icon

Priateľ odmieta návštevy mojich dospelých synov

19. sep 2025

Po 5 rokoch sme sa s priateľom bavili o tom,žeby sme šli spolu bývať. Obaja máme svoje byty, obaja rovnako veľké. Kým on vo svojom 4 izbovom zije sám, ja žijem so 14 ročným synom. S týmto problem nemá, ze kľudne môže bývať s nami v jeho byte,keďže nežijeme v rovnakom meste a on nechce z môjho bytu ďaleko dochádzať do práce. Mam však ešte ďalších dvoch dospelých synov , ktorí nežijú so mnou,ale občas, raz ,dvakrát ročne chodia domov na dva týždne. Priateľ povedal, že by mu to vadilo. Plánovali sme moj byt dat do podnájmu, ale takto to nejde. Dosť ma to zamrzelo, lebo mi vytkol,že už by si mali nájsť vlastné bývanie. Lenže oni pracujú v zahraničí a zatiaľ si na vlastnyxivot šetria. Veľmi sa ma to dotklo a povedala som mu,že teda to ukoncme, nemá to zmysel. On sa viac neozval. Po 5 rokoch ma to veľmi ranilo. Aký nato máte názor?

Strana
z4
maris5
21. sep 2025

Keby mi mama povedala, ze nemozem k nej prist na tyzden raz za rok, lebo si to nezela jej priatel tak sa jej uz viac neozvem. Lebo niekto cudzi je prednejsi ako ja.

Na druhu stranu keby ti deti povedali, ze nemas s nikym chodit, tiez by si s nikym nechodila?

Kazda strana by nala respektovat zivot toho druheho s tym co ma okolo seba.

judar
21. sep 2025
@anonym_716722

A ked date ten tvoj byt do podnajmu a budete mat prijem, neviete im zabezpecit byvanie na tie 2 tyzdne niekde inde, napr. v hoteli? Mozete sa stretavat tam, mozes tam aj prespat a nerusite partnera.
Ukamenujte ma, ale mne by to prekazalo tiez.
A vzdat sa vztahu kvoli 2 tyzdnom s dospelymi synmi, by som tiez asi nechcela

@anonym_716722 z prenajmu budu mat skurat taky prijem ze ked poplatia energie atd tak ten zvysok najmu bude tak smiesna suma ze absolutne nevykryje pobyt 1 osoby na 2 tyzdne v hoteli a nieto este dvoch …by ma vobec zaujimalo ci mas vobec sajnu kolko vyjde taky hotel na tyzden nieto este na dva a este okolo toho zvlast naklady na stravu …to uz bezne mesacne naklady za vlastny byt su hlbokooo pod hotelove naklady

anonym_716722
21. sep 2025
@judar

@anonym_716722 z prenajmu budu mat skurat taky prijem ze ked poplatia energie atd tak ten zvysok najmu bude tak smiesna suma ze absolutne nevykryje pobyt 1 osoby na 2 tyzdne v hoteli a nieto este dvoch …by ma vobec zaujimalo ci mas vobec sajnu kolko vyjde taky hotel na tyzden nieto este na dva a este okolo toho zvlast naklady na stravu …to uz bezne mesacne naklady za vlastny byt su hlbokooo pod hotelove naklady

@judar ano, mam, prenajimam tiez takto svoj byt,
prave preto si myslim, ze kde je vola, tam je aj cesta ;)
len treba hladat a najst spravnu cestu a kompromis

mamka34
21. sep 2025

@anonym_autor poviem to ako dieťa, ktorého matka sa rozhodla pre partnera a neskôr manžela. Žijem si svoj život. Mama má peňazí dosť a je šťastná. Nemám žiadne pocity záväzku voči nej. Skôr ma už teraz jej záujem o mňa otravuje. V čase keď som ju potrebovala veľmi, si vybrala priateľa. Je teraz na ňom, aby sa o ňu staral a venoval sa jej v starobe a chorobe. Vtedy to bolo ťažké, teraz mi to dáva pocit slobody.

priscilla07
21. sep 2025

Veď si nechaj svoj byt pre svoje dospelé deti. Tiež by sa mi nepáčilo keby do môjho príbytku zrázu pribudli "cudzí dospeli" ľudia na dva týždne. A keď to bol dôvod rozchodu, tak on pre Teba nič moc neznamenal.

