icon

Priateľ mi odmieta pomáhať s mojím synom

7. sep 2023

Som tri roky vo vzťahu s rozvedenym mužom, s ktorým nebyvame spolu. Z bývalého vzťahu mám 19 ročnú dcéru a 10 rocneho syna. Pracujem na zmeny a keďže dcéra po skončení školy odišla do zahraničia, ostali sme so synom sami. Ked mam odpoludnajsiu zmenu, poprosila som priateľa, ci by nešiel skontrolovať môjho syna, poučiť sa s nim, dať mu večeru, keďže nikoho z rodiny uz nemám poblizku. Vznikla hadka, že on ma dosť svojich starostí, že prečo on by mal riešiť moje starosti, nech sa stara moj ex( zije v zahraničí) atď. Veľmi sa ma to dotklo. Je to podľa vás niečo divné, co od neho chcem?

Strana
z3
malasandrika
7. sep 2023

@anjelicek26 kedysi si mala skutočne prínosné názory aj príspevky, ale poslednú dobu len “zíram”. Takže takto - je úplne jedno či sa autorka nevie preniesť cez to, že jej dcéra je v zahraničí, raz keď mám partnera, ako autorka uvádza už 3 roky, on do toho vzťahu išiel s tým, že ona má deti, takže logicky, ak sú partneri, nie je to len o sexe, zábave, ale aj o povinnostiach a najmä pomoci jeden druhému. Je úplne mimo tvrdiť, že si má nájsť opatrovateľku alebo zmeniť prácu. To by mala riešiť až po reakcií “partnera”.

anjelicek26
7. sep 2023

@haley7897 slobodna matka s 1nym desat rocnym dietatom verim, ze by si inu pracu nasla... vzhladom na vek syna vie dojst sam zo skoly a chvilu pockat, takze akykolkvek "bezny" pracovny cas mimo poobednych ci nocnych nie je problem, nehovor mi, ze taka moznost nie je, nech ziju v akomkolvek regione... ona to doteraz nemusela riesit, lebo na poziciu matky poobede posunula dceru ...

To je jedno, mne prijde, ze hlavne ONA nedomyslela, co bude zo synom, ze sa dcera stahuje vedela davno, s priatelom sa mohla porozpravat davno, zacat hladat inu pracu mohla tiez davno, zvazit spolocne byvanie mohla uz tiez davno, ze priatel zareagoval na takuto "prepadovku" nevhodne ok... mohol zareagovat lepsie... ale riesit nieco tak jasne, ze chce pre neho dozor - az ked zacal skolsky rok - je neskoro.

terina25
7. sep 2023

@anjelicek26 neviem,kde si vycitala,ze syna s dcerou nechavala doma uz roky. A taktiez neviem,kde si vycitala,ze ho poprosila cez whatapp😳 a takisto nepise,ze kazdy bozi vecer byt niekde , a ma pratat ,varit..kde si to prosim ta citala? Medzi riadkami?
Ona ho poprosila,ze ked ma poobednu a predpokladam aj nocnu,ci mi neskocil za jej synom,nenaucil sa s nim,nedal mu veceru ,aby nebol sam. Ja to pokladam za normalnu vec medzi partnermi,kt.su spolu 3 Roky.
A ty tu pises,ze on ma varit,pratat,ucit sa.a ze cez whatsapp? To odkial mad

domkakvet
7. sep 2023

Tak mne je divne preco spolu nezijete po tak dlhom case.

haley7897
7. sep 2023

@anjelicek26 To ze ty tomu veríš neznamená nič. Nieje to založené na faktoch, len tvojich dojmoch a teda irelevantné. Problém je úplne inde, nie v práci /pracovnom čase ani v synovi. Ústredným problémom je vzťah ich dvoch. Rozdielne nároky a očakávania, možno nevykomunikovane problémy...
Úplne si odbočila od témy v snahe vyhrať nejaky neexistujúci argument ktorý si sama vytvorila a snažíš sa vyfabulovat problémy ktoré vôbec neboli predmetom príspevku. Načo vlastne..? Už dlhodobo je toto "kultúrou" na MK a je to veľká škoda.

