icon

Priateľ, práca, peniaze

zurizuri
26. apr 2017

Ahojte, idem sa vyrozprávať lebo už neviem čo ďalej...
Mám pred 30-kou, zarábam tak do 500€, robím v call centre, práca ma baví a mám partnera, s ktorým žijem v spoločnej domácnosti. On zarába nadštandardne, výdavky si delíme na polovicu. Problém je, že stále mi vyčíta môj nízky príjem a moju prácu. Na jeho návrh som si urobila jeden kurz, no bez praxe ma nikam v tejto oblasti nechcú. Zdokonaľujem sa v exceli, učím sa sama ďalší jazyk a mám pocit, že som stratený prípad. Doteraz nikomu moja práca neprekážala. Mám skúsenosti aj s riadením ľudí, vrámci zastupovania šéfa, trochu so školením kolegov a neviem, čo so sebou robiť, aby som bola dosť dobrá. Na CV mi neodpovedajú, hoci spĺňam požiadavky - PC, jazyk, potrebné vlastnosti, očakávania. Ani neviem, čo od tejto diskusie vlastne očakávam, napíšte hocičo. 🙂

toskanka
27. apr 2017

@lusy1507 Prosim Ta, neopustaj sa ako zena ... este nie je vsetkym dnom koniec. Nehovorim, ze si mas hned hladat niekoho iného, ale je lepsie byt sama a vyrovnana ako rezignovana partnerka otca svojho dietata. Na zaciatok to staci.

emilia25
27. apr 2017

@lusy1507 poziadaj o vyzivne a vyzivne pre teba pretoze ked sa staras o dieta nemozes pracovat a tym padom je povinny zabezpecit aj teba a ked to bude mat aj sudom potvrdene ze je to jeho povinnost nebude ti nic vycitat skor ty je mu ze nepochopil slovo rodina.a to este len uvidi kolko mu vyrubu z jeho uzasneho vysokeho platu.

emilia25
27. apr 2017

@lusy1507 a potom mu polku hod do ksychtu zadrhni sa a ked si najdes robotu plus vyzivne tak cau maj sa z debilom zit nebudem dieta je malinke a je naozaj lepsie teraz ako ked si k sebe vybuduju nejake puto.

lusy1507
27. apr 2017

Baby dakujem vam naozaj si to vsetko uvedomujem ze tento vztah ma ako ososbu totalne nici a ak by sme pokracovali v takomto zivote tak to nebude mat ani dobry vplyv na dieta. Co sa mna tyka najradcej by som si zbalila veci a odisla aj hned teraz spolu s malym. Na druhej strane neverim ze by som momentalne dokazala zabezpecit malemu normalnu zivotnu uroven. V prvom rade si musim najst pracu ( aj ked viem ze tak skoro nebudem moct zarobit dostatok lebo kvoli casu budem musiet prijat pracu za 500-600e niekde v kancli) budem si musiet platit podnajom a to je najnakladnejsia polozka. Vyzivne na seba by som ziadat nemohla ved nie sme zobrany a na maleho by som dostala max 250 eur (pozante to praca na zivnost =oficialne minimalne prijmy). Preto vidim jedine riesenie v zotrvani v tomto vztahu. Mozno som aj tak trocha slaboch... po uplynuti materskej to bude jednoduchsie. Ja pevne verim ze ked sa zamestnam bude to z jeho strany lepsie. Co sa mna tyka city sa neobnovia a dovera uz vobe nie ale nemam ani zaujem ci chut hladat dalsieho chlapa z ktoreho sa vykluje dalsi bezcharakterny debil. Je velmi malo spravnych chlapov a ti su uz zadani 😁 takze takto by maly mal aspon otca . My sa hadame skoro kazdy den a vtedy si tieto veci vykricime no normalne sme sa o tom nikdy neporozpravali lebo on si mysli ze je dokonaly a vsetko co robi je spravne. Podla jeho slov je smutne ze ho nechapem. Normalne sa ani nerozpravame lebo so mnou sa nevie rozpravat kedze nie som na jeho urovni inteligencie.

