Priateľ odmieta pracovať
Zdravim , chcela som sa len tak vyrospravat kedze mam problem so svojou matkou ktora neakceptuje to ze moj priatel nepracuje . Zaraba na bitcoine a preto proste pracovat nechce , ma byt v ktorom byva a jeden ma v prenajme ale podla matky je to hochstapler a zlodej a nezarobil podstivo . A su koli tomu v rodinne problemy lebo proste hrozi ze ma skorej necha ako by mal zacat pracovat neviem co mam robit .
@nattallia, vies co ti na to poviem? Ze si nezrela. Lebo potrebujes tu riesit ci mas pravdu ty, priatel alebo tvoja mama. V zivote by som na svoju mamu nekydala. Ma urite viac zivotnych skusenosti ako mas ty. Nezasluzi si to. To ci ti vyhovuje hentaky sposob zivota s priatelom je len a len na tebe a tvojom presvedceni. Ci ho v tom podporujes, alebo nie. Tak sa rozhodni, je to na tebe. Druhym moze byt jedno ako zijes, samozrejme chapem, ze mamu to trapi, tiez som mama. Ale ja by som sa po nete nechvalila ze mam priatela, kt. sa snazi nepracovat, nerobit odvody, byt na PNke a podobne. Ze sa nehanbis? Jedna vec je mat to doma a nechat si to pre seba a druha vec je este sa s tym chvalit. Fuj. Nie je jediny co sa snazi o....t tento system, ale aby som sa s tym chvastala po nete, tak to uz je primitivizmus najhrubsieho zrna.
@michal3691 ty niesi zivitel rodiny nemas zodpovednost za dalsich 3-4clenov ty si rob co chces..radis tuto autorke nech sa ho drzi zubami nehtami..teda ja by som sa takeho ako si ty nedrzala ani bycikel by som neoprela...mal si 4 roky ked padol rezim prd si pamatas ..vies iba to co sa vo filmoch zobrazuje alebo to co ti povedal niekto starsi...a mne starsi vravia same pekne zazitky ,tatko hypisak nosil dlhe vlasy a nikdy ho nikto neostrihal tak ako sa to prezentuje v dnesnej dobe..ludia drzali viac ako dnes .dnes citis zavist ohovaracky pohlady viac...v byte sa zamknes na vsetky zapadky...ja pocuvam hystorky ako zeny otvorili dvere na bytoch a sadli si na kavu na chodbe....moja suseda je taka lemrava ze nevie ani schody pozametat...vtedy by sa nestalo...
Blba otazka ale co su tie bitcoiny?prvy krat o tom citam..asi som zaspala dobu😂😂
@michal3691 nebudem ti oponovať,sám na to prídeš kto má teraz pravdu,či ty či ja😉 ale tak o 20rokov,lebo ani ty ešte nemáš to,čo ja už áno-životné skúpsenosti😉
@michal3691 doba sa meni, ale pravopis je stale rovnaky..... ci u teba sa zmenil s dobou?
Inak suhlas s nazormi, ze chlap, "co ju radsej necha ako by siel robit" stoji za hovno, aj keby mal miliony v bitcoinoch. Lebo ako tu uz bolo pisane, "doba sa meni" a aj tie bitcoiny raz pominu. Cize radsej si najst chlapa, co sa (a aj buducu rodinu) vie uzivit v kazdej dobe.
@nattallia
@hettinka ja som napisala 1000€ po vyplatenych uctoch ..asi niesom narocna...a vies co, viem ze bude ,jedno leto som roznasala dochodky takze bol aj taky ze 20€...ktory obycajny zivnotnik si odvadza viac ? takych asi nie je vela...ale taky co si nespori bokom je debil..
