Priateľ sa povyšuje, lebo viac zarába
Co by ste robili na mojom mieste. Mam 27 a priatela ktory je o rok starsi, sme spolu 2 roky, posledny polrok vsak prehodnocujem ze ci to ma buducnost. Nedokoncil vysku ale nasiel si dobru pracu v IT sfere a teda ma vyssi plat ako ja, co mam spravenu strednu skolu hotelovu a pracujem ako recepcna. Plat ma zhruba 2x taky ako ja, niekedy aj viac, co by bolo fajn keby nemal okolo toho hlupe reci.
Napriklad cez leto som vyberala ubytovanie a nic sa mu nepacilo, ze on chce nieco luxunejsie. Tak som mu povedala ze ak to zaplati tak bude luxusne, na co mi povedala ze vsak aj ja zarabam tak pojdeme napoly. Akurat mne by to narusilo rozpocet viac ako jwmu ale to ho nezujma. To iste ked sme riesili novy najom, ze on chce 3i aby mal miesto na cvicenie a PC kedze robi aj z domu. Za mna stacil 2i, lebo je rozdiel ci dam mesacne na najom 300 alebo 500 eur. On ale tvrdi ze chce vsetko delit napoly lebo ze to nie je jeho chyba ze nie som dost ambiciozna a nemam zaujem na sebe pracovat, pritom ja som so svojou pracou spokojna v ramci moznosti, jasne raz za cas sa postazujem ze sa mi nechce ist na nocnu alebo ze su v praci nejake neprijemnosti, ze som unavena, no ale on mi prave vtedy zacne nepriamo vycitat ze tam len stracam cas, nemam sancu na karierny rast, a ze taku pracu moze robit hocikto kto ma ruky a vie rozpravat. Niekedy mam pocit ze mu to az pride trapne aku mam pracu, napriklad ked sme spolu niekde a sa ma opytaju na pracu. Inak mame dost veci spolocnych, aj nazorov, zaujmov, ale v tomto sa mi jeho pristup nepaci
Tak mňa by to teda riadne urazilo.
Ja som manželke od prvého rande platil všetko... a už to tak nejak ostalo nájom som platil ja, prvý byt som platil ja a teraz dom...na dobre sa ľahko zvyká 🙂
ste spolu 2 roky a toto sa ti na nom nepaci, o dalsie 2 roky budes mat minus 4 roky stratene s chlapom ktory sa nezmeni, a obavam sa ze odhali dalsie vlastnosti ktore ti nebudu po chuti
Vie ta vypocut, podporit, povzbudit, stoji na tvojej strane?
a to ze chce platit vsetko na polovicu sa nepaci ani mne, malo je gentlemanov na tomto svete
Vieš čo mne sa takí chlapi vôbec nepáčia však Keť sa dva milujú a žijú spolu a majú aj spoločné vidavky ako jedenie elektrina a tak ďalej tak nieje čo riešiť moje tvoje a tak ďalej predsa spoločné nie ?
@uprimnazienka 😁😁😁 Absolutne rovnaka skusenost. Plat 5 az 7 tisic v cistom ( zalezalo od projektov v praci) a nechal sa pozvat na veceru ( aj ked iba vyprazany syr, lebo to miluje.).
@goodidea ty si vravel,že takú ženu by si nikdy nechcel
Kašli na neho z toho nikdy nebude chlap na dobrý život
toto je presne ten typ chlapa, ktory ked budes na rodicaku s VASIM dietatom, bude ti vycitat, ze sedis doma na zadku a on ta zivi. a nebudes si moct kupit pre seba ani 5€ leginy z pepca, lebo z rodicaku budes musiet tiez polovicou na vsetko prispievat. ved tu je takych diskusii vela a este trochu viac. a ked sa dotycnej zeny opytaju, ci pred dietatom chlap taky nebol, tak odpovie, ze bol, ale dufala, ze sa zmeni. no nie, nezmeni. takyto ch*j bude vzdy ch*jom, len sa z ch*ja stane velky ch*j.
poslat do zadku. Pre priklad = moj chlap by nikdy nechcel uhradil polku dovolenky odo mna, nikdy sme nedelili najmy a pod... A problemy zacali, presne vtedy, ked sa tato sutaz u nas zacala diat... JE to novodoby chlap do novodobeho vztahu, takto to TERAZ funguje. Vsetko 50:50, domace prace, peniaze, deti... lenze bohuzial, tak vztahy nefunguju, kadzy v momente dokaze dat len nieco, nemusi sa vyrovnat tomu druhemu (jeden sa bude starat o deti, druhy zarabat, jeden zarobi viac ale je viac v praci atd atd). TO nie je sutaz, ze ja som dnes 52% a ty 48% a ja toto neurobim teda.. vztah je o tom, ze kazdy robi 100% svojich moznosti pre "spolocnu vec".
