Priateľ na mňa totálne kašle
Ahojte, mam taky problem s priatelom smebsa snazili o babo a neako sa nedarilo tak on si kupil psa a na mna teraz totalne kasle venuje sa len jej a nic mi nekupuje boli vianoce mala som narodeniny a nic som odneho nedostala...v jeho rodine ma nemaju radi...a este mu davam peniaze ☹..neviem v com je chyba ja uz neviem co dalej ☹
@lenula57 mysli v prvom rade na maleho. On by mal byt najdolezitejsi a zasluzi si pekne a pokojne detstvo s veselou maminou, nie tou co sa vecne trapi pre bezohladneho chlapa.
Sustred sa na vlastnu samostatnost, dokoncit skolu, zamestnat sa, aby si vas dokazala raz uzivit. Ak pojdes z jednej materskej do druhej bez toho aby si niekde pred tym pracovala, velmi tazko sa zamestnas.
Navyse dieta by malo byt vo vztahu ten posledny bod. Najprv by sa mal zo znameho stat velmi dobry kamarat, potom priatel a na zaver manzel. Dieta by malo prist do vztahu, kde ho obaja chcu a su schopni vytvorit prenho podmienky -a to nielen ekonomicke, ale aj socialne.
Sex patri do manzelstva, alebo do vazneho vztahu, kde vies, ze ak by dieta prislo aj neplanovane, o partnera sa mozes opriet -a to nielen na najblizsich par mesiacov.
Vztahy postavene na pociatocnej zamilovanosti, sexe alebo vdacnosti, ze je tenn druhy dobry nemavaju dlhe trvanie. Priatel je velmi nezodpovedny, ak nepracuje a chce dieta.
Otvor oci, prijmi realitu aka je a zacni sa spravat ako dospela zodpovedna zena. Inu radu ti dat neviem, vies co sa hovori: komu nie je rady, tomu neni pomoci, a ako citam tvoj pripevok, dokonale ta to vystihuje.
@lenula57 mozno v tom, ze uz davno nie ste priatel-priatelka, len si si to akosi zabudla vsimnut.
@lenula57 Cica to si robis srandu ze s takym chlapom este si? Naco? Kasle na teba a zrejme sa chce rozist ale caka kym urobis prvy krok. Alebo sa chce rozist ale nechce prist o tvoje financne prispevky. Aspon s tymto prestan. Nevrazaj peniaze do chlapa co na teba kasle - a podla mna akonahle mu financny pramen vyschne tak vyvola hadku k rozchodu.
To nie je chyba, ze s nim nemas dieta. To je stastie. Mas asi specialny dar narazit na hajzlikov (ale to sa da zlomit - musis niekde pridat kriteria a niekde ubrat;´-), nateraz by si mala od neho utekat, inak skoncis ako slobodna mamicka s detmi od dvoch roznych muzov, co na Slovensku nie je vyhra. Nestastna zamilovanost boli, ale nie navzdy, prejde to.
@lenula57 dovod, ze chcem mat dieta s idiotom kvoli tomu, ze pri velkom vekovom rozdiele sa nebudes mat cas ucit sa s tym starsim, ked budes mat babo, je podobny ako chciet mat dieta s cernochom, lebo mulati su krasne deti...
neurob si dieta, radsej zmaturuj, zbav sa muza, ktory ta vyciciava financne aj psychicky, radsej venuj peniaze a cas svojmu synovi. Byt slobodna matka s dietatom nie je hanba, kazdy sa moze pomylit, ale byt slobodna matka s 2 detmi od 2 roznych muzov - to sa budu ludia hned pozerat cez prsty. Zamestnavatelia tiez nebudu stat v rade, aby ta zamestnali. Ake peniaze mu davas? Rodicak? Ten je predsa pre tvoje dieta. Zit sa da aj bez muza, radsej spokojna sama ako nestastna s niekym.
