Priateľ nechce naše ešte nenarodené dieťa
no ahojte, dlho som rozmýšlala či sem napíšem, nechcem rozoberat problemy medzi priatelom a mnou ale mam pocit ze skoncim asi u psychiatra s inim problemom, mame krasne babenko este nema rok obaja ho neskutocne lu bime, problem je vsak ze sa nam podarilo druhe babo, on mi na to povedal ze on ho aj tak nebude mat rad, ani nemozem nikomu povedat ze som tehotna lebo on zatlka ale uz to bude 4 mesiac a ja sa neviem dostat ani k doktorke na vysetrenie pre knizku a ultrazvuk lebo mam to daleko a s babom tam nemozem... som na vazkach co robit, nemozem pred nim dieta ani spomenut lebo je hned nervozny a nemam ho zatazovat!!!! nechcem aby sa robili medzi detmi rozdieli ze teba lubim a ty si cudzi, chcela som ho za to opustit aby nemohol druhemu babu ublizit svojim spravanim ale prve babo ho strasne lubi tesi sa z neho, neviem co mam robit pre mna ako buducu maminu číslo dva to je strasna bolest a strach co bude s nami co bude s detmi ako to na nich bude vplyvat, nedokazem sa pozerat na to ako moje dieta vyska od radosti a tesi sa ked ho vidi a on len prejde okolo a ani si ju nevsimne, ten smutok co ma uz teraz v ociach je strasny ??to robi len ked sme pohadany, nejde k babu lebo som tam ja?? co potom bude citit to druhe dieta ked ho bude odstrkovat, alebo mam cakat kým ho to prejde a zmeni na to nazor ked to male uvidi, kaslem uz na neho lebo toto moze spravit len uplny chrapun povedat matke svojho buduceho druheho baba ze on ho aj tak lubit nebude, som s nim asi uz len pre prve babo lebo ho velmi lubi a nechcem jej ho brat, chcem len dobro pre obe moje deti, to je strasna dilema a kazdy den s nou zaspavam a bojim sa ako to bude, nebol taky vzdy vsetci hovorili len o tom ako lubi deti, a teraz mi spravi toto... neviem co mam robit, nenadavajte mi akasom hlupa to uz viem aj sama, potrebujem sa len niekomu vyrozpravat , mozno si nechat poradit len to uz v sebe nevladzem drzat
@dukokatka zarazila mne otázka daju sa vobec nelubit deti?? měla jsem manžela , nevěděla jsem jak mu mám říct že jsem těhotná , nebo se choval poslední dobou ke mne divně, čekala jsem na vhodný čas ale přišel na to dřív než jsem mu to stihla říct, syna nechtěl a jak se narodil přežívali jsme a nakonec nás vyhodil z domu , byla v tom jiná žena bohužel, řek mi že mne a syna nemá rád a to do očí , nemělo cenu zachranovat manželtví, naštěstí syn byl malinký dnes má jiného tátu a původní nejevil a nejeví vůbec zájem , takoví chlapi můžou být, člověk musí žít dál i bez něho
@pavlinka2003 Dospelý chlap nemá byť čo zaskočený dieťatkom. O to viac, že už jedno má, vie ako sa "robia deti", že ich nenosí bocian. To dieťa sa na svet nepýtalo samo, tak ke´d si užíval sex, mal myslieť aj na možné následky - či on pri tom nebol?
Navyše 4 mesiace sú dlhá doba na to, aby "počiatočné zaskočenie situáciou" spracoval do reality.
Bez urážky na vašom vzťahu je niečo choré, možno sa mýlim ale zaváňa to psch. týraním.
Chvať sa takto k tehotnej žene, krvácajúcej brániť navštíviť lekára, nezabezpečiť postráženie dieťaťa je choréé, ďaleko za hranicou normálnosti.
To, že ty sa rázne nepostavíš za seba a oficiálne nezverejníš svoje tehotenstvo, nenavštíviš lekára tiež nieje normálne.
Mám zdrav. vzdelanie - neviem či vy naozaj nechápete vážnosť situácie - krvácajúca tehotná žena ktorá ešte nebola u lekára. Riskuješ život dieťaťa a vážne ohrozuješ svoje zdravie.