13uzivatelka11
21. sep 2025
@priscilla07

Veď si nechaj svoj byt pre svoje dospelé deti. Tiež by sa mi nepáčilo keby do môjho príbytku zrázu pribudli "cudzí dospeli" ľudia na dva týždne. A keď to bol dôvod rozchodu, tak on pre Teba nič moc neznamenal.

@priscilla07 a bude financovať dva byty, na to aby tam deti prišli na dva týždne do roka, len preto že jej expriateľ sa nevie vzdať kvôli komfortu na dva týždne kvôli nej?

enmery
21. sep 2025
@priscilla07

@priscilla07 Ešteže ona preňho znamená veľa...pánko sa nebude sťahovať kvôli dpochádzaniu do práce, ale 14ročného syna vytrhne mama od kamošov a zo školy, kvôli penisu...😄v plnej kráse sa ukázal on, boli iba kamoši s vyhodami a len keď slnko svieti a keď je podľa neho...

0kristina0
21. sep 2025

Dobre si spravila, som si ista, ze aj toho tretieho akonahle dospeje tak uz by ho zacal vyhadzovat z domu.

oriesocek
21. sep 2025
@mamka34

@anonym_autor poviem to ako dieťa, ktorého matka sa rozhodla pre partnera a neskôr manžela. Žijem si svoj život. Mama má peňazí dosť a je šťastná. Nemám žiadne pocity záväzku voči nej. Skôr ma už teraz jej záujem o mňa otravuje. V čase keď som ju potrebovala veľmi, si vybrala priateľa. Je teraz na ňom, aby sa o ňu staral a venoval sa jej v starobe a chorobe. Vtedy to bolo ťažké, teraz mi to dáva pocit slobody.

@mamka34 vysvetlím ti v skratke, si jej dcera a pokiaľ jej partner zomrie, tak ty budeš musieť riešiť jej umiestnenie do DSS, domova dôchodcov. Ak to nebude vychádzať ty budeš musieť doplácať, atd… veľmi rýchlo by ta v nemocnici a v domove dôchodcov usmernili… a riešia to aj súdnou cestou, aspoň tak nám povedali s príbuznými, ak nechce doplácať a sa starať

nicegirl369
21. sep 2025

@anonym_autor To je teda blbec. A keď budú mať tvoji synovia raz rodiny, tvoje vnúčatá a budú chcieť prísť, poslali by ste ich do hotela? Podľa mňa je postoj tvojho priateľa hrozný. Takú ešte nehrali, aby moje dieťa nemohlo ku mne prísť na pár dní prespať, hoc bude aj 40rokov!

lavender94
21. sep 2025
@anonym_a44e16

Vyjadrím sa len k tomu, že dospelé deti by nemali prespávať u matky, majú si zaobstarať vlastné bývanie. Som iba za návštevy, takže v tejto konkrétnej veci ( teraz už bývalý ) partner autorky neprejavi nijak zlý názor, práveže normálny. Matka, keď jej raz deti vyletia z hniezda má právo na svoj život a už nemusí ( aj keď môže ) sa žiadno o tie deti starať. Príde mi blbé, že autorka sa rozišla s partnerom kvôli takejto veci. Mala by mať muža na prvom mieste, však iba muž je ten, čo so ženou ostáva po jej boku navždy, nikto iný. Takýmto štýlom, že rozchádzať sa kvôli niekomu, niečomu ( čo za to nestojí ), stabilný vzťah autorka mať už nebude.

@anonym_a44e16 ked som žila v zahraničí a rodicov som mohla navštěvovat naozaj len na par dni v roku tak si neviem predstavit, že by som spala niekde na hoteli. Přišli sme tam aj s manželom na týždeň a chceli sme s nimi tráviť čas, nie chodiť na hodinu na kavu alebo na obed a potom zasa naspäť na hotel. Ja neviem, ale toto nemôže byť podľa mňa prijateľné pre tu rodinu ak maju normálne vzťahy. A tiež sme s nimi neboli nikdy 24/7 ale robili si aj svoje veci, navštevovali priateľov. Tak isto ako keď nás prišli navštevovať či už moji alebo jeho rodičia bolo úplne automatické, že prespali u nás a normálne sme fungovali, bežný deň to nikomu príliš nenarušilo, pretože sme všetci tolerantní ľudia a dokážeme chápať svoje potreby, čo mi tiež príde v rodine ako samozrejmosť.
Nepoviem, keby tam chodili takto každý druhy mesiac, to už by vadilo každému. Ale raz do roka? To mi príde úplne normálne a každému rodičovi by to vadilo.
Ale samozrejme, jeho dcéra môže, ta tam ma dvere otvorené. Keď si niekto vyberie partnera s deťmi, tak musí počítať s určitými obmedzeniami. Hlavne keď on sám ma dieťa a vyžaduje od autorky akceptovať presne to, čo on jej zatrhol.