Velmi pekne reci su napr tu:
@kornelies Ty koki, to su ini uboziaci. Desive.
Poviem ti toľko, že takto sa nespráva milujúci partner, správa sa ako čkovek, s ktorým máš len spoločný nájom. Keby to bol už len kamarát, tak tiež keby zarábal viac určite by tiež všetko nevyrátaval na polovicu. Vidím, že si to vôbec neuvedomuješ, ale naozaj toto nie je dobrý partner ak chceš šťastnú rodinu. Ale ak chceš nešťastnú, tak on je ten pravý 😉. Prajem ti aby si si stihla včas otvoriť oči a nezničila zbytočne žívot a zdravie.
Keď som mala 19 r. ,tak som po škole zarábala 8tis.Sk. môj partner 50tis.Sk .
Vždy si vážil každú prácu ,a aj najmensiu korunu . Nikdy mi nedal pocítiť túto priepasť . Dovolenky neplatil a bavon ,vo veľkom som sa finančne podieľala na nich , a hľadali sme skôr skromnejšie .
On totižto zo svojho nadpriemerne ho platu dotoval jeho rodičov a jeho mladších súrodencov .
Sme spolu 17 rokov a viem ,že som urobila dobre ,že som a ním ostala .
Hľadaj podobného . Rozmýšľam ,čo bude robiť tvoj partner ,keď budeš na materskej .
Ak chceš mať raz rodinu, tak určite nie s takýmto chlapom... Pretože po materskej ti klesne príjem a potom čo. Ty sa budeš starať o dieťa domácnosť a on ti bude vykrikovať peniaze.
Keďže chcel väčší byt aby mal miestnosť na cvičenie a PC tak mal ten rozdiel zaplatiť.
Apropo dúfam ze aj co sa týka domácnosti chce takú férovost a robí zo všetkého presnú polovicu.
Financie sú príčinou väčšiny hádok vo vzťahoch. Aj keď by si zarábala viac, môžeš mať iný pohľad na míňanie, si šetrnejšia, zatiaľ čo on si chce užívať - tiež by boli hádky a ak prídu deti, to ešte len bude, že on bude chcieť topánky do škôlky za 5o euro, keď po týždni budú osuchane😄
Ale hlavne je - toto je vzťah? Vo vzťahu si mate byt oporou, on ak ta ľúbi, mal by ta vypočuť, podporiť, povzbudiť. Iba ta zhadzuje. A to je jedno, o co ide, teraz sú to financie, potom bude niečo iné, ale tento chlap je s tebou, lebo teraz mu to vyhovuje, nemusí platiť sam nájom.. A keď mu po práci a cvičení a po PC ostane čas na teba, však čo by si nezasexoval zadarmo. Prepáč ze tak sprosto píšem, môžete mať aj výlety, zážitky, ale ako písali baby, toto nie je chlap pre teba. V prvom rade si začni vážiť samu seba. Nechaj ho teraz. S deťmi by sa ti ťažšie odchádzalo. On sa nezmení, inej možno bude vyhovovať, ale ty hľadaj ďalej. Keď nájdeš chlapa, nenechá ta platiť ani za večeru, ani za nájom. S takým maj deti. Tento je namyslený a a nepozera sa na vás dvoch ako pár, ako spolupracovníkov, ktorý ťahajú za jeden povraz, ale preňho ste kazdy sam za seba a súťažiť. Takto to nemá byť..
Vies co, taketo hovado by ta ponizovalo aj keby mas plat prezidentky. Co by este len nastalo ak by si ostala pn a musel ta financne a moralne podrzat? Ked uz teraz nie je schopný ani jednoho....
28-rocny mlady hlupak, ktory derie nosom oblaky, lebo trosku zaraba. On sice este dospeje, ale aj tak ho posli do riti. Naco stracat cas.
