Priateľ sa nechce presťahovať bližšie k robote

lenka418
19. jan 2019

Ahojte... Mám 19rokov. Z priateľom chodím 3 roky.
Žijeme spolu 4 mesiace. A ide o to ze priateľ dochádza za robotou 80km. Ja nerobím nikde a dôvod je ten že nemám ako dochádzať bývame v prenájme za mestom a do mesta je to ďaleko. Problém je že on chce ísť na ubytovňu ale ja nechcem aby išiel. Keď mu vysvetľujem že si to dáko rozdelíme a cestou bude aj mňa brat do roboty tak je nahnevaný ale nedá si povedať že ja sa odtiaľto nemám ako dostať. Milujem ho veľmi viem ze aj ona mňa. Chcela som po ňom nech sa aspoň pre sťahujeme niekde kde bude mať blízko do roboty a ja sao môžem tiež niečo nájsť. Som z tohto zúfalá. Keby mi na nom nezáležalo nechám ho nech robí sám a ja by som doma vylihovala. Prosím vás poraďte mi co robiť. A tak kde on robí nieje žiadna robota pre ženy je to elektráreň a robia tam len chlapi takže ja tam nemám kde si zohnať robotu.

elizme
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenka418
autor
19. jan 2019

@elizme ja to chcem. Chcem sa presťahovať lenže on nie. Vždy bol taky aj keď ma 20 rokov on je taky typ človeka že ma par kamarátov nikde nechodit len občas. Proste stará škola. Neviem ako na neho som s toho strašne smutná

elizme
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenka418
autor
19. jan 2019

@elizme jemu to nevadí že som doma jemu sa to tak páči. A nemám vodičak.

abbey1
19. jan 2019

Prvý krok ako sa sama uväzniť v nefungujúcom vzťahu bez možnosti úniku. Mladé dievča bez práce, neskôr prídu deti, finančne závislá na partnerovi, následne nezamestnatelna bez pracovnych skúsenosti, dobrého vzdelania, uväznená doma. Takýchto prípadov je plný koník. Neverím, že chceš takto skončiť.
Sama mám skoro 19 ročnú dcéru a neviem si to predstaviť. Tebe nechýba práca, kontakty s ľuďmi, pocit samostatnosti?

elizme
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beky1813
19. jan 2019

Tak chod sama, najdi si pracu, byt a postav ho pred hotovú vec, bud ide, alebo smola. Mas 19,neznic si zivit uz teraz. A to kde byvas, ked tam nechodia spoje?

caroline_
19. jan 2019

Závidím ti :P

0silvia0
19. jan 2019

@lenka418 no to musi byt velmi nudny zivot niekde v zapadakove bez spojov. Co robis cely den? Nechyba ti normalny zivot, socialne kontakty, nejaka cinnost?

caroline_
19. jan 2019

@0silvia0 no ja na jej mieste by som sa rozhodne nenudila, taky život si viem predstaviť 🙂 paradox života, každý chce čo nemá 🙂

abbey1
19. jan 2019

@caroline_ Ale chcela by si byť finančne závislá na priateľovi?

0silvia0
19. jan 2019

@caroline_ no ja by som sa tiež nenudila, tiež by som si už po tých odrobených rokoch a dennej starostlivosti o deti rada oddýchla, ale toto dievča má 19 rokov, v jej veku by som si nevedela predstaviť byť zatvorená doma a bez vlastných finančných zdrojov...

caroline_
19. jan 2019

@abbey1 to ze by nedochadzala do prace neznamená ze by nezarabala, s takou kopou voľného času... 🙂

abbey1
19. jan 2019

@caroline_ Píše, že nerobí nikde. V tom ja vidím problém, že je mladá, bez práce, sedí doma nespokojná a čaká na priateľa. Mnoho ľudí býva ďalekonosnú civilizácie, ale našli sa v tom, vedia sa u živiť, a hlavne, musí to uspokojovať všetkých zúčastnených.

montemotherone
20. jan 2019

@lenka418 tomu vôbec nerozumiem. On chce ísť na ubytovňu, ale nechce sa sťahovať? Robí v elektrárňach, to býva stabilná robota na dlho. Čiže váš vzťah si predstavuje dlhodobo na diaľku? On na ubytovni a ty kdesi "za mestom" . Ste v prenájme. To môžete byť predsa aj tam, kde pracuje, alebo, kde sa môžeš zamestnať aj ty. Ak chce teda dochádzať, či byť na ubytovni a ty to v pohode akceptuješ aspoň sa osloboď a presťahuj sa. Buď sa k tebe bude vracať tam, kde si ty, alebo... Vieš, príde mi to tak, že tebe na tom vzťahu záleží viac ako jemu. Keď chce ísť na ubytovňu nech ide. A ty si choď žiť svoj život. Máš 19! Celý je pred tebou. Potrebuješ získať pracovné skúsenosti, urob si ten vodičák, spoznávaj nových ľudí! Život sa ti preleje pomedzi prsty, ani nebudeš vedieť ako a za chvíľu budeš sedieť sama, nedajbože s dieťaťom a opustená kdesi "za mestom". Bez chlapa, bez možnosti sa zamestnať, bez praxe...

lucyluv
20. jan 2019

A nemôže to byť tak, že tvoj priateľ už prestal dúfať, že si nájdes prácu a proste sa chce zariadiť sám? Mne sa to proste nezdá. Si si istá, že všetko je z jeho strany ok? To že nechce dochadzat 80km úplne chápem, veď to musí byť úmorné každý deň.

