Priateľ nechce bábo ale ja áno. Čo mám robiť?
Priatel si totiz mysli,ze mame kopu casu. 😝 Mozno preto,lebo studuje.
mam podobny problem a riesenie je asi tiez len cakat a mozno mu to dojde 🙂 aj ked verim, ze aj ty mas podobne stavy, ze uz nevies, ako dalej a co s nim, aby to pochopil 😉
hlavne sa nesnaz otehotniet bez jeho vedomia!!! zostanes potom sama s dietatom...
ak priatel studuje tipujem ze je mladsi ako ty asi by to nebolo vobec rozumne nakolko pochybujem ze ste financne zabezpeceny skus rozmyslat prakticky v konecnom dosledku aj ty si este velmi mladucka mas cas v pohode do 30tky ked dostuduje a jeho nazor sa na dieta nezmeni tak ja by som asi zvazila ci vobec ma zmysel s takym chlapom ostavat ako pise traktor babatko musite chciet obaja az sa to nezmeni za par rokov tak DOVIDENIA
som podobneho nazoru...rozhodne nechci ostat tehotna s niekym, kto dieta nechce a povedal to jasne...premyslala si, co by bolo, keby dieta nakoniec neprijal a opustil teba aj jeho??...dieta je obrovska zodpovednost...a starost...samozrejme aj radost, ale pride skutocne prava radost ked sa budes borit len v starostiach? drzim palec! zamestnaj si hlavu, ako zabezpecis dietatu buducnost, sama prides na vela veci vopred...
no to tiez poznam - ja chcem druhe babo a manzel nie 😝 ujasni si s nim, ci naozaj chce dieta, aby si nestracala cas s niekym, kto ma ine hodnoty ako ty. a ak chce, len chce pockat, tak bud trpezliva a cakaj. a ako pise anitab, pokus sa zamestnat si hlavu niecim inym, venova sa sebe a tomu, na co potom uz cas mat nebudes... chlapi su podla mna vacsinou taki opatrni /ak su zodpovedni/, treba ich trochu prehovarat - aspon zo skusenosti mojej a mojich kamosiek badam. my zeny nejak prirodzene tuzime po dietati, byt tehotna, sme na to predurcene /teda zas nie vsetky, ale vacsinou/. drzim palce
zvlastne polozena otazka 😉
no nijak...ak ich chce, len nie teraz - co je mimochodom rozumne, ak este studuje - tak je to v poho, par rockov pockas, casu mas dost..ak je tvoja tuzba po babatku nejaka nezastavitelna, a cakat nechces, nemozes, dohodnite sa.
ak deti mat tvoj partner nechce vobec, a ty ano...tak papa..🙂 vela stastia
ak chces ist podla nejakeho postupu, tak potom najskor by ste mali mat vlastne byvanie, nie sa tlacit u rodicov - nepises o tom nic,
takisto, on studuje, takze z coho by ste zili? ma zaruceny prijem ked dostuduje? dieta neprezije len z lasky......potrebuje aj ine zazemie, a ked priatel dostuduje a nebude mat hned pracu ktora vas vsetkych troch aj uzivi, co je pravdepodobne, tak budu len nezhody, lebo on to predsa chcel odlozit - ty si tlacila.....
to nie je len o maznani sa s babatkom, to je o obrovskej zodpovednosti a vytvoreni domova, kde sa dvaja zhodnu a spolu sa na male tesia.... vy sa neviete zatial ani zhodnut, ci tvorite nejaky domov...to teda fakt netusim.
plus..stava sa, ze babatko ma problemy, takze treba este ovela viac penazi, ako staci inym ludom so zdravym babatkom, pretoze stale treba nejaku specialnu vyzivu, masticky, lieciva ☹
co sa veku tyka, mas este cas, ak ti genek.nepovedal, ze ak nie teraz, tak neskor to uz nepojde.....
aby si tu potom nezahlcovala stranky v temach o tom ako ta opusta priatel, ake je strasne byvat u svokrovcov, ako sa neda vyzit z materskej, lebo chlap nerobi, takze ste chudatka, lebo sa po skole nevie zamestnat, prip. ho ani nevidis, lebo musel ist robit "von" a ty si na vsetko sama a ake to je nespravodlive.....
mas moznost vybrat si, tak si vyber, ci vytvoris casom dietatku pokojny domov alebo teraz risknes totalny stres, ze ved nejak to dopadne.....
pisem ti tak, lebo som bola v podobnej situacii, ale uz manzel - studoval popri praci, takze prijem sme mali obaja. aj vlastne byvanie - hypoteku sme vladali splavat, aj s prihliadnutim na to, ze by sme pri babatku o moj prijem prisli. on este nechcel - ved studuje, chce si potom oddychnut, popri praci bolo studiu, tazke.
takze z mojho tehu bol najskor vykolajeny, ale potom sa uz tesil a teraz je strasne stastny! ALE - nestresuje sa, ze nema po skole robotu, nestresuje sa, ze nemame na jedlo a najom a hypo, nestresuje sa, ze byvame u rodicov.....
takze posud sama v akej ste situacii..........
ahoj, nepises kolko mate rokov, je rozdiel ci 19 alebo 29. Ak ste 19rocni a studujuci, tak by som pockala. Ale ak myslis, ze mate nato vek, treba sa porozpravat, ci a vobec kedy chce priatel dieta.. aby si s nim zbytocne nestracala cas niekolko rokov a potom nic z toho:( drzim paste.
