Priateľ po 4 rokoch nechce so mnou bývať
Ahojte. Aký mate názor nato keď by Vám priateľ po štyroch rokoch povedal že sa cíti donútený k spoločnému bývaniu ?
Máme dobrý vzťah.. aspoň sme mali potom čo si našiel novú prácu kde zarába veľmi dobre , no čas na mna nemá vôbec.. Víkendy nemá voľné , od 7- 9:00 do 22:30 je niekedy aj v práci a už sa to takto nedá keď ani spolu nebývame... Z dna na deň som si mala zvyknúť že sme neni spolu , čo sme pred tým boli aspoň každý deň chvíľku a boli sme tak štastný a pasovalo nám to tak, čo by som si aj zvykla lenže potrebujem čas , čo on nechápe . Najviac ma ale nahnevá keď mi povie že čo je na tom že nemá čas... :( Už asi rok stále rozprávame o tom ako a kedy pôjdeme spolu bývať , najprv s tým prišiel on a nechal ma tešiť za z toho.. Stále som o tom rozprávala ako sa teším, pozerala všetky možné stránky s bytmi a podobne a nakoniec mi povie že stále o tom hovorím že je k tomu donútený ? Sklamalo ma to lebo som sa fakt tešila... Myslela som to dobre hlavne kvôli tomu že keď už má takú robotu tak aspoň aby sme ten večer boli spolu keď príde z práce (kedže bývam v inom meste ) . Sme už aj zasnúbený no neviem čo mám robiť keď to pôjde takto ďalej :/ nechápem to prečo so mnou nechce zrazu bývať... povedal mi že nechce počítať každú korunu lenže z vyše cca tisíc e platu + môj by sme podla mňa nemuseli počítať... poznám ľudí čo žijú z menšieho platu lebo sa to ináč nedá... no on si myslí že vymýšľam , že to sa nedá . čo by ste robili na mojom mieste?
sa cudujem ze jeden chlap sa moze takto spravat az sa mi rozum pozastavuje
@lucy1444 na jednej strane chapem, ze po 4och rokoch chces, aby ste byvali spolu...ale citam aj dodatok, ze ste obaja posledny rok na VS.....mozno si chce ten posledny rok uzit ako student, kym sa da.....ak nema 30, nevidim na tom nic zle.....skus haldat pozitivum.....je student a este aj azraba.....a dost pekne (ako pises)....mozno vam setri do spolocneho.....ono to nie je len o chceni jedneho z vas a chcem a chcem a budem trucovat, vztah je o kompromisoch, co takto si sadnut a porozpravat sa, ze kedy a co planujeme?......ale nie typom...hrrr....ak nechces so mnou byvat, nelubis ma....to je tak pubertalne!.....a popravde, cim viac ho budes hnat, tym skor od teba moze zdrhnut....netreba tlacit na pilu...inak by som suhalsila, ze po 4och rokoch je spolocne byvanie vhodne...ale ak to planuje po skonceni VS......chapem aj to.....
my s muzom sme po 4och rokoch fungovali tak, ze ja posledny rocnik na VS na intraku a on v praci o druhom meste 500km odo mna (kedze koncil VS o rok skor)....ten rok sme sa vidali raz za 3 tyzdne...aj to len na den.....bola to skuska nasho vztahu, vedela som, ze musim byt len trpezliva a ono sa mi to 100krat vratilo.....zvladli sme aj tuto a poviem ti....je to nic oporti skuskam manzelstva, spol. byvania, ci detom!......
moja rada, nerob hned tragediu...je to o vas dvoch, vy dvaja sa musite porozpravat a dohodnut, ci naplanovat nieco, co vas spaja a bude spajat....good luck!
@lucy1444 vôbec sa mu nečudujem, že nechce ešte s tebou bývať, je mladý, bývať kde má, ešte ani neskončil školu...podľa mňa je to preňho skoro.
