Priateľ robí v Nemecku a nechce, aby som so synom za ním prišla
Ahojte neviem ako ďalej potrebujem sa vyrozprávať priateľ pracuje už rok v Nemecku a ja som vždy sama s miminom doma máme 7 mesačného syna velmy my chyba a chcem aby bol snami aby sa vrátil na SK on mi hovorí ze aj on chce byť snami ale ze to robí pre nás aby sme malý peniaze a ja to viem som rada ze pracuje viem ze keby sa vrátil na sk tak by to s hľadaním práce mal ťažké domov chodieva každé 2 mesiace na 1 týžden povedala som mu ze chceme ísť aj s malým tam ale on to nechce lebo viem keby to chcel tak by mi to už dávno povedal aby sme tam išli aj mi a neviem co si o tom mam mysliet nekedy si myslím ze ma tam podvádza a ma tam inú aj keď mi hovorí ze ma miluje a inú tam nemá cítim ze potrebujem zmenu posunúť sa ďalej v našom vstahu chcem byť sním. Neviem ako ďalej co robiť a ešte terás keď ide ta druha vlna tak sa oňho bojím prosím vás povedzte mi co by ste urobili na vašom mieste vy ďakujem.
@majkeel ja som zakričala hop dávno a aj preskočila ...ide hlavne o komunikáciu vo vzťahu
@katkati ako dohodnúť sa dá, možno mu len stačí otvoriť ústa a dohodnúť si inak tie turnusy, ale ľudia nekomunikuju a to je hlavný problém
Nechcela by som ísť určite medzi ostatných chcela som aby si tam našiel byt všetko vybavil a potom by sme sa tam nasťahovali aj mi pracuje každý deň okrem nedele sme v kontakte stále každý deň si aj voláme aj píšeme ale terás to je iné cítim ze sa zmenil viem ze to je tím že sme od seba asi keď príde domov tak sa sním porozprávam a poviem mu ze takto to ďalej už fungovať nemôže pretože sme vždy od seba poviem mu aby dal výpoveď a našiel si prácu tu viem ze peniaze potrebujeme sama si hľadám nejaké prácu na 4 hod. Viem ze to terás bude ťažké s tou pracou ale musí byť pri rodine musí byť snami sme mladý a chcem sníma Malým chodiť na výlety ako každý chcem aby sme si užívali kým sme mladý lebo roky plynu raz dva nechcem aby sme žili takto lebo to neje vzťah podľa mňa sú to len písmenka na diaľku takže mu dam na výber bud tam ostane pracovať a nech sa už nevracia radcej domov alebo keď nás miluje aj syna a chce byť snami tak ostane snami a nájde si prácu tu .
Neviem, kde konkretne pracuje, ale mas predstavu, co stoja najmy v tej oblasti?
Poistenie zdravotne by ste mali kde. Tam? Ake - zakladne/privatne?
Myslím že teraz by si mala ok až zarába .teraz tak ľahko prácu nenájde skôr by som mu navrhla až je napr tie 3 týždne tam a týždeň doma ...lebo neviem za čo chcete chodiť spolu na tie výlety keď tam skončí a tu tú prácu nenájde hneď .peniaze sa minú a čo potom
treba nájsť riešenie pre oby2 strany
@catherinah no ved toto, ono to nie je ze hop na kravu, mame tela, pri hľadaní najmu treba platiť ako zálohu väčšinou 3x nájom, my keď sme platili 4500 eura zálohu a plus samozrejme prvý nájom, ako nás išlo vykotit a to sme vedeli aké sú pomery, do čoho ideme, toto autorka ale asi nevie..... A ďalšia otázka, vie partner po nemecky?zalezi naozaj od oblasti nemecka, ale čím väčšie mesto, tým horšie nájsť podnájom a hlavne keď poviete ze mate dieťa a nedajboh psa! Viete koľko ľudí nás odpalkovalo keď sme hľadali nájom a mali sme psa. Cca 80 inzerátov sme kontaktovali. A potom sme si povedali keď príde dieťa, musíme mať vlastný byt. Ale to už je iná story.....