margotka17
21. sep 2025
@madeincssr

@anonym_autor a keby to bolo naopak (partnerove dospele deti v tvojom byte pravidelne na 2 tyzdne), ty by si s tym bola v pohode? Skus si to uprimne predstavit.

@madeincssr hmmm, ako pravidelne, veď píše, že raz ročne. No aj keby prišli 5 x ročne, si to jej deti. Oni tu boli skôr, ako priateľ. Či...?

huxy
21. sep 2025

Akokoľvek hadžete špinu na jej ex, nie je nič zlé na tom, že nemá vôľu uchýliť cudzích ľudí vo svojom byte 2x 2 týždne. Ano, pre ňho si úplne cudzí. Ako som už písala, myslím že boli spolu, keď jej 2 deti s ňou už nebývali. Možno ich ani len nepozná, možno si s ňou práve preto začal, že má "len" 1 dieťa a o tie 2 nie je ochotný sa nijak postarať. Keďže počítal s tým, že sú samostatní atď. Nevieme, a preto ho nemusíte tak hejtovať. Sú ľudia, ktorí sú naučení na nejaký ten svoj stereotyp, niečo pre partnera ochotní urobiť sú, ale tiež majú svoje hranice, cez ktoré to nepôjde.
Neviem, čo by som úprimne robila osobne v takejto situácii. No v prvom rade by som partnera s deťmi už nechcela. Takže tento "probém" by mi nehrozil.

simcas75
21. sep 2025

Za mňa to bola detinska reakcia, dupnut si nozkou tak keď sa nedá, bude koniec. Len tak všetko zahodiť? Prečo? Prečo neostat v režime, ktorý ste mali tých 5 rokov a zjavne vám obom vyhovoval a boli ste šťastní a spokojní?

anonym_a44e16
21. sep 2025
@maris5

Keby mi mama povedala, ze nemozem k nej prist na tyzden raz za rok, lebo si to nezela jej priatel tak sa jej uz viac neozvem. Lebo niekto cudzi je prednejsi ako ja.

Na druhu stranu keby ti deti povedali, ze nemas s nikym chodit, tiez by si s nikym nechodila?

Kazda strana by nala respektovat zivot toho druheho s tym co ma okolo seba.

@maris5 Partner tvojej matky nie je cudzí, on má s ňou dokonca ešte viac toho spoločného a dôležitejšieho než s Tebou - intímne záležitosti + rôzne partnerské rozhovory do ktorých dieťa nemá čo zasahovať.

tiezjedna
21. sep 2025

@anonym_autor neriešila by som žiadne spoločné bývanie, a vzťah nechala tak ako je, ak ti vyhovuje.

mamka34
Autor odpoveď zmazal
mamka34
22. sep 2025
@oriesocek

@mamka34 vysvetlím ti v skratke, si jej dcera a pokiaľ jej partner zomrie, tak ty budeš musieť riešiť jej umiestnenie do DSS, domova dôchodcov. Ak to nebude vychádzať ty budeš musieť doplácať, atd… veľmi rýchlo by ta v nemocnici a v domove dôchodcov usmernili… a riešia to aj súdnou cestou, aspoň tak nám povedali s príbuznými, ak nechce doplácať a sa starať

@oriesocek nejde vôbec o peniaze 💰💸. Mamina je naozaj zahojena. Žije v zahraničí a určite neskončí v slovenskej DSS.

princezna_bosorka
22. sep 2025
@oriesocek

taky, ze sa nedaj. akoze nemozu prespat u mamy 2 tyzdne, ked pridu zo zahranicia raz rocne? to si budu teraz hotel riesit? my prideme k mame a hocikedy sme tam aj 3x rocne na tyzdne-dva a aj s celými rodinami a mame to urcite nevadi... stale sa pyta, kedy prideme... ty teraz mas obmedzovat svoju rodinu lebo on? on by ta mal brat aj s tvojimi detmi...