Ak natrafis v buducnosti na spravneho muza, tak ucenie so starsim bude moct vykonavat aj tvoj muz. Bezne to tak v spravnom vztahu funguje. Ty si ale naucena, ze vsetko musis zvladat sama, ale spravny partner ti dokaze pravy opak. Neviaz sa na neho a zacni si vazit samu seba.
@mala_hobitka s tymi peniazmi skoncim lebo som tak dopadla ze nemam ani na tenisky ☹..ale este stastie ze pre syna mam vzdy odlozenu zeleznu rezervu ktoru vzdy pouzim ked je nudza ale potom ju vzdy vratim..
@nevelyn ach ale ked som bola uz tolko krat sklamana a hlavne pri tom co mam s nim maleho a opustil ma a vsetko som prezivala sama ☹..to ma boli najviac..
@lenula57 : sklamanie boli, ale tym si prejde skoro kazda zena. Ty si trpela, ked ta partner opustil a bola si smutna, ze ostatni sa o svoje deti staraju. Mnoho zien by skakalo od radosti, ze moze mat zdrave dieta a neriesili by, ze namu partnera. Ja som uplne z opacneho konca, nam sa dva roky nedarilo otehotniet, kym sa to podarilo, stalo nas to X tisic EUR a este viac psychickeho vycerpania, skoro sme sa rozisli apod. A tiez som bola smutna a uplakana, spytovala sa, preco to niekomu ide aj ked nechce a ja sa mozem potrhat a nedari sa. Proste beriem to tak, ze nikto nemoze mat vsetko, i ked sa to na prvy pohlad zda. Ked sa nam nieco zle stane, mozeme sa z toho aspon posilnit. Ty uz jedno dietko s volom mas, to sa stane kdekomu, ale nepoucit sa a robit si druhe s nezodpovednym partnerom, to naozaj nie je dobre, trochu zapoj rozum, nielen srdce a pockaj na niekoho, kto bude teba i dieta milovat, bude mat pracu, chut a snahu o vlastne byvanie a pocita so zavazkami. Ja som tiez chodila s chlapom, o ktorom mi rozum vravel, ze to bude pruser. Ale ked sme sa rozisli, plakala som ako male dieta. S odstupom casu, po tom, co poznam sucasneho partnera, dakujem Bohu, ze to skoncilo, pretoze mu nesiahal ani po paty. A sustred sa hlavne na tu maturitu, v tvojom veku mozes byt i chvilku single, nie je nutne mat vzdy po svojom boku niekoho, to dobehnes potom, ale vzdelanie sa bude hodit, uz len preto, aby si detom bola prikladom. Nestastne vztahy strasne vycerpavaju a iba okradaju o cas, ktory mozes vynalozit inak.
Ty ideš maturovať a už máš dieťa (nepíšeš s kým) a bývaš u frajera a skúšali ste splodiť ďalšie? Ty si iný Hans Christian Andersen. 😝 😝 😝
z toho az strasie, ze ake deti maju deti, vazne. Aj tie reakcie su velmi detinske...Ja si myslim, ze nie je vhodny cas na dieta u Teba a ani ten partner nie je zrovna vhodny na plodenie deti momentalne...myslim, ze jedno Ti bohate staci a frajera si najdi ineho...alebo urob ako chces, ale kto tie deti vlastne zabezpeci? Tvoji rodicia, ci? Ach, cele nepredstavitelne pre mna, sorry.
@lenula57 no urcite si dalsie nerob. jamam prveho syna s uplnym magorom a o druhe sme sa zacali snazit s manelom az po svadbe,ked sme uz riesili hypoteku. takze v prvom radesi najdi normalneho chkapa! sak uz si sa musela poucit z prveho vztahu,z ktoreho mas dietatko. najprv sa musite riedne spoznat aby ho nezaujimal viac pes ako dieta. ale poton by uz bolo neskoro. 🙂
pozeram,ze si dost mlade a naivne dievca.Nehala si si dieta od partnera,ktory ti jasne dal najavo,ze nema zaujem..naco to bolo dobre???