terina25
7. sep 2023

@anjelicek26 ona,ako rozvedena zena s 2 detmi a moxno s hypo na krku ma dat vypoved z roboty???ja vazne len ziram nad tvojimi nazormi..
Presne ako pisala
@malasandrika tvoje nazory v poslednej dobe su uuuuplne cez ciaru .
Uvedom si,nie kazdy byva v Nemecku a ma plat 5000 eur. Tu makaju ludia aj za 720 eur v hrubom. A su radi,ze vobec maju robotu a nie to este dat len tak vypoved matka sama s 2 detmi. Ty sa absolutne ale ze absolutne nevies , vcitit,,do ineho cloveka. Stala sa z teba strasne necitliva osoba.

anjelicek26
7. sep 2023

@terina25 tak ked ma nocnu ci poobednu, ma ju cely tyzden, preto dozor cely tyzden par krat v mesiaci... sama pise, ze sa s nim ma ucit, dat mu jest atp. A urcite nema po sebe nechat v kuchyni bordel 😂 Takze ano servis okolo syna v dobe, kym tam ona nebude...toto robila doteraz jej dcera za nu. A ma si najst inu robotu, nie ostat bez roboty 🙄

@haley7897 ja som nikde nepisala, ze mal skvelu reakciu, len, ze je pochopitelna, pretoze oni nie su rodina... nikdy sa na ten smer neposunuli vo vztahu, ziju osobitne, chodia na rande, on ho nevnima ako svojho syna...

terina25
7. sep 2023

@anjelicek26 a nebol by len tak ,,NIEKDE,, ale bol by u svojej priatelky. Nie u susedy

zmrzlinka2021
7. sep 2023

@anjelicek26 ešte raz, čo znamená byť partnerom?

haley7897
7. sep 2023

@anjelicek26 a to je práve problém ktorý autorku zaskočil a chcela ho rozobrať. Ona si evidentne myslela, ze partnera ma. A mala za to ze deti sa do toho vzťahu počítajú tiež. Stačilo ostať v téme.

anjelicek26
7. sep 2023

Boze zeny ja na toto dnes nemam naladu 😂 Som strasna necitliva osoba 😂

Kazdopadne autorka - tri roky si po nom nechcela nic, vsetko si zvladala sama. Z jedneho dna na druhy od neho chces varenie, ucenie a dozorovanie syna. Nezijete spolu, ste stale (nepochopitelne) po troch rokoch vo faze randenia. Jeho reakcia je pochopitelna, je to velka zmena, ktoru ste si neprediskutovali. Mozno staci vychladnut a prebrat moznosti, ako to zvladnut spolu. A asi zacat spolocnym byvanim a ty priebezne posielat zivotopisy.

terina25
7. sep 2023

@anjelicek26 chce po nom varenie z jedneho dna na druhy?? Pisala dat mu jest. Ta nenapadlo,ze ona navari rano,kedze je doma a on mu to len zohreje? A keby aj mal navarit, tak co? Coby na tom bolo. Nic.a nocna,poobedna nemusi byt cely tyzden. Aj v tom sa mylis.
Mas pravdu,mala by si sa radsej venovat svojim detom a manzelovi. Ako pisat taketo nazory cez ciaru.

terina25
7. sep 2023

@anjelicek26 pises tu,ze si ma najst inu robotu. Lebo to je tak lahke najst si samozivitelka s 2 detmi a hypo na krku novu robotu zo dna na den. Tak sa prestahuj na vychod a striedaj robotu zo dna na den,ked si myslis,ze je to take lahke,si najst robotu a este sama s 2 detmi.

anjelicek26
7. sep 2023

@terina25 si nejaka rozbehnuta nie 😂 Ja si za svojimi nazormi stojim, nic zleho som nenapisala. Keby zili spolu, je to bezna cinnost "pomedzi", lebo veceria aj on, byva tam aj on, ale on tam nebyva, takze musi cestovat tam a aj nazad a robit servis, preto ta reakcia... mozno (ano zas fabulujem) ho prave toto najviac nastvalo - na spolocne byvanie som jej neni dost dobry, ale zadarmo babysitting to ano... novu robotu si ma hladat priebezne, nie zo dna na den, dieta ma doma uz len jedno, ano ma financne zavazky, ale ako pise ex byva v zahranici a asi to vyzivne taka katastrofa nebude... urcite by sa to s nejakou normalnou pracou dalo financne udrzat...

spadnutaslivka
7. sep 2023

@anjelicek26 ozaj sú regióny, kde ľudia makajú za minimálku (zatiaľ je to 700e v hrubom, ak sa nemýlim) a hoci je to naprd, držia hubu a krok, lebo 1. je taký plat na 90% pracovných pozíciach v okolí a 2. voľné pozície proste nie sú alebo je potom ešte horšie dochádzanie alebo iné priťažujúce podmienky. Proste nie vždy si ľudia len tak môžu vyberať.

