Priateľ odmieta návštevy mojich dospelých synov
Po 5 rokoch sme sa s priateľom bavili o tom,žeby sme šli spolu bývať. Obaja máme svoje byty, obaja rovnako veľké. Kým on vo svojom 4 izbovom zije sám, ja žijem so 14 ročným synom. S týmto problem nemá, ze kľudne môže bývať s nami v jeho byte,keďže nežijeme v rovnakom meste a on nechce z môjho bytu ďaleko dochádzať do práce. Mam však ešte ďalších dvoch dospelých synov , ktorí nežijú so mnou,ale občas, raz ,dvakrát ročne chodia domov na dva týždne. Priateľ povedal, že by mu to vadilo. Plánovali sme moj byt dat do podnájmu, ale takto to nejde. Dosť ma to zamrzelo, lebo mi vytkol,že už by si mali nájsť vlastné bývanie. Lenže oni pracujú v zahraničí a zatiaľ si na vlastnyxivot šetria. Veľmi sa ma to dotklo a povedala som mu,že teda to ukoncme, nemá to zmysel. On sa viac neozval. Po 5 rokoch ma to veľmi ranilo. Aký nato máte názor?
taky, ze sa nedaj. akoze nemozu prespat u mamy 2 tyzdne, ked pridu zo zahranicia raz rocne? to si budu teraz hotel riesit? my prideme k mame a hocikedy sme tam aj 3x rocne na tyzdne-dva a aj s celými rodinami a mame to urcite nevadi... stale sa pyta, kedy prideme... ty teraz mas obmedzovat svoju rodinu lebo on? on by ta mal brat aj s tvojimi detmi...
@anonym_autor ze je to dobry cu*ak... ked budete byvat spolu, tak "mu nebude vadit" 14rocny syn... iz to je zle, ze riesi tvojho syna a teda nech sa neposklada z obcasnej navstevy...
@anonym_autor z mojho pohladu si urobila dobre. Z akeho dovodu by ta dospely syn nemohol prist pozriet a nejaky cas pobudnut, ak ziju v zahranici?
Moje dve deti ziju v cudzine a ked pridu, niekedy aj s priatelmi a byvaju u nas... ziaden problem, ved to je iba kratko.
Mam kolegynu, druhy krat vydatu, on deti nema, ona ma dceru, zijucu v zahranici. ked pride na navstevu (su 3clenna rodina), byvaju u nich - este ma male dieta. Jej manzel ma s nimi OK vztah. Ked kolegyna ide k nim, vacsinou jej manzel s nou nechodi a ona ho ani nenuti.
@anonym_autor a keby to bolo naopak (partnerove dospele deti v tvojom byte pravidelne na 2 tyzdne), ty by si s tym bola v pohode? Skus si to uprimne predstavit.
@madeincssr raz dvakrát ročne,aby u nej nemohli byť jej vlastné deti?Veď sa k nej nesťažujú natrvalo.A ak mu to už teraz vadí,"toho najmladšieho nejak pretrpi" tak autorka dobre urobila.
@anonym_autor a keby to bolo naopak (partnerove dospele deti v tvojom byte pravidelne na 2 tyzdne), ty by si s tym bola v pohode? Skus si to uprimne predstavit.
@madeincssr pravidelne 1x do roka? 🙏
Ten 14 ročný sa chce sťahovať a meniť školu? Tam je všetko ok ?
určite by som nešla bývať k nemu. radšej chodiť k nemu na niekoľko dní a potom zas domov do svojho.
Nech ma partner prijme so vsetkým co mám aj čo nemám alebo nech ide o dúm dál.
Dobre si urobila.
dobre si urobila
Ostala by som v svojom byte. Kvoli vsetkym detom, nielen tym starsim. Urcite aj ten najmladsi to oceni. Urobila si dobre.
@anonym_autor Po tomto by už môj priateľ ani nebol, poviem úprimne...
no ved nie je, pise to autorka
Každý mate iný názor ,ty si to ukončila,tak je koniec
@madeincssr sorry ale každé dva týždne a raz za rok dva týždne je sakra rozdiel
Že kľudne môže bývať s vami.. 🫣 aký dobrosrdečný že nenechal 14 ročného samého v byte a dovoliť ti "zobrať" si ho s tebou. Ako dakeho plysaka.. a asi ho to až tak nemrzí, keďže sa ti už neozval..
A ked date ten tvoj byt do podnajmu a budete mat prijem, neviete im zabezpecit byvanie na tie 2 tyzdne niekde inde, napr. v hoteli? Mozete sa stretavat tam, mozes tam aj prespat a nerusite partnera.
Ukamenujte ma, ale mne by to prekazalo tiez.
A vzdat sa vztahu kvoli 2 tyzdnom s dospelymi synmi, by som tiez asi nechcela
A ked date ten tvoj byt do podnajmu a budete mat prijem, neviete im zabezpecit byvanie na tie 2 tyzdne niekde inde, napr. v hoteli? Mozete sa stretavat tam, mozes tam aj prespat a nerusite partnera.
Ukamenujte ma, ale mne by to prekazalo tiez.