Na tvojom mieste by som vyhľadala svoju rodinu a hľadala pomoc tam. Nezostávala by som s takým mužom už len kôli deťom. Aj to staršie, čo ho má tak rado už teraz trpí tým, že keď je naštvaný na teba ignoruje ho.
Zaslúžiš si viac. Prajem Ti veľa síl a čím skôr navštív lekára. Žiadny chlap Ti nestojí za Tvoje zdravie.
,
@pavlinka2003 Máš rodinu alebo priateľov kam ísť?
@pavlinka2003 No...........tak si sa teda vyrozpravala........... sme si ta precitali........ hmmmmmm 😒 🙄 🙄 🙄
@pavlinka2003
Mozes mat aj mimomaternicove tehotenstvo ked priebezne krvacas a boli ta brucho. Nechcem ta strasit, ale urychlene by si sa mala vybrat na gynekologiu. Poziadaj matku, sestru, pribuznych, susedku...ak sa tam nemozes dopravit s babom sama. Vysvetli situaciu, uvidis, niekto s tebou pojde.
A tvoj chlap? Pride mi, akoby mal nejaku psychiatricku poruchu, nie je normalne, aby si nepripustal skutocnost, to zdravy clovek nerobi. Takze, s nim ty nic nespravis, neries ho, staraj sa o seba a hladaj pomoc inde, ty ho nevyliecis. Vidis, ze u neho nemas oporu, najdi si ju u mamy...susedky... kamosky... a vsetko jej povedz. Najprv si musis dat do poriadku zdravie.
@pavlinka2003 Pavlinka, nechcem tu mudrovat, ale ako tu uz niektora nacrtla, zavana to psychickym tyranim... viem, o com hovorim, aj ja som dlho hladala dovody preco zostavat vo vztahu s takym clovekom... pridlho... treba mu dat na javo, ze nie okolo neho sa toci zem... ak sa mylim, tak prepac, v tom pripade si naozaj musite dat do poriadku v prvom rade Vas vztah, lebo zarucene to skripe...
ale ak sa nemylim, nemas dovod zostavat s takym clovekom a riskovat psychicke zdravie svojich deti... tvoja dcerka je malicka, ked sa nebude stretavat s otcom, rychlo zabudne a oblubi si inych ludi, lepsich... lebo to fakt nie je normalne, ze sa jej neprihovori, ked sa hneva na teba... bude sa ti takto mstit, cez nevinne stvorenia???
a co sa tyka tehotenstva, nevahaj a chod k lekarovi... takto ohrozujes zdravie Vas oboch... necakaj na neho, kym bude chciet pripustit, ze dieta je na ceste...
ak chces, napis mi sukromnu spravu, rada s Tebou popisem...
@ematko29 no velmi nesuhlasim, zavisi to od dietata...moja by sa tam hadzala o zem nervozna, zla, v aute by prevrieskala, taze by som s nou najskor niekde havarovala a na vysetreni jedine zeby som mala roztiahnute nohy a ona mi sedela na bruchu... su dobre deti, ktore sa daju vziat vsade a zle, s ktorymi nemozes ani do obchodu, ani na vysetrenie ani nikde ako moja
@pavlinka2003 ok, je to priatel, nie manzel, takze Ti nemozem navrhnut rozvod, je to este lahsie, odid od neho. To co je za somara? Nema nejakych 24 rokov? Aj menej?
A este mu povedz do buducnosti, ze ked nechce mozne nasledky sexu, tak radsej nech si da odrezat gule 😠 😠 😠
@pavlinka2003 a este jedna vec, nikdy som nechapala, ako je mozne, ze niektore matky splachnu svoje novonarodene dieta do zachodu, do latriny, ci vyhodia. Uz to chapem, su take zmanipulovane svojimi partnermi, ze aj ony pochopia, ze to dieta v ich bruchu je na obtiaz ☹ ☹ ☹ a nehodne zivota 😢 😢 😢
Prosim, urob nieco, aby toto nebol pripad u vas 😔
V prvom rade by som isla k lekarovi, aby vas skontroloval, ci je vsetko v poriadku, ci sa dieta spravne vyvija. Nepovazujem to za zodpovedne a uz vobec nie od matky, ktora uz jedno dieta ma. Zavolaj si trebars taxi, znameho, suseda, nech ta odvezie k lekarovi. V druhom rade, chlap ktory sa takto chova, nie je chlap. Uteka pred realitou, pred ktorou sa aj tak utiect neda. Lebo uz ani na interupciu nemozes ist. Vzchop sa a zacni rozmyslat nad sebou, nad tvojim dietatom a nad tvojim nenarodenym dietatom. Uz je na vsetko neskoro a ani jeho spravanie voci vam nic neriesi. Sustred sa teraz na vas a vsetko ostatne doriesis po porode.
