Priateľ mi odmieta pomáhať s mojím synom
Som tri roky vo vzťahu s rozvedenym mužom, s ktorým nebyvame spolu. Z bývalého vzťahu mám 19 ročnú dcéru a 10 rocneho syna. Pracujem na zmeny a keďže dcéra po skončení školy odišla do zahraničia, ostali sme so synom sami. Ked mam odpoludnajsiu zmenu, poprosila som priateľa, ci by nešiel skontrolovať môjho syna, poučiť sa s nim, dať mu večeru, keďže nikoho z rodiny uz nemám poblizku. Vznikla hadka, že on ma dosť svojich starostí, že prečo on by mal riešiť moje starosti, nech sa stara moj ex( zije v zahraničí) atď. Veľmi sa ma to dotklo. Je to podľa vás niečo divné, co od neho chcem?
@anjelicek26 no ale to si musi mama so synom vydiskutovat :DD podla mna sa boji ze bude vyvadzat, podpali byt apod :DD nie o to ze by sa nenajedol... lebo to ho by som sa pri divochoch dnes bala. ALebo teda toho ze zaspi pri pocitaci a ulohy nebudu spravene vobec.. ale na to by teoreticky stacilo 2x mu zavolat
@anjelicek26 10 ročne dieťa predsa potrebuje večer dozor. Divný názor.
Môj syn mal len nedávno 10 rokov, bežné býva doma sám 3-4 hodiny, aj jesť si spraví,učí sa len sam,len mi musí zavolať,keď ide preč z domu. A keď potrebujem 1- Max 2 hodiny postráži aj 5 ročnú sestru. No len druhá vec je že ste ho o niečo požiadali a on nemal chuť vám vôbec pomoct
A sex je na úrovni 10 z 10? Vieš pýtam sa preto, že či máš z toho sexu aspoň niečo, keď už na iné je nepoužiteľný.
Desat rocne dieta,ktore byva samo, robi si ulohy a veceru uz par rokov(ano bola doma sestra zo sluchadlami na usiach a mobilom v ruke vo vedlajsie izbe) toto zvladne. Co ma teraz u teba byt priatel kazdy jeden vecer? Come on..ano je to pocit zmeny,ze sa dcera odstahovala a zacala skola... Ale nepodcenuj syna skutocne...s mojim nazorom suhlasit nemusis,ale na vyber nemas...Ex byva daleko a dcera je prec.. jedine hladat inu pracu...
@anjelicek26 a ty ako vieš, že jeho sestra sedela vo vedľajšej izbe so slúchadlami na ušiach? nie každý pubertiak je taký, poznám veľa pubertiakov, ktorí nesedia na mobiloch. A aj keby, aspoň bola doma...
@avonladyba uz ani to.
@tanyag som realista a urcite nesedela cely cas vedla brata a venovala sa mu,to a nic ineho som tym chcela povedat. Ze dcera nebude od prazdnin doma nie je *novinka*, mala si teda zariadit strazenie a nie,ze zavola priatelovi a ocakava,ze je to jeho "novy pravidelny Job", lebo jej syn byt doma sam nemoze. Tam je ta podrazdena reakcia priatela pochopitelna.. ved ani spolu neziju,to bude kazdy den dochadzat, aby ho dozoroval? Ona dojde s poobedneho a on do auta smer domov? No to budu obe strany nadsene 🫣Nech si teda zariadi opatrovatelku,ked si na to syn netrufa sam...
Pre mňa by sa tento vzťah skončil.
Keď som bola v nemocnici, môj (vtedy ešte) priateľ žil a pracoval v inom meste. Mala som dcéru druháčku, boli sme spolu necelý rok. Ex mal kopu múdrych rečí prečo nemôže byť s vlastnou dcérou. Môj priateľ si kvôli nej vzal dovolenku, prišiel k nám a celý týždeň sa o ňu staral, pomáhal jej s učením, vozil ju do školy, postaral sa o domácnosť.
V trojročnom vzťahu by som takú pomoc určite očakávala. Vie predsa, že máš deti. Takto ti dal najavo, za čo ťa má 😔🤷🏻♀️
@anjelicek26 mam 10r vcelku sebestacnu dceru, ktorá si vie úlohy spraviť sama aj vybrať šalát alebo nachystané jedlo.... A napriek tomu sa cíti lepšie keď vie ze nie je sama.... Okrem toho neviem ako je to na Slovensku alebo v Nemecku kde si ty, nie všade môžes nechať dieťa v 10 r samé doma.