@oriesocek presne

eeffka
22. sep 2025
@mamka34

@oriesocek nejde vôbec o peniaze 💰💸. Mamina je naozaj zahojena. Žije v zahraničí a určite neskončí v slovenskej DSS.

@mamka34 nekric hop, moj otec je tiez financne za vodou ale za posledny mesiac som sa kolenacky nachodila kvoli umiestneniu a to ma zenu (nie moja mama)

marca12
22. sep 2025

@anonym_autor Povedala by som,ze sa smeti vyhodili same. Aspon sa ukazalo ako by sa spraval k tvojmu najmladsiemu,keby ste spolu zili. Pokazit si vztahy s detmi kvoli nejakemu curakovi,nestalo by mi to za to.

oriesocek
22. sep 2025
@eeffka

@mamka34 nekric hop, moj otec je tiez financne za vodou ale za posledny mesiac som sa kolenacky nachodila kvoli umiestneniu a to ma zenu (nie moja mama)

@eeffka ani u nás nebol problém doplatiť, ale otca nikde nechceli zobrať kvôli vážnemu zdravotnému stavu, ktorý sme nevedeli riešiť doma, keďže sa musel 3x týždenne prepravovať kvôli dialýze a už bol ležiaci. Čo sme sa naobchadzali, nariesili. Hospic poisťovňa hradila (+nas doplatok) iba 3 mesiace… potom sa už nedalo… ale človek neuverí, kým nerieši a kým mu príbuzného nevyložia doma a nevie si poradiť. Kebyže je iba doma, nemusí chodiť na dialýzu, tak ležiaceho by sme zvládli, ale presun do sanitky to museli vždy riešiť 4 ľudia…. A ani taký výťah sme nemali .

mamka34
22. sep 2025
@eeffka

@eeffka nestrašte, ale predstavte si, mama odmieta užívať lieky na tlak, hoci ho má bežne 190/100, cholesterol 8. Ona si celý život robila po svojom, nectila žiadne autority s nikým nehľadala kompromis. Povedzme, že dostane infarkt mozgu ( neviem či je to správny výraz) a ja čo, vari budem opatrovať ležiacu matku, ktorá nechcela, aby som mala deti, pretože ich nepotrebujem? Pekne poprosím otca, aby sa postaral. Vyživovacie právo voči deťom je nadradené vyživovacej povinnosti voči rodičom.

eeffka
22. sep 2025
@mamka34

@eeffka nestrašte, ale predstavte si, mama odmieta užívať lieky na tlak, hoci ho má bežne 190/100, cholesterol 8. Ona si celý život robila po svojom, nectila žiadne autority s nikým nehľadala kompromis. Povedzme, že dostane infarkt mozgu ( neviem či je to správny výraz) a ja čo, vari budem opatrovať ležiacu matku, ktorá nechcela, aby som mala deti, pretože ich nepotrebujem? Pekne poprosím otca, aby sa postaral. Vyživovacie právo voči deťom je nadradené vyživovacej povinnosti voči rodičom.

@mamka34 pozri moj otec sa na mna so sestrou vybodol ked som mala 10 a ona 3, odvtedy si zil svoj apokojny zivot s laskou svojho zivota, peniaze poslal ale inak nezaujem. Majster svetla, najmudrejsi, najsikovnejsi najkrajsi. A hop prisli zdravotne problemy a za 5r to slo z 10 na 2, a ja oocuvam ako si manzelka 2 inak predstavovala starobu.... hmm nehovor, tiez nema 20 a starala sa o neho kym to slo ale neviem ci nechcela vnimat realitu nejak to neriesila az ju to dobehlo a aj mna. Ona by opqteru o neho uz nezvladla a ja mam este male deti a svoj zivot, sestra v zahranici Urobila som co sa dalo, prosila kade tade az som to vyriesila a mozem spokojne spat ze tento problem mi nepristane doma. Lebo bohuzial rodina tu mate, starajte sa ako viete. A tu naozaj nie je financny problem, clovek spokornie ked si uvedomi ze ini riesia este aj peniaze

Strana
z4