icon

Priateľ sa veľmi zmenil počas môjho tehotenstva

miska1988135
5. okt 2013

Ahojte mám taký velky problem. S priatelom čakáme dietatko. Sme už v 6 mesiaci, ale posledné tyždne to ide sním dolu vodou, vkuse je v krčme, stále popíja, správa sa strasne divne. Stále klame, ze cez vikend bude somnou a nakoniec cely vikend trávim sama doma s bruškom a nestastná že zase sa na mna vykaslal :( už neviem ako dalej. Vzdy mu dám hubovu polievku(v norme, žiadne kriky ani nadávky) a on nič, Jeho to netrápi, on si to neuvedomuje a aj je rád ze sa pohadame, lebo má aspon dovod odist zase za chalanmi von. Vobec ho netrápi že má doma tehotnu zenu, a popri tom sa snazim byt uplne v pohode. Ani sa vo mne neburia hormony. Ano som precitlivelá, ale snažím sa ho nestíhať vzdy ked ide von. Jednoducho som uplne dobrá milá, staram sa o vsetko a on takto.. :( som uplne nstastná z neho. Už ani nevladzem plaka pretože som si preplakala vela. Dnes som mu zo zurivosti povedala že lutujem že som sním tehotná. že už viem ako to dopadne.. Budem na dieta sama :( mali ste niektorá takyto problem?? pritom vie byt uplne perfektny. ale ked sa jemu chce.

simca06022011
6. okt 2013

@miska1988135 lahka pomoc, nestaraj sa o neho nijako, je mu zle nech sa lieci sam, je hladny nech si navari... chod zatial ku kadernicke... narokuj si na svojom a bud nahnevana, urazena, vytocena, vymkni ho z bytu, zober mu peniaze atd... tolko sposobov je ;) ked nema nebodaj o babo alebo teba zaujem tka nech to rovno povie, ked ma, nech sa tak sprava... alebo skor ako peniaze prepije, nakup si celu vybavu.. aj dva krat ;) Ja som tak chlapove vyletiky poriesila, aj pokuty od policajtov a aj to ked ma riadne vytoci... Nasla si si stareho chrena ako ho predo mnou niekto nazval a tak sa aj spravaj, nechaj ho nech skace on okolo teba, alebo sup a uz si aj pripravuj papiere na sud kvoli vyzivnemu a pakuj sa prec, skor ako si prepije rozumcek.. ak nejaky ma... pretoze poznam vela chlapov v jeho vekovej kategorii s mladymi frajerkami a ani jeden by sa z vaznejsich "zavazkov" neradoval.... jedine sleciny ktore sa maju pri nich dobre su tie co sa nechaju obletovat (bez urazky)

tanapeta
7. okt 2013

@miska1988135 človek ti chce poradiť, aby si sa do budúcna netrápila a ty sa ideš vysmievať. Nie nezažila. Som 12 rokov šťastne vydatá. A vieš čo ti poviem ohľadne starosti o mňa o naše deti mojim drahým? Môj robí všetko ohľadne domácnosti, všetko ohľadne detí. On kúpaval keď boli maličkí, prebaloval atď. On uteká domov za nami pokaždýkrát z práce, bez toho aby som čo i len jedno slovo doma povedala, nech príde 🙂 Svoj voľný čas venuje nám, ani si neviem predstaviť, že by to tak nebolo. Preto nechápem trošku postoj tvojho. Vlastne chápem a preto ti napíšem len jedno : tvoj chlap je tam, kde chce byť a s kým chce byť s tým je !

@mima4 áno som vydatá 12 rokov
@awalancha3 ono to čo si všetko napísala ohľadne manželstva, to všetko existuje aj bez neho. Všetko. Predmanželská zmluva je bez problémov už v dnešnej dobe a to, že chlap si necháva otvorené zadné dvierka pokiaľ sa neožení? 🙂 Myslíš, že nejaký rozvod im robí problém? Koľkí si len začali dovolovať po svadbe.

tanapeta
7. okt 2013

@miska1988135 môj varí, aj operie, keď nemôžem ja.
Ale dievča som rada, že mám takého. Aspoň kvôli nemu nemusím vypisovať na MK aká som nešťastná 😀

kveta
7. okt 2013

@miska1988135 Ak budes s ludmi jednat ako tu, nebudes mat kam utekat..