A ani autorka nechce aby pri nos. Sedel celú jej poobednú ale len aby ku nim zašiel a pozrel ci je všetko v poriadku.
Oni nemajú vzťah resp len ona si myslela ze vzťah majú, ale on ju má len ako známu s výhodami a týmto jej dal jasne najavo ze viac ako občasné užitie si nechce.
Ja by som s ním nedokázala byť, ak by mi povedal takúto vetu. Mužov je veľa, nájdi si niečo lepšie.
@sense ved ano,to ze maju vztah aky maju aj po tak dlhej dobe je vec druha. Asi im to tak ale vyhovuje,ze kazdy ma svoj priestor.Ale ako ju teda napadlo,ze od dnes bude jej synovi robit kazdy den xy hodin dozor, netusim...
@avonladyba ved ano,ale jej problem sa tym nevyriesi. Ani novy partner od zajtra kazdy den, ked bude mat poobednu nebude sediet U nej na gauci a dozorovat jej syna..opatrovatelku teda bude zhanat tak ako tak...
Ako by si definovala váš vzťah?
@anjelicek26 píše ze ho poprosila a nepíše ze to ma byt denne a áno tiež by som po 3jrocnom vzťahu alebo aj po kratšom očakávala alebo aspoň dúfala ze keď partnera o niečo poprosím ze mi pomôže a nie ze ma pošle do prdele.
Mam partnera. Síce mi spolu žijeme a sam keď ma voľno sa ma spýta ak niekam chce ist ci ho nepotrebujem a nemá ostať s mojou dcérou a robil to aj v dobe keď sme spolu nežili a boli spolu krátko.
@anjelicek26
ty si ináč v poslednej dobe múdra ako rádio.
Priateľ mohol o tom aspoň diskutovať a spolu nájsť priateľné riešenie.
@mondolina presne, mudruje o cudzom dietati ale či si vziat na open air koncert pančuchy a sveter, riesi s tisicmi ludi na konovi 🫣
Moj syn bol v 10 rokoch total samostatny, presuval sa kam potreboval, fungoval s jedlom, uvaril si plnene knedle, krupic kasu, vsetko tip top.
Ale viem, ze su rozne deti a vek nie je jedine meritko.
@anjelicek26 ty si vestica, nie realistka 😀 ako perfektne do toho vidis, ako to maju u nich doma.. ja by som desatrocne dieta nenechala cely tyzden kazdy den same doma, kym pridem o jedenastej vecer z roboty, ani keby si vedelo same navarit trojchodovu veceru a bez pomoci vypocitat zmysel vesmiru
a nie kazde dieta tuzi byt samo a mat od rodica pokoj, to tak mozno funguje u vas 😝
@anjelicek26 vieš u nás za posledný mesiac 3xhorelo v okolí. Byty v bytovke. Keby tá pubertacka mala aj 10 slúchadiel na ušiach, určite by lepšie zvládla situáciu ako 10 ročné dieťa. A hlavne by nebolo samé. A večer alebo počas noci, ked uz je tma, dieta sa viac bojí. Akokoľvek by som to riešila, ale úplne samé nie. Nevieme ci ho môže v práci kontrolovať telefónom napr. Či by sa jej vedel dovolať v prípade potreby atď.
@mondolina pozri prave preto,ze vieme od zakladatelky 5 viet nemam jednoducho rada jednostranne nazory o tom,aky je ten chlap blbec.. ano vydiskutovat si to mali,pred prazdninami,ked bolo jasne,ze sa dcera stahuje prec a ona pre neho potrebuje dozor a konflikt by ani nevznikol...
@reanda Tak nech si najde opatrovatelku alebo inu robotu.. Ale aby priatel,ktory s nou nezije kazdy den dochadzal a sedel pri jej synovi je proste poziadavka cez.. cely jeho volny cas padne a potom sadne o jedenastej do auta a ide domov (?). Kto by bol rad,keby ho takto vydelovali a robili Si z neho lacny babysitting ? Mna by fakt zaujimalo,preco po tak dlhej dobe neziju spolu...
Keď si už raz matka, nový partner by mal prijať aj Tvoje dieta. Nedokazala by som s ním fungovať, keď by mi to navyše ešte takto škaredo povedal.
@anjelicek26 no samozrejme, ze neziju spolu preto, lebo ona ho tam nechce, aj ked on by, chudacik, tak chcel.. preto tu par riadkov vyssie place nad zistenim, ze je pre neho menej nez vzduch 🙄
@anjelicek26 a čo znamená slovo partner? Nie je to v dobrom aj zlom? V radostiach aj starostiach? Po 3 rokoch...