lusy1507
27. apr 2017

On hovori ze na mne mrha svojimi peniazmi a casom a z casti ma pravdu lebo keby som mala na to odist hned teraz tak si moze sam uzivat a preto mam pocit ze ak uz budem sebestacna nemozem sa mu otocit chrbtom. Z urciteho pohladu by si teraz mohol najst zenu ktora by mu vyhovovala a ja ho teraz brzdim mozno ak uz nehlada.

toskanka
27. apr 2017

@lusy1507 Utekaaaaj od neho, kym ti neznici aj tu stipku sebavedomia, co este mas.

f333
27. apr 2017

@zurizuri po precitani tvojho dalsieho prispevku situacia vypada inak,ako si ju v prvom prispevku opisala.
to nie priatel v prvom rade,ale ty si nespokojna so svojim financnym statusom.
to je tak. chcela by sI pracovat v charite apod aktivitach,ale nie v povolani,co trh predovsetkym potrebuje. nemas dostatocne vzdelanie na pracu,co je dobre ohodnotena,ani prax .ale chcela by si mat plat,aky je v tychto povolaniach.

citis sa neschopna,pretoze sama vidis,ze je to tak. pretoze inak by si nesla na kurz,.ale davno mala vysudovany odbor pre trh potrebny a v nom uz prax.
ty si musis uvedomit,ze ak nie si tzv.´zlata mladez, tak ti fnancie len tak nespadnu do lona... charita a praca s ludmi ci detmi je pre toho,kto je finnancne za vodou a pracu tohoto druhu berie ako naplnenie skor volneho casu..nie penazenky.

takze v kontexte toho,co si uviedla neskor je jasne, ze partner,ak si sa stazovala na svoje financne zdrojh,ti len povedal svoj nazor na vec.a snazil sa ta /kedze vidi,ze si neflexibilna a aj nie velmi sikovna , drava, v kontexte tvojho priania viac podporit...a ked vidi,ze len stale preslapujes na mieste,tak na to poukazuje..
to,ze omyslel ,ze kurz ustovnictva staci na lepsi zarobok mozno nesvedci o jeho velkej skusensti z realneho zivotaa mozno je to inak, povedla,ze rob uz nieco so sebou ,hoci aj kurz ustovnictva.nejak tak to mozno myslel...
ty prvdepodbne vidis, co potrebujes pre lepsiu finacnu efektivitu.teda ake vzdelanie , prax....ale nie si schopna ho realizovat.
takze o tomto cele to forum je.
o tvoj frustracii z tvojej neschopnosti.nie o jeho ponizovani teba...

mamutka
27. apr 2017

@lusy1507 uvedom si, ze takto bude hovoriť o tebe pred malým. Malý sa bude pýtať, prečo je mamka je.nuta? A pod. Malý sa naučí že je OK ponizovat ta. Budes veľmi ľutovať, ze si neodišla kým malý ešte nemal k otcovi reálny vzťah. Tvoje malé zlatko začne používať na tvoju adresu nechutné slová, ktorými ta castuje jeho otec. Budes plakať keď uvidíš, ze sice nevie čo to znamená, ale ide to z jeho pusky, lebo ocko tak hovorí.... To je mamka... Chudera lenivá je.nuta... Toho sa dockas ty. Tvoj syn sa dočká budúcnosti v ktorej nebude vedieť čo to je pekný, uctivy slušný vzťah muža a ženy. Môžeš bojovať a vysvetľovať mu..... Poznacite ho obaja :(
Choď radšej k rodičom, pre tvoje a synove dobro.
na margo toho magora-on vie čo stoja jasle, keď teda máš ísť robiť? A marodky a OCR? Ja som mala slušný plat, ale sakra sme rátali, či sa oplatí dať dieťa do jasli, keďže štátne akosi zmizli a súkromné stáli pred rokmi 340 eur plus strava! Mesačne! S prepáčením stupila so do hovna, tak nerezignuj, nestojí v ňom. Choď z neho kade ľahšie. A voooobec si nemysli, ze ked dáš malého do jasli a poplatis na polovicu účty a ukážeš mu ze to dokazes, ze on si to bude vážiť, ze sa zamyslí. V toto pre Boha nedufaj. Veľmi sa mylis. On si ta neváži, nepotrebuje, nechce ta :(