Bude to horsie… a rozmyslaj presne ze ak budes na materskej co bude… on ti nezacne peniaze davat len preto ze je to aj jeho dieta… furt to bude brat pol na pol…
Tiež zarábam o dosť viac ako môj priateľ a žiaľ niekedy mi to aj prekáža ale zase nie som povýšenecká a nemám také správanie voči nemu no keby on sám chcel, mohol sa mať lepšie aj on.. proste ale ľudia čo majú na trochu viac tak proste chcú viac tak to bolo vždy aj bude. No ale keď si chce deliť všetko napoly a bude rátať peniaze koľko dal on a koľko si dala ty, to je zase priveľa.. Také niečo by pri mne budúcnosť určite nemalo! Ja nerátam čo všetko kúpim priateľovi, čo on mne, ani jednému z nás nevadí, koľko jeden na druhého minieme.
Môj muž zarába 3 až 4x viac ako ja a nehanbí sa za mňa nikde ,aj keď som upratovačka. Nemá s tým najmenší problém a problém nemal, ani keď som bola niekoľko rokov nezamestnaná po materskej. Čosi ako napoly som od neho nikdy nepočula. Aj účet máme spoločný, nedelíme, to je moje a to tvoje...Nechcela by som byť na tvojom mieste, si mladá, máš možnosť si nájsť niečo schopnejšie. Náhodou raz ochorieš, čokoľvek sa môže stať a bude ti vykrikovať každé euro..
Keď sa mu proste nepáči, nech si k sebe hľadá seberovnejšiu vo všetkom, nie je to žiaden problém, takýto typ chlapa by mal vždy s tebou problém pokiaľ sa mu nevyrovnáš.
Určite to nie je v poriadku . Samozrejme že je ťažké kvôli tomu ukončiť vzťah aj keď si myslím , že to môže byt časom len horšie … najprv sa s ním o tom porozprávaj. Ak nezmení prístup určite ešte hľadaj ďalej . Držím palce k šťastnému koncu 👍
Utekaj co ti nohy stačia... Je to úplný magor
Inak som si celkom ista, ze keby ona teraz aj zacne zarabat viac, postupi vo firme alebo si dorobi VS, zacne ju davat dole za ine veci - to su presne tieto typy. Najst slabost na partnerke a urobit z toho postupne celu definujucu charakteristiku jej osobnosti, aby sa stotoznila s tym, ze je uplne nemozna a moze tomuto debilovi ruky nohy bozkavat, ze sa na nu ulakomil.
vykašli sa na neho .... ponižuje ťa, nerešpektuje ťa a nepodporuje ťa - pošli ho k vode kým si mladá - ostaneš ešte rok/dva/päť a potom ti začnú tikať biologické hodiny a už nenaberieš odvahu odpusť ho... zaslúžiť si mať v živote partnera ktorý bude na tvoje možnosti a potreby hľadieť s rovnakou dôležitosťou ako na tie svoje
@karolinakr kedy a kde
@goodidea si povedal doslova,žeby ti nevyhovovala žena,za kt.by si mal všetko platiť a nechcel by si takú v inej diskusii to mohlo byť dávnejšie ale utkvelo mi to v pamäti,že s takým čímsi nesuhlasiš
A ty si spokojna? S pracou a placou?
Lebo ja uz na to pozeram inak. Vek od 20-30 je vekom, z ktoreho skusenosti budes cerpat po materskej. Ak teraz zamakas, obetujes, vypracujes sa, potom po detoch nasadnes do lepsieho vlaku. Ja to nemyslim v zlom, a chapem tvoje trvdenie, ze nemoze byt kazdy manazer. Ale mas 27, moznosti neurekom, mozno treba naozaj troska zmenit smer. Vies si predstavit po materskej sa vratit na poziciu recepcnej? Nocne pri dietati?
Tvojho partnera nekomentujem, neviem odhadbut ci ta len chce postrcit k rozhodnutiu, lebo v tebe vidi potencial, alebo je to proste chuj. Kazdopadne, ty musis vediet, ci si s tym sppkojna a podla toho sa seba pred nim zastat.

Utekaj od neho ,ja som bola sprostá a mam s takým podobným typom dieťa.... čistá katastrofa