@michal3691 hej, dnesna doba nie je upnuta na nic... ale ked chalankovi skrachuje zaluba v bitcoinoch, budes autorku zivit ty? 😉 budme realisti, bitcoin nie je samospasitelny
@lavieenrose nemam nemam ani nechcem mat parchanti su draha a casovo narocna zaluba 🙂 No hovorim svoj nazor , ale nech sa paci nech si najde smenoveho robotnika co zarobi rovnako , iste bude spokojna s tym ze ho ani len nevidi 🙂 No to mi jedno ze ty by si bicykel neoprela , neopres ty opru ine je trhovy system co nevyhovuje tebe vyhovuje inej 🙂 Neda jedna da druha , neda druha da tretia 🙂 cize toto ani len neriesim 🙂 No ja si nemusim pametat len vidim ako sa to berie zobrat si volno na pondelok len preto ze chcem sediet doma a spat je divne volno sa predsa berie na okazale dovolenky , prerabku bytu , pobehanie po uradoch , pripadne na nejaku fusku 🙂 No kazdemu tak ako mu vyhovuje 🙂
@lavieenrose presne, tiez som si mohla usetrit kopu sklamani, keby som pocuvala mamu.
@michal3691 ja som dejepisarka, takze viem ako sa meni čas a system. Ale ludia sa nemenia. Tak ako sme zavistlivi, vychcani, mocibazni, krvilacni, spekulujuci, ziarlivi, podvadzajuci, ohovaracni... teraz, tak boli naši predkovia.Je jedno, ci niekto uraza svojho oponenta hateom na internete, alebo to robi cez pamflety na zazltnutom zvitku pri svieckach,stale ide o to iste- urazit, zranit, zosmiesnit. Rovnako je jedno ci sa o svoje dieta boji supermoderna bio mama, komunisticka mať, alebo neandertalska žena. Ked uvidi situaciu, ktora je podla nej nebezpecna, bude sa snazit chranit. Technicke info z 1975teho je zastarale, no dobre mienena rada tykajuca sa vztahov nie je stara ani z roku 75 pr.kr.
@lavieenrose 1000€ po vyplatených účtoch nie je nič-moc. Veď ideš s deckami na výlet a 200€ je fuč, blbá tatralandia len vstup za 4 je 80€, skipas pre 4 je aj 100€, dovolenka pre 4 letecká ide od 3000€ ta najlacnejšia v Bulharsku v 3* hoteli. Tenisky pre puberťáka stovka a to nie sú tie vychytené. Ľudia, ktorí sú “za vodou” by si takéto veci mali vedieť dovoliť.
Teda my za vodou nie sme, necítim sa tak, a to nám po vyplatení základných účtov za byt, stravu a poistky nieco zostava.
Nech zaraba ako chce, ak ma dost penazi, a umoznia mu, nech si berie neplatene volno, ale byt PN ,lebo v lete nechcem pracovat ?... s takym by som si nemala co povedat.
@michal3691 preco prave zmenoveho robotnika...ako keby nebolo xy dalsich profesii ktore sa na zmenu nevykonavaju...moj muz je o 14:30 doma...takze ho vidim habakuk :D
@hettinka vravim nie som narocna mne sa pacilo aj bibione mam dvojrocne dieta ...na ziadne vylety nechodime lebo v aute grca, nelyzujem nikdy som to ani neskusila..byt za vodou znamena pre kazdeho nieco ine...
@janinah toto som pocuval od fotra od mala 🙂 neurobis strednu skoncis v base , nic nevies glupy si , neurobis vodicak , zabijes sa na aute , rozbijes auto 🙂 a co sa stalo absolutne nic 🙂 stary trepu sracky a nic s toho sa nikdy nevyplnilo .