srnqqa
27. apr 2017

@lusy1507 dovolím si napísať, máš len 2 možnosti - buď sa zmieriš a budeš ticho, alebo sa budete dohadovať... Rovnako to mám aj ja.. mala som pocit, že už menej hučíme (dokonca aj susedka vravela, že si mysleli, že sme sa s malého otcom dali dokopy), Malý bol na pedo-psychologickom vyšetrení a keď sa ho spýtala psychologička na rodičov, povedal hneď "tato kričí na mamu a mama je smutná"... To len, aby si vedela, že deti to strašne vnímajú. v ten moment som sa "sypala"... matias nepovedal nič radostné... vieš, čo si želajú deti z takýchto rodín? Aby rodičia od seba šli... želala som si to sama pri tých svojich. Malý má to, čo ja kedysi (a vlastne dodnes sú s našimi problémy), ale toto som nechcela pre neho.. Včera som vyše 15minút počúvala aká som pi*a prij**baná, prostitútka, k**va, jebl*ina, prasa tučné vypasené a že sin p**u dokázala.. Mám VŠ, 3 zamestnania, chcem ísť na kurz s medzinárodnou platnosťou.. Finančne ťahám viac než on. A bolo by toho omnoho viac, čo by som mohla popísať..
Nevidím nič zlé na tom, že chcem odísť. Bez neho bude lepšie ako s ním. Nikomu som sa nezaviazala, život mám len 1, a chcem ho prežiť (s)pokojne, aj keď sama.

mamutka
27. apr 2017

@srnqqa to je strašné. Dúfam, ze sa ti podarí zbaviť sa ho.

mandala77
27. apr 2017

@srnqqa @lusy1507
dievčatá, to čo píšte, sa veľmi ťažko číta, nie to v tom žije. Prišlo mi smutno z vašich riadkov. Za mňa dajte si vyhľadať do fóra charity, ona písala o takýchto vzťahoch, témy, kde prispievala. Aby ste pochopili, prečo zotrvávate v týchto vzťahoch a prečo je tak ťažké z nich von, odporúčam knihy Dospelé deti alkoholikov a Ženy, ktoré milujú príliš alebo Skoncujte so spoluzávislosťou (tá sa dá kúpiť). Prvé dve sú vypredané, nezoženiete ich, ale ak máte záujem, napíšte mi správu s mailom, pošlem vám ich, mám ich v PDF. A tam je dôležité aj pochopiť tie vnútorné mechanizmy a vzorce, lebo často práve tie ženu vedú, napriek tomu, že môže vyrastať v podobnej rodne, do vzťahov, ktoré ako dieťa zažila a tak sa jej nepáčili. Z týchto vzťahov sa veľmi ťažko dostáva - či už z nich odísť, alebo znova nájsť seba a svoju hodnotu (aj vo svojich očiach). Treba k tomu rozhodnutiu vnútorne dozrieť a často trvá istý čas, kým žena ukončí takýto vzťah. Držím obom palce!

mima4
27. apr 2017

@zurizuri
ja si myslim, ze vy spolu nepasujete, nemate podobne zmyslanie, ani sa nedoplnate a ani neakcpetujete to, aky ten druhy clovek je.
Obaja ste slobodni, a ak vidite, ze to nikam nevedie, je lepsie taky vztah ukoncit.
A ty rob to, co ty sama chces a co ti vyhovuje. Nemen sa kvôli niekomu inému, maj job, ktory tebe vyhovuje...

mima4
27. apr 2017

@lusy1507
nie! peniaze len ukazuju realny charakter.
tvoj priatel bol hovado aj ked zarabal podstatne menej, len si nedovoloval tolko vyskakovat..

vies v com je sila kvalitného cloveka? nezneuzit svoju moc, v tvojom pripade znacne financu, nad clovekom, ktory je v inej situacii... toboz ked ide o manzelku alebo priatelku, ktora danej osobe porodila dieta.