@lenuliatko84 ja som reagovala na rozumny komentár ohľadom druhej rodiny. Pracuje mi tam kopec ludi a iba jedna rodina žila spolu aj to sa vrátili domov 🤦♀️ ale všade treba milenky a somariny hľadať. Chcu stavať dom doma a niue míňať všetko zarobené v de.
Ešte veru porozmýšľaj, lebo finančne to nebude dobre rozhodnutie, ak tam všetci budete bývať... Ono je aj otázka pracuje v nemeckej firme na Nemeckú pracovnú zmluvu alebo sk firma s tým ze chodí na Fušky? Takto by ku odpadli aj Diéty....
Ako som pochopila priorita je domček...
Musím sa spýtať, koľko máš prosím rokov? Neber to v zlom, podľa mňa si ešte mladucka devucha, hlavne sa neunahli a rozhoduj s rozumom. Určite si priority, nejaký časový plán, napríklad ešte rok vydržať, šetriť ako sa dá a potom si nájsť prácu na svk a stavať domček.
@simca06022011 sama som v spoločnom byte bývala, takže párty určite nie sú len fantázie 🤣🤣🤣 , dokonca môže byť aj miešaný kolektív, my sme tiež byvali 4 chlapi a 2 baby
Prečo nechodí manžel na turnusovú prácu? Murári dobre zarobia aj za 2-3týždne 🙂 alebo berte si hypo a budete vedieť splácať keď on v zahraničí pracuje. Hádam 1500 € netto má za 2-3týždne, ty rodičovskú. Z toho by sa dalo žiť a aj splácať. Chápem, že lepšie je bez hypo len aby váš vzťah netroskotal 🙂
@vilma7 poznám chlapov presne 8, ktorý chodia makať do de, a veru nič také tam nie je.... Robia 10-12 hodín denne, a idú akurát tak spať, keďže sa narobia dosť a keď sa dá a majú voľno idú domov . Iste sú aj takí co sa zabavia ale určite to nie je pravidlo...
@simca06022011 ja som nepísala že to je pravidlom, ale mladí ľudia určite nebudú len spinkať cez víkend. Samozrejme záleží aj od práce, tuším autorka ale nikde nepíše, že jej priateľ pracuje na stavbe.
@simca06022011 niekedy ludia prestavaju zit,aby kazdy cent usetrili a to je smutne
@simca06022011 presne to isté môj okolo 6 vstáva robia do 18 o 19na báraku .kým si urobí večeru naje sa .umyje a už je 21hodín .a ešte do 22:00-22:30 píšeme a ide spať .dnes napr robia len do 2 tak si aspoň troška oddýchne.. takže milenecký vstách mi tiež príde že isto nie
Toto ste mali riesit predtym ako ste si spravili dieta. Ty si de facto slobodna matka. Nechapem tieto rodinne zriadenia,kde matka sama vychovava deti a muz pride 6x do roka domov. To nie je rodina. Ale vy ste pravdepodobne neplanovali....
@mariska1989 ... to je hrozné a všetko musíš stíhať sama keď si ostala doma? No neviem príde mi to také trošku zmätočné, že takto ako " ročne obdobia" fungujú krásne hlboké a úprimné cezpoľné vzťahy tutok čo čítam. Neubližuje Vám to mamičky????
....jednoznačne plánuj, rozhodni sa, skoč do toho bez ohľadu "na zlom krky" inak Ti nikto nebude veriť, že sa chceš posunúť. Navštív kaderníčku daj zmenu imidžu / vnútri si to stále Ty nezabudni/ z červena na čierna zmestíš sa do 250 eur a hotovo. Bodka, tečka, vybavené. Máš pochybovať to radšej umrem. ... toten domček čo má v hlave to potom 🙂
@bublinkai jj všetko ale v pohode to stíham čo treba .momentálne akurát kosenie mi trvá celý deň keďže musím chodiť aj k skoro 3 mesačnej dcere...a keď manžel doma tak stíhané výlety .rodinu . detí ..robí to pre nás .keď sa vyplatí chalupa a niečo malo ušetrí už ostane len doma a nájde si tú prácu ...je náš veľa takýchto čo nám chodia polovičky mimo sk a zvládame to ☺️
No rozhodla som sa ze tam do de nepôjdem a keď príde priateľ tak to viriesime a pracuje na Slovensku živnosť a babetko sme neplanovaly mi sme mali v pláne že tam pôjdeme spolu a on nemecký ovláda ale ja nie a hypotéku by sme si chceli zobrať ale až keď budeme mať čosi viac nasetrene a potom by sme zobrali a postavili si dom a keď tu písala jedna páni že určite cez víkendy nespinka m no nespinka ale oddychuje. A aj keď si ide vipit alebo grilovať tak o tom viem Le o mi sám napíše alebo zavolá takže viem co robí ale žiadna žena a ani ja nedôverujem muži na 100% pretože aj keď sním píšem volám môže mať inú ale dúfam ze nie pretože si stále voláme a píšeme a priateľ dostáva výplatu pozadu takže na výplatu chodieva domov terás tam je od júna a na výplatu príde domov a áno všetko robím sama mama tiež pracuje v zahraničí v Holandsku a keď príde tak mi pomoze ale niekedy sa citim sama závidím ostatní že majú prisebe manželov a ja musím vždy len čakať kedy príde.