@lenula57 ty máš strach byť sama, bez partnera, bojíš sa, že tu nebude nikto, kto ťa pohladí, že nebude tvoj život taký, ako si si ho naplánovala - nájdem si aj s dieťaťom partnera, budeme mať spolu dieťa, budeme šťastní. Preto si enormne zľavila z nárokov na partnera a si s človekom, ktorý ťa ignoruje, vyciciava z peňazí. A dieťa? V terajšej situácii? To nemôžeš myslieť vážne! Napadlo ťa, že sa môžu narodiť dvojičky? A že sa stáva aj také, že sa narodí dieťatko postihnuté? Že môže mať zdravotné problémy? Maľujem čerta na stenu? Nie, rozhodnutie mať dieťa je veľmi vážne a zodpovedné rozhodnutie. V mojom veku by som mohla byť tvojou mamou, keby takto uvažovala moja dcéra, bola by som veľmi nešťastná a radila by som jej od tohoto somára odísť a v najbližšej dobe partnera nehľadať, lebo potrebuješ nájsť sama seba. Naozaj nepotrebuješ v dvadsiatich rokoch mať dve deti od dvoch mužov, ktorí ti na ne neplatia a ty sa dostaneš do veľmi zlej situácie. Nerieš chlapa! Rieš v prvom rade školu, potom prácu, aby si dokázala stáť na vlastných nohách. Budeš si viac vážiť sama seba a potom si ťa budú vážiť aj muži a nebudeš priťahovať takých,o ktorých by väčšina žien ani nezavadila. A o dieťati uvažuj s mužom, ktorý si ťa nielen bude vážiť, ale bude mať rád aj tvojho syna a bude schopný sa o vás všetkých postarať. Držím ti palce, aby si svojho partnera začala vidieť reálne a čo najskôr sa na neho vykašlala, lebo s ním zabíjaš čas, potrebuje ťa len na sex 😝
Ja by som ti poradila, ze staraj sa o maleho, uc sa a zmaturuj, a aspon na nejaky cas zabudni na chlapov..... Podla nazorov si velmi nevyzreta a detinska, nerob si zbytocne problemy, lebo podla toho zostanes ked sa podari sama s dvomi detmi.... Predpokladam ze ten tvoj amant bude v takej istej vekovej skupine,,, pozri sa nato realne, nemas z neho nic ani po citovej ani praktickej stranky,, ty dotujes chlapa z tvojej materskej???? sa spametaj ... odtrhujes svojmu dietatu kvoli somarovi
Bože, ja som myslela, že takého vymyslené príbehy tu vypisujú detičky len cez prázdniny, ale zdá sa, že už stále. Choď do školičky moja a hraj sa a nie si tu vymýšlaš.
Ak je toto pravda tak mi prosím vysvetlite kde má rodičov? Ja mať nezmaturovanú céru s malým deckom tak sedí u mňa doma na riti a učí sa a nie že bude liezť do postele s ďalším chlapom. Och..... Je mi zle 😲

@lenula57
nehovor "hop", kym nie si vdanej situacii..to co bude o x rokov, je tazke povedat...a aj to, ako by si fungovala s pripadne dalsim babatkom. Ale teraz v momentalne v tvojej situacii nie je dobre riesenie mat dalsie dieta. A dovody?
- si velmi mladucka a potrebujes trochu tym zivotom prejst a zocelit sa
- mala by si vystudovat, najst si pracu, par rokov odrobit - postavit sa na vlastne nohy a nebyt od nikoho zavisla!!!
- človek s ktorym momentalne chodis sa uz "prejavil", uz teraz na teba kasle - je to muz na cely zivot pre teba a vhodny otec pre tvoje deticky??
- s jednym dietatom sa lahsie "prederies" ako s dvoma...
Takze nekomplikuj si zivot, chran sa pred tehotenstvom... a tieto veci neries najblizsie roky...