majka99999
7. okt 2013

@miska1988135 myslim, ze @zeleny_cajik to celkom zhrnula. my sme spolu s manzelom 3 roky a za ten cas sa opil asi 5x, pricom to vzdy bola nejaka oslava (gulasozranparty). ale neurobil to, ked som bola tehotna. z prace prisiel vzdy domov, kupoval mi arasidove chrumky, ktore mi tak chutili, ak siel za kamaratom, tak ma vzal so sebou a sli sme ako par. vzdy sme sli autom, takze nemohol ani pit, ale nikdy mi to nevycital. najskor velmi nechcel maleho chytat, ale stacil tyzden v porodnici a nevedel sa ho dockat, aby ho vzal na ruky. dokonca sa pocas tehotenstva obetoval a siel so mnou do divadla. 😀 ak vie, ze ti to vadi a stale opakuje tie chyby, ide len o to, dokedy si budes nahovarat, ze jeho pozitivne stranky prebiju tuto. davaj si pozor, aby si este mala kam odist, kedze taketo zeny zvycajne koncia v izolacii, lebo za svojich partnerov hanbia a radsej sa s nikym nestretavaju, aby o tom nemuseli hovorit.
sama uvidis, ako sa to vyvinie.

kalifa28
7. okt 2013

@miska1988135
s manželom máme dve deti, momentálne čakáme tretie. moj muž chodí z práce domov o piatej, po ceste prinesie dceru zo školky, potom sa ma spýta, či ho nepotrebujem doma, ak ano, hrá sa s detmi, alebo mi pomaha v domacnosti (som v osmom mesiaci, tak preto) a cez vikend je pravidelne na našom pozemku oproti svokrovcom, kde teraz bývame a stavia náš dom... popri tom nechlasce jak divý, neklame ma o tom, čo robí a každu, každu volnu chvilu sa venuje nasmu domu, alebo mne, každy večer mi masiruje moje ubolene tehotenske nohy, ale ešte predtým okupe naše dve dcery (4r. a 1r.) urobí im mliečko, da do postele a uspí 🙂 vždy desiateho mi pristaví na učet komplet celu vyplatu (on sam nepotrebuje nič, len na benzín) peniaze nemínana seba absolutne, to skor ja idem a kupim mu (oblečko, topky a tak...)
milá Miska, neber to prosím ako vysmech, ale je mi ta UPRIMNE luto už teraz... lebo mat bruško a porodit je NIC!!!!! NIC oproti tomu, čo ta s malinkým / ou čaká najbližšie 4 roky a ver, že mat bábo nie je len kočíkovat po sidlisku, očesaná a vymalovaná... je to makačka jak hovado a klobuk dolu pred osamelými (naozaj osamelými, nie takými, ktorým s detmi pomahaju mamy) matkami... byt s deckom 24/7 to sa hádam ani nedá... a ked na teba serie teraz, si len znudená.... no ked na teba bude srat po porode, budeš jedna zničená, zlikvidovaná žena v prvom rade fyzicky, v neposlednom psychicky.... držím ti palce, nechcela by som toto prežívat....

kalifa28
7. okt 2013

btw, 40 ročný muž, ked sa správa ako dement, ta bud nelubi a nemá preto potrebu byt s tebou, trávit s tebou čas, alebo je to narušený jedinec, sebec a egoista... v jednom aj druhom prípade by som mu osrala hlavu a išla si po svojom...

tanapeta
7. okt 2013

@kalifa28 presne tak, bude to len horšie. Ale to slečna zistí.
Inak tiež musím mužovi oblečko kupovať ja. Nič nepotrebuje, nič nechce...len nech my máme 😀

majka99999
7. okt 2013

@tanapeta to bude dvojca mojho muza 😉 musim ho nutit, aby si aspon 1 rifle vyskusal, lebo nohavice sa mu neodvazim kupovat. o tricka sa davno staram ja. ale furt zahundre, ze on nic nepotrebuje (ale potom nosi poctivo).

juliana77
7. okt 2013

@miska1988135 Miška vymazali si si počas tejto diskusie fotografie, že??