@obsadenemeno no nie ja na pravopis seriem odjakziva 🙂
@hettinka a co je zivot ? ist do prace ? zarobit vyplatit si ucty zradlo a spat ? Cokolvek ine je vlastne o tom egu mat viac ako iny 🙂 a to ja nechcem 🙂
@bmuller sak nieje samozrejme ale zatial to ma chalan fajn 🙂
@tomiholjubavi hm no tak celkom to nieje pretoze v roku 75 po kristovi stacilo dat zene 5 tiav a bolo vybavene , a dneska chce dovolenky , lakocinky , kuchynu kazdy rok a ak to tak nieje zly chlap vyser sa na neho , ani bicykel o neho neopri a preco ? lebo mater nemoze povedat susede akeho ma hodnotneho zata 🙂 hahaha 🙂
@hettinka slovo za vodou vyjadruje stav prostriedkov ktorych vyska je rozdielna 🙂 ako pozeram ty za vodou nebudes zrejme nikdy bo si schopna rozbit aj 5ku mesacne 🙂 No ale ako sa vravi ked nieco chces pytaj sa co preto robis 🙂 ak chces dovolenky , tatralandiu a podobne hold take su tvoje naroky 🙂 ale ak tam niekto nechodi a dovolenky ho nezaujmaju tak za vodou pre neho moze byt 600 mesacne 🙂
@michal3691 ani toto nie je češkom tak ako si ty myslis. Tak ako mas dnes ženu, co je narocna na udrzbu a ženu co je skromna, tak si ich mal odjakziva. Nikdy nebola taka doba, zeby vsetci boli skromni a uspokojili sa s 5 tavami. Nikdy. ani v tomto sa clovek nezmenil. Tak ako pišeš je to o ponuke a dopyte. To co ponukas, na to sa ti najdu zaujemcovia. A tak si kazdy može najst co mu vyhovuje.
@tomiholjubavi Ahoj,uplne mimo temy. Vsak si byvala v Po na intaku a studovala nieco s latincinou? Pamatam si Ta.
@tomiholjubavi presne tak 🙂 a ja nepotrebujem zensku s 5 titulmi alebo nejaku ambicioznu co robi karieru , staci taka co pokeca , kukne film a da zasukat 🙂 ako vravim som nenarocny 🙂
@mironka ano, dejepis-latincinu 🙂
@michal3691 hned som si myslela.... 😉😀💃
Len tak zo zvedavosti... co vlastne robi ten tvoj priatel cele dni?? Som doma dva tyzdne a uz sa fakt tesim do roboty. Vobec nepracovat si neviem predstavit. Clovek sa predsa potrebuje aj nejako realizovat. Nemusi hned makat za pasom 😉
@lavieenrose keď malo moje prve dieťa 2 roky, uvažovala som podobne 😂
Dnes mám deti dve a sú už školáci. A ako sa hovorí, malé deti, starosti - veľké deti, veľké starosti. To iste platí aj o nákladoch na ne.
Vieš, koľko dnes stojí vraj bezplatná škola, alebo taký strojček na zuby v našom “ bezplatnom” zdravotníctve? Ani nechcem vedieť, koľko nás vyjde ich výška, vodičáky a podobne dnes už štandardne veci. A vynásob si to počtom deti a zistíš, že za vodou vyzerá úplne inak... a nemusíš kupovať ani luxusne veci, ani byt náročná.
staci dobry heker a je v riti.minule som o tom citala ako sa mu tam naburali a prisiel o 2000eur a s tymto policia nepomoze.
@michal3691 lenze mudry clovek to spravi tak, ze ma istotu, nejaky zaklad a k tomu sa snazi, aby mu uz zarobene peniaze zarabali, ak mas potom zaklad, odlozene a k tomu uz fond, co ti peniaze zarobili peniaze, zistis, ze su aj lepsie investicie ako zrovna toto....a nie ze nejaky trtko, co s hovno v ruke sa snazi vrtkat v jednom trende....tisicka mesacne? real, to by sme nevyzili, ekbyze mame liter tu mesacne....by som sedela doma s rozkom v ruke
@michal3691 trošku si protirečíš, na jednej strane hovoríš, že život je o inom ako iba " ist do prace ? zarobit vyplatit si ucty zradlo a spat ?" a na druhej strane hovoríš, že niekto môže byť "za vodou" so 600€ mesačne. Sorry, takých 600€ ti dovolí fakt akurát najesť sa a vyspať + zaplatiť si cestovné do roboty v MHD...
Celkovo myslím, že ludia na SK majú tú laťku akosi inak nastavenú, myslia si, že mať 1000€ mesačne je už pekné, je to taká méta ... áno, je to na SK pomery pekná výplata, vľa ľudí toľko nezarobí, ale nie je to zasa taká suma, že zabezpečí človeku bezstarostný život, také to "byť za vodou".