@fidka79 tak ja som nemala ani mama servis, ani strach z frajerovej povahy ale v 25-tich som chcela cestovať a spoznávať svet, užívať si mladosť a napriek tomu, že som mala jedného stabilného partnera, na záväzky som vôbec nemyslela. Ja chalana v tomto smere chápem, už len aby prestal rozprávať do vetra, čo dievča chce počuť 😎
@lalinko2010 to je naozaj s prepáčením, nezmysel, po dvoch rokoch iba vyprchá prvá zamilovanosť, preto zhruba vtedy sa vzťahy, ktoré neboli na tom pravom základe, ukončia, ale to neznamená, že tie ostatné sa musia zákonite kamsi prehúpnuť. My sme s MM začali žiť po 14 rokoch 😀 ...a poznám kopec ďalších, na ktorých to neplatí.
@alaguema je jedna vec že je niekto mladý lenže každý rozmýšľa ináč... nieje typ čo chodí s kamarátmi sa zabávať po večeroch 🙂 Po dovolenkách chodíme spolu .. nenutim ho do ničoho ale keď mi niekto o tom začne sám od seba hovoriť tak potom aj chcem aby to tak bolo predsa . To sa nerobí že začneš niekomu o niečom hovoriť necháš ho tešiť sa a potom zrazu nič z toho. 🙂 Každý je iný , niekto chce počkať a niekomu to stačí až po 14 rokoch ale mne nie. To že niekto toľko čaká neznamená že to tak musí byť u každého pretože každému pasuje niečo iné.
neplanuje s tebou buducnost,resp.nemysli na to,a zrejme aj je rad,ze nema cas,tak to vidim ja
@lucy1444 On sa podľa mňa bojí. Zvykol si na to, že doma u rodičov má všetko, teplú večeru i opraté veci. A síce predstava spoločného bývania s tebou sa mu páči, ale nie je schopný to zrealizovať, pretože starať sa sám o seba je už o čosi inšie. A ak to neurobí teraz, ťažko ho k tomu poženieš neskôr. Na tvojom mieste by som hodila vážnu reč o tom, čo chce. A že ak to nechce ešte, tak kedy asi a nech ti tými slovami nerobí ilúzie. Po skončení školy by som definitívne nastolila otázku svadby a bývania...keby ani potom nič tak zvaž či ti stojí za to stracať čas
@lucy1444 určite by som ho do spoločného bývania netlačila, do svadby už vôbec nie. Zrejme ho práca totálne pohltila, ja by som volila opačnú taktiku - nekontaktovala ho, tvárila by som sa, že mi nechýba, robila by som si vlastný program a po pár mesiacoch by som podľa jeho reakcií prehodnotila, či je to naozaj muž, s ktorým chcem spojiť svoj život.
No ja by som prestala spolocne byvanie v takejto situacii uplne riesit. Fungovala by som pre dnesny den. Uvidis ako zareaguje, ci vobec v tej zahlbenosti do prace a zahladenosti do seba zbada ze si prestala planovat spolocnu buducnost. Ak ano, tak je dobre, ak nie, asi vies aj sama...
@tykat no ak by mal nejaký muž problém s tým, že by musel živiť na MD mňa a naše deti, mal by problém s tým, že on zarába viac a ja menej tak by mi bolo nad slnko jasnejšie, že ma nemá rád a ja by som ani neuvažovala o tom, aby som spojila svoj život s jeho. Situácia sa totiž môže v sekunde otočiť, stačí havária, zlomená noha s dlhodobou PN, následnou výpoveďou.....
@lucy1444 Aky ste mali doteraz vztah? Hadali ste sa, ste stastni? Asi sa mu moc nechce do spolocneho byvania, a zamyslela by som sa nad tym, ze preco. Mozno uz to tak neciti, co je celkom mozne, ved ludia sa davaju dokopy a rozchadzaju, nie kazdy vztah je na cely zivot, vlastne velmi malo vztahov su na cely zivot. Netlacila by som na spolocne byvanie, ale by som skusila zistit ci sa v jeho hlave a srdci nieco zmenilo, lebo ked sa zmenilo, tak len budes stracat cas.