adri226 - súhlasím s tebou v obidvoch príspevkoch...
pavlinka2003 - prosím ťa - to čo máš doma za chlapa? Koľko má rokov?
Z toho čo tu píšeš - usudzujem že ten tvoj asi nemá všetkých 5 pohromade...
Keď nechce mať s tebou deti, tak nad nejakou ochranou ste nerozmýšľali? To jedno dieťa bude mať rád a to druhé nie? Veď sú obe deti jeho...
No myslím že sa bojí zodpovednosti, je to obyčajný truľo...
A ty by si mala ísť čo najskôr k lekárovi - rodičia ti nemôžu pomôcť? Alebo kamoška, sesternica, susedka...?
Ak nie - tak zober dieťa a choď k lekárovi s malou...dobre poobliekať, nabaliť jedlo, plienky, hračky a ide sa autobusom, vlakom atď...zatiaľ čo budeš u lekára, sestrička na malú dá na tých 10 minút pozor...
Môj manžel chodil na týždňovky autom, nebol doma a všetko som si takto sama obehala - autobusami...
Keď už ten tvoj nemá štipku zodpovednosti, tak by si ju mala mať ty....PREBOHA VEĎ JE TO TVOJE DIEŤA.
Ak máš zdravotné problémy, a si v 4-tom mesiaci, niečo sa stane...to čo chceš povedať lekárom? Že si nevedela že si tehotná? No aby si z tohoto nemala problémy...?
OHROZUJEŠ ZDRAVIE DIEŤAŤA A AJ SVOJE!!!
A na tvojom mieste by som sa na takéhoto DEBILA vykašlala, našla si chlapa ktorý teba a tvoje deti bude mať rád...
@pavlinka2003 poznám 2 rodiny, kde chlapi odmietali posledné dieťa, chceli, aby manželky šli na interupciu. A teraz sú to ich milacikovia, dokonca obe tieto deti sa o rodičov najviac starajú a zaujímajú. Další chlap nechcel druhé dieťa, lebo sa bál, ze ho nebude milovat tak ako to prvé. Chlapi sú niekedy zvlastni. Je prirodzene, ze Vás jeho reakcia trápi, možno za pár rokov sa za ňu bude hanbiť. Vydrzte, kým sa malé narodí a uvidíte. Ak sa bude naďalej správať ako nezrely sebec, zariadte si život bez neho.
@ematko29 moja my mame aj do obchodu 20 km, z porodnice domov cestovala 130 km, cize v kuse cestujeme, aj na dovolenky aj hore dole medzi slovenskom a chorvatskom..clovek by si pomyslel, ze take dieta je zvyknute na vsetko, a nie je a ja som z nej uz na prasky:( pred kazdou cestou neze jej, ale sebe davam kinedril, po ceste poldeci na ukludnenie nervov...moja je absolutne nemozna, nic sa s nou neda robit, a to je stale medzi ludi / robime v turizme/ stale na cestach, ja som od malinka zboznovala cestovanie , preto som tak sklamana, ze s mojou ani do obchodu nemozem ist...vcera sa ju v DMku snazili uplatit balonom, aby prestala vrieskat a bez sance..a nema zaiden dovod, len fanty..
Preto je momentalne pre mna vobec tato tema s druhym dietatom nepredstavitelna, a uz kebyze sa stalo / a muzovi by som ho neodrezala, ako sa mu pravidelne vyhrazam/ tak by som od neho ocakavala max. pomoc a nie este ze ma hormonalne problemy ci bude mat to dieta rad alebo nie...
