Priateľ mi nosí jedlo po záruke. Ako reagovať?
Chápem, že sú aj sporovliví ľudia, ale správanie môjho priateľa mi príde vyslovene nepochopiteľné. Poznáme sa 5 rokov. Keď k nám príde, bud nedonesie nič, alebo, väčšinou, potraviny po záruke. Kompoty od mamy z roku 2018, sladkosti rok staré, dezert, z ktorého chýbajú 2 cukriky, nadhnite ovocie, zeleninu...Vyvrcholilo to predvčerom, doniesol tvaroh mesiac po záruke, pastetu 2 roky po záruke, mozzarelu syr mesiac po záruke a ,keďže ma bolela noha, doniesol mi masť Ibalgin,ktorému záruka končila v roku 2019 a vyslovene uz smrdela...Pritom viem,že sám užíva masť od bolesti Voltaren atď. Ale on mi doniesol takú, čo ju mal kdesi v zásuvke , starú...Strašne sme sa pohádali, lebo sa mi takéto chovanie hnusi. Nič od neho nechcem, neprosím ho,aby čokoľvek nosil, on to nosí, aby nechodil naprázdno, no mne to príde,že doma pozbiera všetko, čoho sa chce zbaviť...
Mňa učila moja mama, že moje telo nieje odpadkový kôš.
Su ludia co setria, aj ti ,co sa im paci zlava , vyrazna zlava - preco nie . Tvoj riatel ma ale NORMAL v strave v evidentom vyhodenom stave k vyhodeniu. Ak takuto stravu ci veci este aj obdaruvava blizkych a asi caka ze aj vy sa potesite - pre mna je podivyn ... Predpokladam , ze takyto styl sa prejavuje ale potom aj k inym sferam v zivote, Ako casto sa sprchuje, nesplachuje vodou z vedra ? Co oblecenie, perie, kupuje si - kupuje Tebe , ci nosi do poslednej nitky .. Vylety, restika su tabu ci obcas aj za..Auto, dovolenky, vlastna nehnutelnost .... Pristup k financiam ma moje, tvoje, ci nase ? rata centy ? atd ... Urcite sa NIKDY nezmeni, treba to vediet
@zuzanka.zuzu treba dufat, ze v pivnici bude mat stare mince, zlate tehlicky, ci sperky, alebo veterana v garazi z 2. sv. vojny. To by sa ešte dalo.🙂
5 rokov to robi a ty to riesis az teraz? Uz davno mu malo byt jasne, aky mas na to nazor.
Mne to pride ako extremne sporovlivy jedinec, toto je nieco co u mna spusta kontrolky v hlave. U teba nie?
@hellwant no už to tu niekto písal že v pivnici má akurát tak odložené veci pre bábätko lebo však škoda vyhodiť 🤷
A to odkiaľ berie také staré potraviny? Veď to ani v obchodoch nepredávajú, hádam nechodí po kontajneroch 😲
Jemu nedochadza? Vies ani ty za nim nezaostavas ak toto trpis tolko rokov
Akoze normalne zasnem co su zeny schopne len aby neboli same
@elenka74 Ja rozmýšľam, kde by toľko vecí skladoval. Ak nosieva také veci pravidelne
(5 rokov?!), tak toho musí mať veľa.
Aj keď pravdupovediac, autorka vôbec nereaguje, takže ako tu niekto spomínal, ktovie, či toto je reálne. Lebo zamyslieť sa nad tým až po 5 rokoch, je zvláštne...
By som mu to zakazdym ponukla - so slovami super, ze si si doniesol na jedenie hned ti pripravim chleba s pastikou. A pred nim by som to otvoril a natrela a polozila pred neho a ja by som si pripravila nieco z mojho
Mna napadlo ci mu to mama nechysta , ze on len ako chlap schyti tašku, nerieši a ide k tebe. Poobzeraj sa u nich v spajzi, urcite tam ma jeho mama plno starych veci po zaruke.
A poziadala si ho aby ku vam nenosil veci po zaruke a rozjedene a on to stale ignoruje?
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/chamtivy-priatel-2/
Nie je to tiež tvoja téma? Lebo veľmi podobne to znie
@jaskolka podľa mňa je, aj dĺžka vzťahu by sedela...a furt s nim je a furt sa čuduje, že to robí 🫣 . Ja raz toto nepochopím, že mám priateľa, manžela a nič mu nepoviem ale radšej prídem sem sa spýtať, čo s tým.
Po 5 rokoch by už dávno vedel, ze ak mi donesie čokoľvek staré a po záruke, že s tým rovno dostane asi po hlave
Bola si za tych 5r u neho doma? Ci nema vsetko doma po zaruke alebo len specialne pre teba vybera taketo kusky. No, stracas s nim uz 5r cas...