@reanda vieme to? Mozno ho jej pubertalna dcera neznasala,lebo nebol "ocinko" a on nesiel do konfliktneho byvania a dal im radsej sukromie? On jej nenapisal,ze je pre neho menej ako vzduch,ale jej napisal,ze ma kopu inych povinnosti ako jej chodit pravidelne strazit syna a ocinko nerobi nic...proste mu rupli pri hadke nervy ....
@anjelicek26 prepac,ale si uplne mimo. Ak mam priatela,s ktorym som 3 roky, je normalna vec,ze ho poziadam ,aby mi skontroloval dieta,ked ja som v praci neskoro do noci. Pretoze muz,ktory to mysli vazne, to urobi bez problemov. A ze nechat 10 rocneho sameho doma, aj v noci? To akoze vazne?? To nie je,ze si odskocim do obchodu na 2,3 hodky ale to je cely den mimo bytu. Kludne ma tu mozte vysmiat,ale ja svoje deti 13 a 14 rocne ani teraz nenecham same na noc a nie to este 10 rocne. Moze sa cokolvek stat. Kto je za to dieta zodpovedny?ona. A myslim,ze je to aj niekde upravene od kolkych rokov moze dieta ostat same doma.
Niekolkokrat tu citam temy,kde pisete zakladatelke,kt. pise,ze nema peniaze,ze jej nevychadzaju, ze si nemala robit deti,ak sa nevie postarat. Ale nechat 10 ricne dieta same cele dni do noci je podla vas v poriadku??
@anjelicek26 vieme akurat to, co napisala autorka, tak je zbytocne si domyslat, len aby 'bol aj iny pohlad' .. ona sama najlepsie vie, ako to je
@terina25 ale ona toho syna nechava s dcerou uz dlho a to dievca ma 19...a robi to roky...takze vtedy mala kolko a brat kolko (?) co sa tyka tej legalnosti... uz davno mala rozmyslat nad inou pracou...
Ona vedela, ze sa dcera stahuje, mala si to s nim prebrat davno a nie mu dat prepadovku cez whatsapp a ocakavat, ze skoci do auta a pojde za nim, to je cele... reakcia pochopitelna, mne keby niekto rozplanuje zivot na cele dalsie mesiace kazdy bozi vecer byt niekde a varit, upratovat, ucit sa s niekym a potom akoze do auta a domov, tiez by bolo moje nadsenie na bode mrazu... keby sa o tom rozpravali pred prazdninami, mohli si dohodnut stahovat sa spolu a ten dozor by uz bol bezproblemovy, kedze spolocne byvanie...
@anjelicek26 prečo máš problém odpovedať len na to, čo autorku trápi a pracovať s tým, ze budeš predpokladať, ze píše pravdu (ved ak nie, tak to bude len jej problém, lebo rada pre ňu nebude relevantná), ale nemáš najmenší problém pracovať s vlastnými fabulaciami a alternatívnymi okolnosťami? A tiež, ona sa pýta na vzťahovy problém, čo z príspevku jasne poznať, nie na syna a do akej miery by mal byť samostatný. Ci dokonca riešiš jej prácu. Je XY regiónov na kde je problém zohnať prácu ako takú, detto problém ako slobodná matka.
@autorka nie je to v poriadku,ze ti priatel odmietol pomoct. Nie si s nim mesiac,ale 3 roky. Kludne by mohol prist pozriet syna a ostat ked sa vratis z prace uz aj na noc. Keby chcel. On nechce. Dal ti najavo, ze si jeho priatelkou ,,odtial potial,, Uzit si, zasexovat a nic viac. Ak uz potrebujes pomoct, tak nepomoze. Z vlastnej skusenosti ti radim. Vykasli sa na neho.zbytocne stracas cas. Pretoze len ma ma z vasho vztahu vyhody. A ty? ....

@simca06022011 ja to beriem,ze ved doma byval ked mama mala poobednu sam stale.. ano 19 rocna sestra Tam Bola,Ale pubertiacka v hlave Sto veci a nie brata stale obskakovat... urcite sa vie najest a spravit si ulohy zodpovedne sam a je rutinovany. Len mama ma strach zo zmeny,lebo dcera Tam Uz nie je ... pre nu je on stale jej male babo .. navzdy bude... Ale priatel vidi 10 rocneho 150cm samostatneho chalana,ktory nebude nadseny,ze ho dosiel "dozriet"..