terina25
7. sep 2023

@spadnutaslivka darmo jej to budes pisat. Ona zije uplne inde a nema absolutne sajn ako tu niektori ludia ziju.

terina25
7. sep 2023

@anjelicek26 kludne si stoj za svojim nazorom.aj ja mam ten svoj. A vacsina odpovedi tu ma podobny ako ja. 🤪

anjelicek26
7. sep 2023

@spadnutaslivka aj v tych regionoch to nie je nemozne, len tazsie. Pokial nebude posielat zivotopisy a nebude hladat, tak urcite nenajde. Situacia sa jej doma zmenila, dcera uz doma nebyva. Nejako to vyriesit musi. Zasa nerobi cely region na smeny... vzhladom na pristup priatela jej aj tak ine riesenie moc vychadzat nebude... lebo opatrovatelka na 4h kazdy vecer bude pomaly polka jej platu, ked piseme o minimalke...

@terina25 tak prijemny vecer teda 😅

ema22270
7. sep 2023

Autorka, drzim Ti palce, aby si nasla nejake riesenie, kto Ti syna postrazi. Tvoj partner sa nezachoval pekne, resp. po 3 rokoch vztahu, aspon vies na com si. Sem tam by na syna dozriet mohol. Vsak o tom je ten vztah, ty pomozes mne v tazsich casom, ja tebe... je to o podpore... tiez by sa mi to nepacilo.

spadnutaslivka
7. sep 2023

@anjelicek26 nie je to LEN ťažšie, je to nehorázne ťažké. Ale v pohode. Kým nezažiješ, nepochopíš. Ja nehovorím, že autorka urobila všetko správne. Je pár vecí, čo by sa dali vytknúť a hlavne, že zlyhala komunikácia medzi ním a priateľom, lebo zjavne s jeho pomocou počítala, len mu o tom nejako zabudla povedať včas. Mohla mať viac času na hľadanie plánu B (príp. C). Takto bude musieť chlapec skôr dospieť a maminka mu bude párkrát za smenu pre istotu volať, kým nenájde niekoho aspoň z bytovky, čo by naňho raz/dvakrát za večer aspoň zaklopal, či je všetko v poriadku. Ale je fakt, že priateľ sa po 3 rokoch mohol zachovať lepšie. Tiež by som s ním už do budúcnosti nepočítala.

ckocka
7. sep 2023

Súhlasím že 10ročné dieťa už by sa nejako mohlo zaobísť bez permanentného dozoru. A že hlavný problém je partner ktorý nie je podla jej predstáv - neviem, ale ak tri roky udržiavam vzťah kde si žije každý vo svojom a po svojom ( a nič proti takému vzťahu, poznám ludí čo sú v takom usporiadaní spokojní), tak musím byť dosť naivná duša ak čakám že sa to zmení v rodinnú idylku. Predsa ak takýto typ vzťahu nechcem, tak sa v ňom neplieskam tri roky.

pbra40
7. sep 2023

"Partnera" by som kopla do prdele. Zdielam suhlas, ze ak by bol milujuci a videl by, ze toto je oblast, kde sa bojis, podporil by ta.
Ak byvate v bytovke, skusila by som nejaku susedu poprosit, ci by tam nahodou 2x v ramcii poobedia poobednej, nezasla a neskontrolovala.

nikaeli
7. sep 2023

@anjelicek26 autorka nepotrebuje riešiť inú prácu. Potrebuje postrážiť - skontrolovať syna počas poobednej smeny.

Nie každé 10-ročné dieťa zvládne byť doma samé. A ja na tom nevidím nič zlé. Každý sme nejaký, aj v tejto otázke máme iné názory. To neznamená, že sme menej hodnotní ľudia. Moja dcéra by v tomto veku neostala sama doma ani za nič. Emocionálne by to nedala. Dnes má 16 a takmer ma 'nepotrebuje'.

dadis
7. sep 2023

@autorka a aky je vlastne dovod, ze nebyvate spolu? Podla mna si hladaj inu pracu. Vyzera to tak, ze vztah s panom je na konci a 10r dieta je lepsie vecer nenechavat same (poobede to v pohode zvladne).

katkaazoran
8. sep 2023

Pomoc od priateľa - 0 bodov, sex - nič moc..... 9 z 10 žien na MK si myslí, že tento vzťah nemá budúcnosť 👎

Strana
z3