icon

Priateľ pomáha bývalej, ktorá má rakovinu

4. nov 2021

Je to normálne? Ako povedal mi, že jej to dlhuje lebo sa k nej nepraval ukážkovo. Ale mne to veľmi vadí. On za ňou nechodí ale píše jej a občas zavolá. Hnevá ma to.

anita6666
5. nov 2021

@annm81 žiadne! Pomoc ako pomoc

nevenka
5. nov 2021

@annm81 ano, ale nevieme, ci ona ma niekoho, rodinu, priatelov...aj to je dost podstatne. Akoze, odviezt na operaciu ju moze, to by som prezila, normalka. Ale nejake vrele vztahy, hoci ma rakovinu...vies, toto z jeho strany, ze sa ide potrhat, je len z vycitiek svedomia a ktovie, co autorka o ich vztahu vie,...Tak porovnam inu chorobu, zlomena noha, vyskocena platnicka, operacia stitnej zlazy,...Ako vravim, bezne sa zaujimat, ok, ale uz autorka musi vediet, ci to nie je nahodou tak, ze on sa cely trasie, len aby mohol byt s nou. Mozno je to tak, ze on ju stale lubi a autorke to vadi. Kazdopadne, toto neskonci asi dobre. Si myslim.

nevenka
5. nov 2021

@kikaaa444 ale toto je byvala manzelka, nie priatelka, to je dost podstatny rozdiel.

zana1234
5. nov 2021

Autorka citam tu tvoje reakcie na komenty a mozem povedať,ze uz dlhu dobu som sa nestretla s takou bezcharakternou a do seba zahladenou osobou bez stipku ludskosti a porozumenia. O co ti ide v prvom rade? O jeho byt? Majetok? Svoju pohodlnost? Ono v zivote sa mozu stat aj tebe rozne veci, a nikdy nevies kedy koho budes potrebovat. Len aby ta karma nedobehla za to ako sa spravas.

kinderzwillinge
Autor odpoveď zmazal
kinderzwillinge
5. nov 2021

Tieto posahane temy musi vymyslat a zakladat plateny clovek, aby to tu zilo.
A mimochodom, stale tu chyba grcajuci smajlik.

kikaaa444
5. nov 2021

@nevenka to je jedno . Pointa je rovnaka . Aj keď je to ex manželka nie je jeho povinnosťou jej platiť na život , nájom a všetky výdavky spojené čisto s nou . Vzhľadom k tomu že sú neni spolu roky rokuce

rachel36a
5. nov 2021

A co je na tom zle...ani sa s nou nestretava. Len jej zavola. Sama pises ze je chora, tak co je na tom divne ze jej chce pomoct. Ja si bezne volam s byvalim ako sa ma, dokonca zajdeme na kavu a to sme obaja zdravý. Vztah je aj o dovere.

annm81
5. nov 2021

@anita6666 Žiadne? Ides porovnávať maľovanie bytu so smrteľnou chorobou? Prvé robí človek keď má dosť elánu a vôľu niečo tvoriť, meniť, vylepšovať a teda má energiu urobiť to sám, alebo zavolať kolegovi, že za pomoc ho pozýva na pivo, alebo si obtelefonovať nejaké firmy. Pri tom druhom môže mať fyzické aj psychické sily na takom dne, že je ťažké vôbec vziať telefón a požiadať niekoho o pomoc.

juma2
5. nov 2021

@kikaaa444 krasne si to napisala a mas velke srdce. mas moj obdiv

annm81
5. nov 2021

@nevenka Nevieme, možno nemá nikoho koho by mohla požiadať o pomoc. Možno má naopak rodinu na ktorej vidí, ako sa jej chorobou trápia a je pre ňu jednoduchšie požiadať niekoho, kto jej bol blízky ale už nie je. Prečo to musí byť o tom, že sa celý trasie jej pomáhať do roztrhania? Veď autorka píše len, že sú v kontakte a že ju zavezie do nemocnice. To by som normálne spravila nielen pre rodinu, ale aj pre kolegu alebo suseda.

mala_zabka
5. nov 2021

Po prečítaní úvodného príspevku som ti istým spôsobom aj celkom rozumela, ako to myslíš. Chlapi sa radi hrajú na záchrancov nežných bezbranných kvetiniek, ktoré potrebujú jeho pomoc a pritom sa neraz zahľadia a už to ide. Rovnako tak odchádzajú chlapi od partneriek aj rodín, keď si z neho nejaká iná spraví bútľavú vŕbu na sťažovanie si aká je chudinka (chorá, zlý manžel, atď) - majú potrebu ju "zachrániť".... nech si tu hovorí kto chce čo chce - je to uplne bežné a stáva sa to, bohužiaľ. Ale po prečítaní tvojich komentárov som skoro hodila šabľu... daj toto vlákno, ktoré si sem založila prečítať priateľovi a samému sa mu rozsvieti, čo má robiť... Sedieť doma s tebou to ale nebude

flientica
5. nov 2021

Hmmm, je v tebe az privela zlosti. Je prirodzene a je podla mna pekne, ze je v takychto casoch pomaha a nemusi to vobec znamenat, ze by sa k nej chcel vratit. Preboha, ako takto by si sa teda chovat nemala. Ja ho obdivujem, ze sa k nej takto postavil a mam moj obdiv