Nemáš chybu, najprv sa sťažuješ na svojho priateľa, keď sa ti snažia kočky trochu otvoriť oči, tak sa tu začneš osopovať a zrazu ho začneš obhajovať, niektoré zle čítajú, niektoré nepochopili.

Chcela si vedieť, či je to normálne správanie muža počas tehotenstva jeho priateľky. No je to normálne v prípade, ak máš za partnera vymetača podnikov. Ten nie je v šoku z tvojho tehotenstva, ale z toho, že už nemôžeš šantiť s ním. Vlastne v šoku si z toho ty. Prepáč, možno budem zlá, ale podľa fotografii čo som videla, typický Nerodinný typ . Jemu bude vždy lepšie v zafajčenom prostredí a s kamarátmi. Ak sa mýlim tak ma oprav, nemám problém sa ospravedlniť, i ked nebude za čo.

On nechce svadbu, nechce sedieť pri tebe a zdieľať tvoje tehotenstvo a následne možno detský plač a ty nechceš muža čo bude doma vysavať a prať, alebo ako si to napísala, tak potom ste sa vlastne našli, on prepiera peniaze po krčmách a vysáva všetok chlast čo mu nalejú.

kiki68
7. okt 2013

@miska1988135 Moj nechlasce, nemyslim si,ze je normalne povedat,ze v dnesnej dobe kazdy chlasta...moj sa tak poriadne opil 2x a potom pist prestal, koho ma bavit pozerat sa na nieco,co ide stvornozky z vytahu . Nehovorim,ze abstinuje tak,ze si nikdy neda ani pohar vina,ale ziadne taketo chlastacky na dennom poriadku neexistuju. A to ani decko este nemame. Mozem Ti drzat len palce,ze to dopadne podla Tvojich predstav.

kalifa28
7. okt 2013

ešte som chcela podotknut, že moj manžel má 27 rokov (ja mám 30) ale správa sa ako najzodpovednejší muž na svete, miluje nás a to vieme preto, že bez nás nechce robit nič, všetok čas trávi s nami - svojou rodinou - lebo má v hlave upratané, s kamošmi žuroval za mlada a teraz sa posunul o stupen vyššie....
ten tvoj zostal niekde dole a zabudol kde je sever!!!
možno saq ti zdá, že do toho nevidíme, ale to su len objektívne pohlady, čo ti tu načrtávame... z takzvaneho nadhladu, ktorý tebe chýba, lebo si sa neštastńou náhodou zamilovala do naničhodníka a flákača.... 😖 smutné

kalifa28
7. okt 2013

ja ho nemusím poznat osobne a vediet AKY V SKUTOCNOSTI VIE BYT UUUUUZASNY.... ja už aj teraz viem, že je to nedozreté a hlupe stvorenie... (to som sa o takomto type chlapa vyjadrila najslušnejšie ako viem)

tanapeta
7. okt 2013

@kalifa28 môj mal 21, keď sa ženil. 😀

nativanativa
7. okt 2013

@kalifa28 to su presne tie typy , ktore sa absolutne nezmenia , maju zenu len na to , aby im oprala a ozehlila obsrane trencle , ja mam este taky pocit , ze chalanko ma asi v reviri dalsiu babiku .... nedala by som ruku do ohna za neho , ak sa mylim , ptom sa velmi ospravednujem

tanapeta
7. okt 2013

@nativanativa tiež si myslím, že on sa nezmenil. To skôr ona už s ním nemôže toľko chodiť kvôli brušku a až teraz jej to zaplo. Tiež si myslím, že nie je jediná