Ahojte, som tu nová a trápi ma podobný problém.Mám 23 rokov a chodím 3 a pol roka s priateľom, ktorý má 25. Vlastne bývame už spolu asi 3 roky. Obaja pracujeme a chodíme na VŠ. Doteraz bolo všetko fajn, dalo by sa povedať, že máme ukážkový vzťah. No už si to nemyslím. Iba náhodou som zistila, že asi rok žije priateľ v presvedčení, že dieťa nechce. Nemyslím tým teraz, momentálne, ale celkovo v budúcnosti. Keď sme spolu začali chodiť, nevedel presne povedať či áno, alebo nie, proste prišlo mi, že v budúcnosti raz chce mať deti. Včera sa mi priznal, že už vyše roka cíti, že ho nechce ani potom, no zároveň odo mňa očakáva, že s ním zostanem a že po svadbe budeme len dvaja. Mňa to dosť vzalo, pretože ho veľmi milujem a dieťa s ním chcem mať! Keď som sa spýtala, či sa to môže ešte zmeniť, povedal, že nevie. Ja však nechcem zbytočne márniť roky s človekom, ktorý dieťatko nechce. Viem však, že aj on sa trápi, on sa skôr obáva toho, že ho nechám. Neviem čo robiť. Viem, som mladá, na dieťatko niesom pripravená, ale o pár rokov naň pripravená budem. Čo robiť? Čakať? Či sa rozísť ešte teraz?
@myskacici ahoj, musis otazku vlozit do niektorej z diskusii .. tu ti dali link na otazku ale tu moze kazdy napisat len raz, takze sa nedozvies to co potrebujes lebo uz pisali odpovede na povodnu otazku
(nechapem preco takto chaosia ludi - ved na fore je potom este vacsi neporiadok nez keby vznikla nova otazka/diskusia)
k teme: ak je o tom naozaj pevne presvedceny, asi by som prehodnotila vztah s nim .. ked ty chces mat deti, tak je to fakt strata casu 😔
nedavno v sudnej sieni jedna prepichovala kondomy 🙂
no, celkom dobrý nápad s tým prepichovaním kondómov, ale len vtedy, ak by ten priateľ potreboval trošku "postrčiť"... t.j. dieťa by v zásade neodmietal a niekedy v budúcnosti by ho mal v pláne...no, ak vôbec neuvažuje o potomkovi, je pevne rozhodnutý a nie je to len chvíľkový pocit, ale životné "krédo" a teda ani časom by sa nič nezmenilo (tým narážam na to, či sa náhodou v tejto chvíli necíti byť len nezrelým na výchovu potomka ... a možno o pár rokov "dozreje"...), tak tu by som fakt nestrácala čas ... znie to tvrdo, ale ... ak ty uvažuješ o dieťati, aj keď možno je to zatiaľ len ďaleká vízia, tak naozaj s takým človekom nezostávaj ... len, ak by si mala aj ty podobný pocit ...
My sme tiež "chodili" ... teda skôr bývali ...spolu 4 roky, potom sme sa vzali a tiež sme si ešte také dva roky "užívali", resp. nikam sme sa neponáhľali ... ale to, že niekedy v budúcnosti chceme dieťatko sme vedeli a plánovali obaja ... (dokonca manžel viac ako ja...) ... 😉
Ak nechce, netlac ho do toho...moze sa potom stat, ze keby prisiel drobec na svet, bude ho od zaciatku odmietat...ak mate mat drobca, tak potom to musi chciet aj on...zazila som vo svojom okoli dokonca aj to, ze zena si myslela, ze ho to zmeni, ked sa drobec narodi...do pol roka boli od seba a do roka rozvedeni...daj mu cas (i ked ja strasne nerada mam pojem "daj chlapovi cas" , lebo oni potom maju cas na vsetko...)
Daj tomu čas..Určite i nanho príde reprodukčné hrašenie 🙂
turbakova tak aj ja sa pridam z priatelom sme uz dlho no sexik sme maly pekny,,,ale po planovani babetku sa zmenil sex aj priatel ,chcem povedat po tolkych sklamaniach a potratov uz to neni ten priatel akeho som mala v posteli emoticon neviem nedari sa uz dlhu dobu ten sex ochladol neni taky ,aky bol pred planovanim babom ,teraz je taka kriza priatel nechce teraz babo ,lebo je sklamany ze sa nedarilo,,,no a sex hm ten je tak ze ak ja ho nedokopnem tak ani neni jemu proste sex uz nechyba neviem co sa stalo kde je chyba ,,nema vobec chut na sex raz do mesiaca a ta rychllovka hm cudne ,zeby sa zmenil tak alebo bude nieco ine v tom ach jaj baby na nervy som viem ze ma ma rad a ze je mi verny ,ale nerozumiem prreco taka zmena kde je chyba skusim sa szim porozpravat a povie uz som ti to viac krat povedal,ale to neni riesenie sa stale vyhovarat co mam robit ja ho mam tiez velmi rada ,lenze chcem aby bol ten clovek akeho som spoznala ,,chcem babo a mam strach mu tu opakovat po tolkych sklamaniach mame pavzu a sex ani nehovorim raz do mesiaca emoticon prosim blbe komenty si nechajte chcem pocut vasu radu poradit neviem co am robit aby sa nas ten vztah zmenil aj ten sex

na to nie je postup...dietatko musite chcet obaja...daj tomu cas 😉