7lenka11
5. nov 2021

Áno, je to normálne, že jej pomáha. Pomáha chorej osobe, ktorá je odkázaná na pomoc a takýto ľudia zvyčajne aj zle psychicky znášajú svoj stav... Nechápem, že niekto za tým dokáže vidieť niečo zlé.

roztlieskavacka
5. nov 2021

Ty si sa sama pochovala týmto prispevkom aj komentármi.. priateľ by bol isto nadšený z teba, hlavne ze nebudú nadčasy💜

lujza123
5. nov 2021

"Ťažko nájdeš takého muža s vlastným bývaním bývaním peniazmi že nemusím chodiť na nadčasy" 😂😂😂😂😂🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️😂😂
Top komentár toto, ale tak aspoň je uprimna, načo sa hrať na lásku zo svojim sugar daddy, keď ide len o biznis.

hopsadobrandejsa
5. nov 2021

Ani som to necital cele pretoze sa to zle cita.....

Autorka toto neustoji. Mozno ze jej sucasny priatel je Pavol Rusko, chalan ma prelepene oci a preto nevidi co za mrchu ma rovno pod nosom.

Ziarlit na zenu ku ktorej sa tvoj priatel nespraval korektne ( jeho slova ) ktora navyse bojuje s chorobou je u mna absolutny suteren nehovoriac o tom, ze sama si priznala, ze chlapa s vlastnym byvanim a prijmom je v dnesnej dobe tazke najst.

Ak to nie je vypocitavost tak potom uz neviem co je. Tvojho priatela mi je luto, ale zrejme ta ma za trest za to ako sa spraval k byvalej.

Dostatocne ho vytrestaj kym ste spolu aby sa mu otvorili oci nech si sam uvedomi, ze ma na viac nez na ziarlivku ktorej ide o jeho peniaze.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
kikaaa444
5. nov 2021

@zazvorka87 co to ma spoločne že zato že nie sú spolu tak neni úžasní ? Ty prečo nie si so svojimi bývalými ? Lebo nie si úžasná ? 🙄🙄🙄 omg . To že dvaja spolu nie su neznamená že jeden alebo druhý su automaticky horší ľudia . Prvy krát vidím takéto zmýšľanie .

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
mpg
5. nov 2021

Vo vzťahu sa nedá niekomu niečo zakázať a keď tento partner by chcel pomôcť bývalej, asi má pocit, že sa nesprával v tom vzťahu správne a chce to napraviť. Rakovina nemusí byť hneď taká, že sa na ňu umrie, existujú veľa rôzných druhov. Ale keď ona odmieta jeho pomoc, tak asi on nie je nejaký taký partner, na ktorého by sa spoliehala. Tam niečo je prečo radšej nie. A to že on je zabezpečený, že priateľka nemusí robiť nadčasy nie je až také dôležité ako to ako sa správa, čo je na ňom problematické.

mimikarol
5. nov 2021

Nečítam všetky komentáre. Ale preboha čo ti vadí? Že má charakter???? Naber trochu sebavedomia pre boha. Je to chorá žena a prežili určitý čas spolu, či sa ti to páči alebo nie

retatka
5. nov 2021

BABY, ona už neodpíše.Prekukli sme ju,čo je za ,, človeka,,Ale dúfam,že si z diskusie niečo zoberie ,porozmýšla nad sebou a zapracuje na sebe aby bol z nej lepší človek.

aalt
5. nov 2021

Som si spomenul na jeden pribeh, kde potom pomahala na striedacku aj manzelka:
https://dennikn.sk/1698079/po-rokoch-som-zistil...

radkaradix
5. nov 2021

@anita6666 konečne to tu niekto napísal, už som to chcela písať ja! 🙂

miadi
5. nov 2021

@nevenka Ved on sa nejde pretrhnut len jej pise a ponukol sa ze ju odvezie do nemocnice. Na vsetky jeho ponuky pomoci vraj povedala nie. Tak asi nema moc inak ako ist co nemocnice a lepsie jej padne ist snim ako taxikom. Zas z toho netreba robit ze on je u nej doma vareny peceny a robi jej cajik a masaz. Keby mala na vyber z kamaratov ci rodiny odvoz do nemocnice asi by povedala exovi nie dakujem. Mozno ani nechce aby jej okolie vedelo ze mà rakovinu.

1gabriela13
5. nov 2021

A čo že pomáha žene s rakovinou ? Ja by som tiež pomohla bývalému ajked mám terajšieho a máme spolu rodinu. No a čo ? S bývalim sme si tiež prežili svoje roky a toto by bolo samozrejme bez žiadnych skrytých úmyslov. A takisto keby to robil môj muž tak by som ho v Tom podporila pokiaľ ide o pomoc. Prečo nie. Možno žena žije posledné svoje mesiace a ty tu riešis totálny kravinu žiarlivosti. A zabezpečenosti. Omg

cacianka
5. nov 2021

@nevenka to porovnávať osobné stretnutia kvôli nábytku s ťažkou, často fatalnou chorobou ?
Trápne a veľmi

siska53
5. nov 2021

Ty si co za osobu??? Jej plan ako ho zlakat?? Akoze..si naschval privodila chorobu?? Sa mu cudujem, ze je este s tebou..

gagik
5. nov 2021

A ona ma aku rakovinu?