Priateľ nechce živiť rodinu počas mojej rodičovskej
Ahojte, som roka doma so synom a priateľ ma posiela do prace už “ma nechce zivit”. On pracuje na 100% HO a vraj popri práci sa dokaze venovat na 100% dietatu. Mne je z toho strasne smutno. Ako by ste sa zachovali? O jasliach nechce pocut, že bude doma on s nim a ani z prace si nechce vziat voľno. (Pracuje tak že ma deadline do kedy ma odovzdat projekty povedal že cez vikendy bude pracovať keď ja budem doma)….
@iv007 tak jasne, ale keby sme byvali v prenajme? Tiež by ho musel platiť, ja zo 430€ predsa nemozem dat polovicu na bývanie, polovicu na dieta a ešte kupovať jedlo atd. Ja nie som superhrdinka ako všetky ostatne matky na MK.
@0kristina0 ani pocut 🙈
To bývanie, tvoje, je byt bez ťarchy? Nebolo by ti lepšie bez neho? To je nejaký ľadovec a zgrlos.
Tak ale v tom pripade vy nemate moc harmonicky vztah, ani o laske tam nemozno hovorit. Porieste si najprv vztah. Zrejme mate aj ponorku doma.
@anjelicek26 ja napriklad vobec nevidim problem v tom, aby otec bol doma s dietatom a matka isla do prace, dokonca je to za mna super, lebo obaja su rodicia a obaja maju aj financnu zodpovednost.
Problem vidim v tom, ze on na nu nepozera ako na partnerku, ale ako na chodiacu maternicu, ktora je po splneni ulohy na pritaz.
Mne sa skor zda ze mu doma zavadzas a chce sa ta zbavit tak ta posiela do prace. Nemate ponorkovu chorobu ked ste stale spolu? Najdi si nejaku brigadu nech si panko vyskusa ake to je starat sa cely den o dieta. A zacni si budovat zadne vratka lebo toto nevyzera na dlhodoby vztah
@sheila121 in vlastne bývanie nechce, vraj nechce patriť štátu a byt viazaný na jedno miesto. To je jeho vec. Keby mu slo o nehnuteľnosť, s jeho platom môže mat tri byty na hypo a stale mu zostane 2000€
A aj v noci bude k nemu vstávať, aby si sa ty mohla do práce vyspať?
@sissy27 ani ja v tom problém nevidím. Môj by ostal aj s kojencom doma a popritom by nakúpil, navaril a upratal. Takže možno preto mám opačný názor ako väčšina tu.
Ja sa akurát autorke divím, že sama sa nehrabe do roboty pri takomto chlapovi. Už dávno by som si riešila vlastnú finančnú rezervu
@grof_monte_christo dufam že ano😃 mne to príde sz smiesne, lebo on s nami cele dni nie je keď pracuje. Chodí k rodicom.
@sasa1310 pre mna je viac ako finančná rezerva moje dieta. Maličké je len raz.. dohoda bola že budem tri roky doma a on mi bude so vsetkym pomáhať, zrazu sa to zmenilo.. nemam problem ísť do prace keby súhlasí s jasličkami.
@autor tak podľa toho čo píšeš, ste spolu vôbec nekomunikovali pred tehotenstvom o budúcnosti co bude, keď sa to malé narodí… žiaľ našla si si nesprávneho, to už svedčí len o tom, keď si napísala, že s ním už druhé dieťa nie… a keby si nájdeš brigádu nech si to vyskúša teda keď chce ?
Ved mu nechaj "male , narocne a extremne živé dieta". A ty chod do prace. Vies kolko mamiciek by to s radostou vyuzili? Nemusis sa starat co mu varit, prebalovat, chodit s nim von, kto s nim ostane na OCRke kym si odkruti detske choroby.
Btw Ale osobne si myslim ze ak od 1.11. nastupis tak najneskor do vianoc v praci skoncis, este ta chlap.bude na kolenach prosit 😁
@viestta keď jej dáva na výber, že on ostane s dieťaťom doma a bude zarábať a ona bude zarábať, nemusí ju vtedy predsa živiť. Ak nemá kto ostať s dieťaťom či je to on alebo ona, vtedy by mal ten druhý živiť toho, kto sa "obetoval" a ostal doma s dieťaťom. V takomto prípade, keď on ostane doma a ona je voľná a môže ísť do práce, ju naozaj živiť nemusí.
A ake stare je dieta? Nenasla som.v diskusii.
Pises ze na HO chodi k rodicom tak mozno aj oni pomozu. Ja by som to fakt vyuzila, je takisto rodic ako ty.
úprimne? Ja by som sa na takého chlapa nespoliehala už na začiatku, že by som bola 3 roky doma bez príjmu. A finančnú rezervu som myslela takú, aby pri prípadnom rozchode, si mala z čoho vyžiť a z čoho platiť jasle či súkromnú škôlku.
@sasa1310 stale nechapes. Principialne ten kto zaraba nezivi toho, kto ostava s dietatom doma. Ten kto zaraba financne zabezpecuje CELU rodinu, lebo ten druhy nema prijem. To je ten zasadny rozdiel. Rozdiel v chapani, v mentalite, v postoji. Pretoze ked uz sme rodina, starame sa ako najlepsie vieme. Obidvaja zucestneni. Jeden opatruje dieta (deti), druhy zaraba
@tykat syn ma rok. A rodicia doma nie sú, on k ním len chodí lebo tam ma svoju pc zostavu
@sasa1310 aha, chapem. Toho sa nebojim, plat mám dobrý tiež.
Ja osobne by som sa zamestnala brigadne kdekoľvek. Lidl/Tesco/mekac... hocco hneď dostupné. Aby si aj v stálej práci nerobila chaos.
A aby mladý pán mal možnosť vyskúšať si to aké to je a či to zvládne teda. Po mesiaci by sme sa porozprávali.
A prečo si nechceš zaobstarať finančnú rezervu? Čo keď ťa zajtra kopne do zadnice a ty ostaneš bez peňazí? Z toho, čo si vyššie písala, je možné, že dnes je tu a zajtra môže byť o 500km ďalej...No a potom do tej práce aj tak budeš musieť ísť.
@sasa1310 Aky ma zmysel tento komentar? Minimalne je povinny zivit dieta, a postarat sa o matku svojho dietata v case, kedy kvoli jeho dietatu nema prijem, je minimalne jeho moralna povinnost, aj ked to nie je napisane v zakone. Len sebestredny chrapun necha svoju zenu takto v stichu len preto, ze on “nemusi”.
@sasa1310 ty sa furt vracias k tomuto konkretnemu pripadu. Ten ja uz davno neriesim, riesim principialne pohlad na to "zivenie" matky (otca), ktora sa stara o dieta. A zas sme spat u tychto dvoch. On ju nezivi, on financne zabezpecuje svoju rodinu. Zivil by ju ak by sa nestarala o ich dieta.

Však choj do práce nikde nie je napísané,že musíš byť doma tri roky s dieťaťom.Budes mať aj rodicak ( ten DJ odkladaj na horšie časy napr.ked sa rozides s frajerom) a budeš mať aj plat na spoločné výdavky.