Priateľ nemá peniaze na dovolenku a ja som sa tešila k moru. Rozhodla som sa ísť s kamarátkou a on mi vynadal
Ahojte baby, chcem sa spýtať na váš názor. Mám priateľa, sme spolu pár mesiacov. Nemá peniaze na letnú dovolenku, avšak ja chcem niekam ísť, makám celý rok a teším sa k moru... Povedala som mu, že idem s kamarátkou, keď teda on nemôže. Nato mi vynadal, že sa so mnou rozíde, ak pôjdem bez neho a vraj takto sa frajerka nespráva a že som zlý človek... Vážne si toto zaslúžim počúvať? Mám nejaký životný štandard, milujem cestovanie a nemyslím si, že ja som povinná doma pri ňom šúchať nohami...Ako by ste to riešili vy?
@acrobaleno 100 bodov
Vlastne teraz mi napadlo ze s muzom som sa spoznala koncom novembra a koncom dalsieho leta siel s partiou na dovolenku .z brigady v bare si pomaly 2000e nevies nasetrit no tak som ho pockala doma.a tu sme... a ani by som nechcela aby mi ju platil... a ani ziadne sceny som mu nerobila aby tam nesiel🤷♀️sli sme na dalsi rok🙂
@misinka0611 prečo by to malo skončiť konspiracnou teoriou. Keď som začala s terajším partnerom boli sme spolu oficiálne 3 mesiace, poznali sme sa 9mes.keď šiel na dovolenku na 3 týždne do. Južnej Afriky. Mala som mu dat ultimátum len zato ze pre mňa to nebolo možné s nim ist, a on tu dovolenku plánoval už dávnejšie.
Nevravím ze som nebola smutná ale žiadne vyhrážky, ultimata ani scény sa nekonali. Za viezla som ho na letisko popriala peknú dovolenku a nech si dáva pozor. Však on sa vrátil o tie 3 týždne, zdravý, spokojný aj s darčekom.
@alicka92 šla by som na dovolenku
@zltalienka Na túto otázku ti neviem odpovedať , teda na vyhrážali alebo ultimátum ktorá neznamená začiatok konca vzťah. Sme ľudia rôzny, niekomu stačí zbaliť si hneď veci po vete ktorú povedal autorke partner, niekto ani po fyzických atakoch neodíde.
Tak či tak si myslím, že tu vždy sú hneď radikálne riešenia a rady a myslím si že minimálne v 50% percentách to čo tu autori nápisu je nakoniec inak a mení to celú situáciu a áno aj ja sa môžem mýliť aj ty. Mohol to byt jeden skrat, blbost ktorú davno oľutoval a o par rokov budú mať deti a ani sa nerozvedu narozdiel od diskutujúcich mamičiekc teraz sa maznajú a môže to byt zacinajuci despota kt. zákaze aj kávu s kamarátkou a za 2 dni sa rozdídu.
Tak či tak ja po týchto jej vetách som chcela vedieť viac, niekomu možno stačí to co napísala no mne nie preto som jej položila otázky na ktoré som nedostala odpoveď od autorky, ako aj iné ženy.
@misinka0611 ano ano presne😂
@sense To bolo len také odľahčenie a pokus o trápny vtip na základe niektorých diskusií, neber to vážne 😀
@zltalienka tak spisat dohodu u notara ze jej to vrati aj ked na splatky 🙂 nieco ako "pozicka"
@sense asi si len normalna zenska a nie trefena na hlavu😅 lebo ver mi poznam taku co by sa hnet rozisla lebo ide bez nej
@sense Ale áno je to normálne keď to davno plánoval a Afrika nieje za rohom asi mal už dosť toho aj zisteného atd. Len stále nevieme pozadie, či si to zamyslela teraz, či mu to riadne oznámila ani nič. Ono naozaj niektoré informacie môžu dosť zmeniť aj situaciu.
A nie neospravedlňujem ho ale ani jej hneď neradim kopnúť ho do prdele, keďže každý robíme chyby a hovoríme aj nepekne veci ( to nie tebe ale všeobecne al by niekto chcel prekrútiť )
@misinka0611 ako beriem. Vzhľadom k tomu, že sa autorka viac neozýva, tak je dosť možné, že je to len ďalšia "oddychová" téma k poludňajšej kávičke a nič viac.
Ale na niečo sú tie témy predsa len dobré. Toto je presne ako píšeš, o hraniciach. Niektorí ( a to je jedno či sú ženy alebo muži) ich majú nastavené tak a iní inak. To, čo pre mňa znamená koniec vzťahu, iná osoba bude akceptovať a prispôsobovať sa vyhrážkam. Vyhrážka je pre mňa absencia rešpektu mňa ako rovnocennej osoby. Prípadne použitá ako druhá možnosť, keď sa jeden vo vzťahu cíti taký ohrozený, že použije vyhrážku ako poslednú "inštanciu" ako zvrátiť podľa neho nevhodné správanie. Viem si predstaviť použiť vyhrážku v štýle: "buď prestaneš piť alebo odchádzam od Teba" ale to je začiatok konca vzťahu. Nepredpokladám, že ten druhý prestane piť len kvôli tomu, že som sa vyhrážala odchodom. A ak áno, pokiaľ tam nebude vnútorná motivácia "toho druhého " tak to aj tak dlho nevydrží.
