Priateľ sa nechce zasnúbiť a ani oženiť
Dobrý deň,
Momentálne mám zmiešané pocity v hlave a aj trochu v srdci. Mám milujúceho partnera, ktorý je super chlap a snáď čoskoro aj budúci otec... Ale pred pár týždňami mi dával otázky ohľadom zasnúbenia... Či by som si to vedela prestaviť a podobne... Ja som povedala, že keď raz príde k tomu tak vtedy mu odpoviem, že sama neviem čo. Viem, si s ním prestaviť život bok po boku v dobrom aj v zlom ale nakoľko už som raz vydatá bola a nedopadlo to najlepšie-rozvod po 6. dňoch od svadby som proste opatrná...
Lenže v tomto problém nie je ale skôr v tom, že včera mi povedal že on nechce sa zasnúbiť ani oženiť... Snažíme sa spoločne o bábätko, budúci mesiac máme ísť do centra a teraz som zostala v pomykove. Že či takto celý život chce fungovať alebo prečo? Kvôli majetkom? Ja úprimne poviem, nemám nič hmotné... Mám iné priority v živote ako mať majetok... Inak ma naši vychovali...
Strašne som z toho smutná.... Sme na dovolenke ale mne nejako moja nálada a sklesla s tým celým čo sa mi v hrave odohráva. Viete skoro po 2,5 r. si viem predstaviť aspoň zasnúbiť... Svadba aj keď o 2-3 roky nevadilo by mi to...ale nieže on nechce.... Snáď, ma chápete čo tým chcem povedať.... Ja ani neviem.... Musela som sa vyrozprávať 🙂 majte krásny dník s úsmevom na perách
@simca666 kolko mas rokov? Tvoje romanticke predstavy ako pred tebou poklakne, vyzna ti lasku a poziada ta o ruku by boli ok keby si mala tak 21...predpokladam ze mas viac, rodinny zivot v plnom prude, dve deti ma svete a teraz ta ma romanticky ziadat o ruku? Trochu neskoro nie? Ste tuto fazu preskocili, uz si mu dala vsetko, svadba je fakt u vas len formalita.
Ako ti svadba dopomoze ku stastiu a peknemu vztahu. Niektore zeny uplne zbytocne lipnu na takych blbostiach. Ale! Dolezite je,aby sa nasli dvaja ludia,ktory maju v tomto smere jasno. Ak sa obaja nechcu brat je to v poriadku. Ale ak jeden chce,druhy nie,to uz je dost zavazny problem. A nastava otazka co je kto ochotny ozeliet.
@h2 ja sa nehnevam, ja ta len opravujem, pretoze aj v povodnom komente je, ze sme sa o tom bavili po hadke a ty pises ze pocas. Preto vravim, ze emocie uz mali byt ukludnene a preto sa ma to dotklo. Takisto som napisala, ze sa k planovaniu svadby velmi nemal. Zvysne veci rozoberat velmi nechcem. Kazdopadne som tym len autorke chcela povedat tolko, ze aj ked sa stane, po com tuzi,moze byt z toho viac sklamana, ako keby sa to nestalo. A to sa netyka len zasnub. Dakujem za tvoj nazor, ale mne je takto ,,zbuchana svadba len kvoli detom" ( a zvlast, ked svoje tvrdenie nikdy nezmenil) proti srsti proste, nemozem si pomoct
@snazilka2021 “Ale pred pár týždňami mi dával otázky ohľadom zasnúbenia... Či by som si to vedela prestaviť a podobne... Ja som povedala, že keď raz príde k tomu tak vtedy mu odpoviem, že sama neviem čo. Viem, si s ním prestaviť život bok po boku v dobrom aj v zlom ale nakoľko už som raz vydatá bola a nedopadlo to najlepšie-rozvod po 6. dňoch od svadby som proste opatrná...
Lenže v tomto problém nie je ale skôr v tom, že včera mi povedal že on nechce sa zasnúbiť ani oženiť... “
Takze, kym sa pytal, nebola si si ista, ci chces. Lebo zle skusenosti a kam sa ponahlat.
V podstate to mohol pochopit tak, ze vlastne nie, ani nechces.
