Priateľ nechce svadbu
Ahojte pomôžu aj rady ale skôr sa chcem vysťažovať....som tehotna s priateľom sme nedavno začali spolu byvať...vlastne to spoločne byvanie malo byť ako taky dalši posun vo vzťahu lenže kratko pred sťahovanim som zistila že som tehotna.....keď sme to oznámili rodinam samozrejme hneď otazky typu Kedy svadba alebo jeho mama navrhla že aspon zasnuby a tu nastal zlom....mne to tiež pride logicke ale priateĺ doslovne ucukaval pred touto otazkou že najprv sa musi poriešiť vlastne byvanie aby sme vypadli s podnajmu a podobne až potom toto...alebo keď niekto v okoli ma svadbu hneď ma reči o tom ako si ničia život....neviem či je to hormonmi že so mnou trieskaju ale po poslednej takej reakcii mi to prišlo luto, porevala som si a prišli mi zrazu myšlienky že OK zrejme bude lepšie keď ostanem s malým sama bez neho a nech si má svoju slobodu...niekedy fakt neviem a rozmyšlam prečo je vlastne so mnou :(
Keby bola svadba riesenim na vsetky problemy a keby vsetky problemy vo vztahu po svadbe zmizli ako mavnutim carovneho prutika, tak nemame 50% rozvodovost a tolko diskusii o rozvodoch. Lepsi dobry vztah s dobrym partnerom a dobrym otcom deti bez svadby, ako riesit o par rokov rozvod a aj po nom zostat s holym zadkom a sama s detmi. Ak sa teda niekto utesuje, ze svadbou sa aspon nejako dostane k majetku.
Ved nikde nie je napísané, ze ak otehotnies,musite sa vziat.a ani on to nevylúčil.my sme tuez najprv postavili dom,porodila som a az potom sme sa brali.muz to sice nepovazoval za potrebne,ale ja a aj jeho rodicua sme trochu zatlacili.nebranil sa 😀
@janetinka27 ja som reagovala na príspevok @asia83, ona sa vyjadrila, že sex až po svadbe, lebo ináč sú ľudia nešťastní, konkrétne ženy🤷♀️ nič iné ma v tejto diskusii nezaujalo.
Určite by som sa nesobasila len kvôli tomu lebo som tehotná bud to obaja chccu lebo sú o tom presvedčení alebo nie. Takisto to aký má názor na sobáš ste mali mať vyriešeny ešte pred spoločným bývaním. Status vydatá ti šťastie nezaručí len niekt výhody ako napr vdovský dôchodok a delenie majetku na polovicu bez ohľadu kto koľko zarobil v manželstve.
Takže ak chceš byť vydatá nedávaj dieťaťu meno po otcovi. Ak budú námietky ze prečo tak preto ze dieťa sa ma volať ako matka. Mozre sa vziať na úrade a budete mat meno všetcia rovnaké. A po ďalšie nikdy nedaj svoje peniaze do niečoho na com nefigurujes ako vlastnik/spoluvlastnik
Ty sa musíš jasne vyjadriť, že pre teba je svadba dôležitá. Aby sa nemohol vyhovárať že o tom nevedel. Ak ťa naozaj miluje tak bude dbať aj na tvoje túžby a priania a teda tie zásnuby aj svadba príde. Určite ale na to nijako netlač, aby to nespravil len z donútenia. Možno len ozaj je toho teraz naraz veľa, sťahovanie, tehotenstvo… všímaj si ho dôkladne, intuícia ti napovie, či to s tebou ozaj myslí vážne.
@miriam11 ďakujem za inteligentny komentár matky dvoch detí...prosim ťa chod si zlosť a frustraciu vybijať inde ak nemaš napisať niečo normalne
A rozhodne daj dieťaťu svoje priezvisko.
Moja rada, aby to tak nebolo že on kúpi byt( samozrejme pred svadbou) čiže bude len jeho a ty v prípade rozchodu po x rokoch ideš s dieťaťom igelitkou a výživným.
Vyhýba sa zodpovednosti, urobila si chybu s tou antikoncepciou priklonila si sa k jeho nezodpodnemu správaniu. Mala si si to okamžite na mieste vybaviť. A keď otehotniem? Vezmeme sa?