0silvia0
27. apr 2017

@lusy1507
@srnqqa
toto obe nemusíte žiť, nemusíte byť fackovací panáci pre nejakých zakomplexovaných magorov. Aj keby ste bývali u rodičov, alebo by ste hoci vymysleli niečo spolu a prenajali si byt spolu a našli nejaké východisko, príležitostné brigády, určite by ste to mali lepšie ako žiť s tými vašimi "mužmi roka". Toto si ani vy, ani vaše deti nezaslúžia.

toskanka
27. apr 2017

@srnqqa Az mi z tvojho pribehu zostalo nevolno ☹

emilia25
27. apr 2017

@srnqqa preco to muselo zajst az tak daleko aby dieta malo viac rozumu ako mama.toto uz davno to dieta nemalo zazivat ono to prenho je este horsie ako zle ked toto dieta hovori.uz ma traumu do konca zivota deti si vela pametaju z detsva bohuzial.treba to razne a hned zacat riesit uz vcera bolo neskoro.

celasapremenim
27. apr 2017

@silaviat keby sa ma toto mohlo dotknut, neleziem na internet :D ja som sa len pozastavila nad tym

lusy1507
27. apr 2017

@srnqqa asi by sme sa mali o com dlhe hodiny rozpravat, no v tvojom pripade ked uz ta pri nom nic nedrzi by som balila veci. Ak sa uz budem vediet sama o seba a maleho postarat a on bude stale pokracovat v tomto spravani sa ku mne tak ten vztah ukoncim. Nedovolim aby moja sprostost vo vybere partnera zle vplyvala na moje dieta. Ja zatial zial tu moznost odist nemam lebo tento stat by zo mna najradcej spravil uplnu zobranu.
@0silvia0
@toskanka
@mima4 vec ze kazdy den nad tym rozmyslam preco je taky, preco nebol taky na zaciatku a hral na mna divadielko. Obcas su dni aj ked ich je velmi malo tak raz do mesiaca kedy v nom vidim toho chlapa s ktorym som sa rozhodla mat dieta a nerozumiem kde sa stala chyba a ako moze byt jeden clovek tak odlisny v spravani
@mamutka uz som raz odisla, teda ked ma vyhodil povedala sim si ze to nejako zvladnem. Zbalila kufor a isla k rodicom. 4dni mi doslova horal telefon co mi vyvolaval a vypisoval dokonca aj mojej mame vypisoval az sa objavil pred nasimi dverami s prosikom. Ale nechala som sa obmakcit a uverila som ze to bude lepsie no vydrzalo mu to tyzden 😐

toskanka
27. apr 2017

@lusy1507 Mas krásneho syna s nadhernou pusinkou, k tomu zdravého ako buk. Ak si aj ty zdrava, prace schopna, a dokazes vas oboch v buducnosti uzivit, ja by som kvôli nemu neminala energiu, docasne ho vnimala ako sponzora. A akonahle sa postavis na vlastne nohy, cau lasko, ja jedu dal ... ci ako sa to spieva v tej pesnicke.

mamutka
27. apr 2017

@lusy1507 každopádne ti držím palce aby si to zvládla a mala dosť síl odísť. Ale ak malý nebude dosť zrelý na jasle, budete len obaja trpieť kvôli nemu, znova. Na dieťa platiť musí, možno by si mohla byť u rodičov a po večeroch brigádovať a zarobiť si niečo, malý by nemusel do jasli. Ak teda rodičia pracujú a nemôžu ti malého postrazit cez deň. Ak nepracujú, môžu s ním pomôcť denne. Jasle sú drahé, ak myslíš, ze nimi niečo vyriesis. To už môžeš rovno žiť len z večerných brigád pri rodičoch.