miska1988135
autor
7. okt 2013

baby mate pravdu,a úplnu, ja si to len nechcem priznat. a preto sa spravam ako spravam, ako rozmaznané decko, a niektore z vas som aj zautocila. Prepáčte.. Mám vseteho plne zuby, pnú hlavu a už neviem čo mám robit. Asi je pravda ze je tam kde chce byt a skym chce byt. Len skoda ze nie doma somnou a s bábom... Len zo zaciatku sa mi naozaj venoval, vkuse sme vsade chodili, wellnes, reštiky, kino... vsade spolu, Chcel aby sme si este uzili tých 9 mesiacou spolu, že potom už nebudeme moct. Len on si chce užit este asi aj takto.. Je to strasne.. ja už neviem ako sa snim mam bavit.. prvy krat v nasom spolocnom zivote je pred nami nieco coho sa obaja bojíme, ale samozrejme aj tešíme. Verím ze aj on, aj ked je teraz takýto.. Naozaj neviem ale neviem čo mám sním robit. Nevšímam si to, mám svoje záujmy, stretavam sa s kamaratkami( mimochodm ktore maju takych istych debilov ako ja) neviem ci je to neaka zilinská moda alebo čo..
Je mi luto ak som niektore urazila, ale ja mu verim aj tomu ze bude dobre.. proste musím tomu verit, musim verit v nasu buducnost lebo potom to teraz už vazne nema vyznam. Ja od neho nechcem aby mi doma pral zehlil vysaval. Ja si to vzdy urobim najlepsie sama, a navyse ma to bavi. On napriklad vyborne varí, a vzdy ma prekvapí niečím novým na tanieri. Je pravda ze do neho musím rok hučat aby vymenil žiarovku, no nakoniec ju vymením ja, ale hádam nieje jediný taky mimon na svete. Je super že máte doma takých chlapov, naozaj Vám to prajem, takých už vela nieje, Ja osobne žiadneho takého nepoznám. Jedine mojho dedka 🙂 ten robí vsetko. A má už 75 rokov.
Ten moj sa urcite v kutiku duše kajá, len on je taký blbý typ cloveka ze s ním nik a nič ani nepohne aby sa prisiel ospravedlnit.

kiki68
7. okt 2013

@miska1988135 No je to tazko,ja viem,nezavidim Ti takeho, dufam,ze teda dieta ho trosku zmeni,ale tito chlapi,co nevedia,kde je domaca kuchyna,kde ich caka zena s dietatom,takych je v dnesnej dobe fakt vela. Len musis mu trosku pohrozit,lebo inak Ti moze taky ostat a to by si nechcela ani omylom...to by si sa menila na v podstate slobodnu supermamu,co zvlada vsetko do vymeny tesnenia na vodovode az po menenie plienok a partner by bol tam kdesi okolo to vsetkeho len nie pri Tebe. Ale aspon mas kamosky,tak ste trosku na jednej lodi, a k porodu chce ist? Ja byt Tebou ho tam pozvem ci chce ci nechce, ked si decko vedel zrobit,nech vidi ake je to narocne to dostat aj von...mozno potom mu docvakne,ze neni len krcma,kamosi a svoje zaujmy,ze uz je otec se vsim vsudy a ze je to zodpovednost a aj ked porodne bolesti amt nebude,neboj nebude mu tam vsetko jedno. Potom nech si to ide zapit,ale nech sa mu aspon klepu ruky. Na takych chlapcov je dobra takato sokova terapia 😉

kalifa28
7. okt 2013

@miska1988135 😢 😢 😢

misinka26
7. okt 2013

... moja utekaj od neho čo ti nohy stačia ... nikdy sa nezmení, ak ho nezmenilo to, že s ním čakáš dieťa, tak jeho narodenie ho nezmení ... možno sa mýlim ale o tom dosť pochybujem ... po narodení bude viac dôvodoy na to aby nebol doma... napr. uplakané dieťa, nevyspatá, unavená mamička ... to čomu hovoríš hormóny teraz bude po pôrode ohňostroj hormónov, budeš potrebovať oporu lebo sa zblázniš ... a nebudeš mať čas na neho ani chvíľku, prvý pol rok budeš rada, že si dáš občas kúpeľ 🙂 ver mi ... je úsmevné, že si niektoré ženy myslia, však dieťa ho zmení, či svadba ho zmení ... nezmení ( česť výnimkám )... a hlavne keď sa takto správa v období keď čakáš jeho dieťa !!!! ??? !!! zamysli sa ...

monciky
7. okt 2013

@misinka26
ahoj, prepac, mimo temy, ale citala som aj tie Tvoje, ako sa spraval Tvoj pred porodom? je to typ starostliveho muza?