sipka1990
20. jan 2019

@lenka418 V prvom rade sa zamestnaj ty a potom mozete obidvaja hladat spolu riesenie ohladom byvania vidim v profile ze si z Nitry tam je vela pracovnych ponuk na pracu kto chce pracu si najde ostatne su len vyhovorky si myslim a priatel si moze hladat aj blizsie pracu

deti95060810
20. jan 2019

veľmi ho milujem...takých ešte bude...

rybkoava
20. jan 2019

Ja som v tvojom veku tiež bývalá v podnájme s teraz už manželom, časom sme chceli vlastne bývanie on nechcel byt a ja som nechcelo ďaleko dochádzať. Nakoniec vyhrala zlata stredná cesta, dom a dochádzanie 10 km do mesta kde pracujem on dochádza trochu ďalej. U Vás by bola stredná cesta nájsť si podnájom bližšie. Inak neviem si predstaviť byť po škole doma. Ja som sa mesiac po maturite zamestnala a ešte Ti radím urobiť si vodičak kým nemáš dieťa. Ja som si ho robila počas materskej a bola to fuška zladiť dieťa domácnosť jazdy aj teóriu a ešte sa aj učiť testy.

dopolbokaodrata
20. jan 2019

Podľa bydliska uvádzaš Nitru, však tam je plno fabrík, veľkých automobiliek a nechce sa mi veriť že tam nie je dostupnosť z okolitých dedín. Tam bude podľa mňa problém úplne iný, keby si chcela tých robôt tam máš aj 10.

lenka418
autor
21. jan 2019

@lucyluv rozprávali sme sa o tom a povedal mi že to chce len zatiaľ kým je ešte von tma lebo on konci o 5 a doma je o 7 a že ráno keď ide je tma a keď sa vracia je tma príde unavený ani sa nenaje a ide si ľahnúť hneď. Z domu odchádza o 4 ráno. Viem ze je to na neho dosť. A nie. Určite nie jednu dobu som pracovala ja on si nemohol nájsť prácu a teraz zas on chodí a ja som doma. Plus ja robím vlasy tak za týždeň mam tých 400€. Ja sa stretávam s kamarátkami zo švagrinami z rodinnou len sme od mesta dosť ďaleko a bývame tam na samote v dome museli sme to zobrať narýchlo lebo nič iné sme v tú dobu nevedeli nájsť. Išla som už aj pešo do mesta len tam je hneď vedľa hlavná cesta a dopadlo to tak ze som mala zlomenú ruku a polámanu chrbticu lebo ma zachytilo auto keďže tam je veľmi úzky "chodník"... Som na neho naviazaná a viem ze aj on na mňa a robí lebo chce aby sme sa mali dobre. Dopraje mi všetko čo chcem len nechce aby som chodila do roboty. Vraví mi ze keď príde domov chce aby som tam bola. A nie aby ešte musel na mňa čakát.

lenka418
autor
21. jan 2019

@dopolbokaodrata tu ide o dochdazanie a nie o zamestnanie. Ja som nepísala že si neviem nájsť prácu ale že nemám ako dochádzať. Nebývame na dedine ale za mestom sami nikto iný tam nežije. Pred rokmi vrak tadiaľ chodil autobus už som sa aj bola pýtať a povedali mi ze kvôli jednej osobe to obnoviť nemôžu musí byť max pocet 5 ľudí.

lenka418
autor
21. jan 2019

@elizme hľadame si niečo v meste alebo v nejakej dedine. Len chceme požiadať o hypotéku a kúpiť si niečo.

beky1813
21. jan 2019

@lenka418 ved sa prestahuj sama do mesta, najdi si byt, pracu a priateľovi daj ultimatum, bud ide s tebou, alebo smola. V 19 sa zahrabat doma? Sialene. Tvoj priatel mi pride ako majetnicky ziarlivec, co ta potrebuje mat doma pri sporaku

lenka418
autor
21. jan 2019

@beky1813 dohodli sme sa na tom ze bude na ubytovni iba dovtedy kým sa nezlepší počasie a bude viac vidno keď sa bude vracať domov lebo viem ze je to umorne ráno o 4 po tme cestovať a vracať sa domov po tme unavený celý deň robí na zime. A pôjdeme už konečne požiadať o hypotéku a kúpime si niečo v meste... On sa bojí toho že keď pôjdem do prace tak spoznám nových ludi a on ma omrzí.

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenka418
autor
21. jan 2019

@zahrajzlato nie. Chceli sme požiadať minulý rok ale musí byť na živnosti 3 roky. Už je 3 rok plat ma 1500 niekdy 1600 takže vyjsť by nám to mohlo ak nie obyčajný úver nemusí byť byt dá sa kúpiť aj dom a pomaly rekonštrukcia. Žiadne úvery nemáme.

rohypnol1
21. jan 2019

@lenka418 Si napísala ..." On sa bojí toho že keď pôjdem do prace tak spoznám nových ludi a on ma omrzí."... Všetko sa dá riešiť, bývanie, práca, milión somarín. No toto sa nezmení...Utekaj od neho, kým sa dá (je mi jasné, že neposlúchneš). Je to žiarlivý, majetnícky typ a už teraz ťa manipuluje. Už v tomto veku žiješ jeho sny, predstavy a rozhodnutia. Bude to len horšie.

zahrajzlato
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
beky1813
21. jan 2019

@lenka418 cize majetnicky ziarlivec. Davaj si pozor. Zacina to nenapadne a bude sa to zhoršovať. A ak ty nemas oficialby prijem a tvoj priatel nezarobi dosť, hypoteku v Nitre nedostanete