0silvia0
27. apr 2017

@mamutka tiež by som išla touto cestou - k rodičom a nejaké brigády. Mala by výživné na dieťa, rodičovský príspevok a podporu rodičov. Tie dva roky do nástupu malého do škôlky by som to vydržala. Ja by som takúto trpiteľku zo seba nerobila, chlap sa ukázal v tom pravom svetle, to by mi bohate stačilo...

ramzes1980
Odpoveď bola odstránená
majkeel
27. apr 2017

Zastanem sa ho. Vztah ma fungovat a dvaja sa maju doplnat, ze jeden ma tahat druheho dopredu. On ju potiahne v cielavedomosti, zodpovednosti, pragmatickosti, ona ho doplna a taha v empatii, udrziavani rodiny. Kebyze na sebe stale pracujem a vidim, ze partnerka zije zo dna na den, bez ciela, tiez by som vyvijal tlak, aby myslela na buducnost, aby mala nejake hobby, citala, bola aktivna, ucila sa jazyk, zlepsovala sa v niecom. Co ma robit aktivny clovek s niekym, co len preziva zivot bez ciela zo dna na den.
Mas 30 rokov, 500 eur. To je max. tak na priebezne prevadzkove naklady, nevyskakovat si,byvat, jest, sem tam vylet. Chcete mat deti, Tvoj plat vypadne. Preto uz teraz, kym nie su deti by ste mali dnes, ked ste v najlepsom produktivnom veku, OBAJA potiahnut a odlozit na horsie casy - ked budes na materskej, bez prace, na dochodku.
Zober si z druhej strany, kebyze si chlap, co zarobi v 30tke 500 eur, vacsina zien o neho ani nezavadi. Daju mu nalepku - necielavedomy, nezodpovedny, neschopny, neperspektivny, nedokaze sa postarat o rodinu a je vybaveny. Moze na rodinu, vztah a nejake deti zabudnut, zakopne o neho uz len naozaj nejaka zufala.
Dalsia vec, nikdy nevies, ci s niekym vydrzis cely zivot, alebo nezostanes po 40tke sama. Ako chces vyzit potom s detmi, aj ked dostanes vyzivne na deti, ked dnes ledva prezijes sama zo svojho prijmu?

dorottka
28. apr 2017

Osobne si nemyslim, ze ti chce zle, mozno mu prides pasivna a hej z pohladu cloveka, co ma kvantum sanci, je to hrozna skoda, ak niekto nevyuziva tie svoje. To, ze nechces, to mu uz vysvetli sama 🙂. Chapem vas oboch.
No ale dobre hluposti som si tu precitala o IT ludoch. Sama robim v IT uz aleluja rokov, ale neviem ci je to stastim, alebo pozeram malo filmov o stereotypnych IT, ale takych debilkov, ako ste tu popisali, no neviem, dako som nikdy nevidela. Su to uplne normalni ludia, rovnaki ako vy, ziadne divne zivocisne druhy, normalne maju rodiny, ale niektori aj nie, niektori su bordelari, niektori nie, niektori su trulkovia, niektori su maximalne zabavni extroverti... tak ako VSADE. Asi to bude tym, ze to su uplne normalni ludia. Mozno humor a niektore zaujmy su specificke, ale inak som sa dost 'pobavila'. Neschopneho chlapa najdete aj ako predavaca, politika, aj ITckara - asi to bude tym, ze predsa len je tam extra koncentracia chlapov, cize lahsie sa najde trulko, bordelar alebo neschopak ako na urade. To je ako keby niekto na zaklade postavania na danovom urade ohodnotil, ze vsetky zeny su klebetne sliepky a cele dni len kavickuju, ohovaraju a buzeruju.