No zjavne si ťa váži tak, že to nosí veci, ktoré by on sám nechcel. Má o tebe mienku, ze to budeš akceptovať a nemá hambu to este doniesť aj k tvojej rodine. Podľa mňa úplný trapny chudák. Nerozumiem, prečo si to doteraz akceptovala.
neverim ze toto je jediny jeho problem. ja by som s takym clovekom nebola.
uz len aby si pochopila ze sa v tom NEZMENI a je na tebe ci to budes akceptovat a ostavas s nim (a nebudes na MK vypisovat ako sa ti to hnusi) alebo je to pre teba za hranicou a ukoncis to.
nepisala si ty aj tu temu spred dvoch rokov, kde dotycna dostala na uzmiernenie odjedene tofife a zvadnutu kyticu? :D
pises, ze ste spolu pat rokov - neverim, ze toto zacal robit az teraz, nebol taky od zaciatku? ak ano, preco mu to tolerujes? zbytocne zabitych pat rokov zivota s clovekom, s ktorym nerozumiem ako si dokazes predstavit buducnost a spolocne fungovanie
Vy spolu po piatich rokoch nebývate? 😅
Toto musi byt vymyslene....
@dominikamacakova načo minat peniaze😛za spolocne byvanie
Strašne. Extrém.
@levantinka Ja tomu verím. Ona si ho ešte aj vezme a porodí mu detí a bude ich všetkých živiť z rodička zúfalo písať na koňa.
@luccija alebo sú spolu od desiatich a teraz majú pätnásť a mladý kradne jedlo doma z koša, inak si to neviem vysvetliť 🫣😅
@dominikamacakova vsak kamaratka s vyhodami, a za poskytnute sluzby plati v naturaliach (po zaruke)
Ak toto nie je vymyslená téma, tak k tomu iba toľko - prečo to dlhodobo toleruješ? Veď to je hrozné a ponižujúce...prepáč
By som sa ho opýtala či mu jeb* a povedala mu nech sa prace aj s tým odpadom..na čo si tak dlho s takým nepodarkom?
Asi si na nervy z neho, ked sem píses o jednom probléme s ním. Po 5 rokoch, co ho poznas, ste stále chodiči, nepises, ze bývate spolu. Budiš, dnes sa ludia aj len na chodení dohodnu, alebo na dlhsom chodení, nez spolu žijú. My nepoznáme celkové vase chodenie, ako prebieha, ako vyzerá, ci idete spolu niekam, ako je to s platením, stretávaním, iba toto si opísala, ako je to s návstevami a ze ti nosí staré veci. V jednej reakcii si opísala, ze zje aj tyzden starú vec. Napísem ti len moj názor, nic viac. Ja sama zjem doma aj nieco po záruke, ale ked to otvorím, musim aj vidiet, ze je to v poriadku a nie je to pokazené. Ak by som mala druhemu nieco zobrat, neexistuje, ze zhnité, polozhnité, po záruke! To je základná inteligencia toho človeka. Preto, ak to nie je rodina, co toto robí, je to len priatel, ktoreho sa dá vymenit, a je takto retardovaný, cisto neinteligentný, nestalo sa to raz a s velkym ospravedlnením a výcitkami mal reagovat, by som celkove taketo nieco primitivne vymenila. Ale to sme si cítali iba jednu čiaru z vaseho chodenia. Tu by bolo mozno zaujímavé, co by sme si cítali z dalsích súdkov, ako sú , ze ako to vyzerá, ked idete niekam do rodiny spolu, na výlet, kino, jesť niekam, dovolenka niekam. Konkrétne toto, si nám opísala správanie a konanie človeka s veľmi nízkymi rozumovými schopnosťami.
Ja by som chcela vidieť priateľovu mamu a aj to,ako to je u nich doma. Či mu to aj ona nebalí.. Ja som mala takú svokru.
@kassandra25 úprimne nosí kľudne aj deravé tričko z roku 2000, či športové tepláky, ktoré zažili ešte prezidenta Schustera. Tiež šiltovku, ktorá má už rozodraty šilt a nie je to tým, žeby nemal nové oblečenie...

Tak ako ti tu už niekto písal, začni mu to servírovať 😁. Prepáč, ale to musí byt nejaká porucha … inak si to neviem vysvetlit. Aj mne sa stane, že sem - tam prehliadnem expiraciu, hlavne u výrobkov , ktoré ju majú dlhu, ale zas odtiaľ - potiaľ 😂😂😂. Mäsová konzerva po záruke môže byt jedovatá a jed je niekoľkonásobne silnejší ako taký kyanit…. Napríklad . To je na facku. By som sa ho vážne opýtala, či máš podať na neho trestne oznámenie za pokus o ublíženie na zdravi 😁