Priateľ, práca, peniaze
Ahojte, idem sa vyrozprávať lebo už neviem čo ďalej...
Mám pred 30-kou, zarábam tak do 500€, robím v call centre, práca ma baví a mám partnera, s ktorým žijem v spoločnej domácnosti. On zarába nadštandardne, výdavky si delíme na polovicu. Problém je, že stále mi vyčíta môj nízky príjem a moju prácu. Na jeho návrh som si urobila jeden kurz, no bez praxe ma nikam v tejto oblasti nechcú. Zdokonaľujem sa v exceli, učím sa sama ďalší jazyk a mám pocit, že som stratený prípad. Doteraz nikomu moja práca neprekážala. Mám skúsenosti aj s riadením ľudí, vrámci zastupovania šéfa, trochu so školením kolegov a neviem, čo so sebou robiť, aby som bola dosť dobrá. Na CV mi neodpovedajú, hoci spĺňam požiadavky - PC, jazyk, potrebné vlastnosti, očakávania. Ani neviem, čo od tejto diskusie vlastne očakávam, napíšte hocičo. 🙂
@0silvia0 presne a bojim sa ze oed bude maly vacsi a bude rozumiet vsetkemu ako to nanho bude vplyvat... kazdy sme si strojcom svojho stastia, ja som to zial nezvladla a tak budem musiet aspon maleho nejakym sposobom uchranit od takehoto vzoru ponizovania a urazania. Predcasne ukoncit matersku je pre mna jediny sposob lebo snad len vtedy bude klud
@lusy1507 a nerozmýšľaš o tom, že by si priateľa opustila? Ja to vidím tak, že tvoj priateľ zlyhal v záležitosti, kedy muž má najviac podržať matku svojho dieťaťa a dať jej zázemie. Toto nie je parketa na hladkanie si svojho ega, toto je parketa na ukázanie chlapskej ochrany, veľkorysosti a mužstva. Ja by som už takémuto chlapovi nevedela dôverovať. Neverila by som, že raz, keď to budem ešte potrebovať, ma podrží, povzbudí, pomôže. Veď matka sa vzdáva príchodom dieťaťa mnohých vecí: svojho príjmu, komfortu, voľného času, peknej postavy. To otec sa nemusí vzdať ničoho?
@lusy1507 Nechcem nic zlahcovat lebo je to smutne ako sa chova,ale ked uz nic tak partner aspon posluzil ako dobry geneticky nosic,lebo maly Theo je prekrasny, a na tej fotke kde sa tak zasnene trosku smutno pozera je taky krehucky,citlivy skoda by bolo supnut ho do jasliciek vyzera ze je to citlive dieta.
@0silvia0 kazdy den nad tym uvazujem. Ked si ale predstavim ze nemam kam ist lebo sme spolu v podnajme... musela by som sa tlacit a spoliehat na rodicov. Mala by som sice klud a neskor by som sa zamestnala a osamostatnila ale na druhrj stane ich nechcem zatazovat ved oni tirz chcu mat uz svoje pohodlie a nie sa tlacit so mnou v byte. Radsej to takto pretrpim sama ako dalsich ludi do toho zatahovat aj ked viem ze by mi radi pomohli. Samozrejme vztah z mojej strany je uz len o prezivani a spolubyvani o dovere nemoze byt rec a laska sa tiez pomaly vytraca...
@zurizuri a ma pravo Ti to vycitat? Ved nie si jeho manzelka! A keby si aj bola: mas pracu, ktora Ta dokaze uzivit a bavi Ta.
Ako tu uz ktosi pisal, pre zakladanie rodiny je fajn, ak muz zaraba vela a zena menej. Muz uzivi rodinu, zena radsej ostane doma s detmi aj dlhsie, pripadne poriesia viac deticiek za sebou. Pripadnu "karieru" bude zena riesit po odrasteni deti. Miesto v callcentre alebo podobne je fajn pre zenu s mensimi detmi, ked vypadne na OCR, nie je problem, ako keby bola v TOP funkcii v TOP platom. Ak muz zaraba nadstandartne, OCR na deticky asi tolerovat nebudu.
Ale, vy este zakladanie rodiny zrejme neriesite.
Ak chces vyssi plat, a vo firme kde pracujes nie je moznost karierneho rastu, najdi si podobnu poziciu vo firme, kde bude moznost karierneho rastu. Na zaciatok musis ratat s podobnym a mozno aj nizsim platom ako mas teraz, plus skusobna doba. To je dan za nove miesto. Ak si sikovna postupne sa vypracujes.
@ostorha dakujem. Vyzorovo ide skor do nasej rodiny. Snad po nom zdedi aspon inteligenciu a dufam ze povahu tiez nebude mat po otcovi 😁 co sa jasliciek tyka chcem pockat kym bude vediet chodit a ako tak vyjadrovat lebo teraz velmi vyzaduje pozornost a vsetci ma mu musia venovat inak sa normalne urazi a place. Samozrejme ak by som mala pocit ze sa mu nedostatocne venuju v jasliach tak okamzite idem spat na matersku
@bg2014 to nie nie som ten typ co by cakal kym moze partnera kopnut do riti. Ano tesim sa ked nebudem musiet byt od neho financne zavisla ale nropustim ho kvoli tomu potom kedze naozaj sa financne stara bolo by to odo mna maximalne chrapunske. Skor dom myslela tak ze teraz od neho neodidem lebo ho potrebujem, no potom ho zasa neipustim lebo mu budem napriek vsetkemu zaviazana
vela penazi vela problemov(co s nimi), malo penazi este viac problemov (kde ich vziat) ziadne peniaze No problem (.........)
