, že hotovosť nevzali. Po vyšetrení na polygrafe sa zistilo, že štyria sú nevinný a jeden z nich bol vinník. Po výsledkoch z testov sa nakoniec aj k skutku priznal. Pre budúcnosť, ak by niekto potreboval siahnuť po takomto riešení určite, ak ide o vážne veci ohľadom krádeže, atď.

efka_k
19. jan 2017

Povedala by som mu: DOBRE, TAK JA IDEM" zbalila by som si veci, otočila sa na päte a dovidenia.

Čo čakáš, že ti tento vzťah prinesie? Čo ak s ním ostaneš, a nejaký blbec mu zasa niečo nabuliká a budeš sa musieť obhajovať každú chvíľu. Čo je to za chlapa, ak verí sprostým rečiam viac ako priateľke. Mne z tohto vychádza iba to jediné, čo som napísala v prvej vete.

Vieš, opíšem krátky príbeh, ktorý sa stal jednej známej: raz jej muž prišiel domov a tvrdil, že mu bola neverná, že to vie z dobrého zdroja a že má dôkaz, že dotyčný vie že má tetovanie na zadku. (to tetovanie mohol vidieť ktokoľvej na kupku). Nepomohli sľuby, prísahy, plač, nič. Rozviedli sa. Viem, že to znie ako zo zlého románu ale je to fakt. Tak ak chceš čakať, kým sa to stane tebe, čakaj, choď na detektor a vyviňuj sa. Len dokedy.

cacianka
19. jan 2017

@efka_k @monika3737 - dievčatá rok výroby 2015, odvtedy sa neozvala, ktovie prečo ?

madamcoco
19. jan 2017

Stara tema, ale aj tak.. Detektor lzi?
To co je za magora? :D
Snad ho autorka kopla do zadku.

lusy1507
19. jan 2017

Keď čítam takéto veci len si utvrdzujem aká som hlúpa... Toť môj krátky príbeh.... Zo začiatku idilicky vzťah, myslela som si aké mám šťastie a konecne som stretla super chlapa. Po pol roku to prišlo z ničoho nič... Obvinovanie že ho podvadzam, samozrejme bezdôvodne. Denno denne hádky a moja snaha dokázať mu ze sa mýli a zistiť prečo si to vlastne myslí. Prerušenie kontaktov s priateľmi. Prišla zasadma otázka... Ľúbiš má? Spravme si babo a všetko bude dobre. Tejto vete som verila a babo som už predtým chcela. A teraz? Máme spolu babo, hádky a upodozrievanie pokračujú, spochybňovanie že dieťa je jeho, dokonca aj keď som bola tehotná si myslel ze niekoho mám, že s veľkým bruchom chodím za chlapmi... A najväčší gool... Zistila som, že on je ten ktorý má podvádza od začiatku vzťahu a aby som sa nezamerala na jeho nevery obvinoval mňa. Môcť tak vrátiť čas..... Žiaľ nie som Harry Potter a tak si žijem svoj spackany život....

nanulka24
19. jan 2017

@lusy1507 hovori sa, ze podla seba sudim teba

madamcoco
19. jan 2017

@lusy1507 Uz bezdovodne obvinovanie ti malo byt vystrahou.
Nuz, cas nevratis..
Snad si sa poucila a dalsi vztah bude neporovnatelne lepsi ako ten predosly. 🙂

madamcoco
19. jan 2017

@lusy1507 teda aspon dufam, ze si ho uz poslala do teplych krajin?!

lusy1507
19. jan 2017

@madamcoco opustila, ale na jeho naliehanie som sa aj vrátila. Možno to veľa ľudí nepochopí a odsudi má, ale je pre mňa nepredstaviteľné vyžiť sama s dieťaťom z 230 eur. Radšej takto ako zobrať o plienky a mlieko na ulici

dilino
19. jan 2017

@fra úplný súhlas ako keby som to napisala ja presne tak život ma pred sebou a ked ten ktorý jej to robi teraz bude sa to stupňovať ako pišeš dobre jej radiš aj ja som to tak chcela napisať úplne suhlasim

marusia12
19. jan 2017

@sofia1991 Priateľa kopni do prdele a nájdi si niekoho normálneho. Čo tu zas ďalšia vyplakáva nad nejakým blbom.

marusia12
19. jan 2017

@lusy1507
Hlavu hore.... aspoň si si uvedomila, že máš doma debila a vieš sa podľa toho zariadiť. Aj napriek tomu môžeš žiť šťastne a ak máš okolo seba super kamošky, iste ti pomôžu. Všetko je dočasne a nikde nie je napísané, že to takto bude aj o pol roka.... nalej si dvojku, vylož nohy... nie si v tom sama....

marusia12
19. jan 2017

@monika3737 určite 😀 Posielať kohosi vo vzťahu na detektor je samo o sebe choré.... sa preber.

lusy1507
19. jan 2017

@marusia12 tak tak nič netvra večne a jedného dňa sa musí usmiať slnko na každého, v mojom prípade aj keby len troška vykuklo z poza hôr by bolo super. Tak len tíško vydržať... Snáď aj autorka si uvedomí čo môže stratiť vďaka takému blbovi

marusia12
19. jan 2017

@lusy1507 v živote stačia aj malé radosti.... a či vyjde slnko je na každej jednej.... nikto iný za ňu to slnko ťahať na oblohu nebude....