@janetinka27 toto co opisujes dat muzovi ,,vsetko" v zmysle navarene, oprate, obskakovanie... nie je vztah ale robenie sluzky. Ja som dala muzovi vsetko v zmysle ze sme spolu zili rovnako ako teraz zijeme v manzelstve, videla som, ze sa o domacnost aj o mna dokaze tiez postarat materialne aj skutkami a hoci som sa vydavat nechcela (podla niektorych tu som ho teda nemilovala 🤔), spoluzitie s nim ma presvedcilo a sama som nakoniec dospela k rozhodnutiu, ze ho chcem za manzela. A predstav si, napriek tomu, ze uz nemohol nic viac ziskat si ma zobral 🤷
Ja som tiež nechcel oženiť. Dva roky (už sme spolu žili v mojom dome)ma teraz už bývalá manželka prehovárala na sobáš. Nakoniec po 11-tych rokoch manželstva ma podviedla. A vtedy, keď som ležal v nemocnici s chrbticou. A v tej istej nemocnici pracovala aj ona,ako zdravotná sestra. Nemohla mať dieťa, chýbal jej jeden vaječník,bola do toho doslova chorá psychicky.Výhovorka na neveru bola od nej to, že to skúsila s iným mužom, otehotnieť. Pritom ja som bol kompletne vyšetrený,a zdravý, takže ja môžem mať deti. Aj ja som potom vypočul svoje na dedine,kde bývam,a aj od rodiny. Nikdy viac manželstvo.
Akou formou antikoncepcie ste sa chranili pred nechcenym otehotnenim? Preco sa cudujes, ze z tvojho tehotenstva nie je nadseny, ked ste dieta neplanovali, zacinali ste spolu iba zit, ja sa mu necudujem, ze neskace 3 metre do vzduchu. Zial boli ste nezodpoveny, rodicia vam asi nepovedali ako sa robia deti. Nemate idealny vztah, uz ste boli 1x od seba, necuduj sa mu, ze sa nehrnie do manzelstva. Radsej sa snazte spolu dobre zit, spolu vychovat dieta, lubit sa a ked vam to bude klapat, urcite pride casom aj svadba.
Ja by som netlačila na pílu ..niekto naozaj nechce svadbu, ja keď vidím že naokolo sa všetci rozvádzajú tiez.sa nehrnieme do svadby a to sme spolu 15 rokov a zasnúbení 12 rokov ..máme dve deti ..ale svadbu jednoducho neriešime 🤷. Možno neskôr na to príde ale aktuálne nemáme potrebu, deti majú priateľovi priezvisko. A bavili sme sa že ak svadbu tak naozaj v uzkom kruhu ideálne len my a dvaja svedkovia 😅.
Ale teda my to máme medzi sebou vykomunikovane a sme obaja na rovnakej vlne ck sa svadby týka.
Urcite by som mu s kludom a s usmevom oznamila, ze dietatu tym padom davam svoje priezvisko. A ked sa bude pytat preco, tak povezd ze preto, ze ty ho vynosis, porodis, odkojis, ty s nim po lekaroch budes behat a nechces sa volat inak.
@miriam11 na potrat som žaludok nemala ak ty hej tak ti gratulujem k tomu a ak nemaš fakt napisať niečo k veci už nereaguj prosim ťa je tu dosť inteligentnych žien čo napisalo svoj nazor normalne bez uražok
@elizabet173 prosim vas trošku pozornejšie čitajte...ja ho neobskakujem on nema problem uvariť,oprať,požehliť toto si delime medzi seba aby nebolo všetko len na tom jednom
A nepisala som že nepomôže praveže kolko krat mi sam zobere vysavač z ruky že mam oddychovať on to urobi alebo sam od seba umyje riad,podlahy a podobne že nemusim mu ani hovoriť s tymto problem neni....skôr ma zamrzel ten jeho nazor na svadbu na to som chcela počuť nazory a poradiť ale tu sa človek fakt stretne len s uražkami a ponižovanim kde si niekto potrebuje vyventilovať svoje problemy blbym komentarom a pohladkať si tak ego ha urazil/urazila som niekoho som úžastny/á a niet nadomňa...samozrejme česť vynimkam čo tu normalne a slušne vyjadrili nazor a svoje skusenosti
13.17.....ty sa už prosím neobhajuj, pred nejakou miriam, zmontovanou radodajnou matkou a nadrzkanym cavom zo skorodovanym Favoritom pod krickom na dedinskej zábave.