@toskanka presne, aj vo mne rezonuje na margo tejto témy: všetko kvôli nemu.
A tiež momenty vo vzťahu, keď žena začína postupne strácať samú seba a začína o sebe, svojej hodnote, pochybovať. Len nech on je spokojný so mnou. A všetko sa začne točiť okolo neho. Spolu výlety, áno, je to pekné, ale žena by si vždy mala zachovať aj svoj život, kamošky, záujmy a nebyť len zavesná vo voľnom čase na toho svojho, v tomto prípade na chlapíkovi, podľa jej slov, bez empatie a kúsku citu).
@mandala77 Takto nevinne pod ruskom motivacie od partnera zacina manipulacia, az clovek strati samého seba, svoju hodnotu, pocit identity, az skonci u psychiatra, lebo sa stratil v zivote, robi veci, ktore ho nebavia, nic ho netesi, skoncil v depresii. A partner sa na to pozera, ze co, on chcel len dobre ....
@lusy1507 presne ako hovorí @toskanka úprimný rozhovor, fakt zo srdca, z tvojej duše si už skúšala? Povedať ako to vnímaš, ako sa cítiš...
Tak ty by si sa nedokázala zbaliť a povedať čau už ťa nepotrebujem a on dokáže deptať a urážať matku svojho dieťaťa. Kde je tu rovnováha a spravodlivosť? Nenechaj šlapať po svojej ľudskej hrdosti a nestrácaj samu seba.
@maria1989 ja som sa ho uz davno zbavila..😎
@lusy1507 preco nie? zijes cez tyzden sama? 5dni sama 2 s blbcom?
ako teraz chapem financie...
ale potom ked sa pozbieras? si neuvedomujes jedno a to ze az sa zamestnas budu tromfy na tvojej strane, budes financne nezavisla ( uroven neriesim, kym e na chleba a kavu 🙂 ), byt nemate na hypoteku takze sa zbalim a cau lasko, vsimne si mozno v piatok, dieta je male co je na rozchod najlepsi cas.
takze podtrzeno a secteno, mala som ta rada ale uz nemam. a byt s niekym z nejakeho falosneho pocitu vdaky...? vdaky za co? ze sa citis ako chudera? ze chces dat maleho do jasli aj ked to sama nechces? ze podvedome rozmyslal ci nieco kupis alebo nie kvoli blbym reciam? no ako este taku nehrali...
na zaciatok by som si nechala doma porozhadzovane noviny s pokruzkovanymi inzeratmi na prenajom 🙂 nech mu dvihne dekel blbcovi.
@lusy1507 Nie ste zobrati, nic si mu neslubila, nemas mu byt preco zaviazana. Zabezpecil svoje dieta a jeho opateru, nie teba. Asi ste sa dohodli na dietati, o ktore sa stara, preto mas voci nemu Jedinu moralnu povinnost, a to je podporovat jeho vztah zo synom. On si tym, ze jeden rok financoval opateru svojho dietatu nekupil dozivotnu kucharku, upratovacku a milenku. Prepac, ale jedna z naj. veci, ktore mozme dat svojim detom je vzor vzájomného spoluzitia. Tie vzorce spravania medzi vami si odnesie tvoj syn. Vies kolko mladych ludi sa boji vztahov, nechce do nich investovat (doveru, energiu - presne ako tvoj "priatel"...) len preto, ze vo svojej blizkosti ziadny pekny dlhodoby vztah nevideli?
Si krasna, si inteligentna, si sikovna, si laskava. Urcite chodi po tejto zemi muz, ktory si ta zasluzi a oceni. Zivot je dlhy nato, aby sme ho prezivali.
@lusy1507 Momentalne mozno nedokazes racionalne zvazit svoje moznosti, ktore ako rozumna sikovna zena mas. Dokazes pracovat, dokazes vychovat syna, dokazes vela veci.
Len si momentalne od neho financne zavisla, co vnimas ako fakt, ze si mu v buducnosti nieco za to dlzna. NIE, nie si.
Druha vec je nefunkcna rodina, ktora ako vieme, produkuje nevyrovnaných jedincov a je dokazane, ze radsej vyrovnany jeden z rodicov, ktory sa o jeho vychovu stara ako frustrovana rodina.
@0silvia0 ooo dakujem to potesi hlavne ked neustale pocuvam aka som prizemna a je.nuta ale urcite nedovolim aby mal maly zly priklad ci urcitym sposobom nanho vplyval nas vztah. Vtedy bude jednoduchsie povedat uvedom sa alebo pal do riti. A to ze ja budem vo vztahu bez citov a ucty na tom uz nezalezi...
@lusy1507 ale záleží na tom, aby si bola vo vzťahu s citami a s partnerskou úctou, ty a tvoj syn si zaslúžite normálny život. Nie si ani prízemná, ani je...tá. Prečítaj si, čo ti píše ostatné prispievateľky. Ty nevidíš reálne svoju situáciu, si v nej hlboko ponorená, urážaná, deptaná, obmedzovaná. Veľmi ti prajem, aby si našla v sebe silu a dokázala byť opäť šťastná a zabojovala aj za svoje dieťa.

@bg2014 dalo by sa to tak povedat.ale plati to aj opacne,. mas toho,kto sa o teba zaujima.... darmo chces niekoho,kto nema zaujem.. takze zalezi na okruhu vyberu...