No ked o nejaky cas povedal, ze on nechce, uz ta to hneva. Dotklo sa ta to.
Pises, ze planujete dieta, o mesiac mate termin v centre. Ze co teraz, ked on si ta vlastne nechce vziat.
Pritom pred par tyzdnami (napriek snahe o babatko) si bola v rovnakej (v podstate odmietavej) pozicii ty sama, ked zistoval on.
Vyzera to, ze tvoja predstava bola, ze on ta poziada a ty sa zamyslis. Ze si len chcela pocut uistenie, ze on ta chce a ty si doprajes cas na preskumanie svojich pocitov.
No moze byt aj tak, ze on tym rozhovorom nenapadne zistoval, lebo ta poziadat chcel. (Kto vie, trebars na tej dovolenke).
Ale po tvojej odpovedi ostal zaskoceny. Mozno aj urazeny.
Presne ako ty teraz.
Takze aktualne “nema zaujem”.
Asi by si si s nim mala sadnut a povedat: Pozri, je nam spolu dobre, ale prave sme vzajomne zistili neprijemnu skutocnost, ze ani jeden si nie sme isty, ze sa urcite chceme spolu zaviazat. Takze kym si nevyriesime otazku, co vlastne obaja chceme, a kym si nevyriesime nase obavy o slobodu, nema zmysel planovat dieta.
A ak vam z toho vyjde, ze ten vztah funguje, len kym je dobre, proste len vtedy, ked si len tak plynie a nic sa neriesi, tak potom stoji na vratkych nohach. Ktore pri prvych vaznejsich problemoch mozu poddat.
Takze by ste mali hlbsie prehodnotit vzajomnu ochotu investovat sa do vztahu.
Vsak si povedala, ze nechces v podstate. Raz si videla ako to dopadlo, tak to netlac do sobasa. Mozno nie si typ pre ten zvazok a je lepsie byt takto iba ako partneri. Ved ked bude babo, tak sa vezmete. Alebo ked budes tehu. Ja by som to nehrotila
@simca666 tiez mam podobnu smutnu skusenost zo zasnubenim..a mozno asi este o chlp horsie nez ta tvoja😢a toez veru stale je mi to velmi luto a neskutocne mrzi ze som sa nedozila poziadania o ruku z lasky tak ako to vacsinou byva.
@svetlanka111 to je mi luto☹ co sa u vas stalo?
@simca666 otehotnela som po kratkom vztahu,nestihli sme to predtym riesit,ked som bola uz tehu (ja som sa na to nepytala)tak mi sam od seba este na vianoce povedal ze on sa zenit nechce,ze to tak neciti a nepovazuje to vobec za dolezite a este cosi okolo uz si to presne nepamatam...no a to bola asi velka trhlina ktora sa u mna ani po xy rokoch nexahojila a tak plynul cas a mne to bolo luto,niekedy som mu to vytkla,a cas siel dalej,dalsie dieta a potom si ma zobral ale stale tvrdi ze on to nechcel a pod..pri kazdej hadke mi to vykrici a nezazila som ani ziadne pekne poziadanie o ruku☹️
@snazilka2021 tak vpodstate si mu povedala, ze nevies (mozno i on reagoval preto tak, ako reagoval), ale ty by si vpodstate chcela byt jeho manzelkou....normalne mu povec, ze by si si ho aj vzala, ze by bolo fajn byt aj manzelkou, ak budete rodicia....a spytaj sa ho, ci ma z toho strach...nejako ti odpovie a tu odpoved akceptuj.

@simca666 Píšem na základe toho, čo si napísala. Ak to bolo vlastne všetko úplne ináč, mala si to teda napísať ináč. Nemusíš sa hnevať, ja som to s Tebou nemyslela zle. Práve naopak, chcela som Ti poskytnúť iný pohľad. Lebo tak, ako si si z môjho príspevku zobrala len to zlé, vybrala si si ho aj z toho, čo Ti povedal Tvoj partner. Ak sa chceš vydať, tak sa zoberte, či už to on nazýva "zbúchaním svadby", alebo nie. Ver tomu, že to bude určite z lásky. ❤️