@pavlinka2003 nic v zlom ale tvoj priatel neni chlap ale obycajne hovädo bez kuska charakteru
a k tebe? ja neviem ale co zijes na konci sveta? nemas nikoho kto by ta odviezol V profle mas okres BA vies kolko mamiciek by ta odviezlo k doktorovi keby si tu napisala?????
ohrozujes v prvom rade nenarodene dieta ptoom seba a mne keby chlap povedal ze to dieta nebude lubit tak nehavam a idem prec, radsej sama ako z kretenom. a ze je dcerka naviazana ma len rok zvykla by si
@pavlinka2003 moja, trtul ihned k lekarovi!!!! ak dieta nechcel, mal ta o tom presvedcitdo tretieho mesiaca, teraz je neskoro. potrebujes, aby tvoje druhe dieta bolo zdrave! alebo chces riskovat jeho /nebodaj aj tvoj zivot, ci zdravie? takze v tomto momente neries svojho (polodementneho) chlapa ale zbal svoje male a aj s nim utekaj na gyndu - ci je to na kraji sveta? alebo si to predstavujes, ze nebudes do deviateho mesiaca chodit k lekarovi a potom porodis doma vo vani??? ved uz jedno dieta mas a vies, co lekarska starostlivost obnasa. potom, ked poriesis ultrazvuk, knizku aj vysetrenia, zacni si pripravovat veci pre babo. a potom v zdravi porod - a potom sa mozes rozhodnut - podla toho, ako sa bude tvoj (polodementny) chlap spravat, ci s nim ostanes, alebo ako budes veci dalej riesit. a povedz vasim / svokrovcom, ze si tehotna, povedz to kamoskam a neskryvaj to ! v tomto momente si najpr matka a potom partnerka - a to uz atka dvoch deti.
@pavlinka2003 nečítala som diskusiu, prepáč, ale ty tomu primitívovi, ktorý s tebou splodil dieťa a nechce ho?! hovoríš priateľ?!
@pavlinka2003 Nečítala som všetko čo ti baby radili alebo ako to pomôcť ale môj názor je taký, že by si sa s ním mala porozprávať. Ak si ťa bude chcieť vypočuť a prídete k rozumnému záveru tak je to super, ale ak ťa nebude chcieť počúvať a bude stále trvať na tom, že to dieťa nechce tak ja osobne by som s ním neostávala ani o deň dlhšie. Presne ako si napísala, je to chrapúň. Je to hlavne na tebe ale ostávať s človekom, ktorý už teraz hovorí, že nebude ľúbiť svoje vlastné dieťa je zbytočné. Toť môj názor. Dúfam, že sa zmení a bude k bábu taký lásky plný ako k prvému. Držím palce a ešte určite treba ísť k lekárovi...to by malo byť prvoradé...a malé ti postráži aj sestrička kým ty budeš u doktora...aspoň u nás to nieje problém
@pavlinka2003 A ešte. Splodiť dieťa nieje ako kúpiť hračku, že sa proste rozhodne, že ho nechce tak sa naň vykašle. Každý človek by mal ovládať, že čo sa môže sťať ak vlezú spolu do postele. Ty sa proste musíš pozbierať a starať sa o svoje už 2 deti
@pavlinka2003 ach, je to smutné keď takéto niečo vôbec vypustil z úst, urobiť decko áno, ale starať sa a ľúbiť už nie?? ja by som asi nedokázala s ním zostať, ani kôli malej, veď je ešte malinká, za pár dní zabudne 🙂 a ty sa pri ňom budeš len trápiť a stresovať...čo ak sa situácia nezmení ani po pôrode? je to strašný blbec a primitív, prepáč ale je to tak 😠
ahoj obdivujem ta jak s takym magorom mozes aj zit urcite bol taky aj predtym co si mala klapky na ociach a este druhe dieta s takym chrunom .na tvojom mieste by som to riesila s gynekologom a dala si to zobrat lebo si tak podrbes zivot az strach a zit s nim len kvoli tomu ze ma peniaze srala by som na neho a kedze ti si len na materskej a starat sa o dve deti to je pekna zataz .vzdy bude robit rozdieli taky chlap si zasluzi dobre prefackat aby rozum dostal
@pavlinka2003 preboha, žena, spamätaj sa! ☹
ako môžeš žiť s chlapom, ktorý ti povie, že nebude ľubiť dieťa, ktoré ti urobil? chceš dobro svojho dieťaťa? ktorého? myslíš, že vaše prvé dieťatko si zaslúži takýto otcovský vzor?