A vzdat sa vztahu kvoli 2 tyzdnom s dospelymi synmi, by som tiez asi nechcela
@anonym_716722 Jasné, žena odprace svoju krv a synov kvôli chlapovi , aby ho "nerušili". On nechcel dochádzať do práce chudáčik, ale ona dotiahne 14ročnejo k nemu a ten môže dochádzať či meniť školu?
Zbavila si sa egoistu.
Pre mna su deti na prvom mieste,mali oni 5,15,25 rokov.Vzdy to budu moje deti.Urobila si dobre.Vlastne o teba nestal ked nechcel ustupit ani zabojovat o teba.
ja chodim za mamou raz za rok na 3 tyzdne a uprimne keby si mam hradit hotel tak tam ani nejdem ..uz tak je to pre mna drahe a chodim len aby som ukazala vnucku .... raz aj synovia budu mat vnucata..otazne je ci na sk vobec chcu zit a kupovat si byt na par navstev v roku je blbost ... ak by moj partner nerespektoval deti a je jedno,ze dospele-kedze mu nic nespravili tak by som to tiez ukoncila... zas na druhu stranu za usetrene peniaze z prenajmu s nimi tie 2 tyzdne mozes travit niekde na dovolenke ... a viac si deti uzit ....
@anonym_autor mozes byt rada,ze sa vyfarbil uz teraz..to by bolo neustale prisposobovanie sa a vycitky..a najma co to je za charakter,ze po 5rocnom vztahu to tak lahko zabali..
Dobre si urobila.
mozno mi nejaka pointa odchadza, a preto mam iny nazor ako tu asi vsetky, ale :
1. on je ochotny prichylit si pubertalne,14 r. dieta k sebe a starat sa aj o neho, aj ked nie je jeho
2. pracuje, urcite sa nejedna o dvadsiatnika ani tridsiatnika, ked ma partnerku, ktora ma dospele deti (ale mozno sa mylim), su spolu 5 rokov na dialku, takze uz dlhodobo zije sam a je zvyknuty na nejaky vlastny zivot a pohodlie a teraz sa od neho ocakava, ze sa bude prisposobovat nielen k zene a jej 14r. dietatu, ale este aj k prichodom a odchodom 2 dospelych chlapov
tiez milujem svoje deti nadovsetko, zivot by som za ne polozila, keby bolo treba ... ale keby som sa mala v strednych rokoch rozhodovat medzi tym, ci mam zit s muzom, s kt. nam to klape (a snad klape, ked su spolu 5 r.) a mat pri sebe pomoc v pripade potreby a zivotom sama a vychovou este 14r.sama len kvoli 2 tyzdnom so synmi, tak sa rozhodnem pre muza. A zabezpecim si nejako tie 2 tyzdne, kt. chcem stravit so synmi nejako, aby to vyhovovalo obom stranam. Su to dospele bytosti, aj ten chlap, aj synovia, tak hadam to pochopia.
Ale len tlacit na chlapa a ocakavat iba od neho ustup a prisposobenie k takej situacii, je podla mna trosku neferove
@anonym_autor mňa by teda zaujímalo, ako by ste fungovali, keby sa niekomu niečo stalo..choroba, úraz..... A buď by niektorý zo synov chcel s tebou stráviť viac času....(Čo by si ťa bral pred barák na lavičku?) Alebo by on potreboval pomoc...a tvoj byt by bol ešte prenajatý (výpovedná doba a podobne....) a milión ďalších situácii.... Mňa by láska asi rýchlo prešla, už z princípu... Nemusím sa v nejakej situácii ocitnúť, ale chcem vedieť, ak by nejaká nastala, bude to ok ...
@madeincssr pár krát do roka? aký problém?
Nepoviem pol slova keby maju s Vami byvat stale .. ale 2x max 2 tyzdne v roku ? No aby sa neposral 😃. By som mu pekne vycistila zaludok a nech sa teda neozyva pan dolezity. Sila
@anonym_autor necitala som komentare, ale uz ani toho 14 rocneho by som nestahovala zo svojho domova do cudzieho bytu. Naco? Kvoli chlapovi? Syn je prednejsi. Zaroven viem pochopit aj ex priatela, ze nemal naladu tolko tyzdnov byt s tvojimi dospelymi synmi. Proste take pozliepane vztahy malokedy koncia happy endom. Kazdy ma svoj zivot, svoje pohodlie, navyky.
Ako vzdy myslenie MK - ako je mozne, zeby nenechal aby prisli na 2 tyzdne tvoji synovia?? To je taky kreten. A ak by tato ista otazka bola polozena opacne - muz mi chce na dva tyzdne rocne nasackovat jeho dospele deti do mojho bytu tak to by uz len bolo odpovedi o tom co si to dovoluje muz nasackovat cudzich dospelych ludi do jej baraku 😂😂😂😂😂vzdy ma to tak pobavi ta jednotnost nazorov podla toho o koho barak a deti sa jedna

@anonym_autor deti su ti krv, on nič...zamrzí to, ale posli ho do zadku...ja mam tiež dospelého syna, a žijem s druhým mužom a našim synom, neviem si predstaviť aby mi povedal, že môj dospelý syn nemôže ku nám prist
Dobre že sa tak stalo teraz, poči si nebola presťahovaná uňho.