@jani_uk práveže sme sa nikdy nehádali ... stále sme k sebe dobrý ... to len mne začalo vadiť že jak ma novu pracu tak už vôbec ani nejde so mnou nikde pretože príde domou aj o 22:00 niekedy a to sa mu už nechce nič, ani len rozprávať sa... A nevie pochopiť že po celom dni bez neho sa chcem večer porozprávať aspoň, ale on to vidí tak že ja chcem riešiť stále len niečo a jeho nebaví stále o niečom sa rozprávať.. Je nervozny celý čas.. a zdá sa mi že z tej roboty. Nutiť ho pravdaže nechcem do ničoho , len nechcem aby sa kvôli peniazom zmenil...čo sa môže stať ľahko a nemá od toho daleko. No aj tak si myslí že mi vadí jeho robota... no to je o jeho postoji k nej .
@lucy1444 no mne to zbytočne vysvetľuješ 😅 Napísala som ti môj dojem z toho, ako sa správa tvoj priateľ. Evidentne sa do spoločného bývania nehrnie. Iba o ňom rozpráva. A ako je známe, za muža hovoria činy. Čo viac k tomu treba vysvetliť? Keby s tebou skutočne chcel bývať, tak už spolu bývate.
@lucy1444 mozno sa nieco stalo ani si to nepostrehla.Bud ma druhu, alebo ta uz nechce nechapem.Podla mna ked su zasnuby do roka ma byt svadba.Skus zmenit temu.Hovor o buducmosti a svadbe.Ked sa na to nechyti a nezacne rozmyslat realne o svadbe, rozmyslela by som si s nim dalsie kroky.Typ som unaveny, a nemam zaujem rozpravat o tom a tom, tiez svedci o jeho nezaujme.Myslim, ze straca o teba zaujem.Drz sa.
@lucy1444 uprimne, ak by som prisla domov z prace o 22ej, tak som tak unavena, ze padam.....nieto sa este rozpravat.....ako ved aj z druhej strany sa na to pozri.....a pritom predpokladam, ze to nebude dlhodoby stav, po skonceni VS ostane len praca, uz nie skola, tak hadam aj viac casu......mozno by to chcelo len kus trpezlivosti...... ak ti zalezi na vztahu, lubis ho a on teba, tak to za to stoji, ci?
@lucy1444 Prepac ale neverim ze ma taku pracovnu dobu. A este ze by nemal volne vikendy. To je pre cloveka neunosne. Ak nema volne vikend kvoli praci ale nevenuje sa tebe....tak sa pravdepodobne venuje inej, prepac.
@mala_hobitka má pohyblivú pracovnú dobu... Robí prenosy a podobné veci.. Ak máš vysoký plat tak to neni zadarmo predsa.. :/ mal aj teraz celý týždeň od cca piatej do pol dvanastej vkuse. takže iná v tom neni ... je to práca čo je pre neho dôležitá .
keď si myslíš, že medzi vami nikto iný nie je a ani vo výhľade, tak len skrátka naozaj nemá čas a ani na váš spoločný život, asi chce počkať s tým spoločným bývaním, až kým si dokončí školu (toto len hádam)... a zdá sa mi, že ho do toho ženieš ty a nedáš mu priestor lebo sa chceš už konečne niekam pohnúť po tých 4 rokoch chodenia ...ale ja si myslím, že je to už jedno, buď počkáš a nebudeš to siliť na "vyšší level"😉 lebo keby chcel aj on s tebou bývať, tak už spolu bývate ...kamoška tak bývala počas celého štúdia so svojím priateľom, neskôr snúbencom a po 7 rokoch aj manželom...alebo to nevydržíš, budete sa kvôli tomu hádať a po krátkom čase to jedného z vás prestane baviť a rozchod je istý ...
Toto ajmna zaujima 🙂
Vzdy, ako tie pribehy dopadli.

Ako to je?? Peniaze nekazia charakter, iba mu umožňujú, aby sa prejavil 😉 Ja by som sa mu nejaký čas neozvala a čakala by som, po akom čase sa ozve on...z toho sa dá čo to vydedukovať,l ebo mne osobne sa nepozdáva takéto správanie.