misinka26
7. okt 2013

@monciky môj muž má tiež svoje muchy ako každý ale vždy ide z práce priamo domov, nechodí s kámošmi po krčmách, občas ho síce ja vykopnem keď chcem mať pokoj a kľud ale to je tak raz-dva krát do roka, môj manžel nepije, neprehajdáka peniaze a aj keď má v práci nejakú tu ,,akciu,, vždy príde v rozumnom čase ... vždy všetko somnou konzultuje, stará sa o malého, pomáha mi ... nie je úplne dokonalý ale kto je ... áno sú veci, ktoré mi na ňom vadia alebo ktoré urobil a ja som to nechápala prečo ale čím dlhšie sme spolu tým viac som si istá tým, že nás veľmi miluje a urobil by pre nás všetko ... napr. minule doniesol len tak kyticu, len tak z ničoho nič a povedal, že to je pre moju krásnu manželku a matku môjho dieťaťa za to, že sa o nich tak pekne starám 🙂 ... no nemiluje ho potom ...

monciky
7. okt 2013

@misinka26
my dieta nemame zatial, sama som zvedava, aky bude, ale som s nim spokojna, nepije, nechodi na zurky, je rybar- tichy blazon, ma narocnu pracu na psychiku, takze snazim sa doma ho nezatazovat problemami, mam vela kamaratok, takze klebetim s nimi a ked vidim ako sa sprava k detom kamosov alebo tak, tak sa zacinam tesit na nase spolocne🙂

mircalla
7. okt 2013

@miska1988135 nechcem strasit, ale nema niekoho?

janickacrazy
7. okt 2013

@miska1988135 Máš to s ním ťažké, skús to nejako vydržať do porodu a uvidíš ako bude po porode, ak sa neopamatá potom a nebude ti pomáhať, tak potom by si mu asi mala pobaliť kufre a dovi dopo....Fakt nechápem ako sa može takto správať v jeho veku a ešte k tomu ked už jedno dieťa má...otras 😖

miska1988135
autor
7. okt 2013

@mircalla áno má, kamarátov a pohar od piva hehe...a milenku určite nie, v tom som si 1000000% istá.

miska1988135
autor
7. okt 2013

@janickacrazy no akoze on sa tak spraval aj k jeho prvemu dietatu, aj sa strasne k nemu niekedy správa. niekedy malého ( teda už velkého) lutujem. Vravel že k druhemu to bude nieco ine, ze na to je pripraveny atd atd a bla bla bla.. no a máme to tu :( bože dúfam že sa mýlim...

tanapeta
7. okt 2013

@miska1988135 bohužiaľ asi nemýliš.To jeho správanie k synovi si mala mať ako signál ☹

miska1988135
autor
7. okt 2013

@janickacrazy akoze nebije ho ani nic, nikdy mu ani en facku nedal, ale on jednoducho nevie vychovávať dieťa. Jednoducho nieje ten typ. Ale jasné že sa tesí na druhe, dneska mi plakal že chce strasne dievcatko, a som sa ho opytala akoze ked to bude chlapec tak nebudes rád? a on ze bude ale túži po dievcatku :( mne osobne je to jedno co to bude, vobec mi na to nezáleží, hlavne nech sme zdravý a strastný. hmm je to už klišé, ale je to tak. Asi som naivná. Neviem ako sa zatvári ked to bude chlapček :( ako zas ma dojal.. otras, a ja teraz zistujem ked som tehu že ako to naozaj je. Vtedy som asi mala klapky na očiach ale teraz ked som iná, ked sa mením na budúcu matku tak sa mi pomaličky oči otvárajú :(

monciky
7. okt 2013

su ludia, ktori sa nemali nikdy zenit alebo nemat nikdy deti, byvaju to vacsinou ludia, co v detsvte zazili vela zleho a maju to v sebe, velmi malo je takych co napr. vyrastali v detskom domove alebo mali rodicov alkoholikov a zle detstvo- ze su z nich idealny partneri....
treba pozerat na signaly a predtuchy a na situacie, ktore sme s dotycnym zazili, chlap sa nikdy nezmeni, vzdy len k horsiemu...