Celý konickovsky mozgový trust bol splodeny do manželstva, do zariadeného bytu, po VS s členom Menzy. Choďte už do prcic, slobodne matere s výživným 0,nic.
Keď je teda jeho jedinou slabinou nechuť k svadbe musíš ju oželieť.
Nemôžme mat v živote všetko, sústreďte sa na babco a uvidí sa. 🌞👶🍀
A nechce svadbu odložiť kvôli peniazom?
Su to hlavne tvoje hormony. Pozri nejde o to, ci mas prsteň na ruke, teraz v tomto momente. Stara sa o teba, je to jeho prejav lasky. Proste niektori chlapi potrebuju viac casu. Skus na pozriet na tie dobre vlastnosti a to co ti dava aj ked si ta nezobral hned za zenu. Darmo su tu niektore vydate, ked maju doma debilov. Naco by ti doma taky chlap bol. Skus sa s tymto stavom na teraz zmieriť. Daj bábätku svoje priezvisko s tym, ze ked sa zoberiete budete mat rovnake ale teraz proste necitis nejaku istotu vztahu. Normalne a pekne mu vysvetli, ze si z toho smutna, lebo si si myslela, ze si ta vezme. Ale ze si vazis ako sa stara. Vela zien kazí pekne vztahy s tym, ze tlacia na chlapa so svadbou. Pricom chlap moze potrebovat iba cas. Moja skusenost bola taka, ze ja by som si chlapa okolo tak 3 rokov chodenia aj vzala, on zasadne proti svadbam, milion blbých poznamok na kazdeňj svadbe. Teraz po 6 rokoch, zacal hovorit o svadbe on 🤣🤣🤣 ale uz mu ja hovorim, ze na co? Majetky mame poriešene, byvanie tiez a moja potreba svadby vekom pominula.
@asia83 pred prvým sexom kto rieši tieto veci?
@maranta_leuconeura ano, ale o tebe tento prispevok nie je. vzdy sa najsu zeny, ktore budu tvdit, ze im sa to nestalo ako ty. tebe nie, ale autorke ano. a preco? lebo s nim otehotnela skor, ako zistila, co ma on v umysle robit si zivotom. nebolo by lepsie, keby isli na vec az vtedy, keby mala nejaku zaruku? mnohym zenam staci len to, ze maju chlapa a nic od neho necakaju a veria, ze nejako to fungovat bude. a ked dojde na lamanie chleba, tak sa z chlapa vykluje to,co necakala. lenze najhorsie na tom je, ze trpi dieta.
@nykkushka asia83 pisala ze toto (otazku tehotenstva,svadby) mali riesit skor, najlepsie pred prvym sexom. neskor pisala ze bezne by to muzi mali dostat az po svadbe. myslim, ze pointou prispevku bolo poukazat na urcitu postupnost krokov vo vztahu, cim by sa predislo mnohym problemom.
@elizabet173 pretoze mnohe zeny su dobre a starostlive. lebo chcu, aby sa im spolu dobre zilo. ale su chlapi, co to vedia ocenit a aj taki,co im to len vyhovuje. ked ludia spolu ziju, obycajne ma pohodlny muz uz vsetko pod nosom a nemusi pre vztah so zenou nic obetovat, nemusi za nou cestovat, ani ju motivovat, ani ju ziskavat. lebo vacsina vztahov upadne do rutiny, v ktorej sa sice moze zacat prehlbovat nespokojnost zeny (alebo aj chlapa), ale v podstate ta zena nema chut nic riesit,urobit radikalne rozhodnutie. a tak sa nespokojnost prehlbuje dalej,ale zotrvacnik bezi. a potom pride tehotenstvo. keby spolu nezili, mozno by ho casom omrzelo za nou chodit,alebo by sa vobec nesnazil,isiel by lahsou cestou. a rozisli by sa. a pna nemusela riesit, co teraz.
@slavomira236 cestovala si napriklad sama s detmi lietadlom? Tak to moze byt velky problem, ked sa volas inak.

@elizabet173 ktora nie je 100% (a to ani vtedy, ked sa pouziva spravne).