...vôbec by som to nevidela tragicky. Nájdi si čas na nejaký ten jazyk aj Ty - určite sa Ti to pekne úroči jedného dňa. Inak znamej polovička bývajú takto v jednom krásnom dome v Lubeck -u hneď pri mori. Tam Ti majú v záhradke gril - taká mala dlhá a úzka - taký výbeh, ale furt Ti je to upravené - nechápem z čoho no nič. A oni Ti tam Ty šraci platia šiesti tak, že majú 250 eur akože nájom a 150 eur akože zvyšok aj smeti v cene / upratovačku potom zvlášť platia/ / za hlavu. Veľmi si chvália a veľmi sú spokojní oni Ti tam. A jedného dňa povedala, že aj ona sa už takto tam v tej záhradke vidí. Miluje keď chodí domov a všetko možné jej znesie aj nemožne. Tak si myslím, že asi nemajú čas na nič a už vôbec na tie milenky. No veru ... tak vravela🙂
Ja si myslím ze rodina by mala byt spolu, vychovávať dieťa sama je o ničom. Byt tebou zbalim sa a idem do nemecka, malého do jasli a ty do roboty na pol úväzku. Vyšli by ste v pohode, oveľa lepšie než na sk.Tato doba je plná možnosti, môžete spolu cestovať ako rodina kamkolvek.
Áno šetriť je fajn, ale nie tomu podriadovat celý život, nič si nedopriat, žiť oddelene, nevidieť svoje deti vyrastať koli nejakému šetreniu lebo v budúcnosti chcete dom... Žiť treba tu a teraz, nie pre nejakú fiktivnu budúcnosť ktorá vôbec nemusí prísť. Peniaze nesmú byť na 1 mieste, to ešte šťastie nikomu neprinieslo
Mal by Ti normálne vysvetliť prečo nechce aby ste tam išli aj Vy, aby neboli zbytočne dohady, hádky...
Vieš, žijeme v Nemecku, a ak si chcete zarobiť peniaze a postaviť dom, bude pre neho lepšie keď tam bude sám, na ubytovni kde ich je viac, platí sa menej a menej peňazí minie ako by ste tam boli spolu, neviem presne kde v Nemecku je, ale tu u nás v Bavorsku sú byty strašne drahé, a to nehovorím všetky tie poplatky okolo toho, vtedy by ste už neusetrili.
To nieje len o tom povedať, ja chcem ísť za ním ale musíš si sadnúť a celé to premyslieť spoločne to prediskutovať.
Môj muž bol v Nemecku rok sám, kým sa mu podarilo vytvoriť podmienky nato, aby som mohla prísť aj ja so synom. Chceli sme tu byt len kým pôjde do školy, zarobiť si a vrátiť sa na Svk, teraz syn konci 1.rocnik a v decembri sme kúpili dom tu v Nemecku, takže taky reálny pohľad na to, čo chceme a ako sa to dokáže obrátiť.

@pseudomonas87 Jasné, to chápem, ale nie veštci tam iba makajú. Ale tak jej možno áno, nech ešte výdrži, ale jeden týždeň doma z dvoch mesiacov, tak buď sú mu peniaze prednejsie ako rodina, alebo mu to tak vyhovuje...