Ale, v prípade pármesačného vzťahu by som to nepoužila. Rovno by som vzťah ukončila. Tak aj tento "mladý muž" ak sa mu nepáčilo ako má nastavené hodnoty autorka, mal jej dať rovno kopačky a nájsť si takú, ktorá sa bude k nemu viac hodiť.
@oktobermimi však aj tento tu sa mal s ňou radšej hneď rozísť ako sa jej takto trápne vyhrážať.
Tá dohoda o pôžičke nie je zlý nápad, mohli sa tak dohodnúť, keby sa jeden hneď nezdúval.
Ja neviem zeny.. citam to tu a tak rozmyslam, ci sa u vas vsetko deli na polovicu. Idete na dovolenku 1000 da jeden, 1000 druhy??? Nerozumiem.. my sme sa s muzom nikdy nedelili, platil ten kto chcel, alebo kto mohol. Ziadne ze ty si si nenasetril, idem bez Teba.. neviem pride mi to cudne. Proste spocitame financie a zistime, ci si to mozeme alebo nemozeme dovolit. Ste predsa partneri, veci sa maju riesit spolu.
Ale Chapem, autorka je s partnerom par mesiacov, asi by bolo divne keby mu plati celu dovcu, ale pride mi hned aj divne, ze by ako keby na just mala ist sama alebo s kamoskou. Skor mi to pride, ze partner nechce ist.. nejake peniaze predsa mat musi, moze zaplatit aspon nieco a ty mozes doplatit zvysok.. v tomto pripade radim rozumne si sadnut a pobavit sa ako chcete fungovat, ci sa Ti snim oplati byt, mozno je necestovatelsky tip, alebo lakomec, co nechce dat ani korunu. Neviem, nechcem ociernovat.. najlepsie vies sama.
Šla by som na dovolenku a ak Ti to vadí, nájdi si radšej niekoho, kto vie šetriť. Tento to zrejme nie je.
A btw nevidím nič zlé na tom, ísť na dovolenku bez partnera 😃 my sme s mojím boli rok, keď šiel na 4 dni na hory na Slovensko s kamarátkou. Volal teda aj mňa, ale takýto pochod a spávanie v stane nie je nič pre mňa. Rok na to šiel na dva týždne do Nórska turistikovať, s dvomi dievčatami. A tu sme, po 8 rokoch, bez zbytočných hádok a obmedzovaní jeden druhého 🤷♀️ Akurat som ho poprosila, aby vynechal nebezpečné aktivity, keďže sme už manželia a čakáme 👶 obmedzovanie partnera do dobrého a kvalitného vzťahu nepatrí.
@alicka92 Že nemá peniaze práve na dovolenku, tak na to môže mať svoje dôvody. Napr. platí hypo, šetrí si na nový nábytok, auto a pod.....Ale, že ho vyviedlo z miery, to, že ideš s kamoškou, to už by mi blikali kontrolky. Chce Ťa ovládať, aby bolo po jeho. Citové vydieranie a manipulácia.
@laurika999 presne mi s mužom keď sme boli 3 mesiace spolu každý išiel na dovolenku, Ktorú už mal naplánovanu ja s rodinou, muž s kamarátmi, toto správanie, že on sa urazí je čudné, z toho nič dobré nekuká.
@zenulkaaa porovnávaš manželstvo a pármesačný vzťah. Pre mňa človek s ktorým chodím 2-3-4 mesiace nie je "partner" ale človek s ktorým sa ešte len zoznamujem a spoznávam. Ukazujú sa názory i na spoločne strávený čas i názory na oddelene strávený čas....a ak si v tomto nerozumejú, tak nech idú od seba. Načo sa jeden druhému vyhrážať?
@alicka92 pusti si cestou, pomôže ti otvoriť oči aj ako vyberať do budúcna. Pekný pobyt prajem https://podcasts.apple.com/sk/podcast/10-spôsob...
Sla by som a jeho by som kopla do zadku 🙂
@zltalienka ved toto, zlata stredna cesta. Ale vies ked je niekto odúvaci typ
@misinka0611 ja by som ho tiež možno nekopla hneď do ordele keby tak zareaguje ale teda blikali by mi všetky kontrolky... Ale nedostali sme odpoveď koľko je to par mesiacov, resp autorka na otázky neodpovedá... Aj keď teda viem si predstaviť ze ak je to typ a la môj brat ze by to aj mohlo byt reálne ze jej vynadal resp vytkol to co popisuje autorka
@alicka92 určite by som šla na dovolenku bez neho a je jeho problém keď nie je schopný ušetriť.nenechaj sa vydierať a rovno ho pošli kade ľahšie,keď už teraz na začiatku vzťahu ťa doslova vydiera bude to čím ďalej horšie s vyhrážkami a výčitkami a nepotrebuješ sa trápiť a byť nešťastná.
Niekto na dovolenku šetrí rok, vy ste spolu pár mesiacov, tak je logické, že asi s dovolenkou nepočítal. Ty tiež máš problém urobiť kompromis a vrazíš mu do tváre, že ak teda na to nemá, tak ideš s kamarátkou. Mňa by to nasralo tiež. Prečo nejdete na takú dovolenku, na akú budete mať? Chýba tu neskutočne veľa informácií na to, aby sa proti nemu rozbehla takáto diskusia.

@oktobermimi pozvať na dovolenku pármesačnú známosť, keď ona na to musela šetriť celý rok? To určite!