Tie sumy som uviedla tak orientačne, ani my nechodíme do aquaparkov každý mesiac a leteckú dovolenku sme si dovolilli až teraz posledné 2 roky, nakoniec ani to Bulharsko nebolo, našli sme niečo lacnejšie... Ani 100-eurové tenisky nekupujeme... to všetko by sme robili, keby sme sa cítili byť "za vodou". Ale ako som už písala, s 1000€ sa tak určite necítime...
Inak, je mi smutno, keď čítam, ako si nevážiš svoju matku, ktorá ťa porodila, ani otca, ktorý ťa vychoval ... píšeš ako poloboh, lietaš vysoko, aby si hlboko nepadol. Snáď svoje deti vychovám lepšie, teda dúfam... A nebudú o mne takto škaredo písať, hoci občas so mnou nebudú súhlasiť, čo je jasné.
A súhlasím s tvojím otcom, veru "glupy si", ešte si nič nepreskákal. Moj manžel v tvojom veku mal byt, auto, 2 zdravé deti a 2 školy, solídnu prácu, rodinné zázemie, milujúcu manželku a domov, kde ho každý deň niekto čaká, v dobrom aj v zlom, v šťastí aj nešťastí, v zdraví aj v chorobe, aj keď najhoršie bolo, a to naozaj, nielen ako fráza ... a čo máš ty?
@lavieenrose len na margo pozitivnych spomienok - bud stastna a vdacna, ze ste nemali v rodine politickeho vazna, ze vam po 48 starym /prastarym rodicom nezobrali bolsevici pozemky a hospodarstvo do druzstva, ze ste nemali pripad, ked vas na skolu nevzali preto, lebo ste chodili do kostola ... jo, paradne bolo, ozaj. len bolo treba drzat hubu a krok. v nasom meste bolo cele sidlisko sovietskych vojakov - tych, co sem dosli strazit mier. vzdialena teta emigrovala, ich rodinu potom estebaci udavali ... jasne, ked bol niekto zaradeny, poslusny a nepytal sa a nerozmyslal, tak stastne zil. kedy tedy mu chybal toaletak, kedy tedy silonky, pomarance len na vianoce, ale inac vsetko OK
@hettinka no ano pre niekoho je 600 za vodou lebo proste nic ine nechce 🙂 a neuveris mhdckou nechodim 🙂
matku si vazim mama je v pohode , ale foter je kreten tak to bolo je a bude a vychoval som sa sam keby ze mam zit tak ako on chce tak to vidim na skok z velkej vysky na beton . A nepisem ako poloboh pisem ako clovek co ma nazor . A co mam preskakovat ? No ako vravim kazdy chce nieco ine to ze mal byt auto deti skoly pracu a zazemie je fajn pre neho ale nieje to univerzalna latka " kvalitneho zivota v univerzalnom ponimani " Ja mam len auto a byt , auto mam preto ze som lenivy chodit peso , byt preto lebo proste niekde byvat musim , klasicka dvoizbak spokojny som , deti nechcem , pracu mam ties a dostavam v nej peniaze a ci je solidna je mi jedno mna zaujmaju aj tak iba tie peniaze preto v nej som nie koli jej solidnosti 🙂 Manzelku nemam ani nechcem . A co mam co nemas ty ? spokojnost ty sa len za niecim zenies a porovnavas ty mas to a ten nema hento uz je luser nula a podobne a pritom sama si nespokojna 🙂 Ja nemam ani 10tinu s toho co ty pokladas za spokojnost a pritom som spokojny 🙂
@michal3691 hlavne, že si spokojný ... čo tam po vzťahoch...

@lavieenrose taký živnostník, čo si platí odvody z minima tie suché rožky na dôchodku žuť bude. Mojej mame vyrátali dôchodok nejakých 250€. Hádaj čo, teraz po 65-ke ešte robí.
Ak je niekto živnostník, to aby si odkladal aspoň 500€ mesačne, alebo ich vhodne investoval, aby mal potom z čoho žiť.
S 1000€ príjmom by dom sa “za vodou” určite necítila. Možno s 5000€ áno, ak by to bol stabilný príjem.