zurizuri
autor
28. apr 2017

@majkeel oprav ma, ak sa mýlim - kde som napísala, že prežívam a nemám cieľ? Ovládam jeden jazyk, druhý sa učím, zdokonaľujem svoje PC zručnosti , vrámci práce sa musím neustále niečo učiť, pretože robím v bankovej oblasti, mám záľuby, ktorým sa venujem, finančne nie som odkázaná na chlapa, tak v čom, prosím, svoj život prežívam?

mamutka
28. apr 2017

@majkeel to co pises je sice pravda, ale vo vseobecnosti, vôbec sa to netyka tohto paru. Ju praca bavi, naplna, ona sa vzdelava, je aktivna.... Jej partner nerespektuje, ze ju praca bavi, chce aby zarabala viac a je mu jedno, ze ju to bavit nebude.

0silvia0
28. apr 2017

@majkeel mne sa tiež nepáči tvoje zovšeobecňovanie. Možno raz bude zo @zurizuri úžasná starostlivá matka, má na to všetky predpoklady. Nie sú všetci stavaní na kariéru, ja tiež nie som ambiciózny typ a dráždilo by ma, keby ma partner nútil do nejakých ambícií, do niečoho, čo ja vlastne nechcem. Áno, peniaze sú dôležité, ale aj rodinné zázemie je dôležité. Vzťah dvoch ambicióznych zarábajúcich ťažké prachy, ktorí od pol roka veku dieťaťa zháňajú opatrovateľku pre svoje deti tiež nie je ktoviečo. Ja to vidím u @zurizuri na zlý výber partnera. Skôr by sa mala zamerať na rodinný typ muža, ktorý ocení takúto ženu a bude veľmi rád, keď nájde doma spokojnú ženu a spokojné deti. Je kopa žien, ktoré zasa doma pri deťoch nevydržia a utekajú do práce... Takže všetko je o tolerancii a rešpekte, ak situácia obom nevyhovuje, nie je riešením pretvárať toho druhého na svoj obraz, ale nech sa páči, nech si mladý pán hľadá takú, ktorá mu bude vyhovovať. Ale áno, sú aj takí muži, ktorí veľmi radi zastrešia finančne svoju rodinu a nevyžadujú od svojej partnerky aby mu bola rovnocenná v zarábaní peňazí. Ak toto muži vyžadujú od žien, majú právo vyžadovať ženy od mužov rovnocennosť v starostlivosti o deti, domácnosť, o všetko. A to dobre vieme, že možné nie je hlavne v útlom veku detí, kedy je matka nenahraditeľná. Tak prečo ideme zrovnoprávňovať úlohu ženy a muža vo financiách, keď v ostatných aspektoch to nerobíme? Pôvodný model rodiny ideme pretvoriť na niečo, čo nie je ani možné...

katarinkaulany
28. apr 2017

@zurizuri Nečakaj, kým Ti niekto odpovie na životopis. Zober životopis do ruky a choď rovno do firmy v ktorej chceš pracovať. Aj keď vidíš inzerát na niektorej stránke, nechoď cez agentúru. Pozri si adresu firmy, ktorá hľadá zamestnanca, zober životopis do ruky a choď. Mne sa tiež nikdy nikto neozval. Ale tým druhým spôsobom som sa vždy hneď zamestnala.

womankc
28. apr 2017

@0silvia0 úplne presné a trefné zhrnutie celej situácie

womankc
28. apr 2017

@lusy1507 áno je to tak, nezmôžeš , je potom na zváženie , či si dostatočne asertívny typ, ktorý to zvládne ignorovať , ak nie treba si život zariadiť inak , ja mám priateľku , ktorá žije s emocionálne nulovým a strašne lakomým manželom a i keď ona je super a vie sa obracať je to život o ničom ....
Želám ti všetko dobré .............