a čo urobiš, keď porodíš? tiež budeš rodiť na tajňasa, aby nik o ničom nevedel??? a nechcem si nedajbože predstaviť, kam až by to mohlo ešte zájsť 😝
vravíš, že partner "miluje" vašu dcérku, no pri každej vašej hádke na ňu ani len nepozrie... 😒 to je tá neskutočná otcovská láska? takto si ju predstavuješ? 😝
neviem, čo očakávaš... si sa vyrozprávala a teraz čo? to je všetko? máš snahu niečo zmeniť?
si v 4tom mesiaci, švihaj k lekárovi po tehotenskú knižku... a prepáč - nevyhováraj sa, že sa nedá... ja som bola tehotná druhý krát po necelých 9tich mesiacoch, malá so mnou chodievala na poradne.... neverím, že sestrička ju v čase vyšetrenia nepostráži ! (ak teda nemáš rodinu, priateľov, nikoho, kto by ju na hodinku - dve postrážil)
okrem iného - pamätaj, že pokiaľ nechodíš do poradne namáš nárok ani na tzv. pôrodné... zákon vyžaduje pravidelné gynekologické prehliadky u tehotnej ženy
@pavlinka2003 napis radsej ako si dopadla u doktora na vysetreni, na neho sa vykasli a rob akoby neexistoval.Drzim palce aj tebe aj obom babetkam!
@pavlinka2003 necíť sa menejcenne ani nejako podradne. Je to tvoj muž, sú to jeho deti. Možno keby si bola trošku ráznejšia, možno by sa spamätal. Tie deti si si nespravila sama, bol pri tom, tak čo riešiť. Na celú pusu by som vykričala, že som tehotná, nech ho uklincuje za jeho správanie okolie, keď je taký ..... Ja by som snáď naroila naňho taký krik, že by sa zbláznil. Ukáž mu, že aj ty si osobnosť a to, že si doma neznamená, že si na ňom závislá úplne.. Keď sa nespamätá, tak je to aj tak jedno, odišla by som, ja by som z takým chrapúňom nevedela existovať.
A že ho malá ľúbi? ešte je malinká, oko príde, tak odíde. Najpodstatnejšia pre dieťa si ty.. v tebe musia mať deti oporu a cítiť a vedieť, že tu pre nich budeš stále ke´d bude treba
@pavlinka2003 sadni na autobus, a chod k doktorovi, autobusy snad su...lebo sa ti moze stat, ze nedostanes kocikove...a rozobre svoj problem trebars s maminou,poradi ti...
@pavlinka2003 a potom, je to iba priatel, ziadny rozvod, nic, zbal mu kufre, nech tiahne....debil jeden...zabila by som ho...

chod cim skor k lekarke,nemysli na to co on povie ,musis mysliet teraz aj na to druhe dietatko ktore nosis lebo ono to vsetko citi aj ked je iba v brusku.Vsetko ako sa matka trapi alebo je stastna citi aj tvoje dietatko v brusku.Dohodni sa s mamou a chod tam s nou aj s dcerkou,ale urcite chod.Zivot je dar od Boha,tak sa tes,on vie jediny co robi.Myslim si ze tvoj muz teraz je taky zmeteny,boji sa co bude ked budete mat 2 deti ci to zvadnete a hlavne zodpovednosti za ne.Hlavu hore zi a tes sa zo zivota.Dalej lubte dcerku je to krasne a ver ze ked pride druhe dietatko ze ho bude mat tiez rad.,som si ista.Daju sa vobec nelubit deti,neverim tomu.Ukaz mu ze vy to zvladnete,tes sa a uvidis ze aj on postupne zmeni nazor.DIETA JE DAR,VAZTE SI TO.